Presoners del mar


Dimecres 8 de març vam reunir-nos totes les classes de primer d'ESO  a la sala d'actes.
Vam rebre un escriptor: l'Arturo Padilla, que és l'autor del llibre que hem estat llegint durant el segon trimestre de curs.
A l'inici ens va explicar com li havia arribat la idea d'escriure la història i, a la segona part de la xerrada, va respondre dubtes que li vam plantejar entre tots.

Penseu que és difícil conèixer en primera persona un escriptor i que estigui predisposat a venir a un institut.
Ell ens va escoltar i comentar detalls de la lectura que potser no sabíem. La novetat és que està escrivint la segona part del llibre i que potser fins d'aquí a dos anys no sortirà publicat.

Té un blog personal que podeu remenar per conèixer  la seva obra i on trobareu un comentari sobre la visita al centre.

Us convidem  que deixeu també el vostre comentari i /o opinió personal sobre el llibre. I a més a més, recordeu que també ens va proposar el concurs de booktràlers sobre els seus llibres.
Aquí teniu la pestanya concreta de la pàgina web on publica les bases : http://arturopadilladejuan.com/concurs/


24 comentaris:

  1. Presoners del mar

    A mi m’ha agradat la novel·la en general, però la història que més m’ha agradat ha sigut l’aventura de la Sara i el Trapella, m’ha agradat sobretot perquè trobo que la Sara és molt valenta i potser m’ha agradat més perquè tenen una edat més semblant a la meva. També està molt bé la història de l’avi de l’Oriol. Trobo que és divertit que al final el Trapella i la Sara siguin la Laia i l’Oriol. Penso que aquesta novel·la d’amor i aventures està molt ben escrita i m’agrada el suspens que es crea, ja que com que no llegeixes tota l’estona la mateixa història llegeixes i llegeixes fins que t’acabes el llibre. M’encanten els moments a la platja de còdols i que al principi s’odiin.


    Chloé Gonzàlez Buonocore

    ResponElimina
  2. OPINIÓ SOBRE PRESONERS DEL MAR

    El que més m'ha agradat de la novella és el drama que hi ha i les coses tant bèsties que li passen al Trapella / Oriol.

    El que menys m'ha agradat és que de petits tenien una gran opció de fer-se un petó, però no ho fan.

    El llibre està molt bé, perquè és una història romàntica que sembla impossible que puguin acabant sent parella, però està molt bé que siguin com dues històries que s'acabin enganxant

    BIEL R.B.

    ResponElimina
  3. de: Bárbara
    La meva opinió sobre el llibre de
    “presoners del mar”

    La meva opinió sobre el llibre de “presoners del mar”, és que m’ha encantat aquest llibre perquè és molt intrigant i interessant, sobre el escriptor “Arturo Padilla” és molt agradable i amable m’encanta la idea que té sobre ser escriptor i de buscar idees on ningú més les veu, i treu llibres d’anècdotes, converses…
    A més els seus llibres a part de presoners del mar va tardar a escriure’ls tot un estiu ; i ara mateix està escrivint la segona part de “ Presoners del mar”

    ResponElimina
  4. A mi personalment m´hha encantat aquesta història,és una mena de historia romàntica i dramàtica.Hi ha una frase d´amor que és mès bonica que he escoltat el que no m´ha agradat és que quan l´escriptor va venir i va dir que hi hauria ´´Presoners de Mar2´´i em va deixar molt tocat i amb molta curiositat.I bé he entés tota la història que va començar.L´Oriol el principi era per mi bastant repelent i després ja es va fer més romàntic i la Laia m´ha encantat tot el que ha fet,m´ha enamorat.

    Pau S. Moya Núñez

    ResponElimina
  5. "Presoners del mar."
    El llibre "presoners del mar" m'ha semblat una novel·la adolescent molt interessant i amb molta trama.
    Podria dir que és dels millors llibres que he llegit.
    L'altre dia va venir l'escriptor d'aquesta novel·la a tots els alumnes de 1r de la ESO a fer-nos una xerrada. Vam estar 1 hora y la xerrada es va fer a la sala d'actes.
    Primer ens va explicar d'on va sortir la idea d'aquest llibre i ens va dir que era d'una anècdota d'un amic de la família. Després li vam fer les preguntes que teníem i ens les va contestar amb molt de gust.
    Quan vaig veure'l, la primera impressió que em va donar va ser d'un home bastant simpàtic i obert a les persones.

    ResponElimina
  6. Opinió

    La meva opinió sobre el llibre és que el llibre és bastant dramàtic. El que més m'ha agradat son les dues històries.En conclusió,el llibre m'ha agradat,m'agradaria llegir la segona part,ja que és molt interessant.
    És curiós que al noi hagi de decidir entre tants dilames.
    El que menys m'ha agradat del llibre és que el llibre és d'aventures i no hi ha molta acció,encara que també és roantica.
    Sami wasif 1rA

    ResponElimina
  7. El que més m'ha agradat és quan L'oriol li demana matrimoni a la Laia i de sobte li cau l'anell; aquest fet fa riure molt perquè l'oriol, li havia passat el mateix quan era petit.No m'ha agradat gens quan la Laia es cau del precipici, perquè estàs esperant a veure si la Laia està bé o s'ha fet mal.
    No he entès molt bé la part del principi quan l'oriol li diu a la Laia que pugi a la barca.
    FABIOLA ROJAS 1rB

    ResponElimina
  8. A mi em va agradar bastant quant va vindré el escriptor de la novel·la, Arturo Padilla de Juan .
    Ens va explicar que podiem trobar les iddes en qualsevol lloc. M'encantaria que públiquesin la segona part de "presoners del mar".

    Shalin

    ResponElimina
  9. A mi una de les coses que més m'han agradat del llibre és el fet que les dues històries s'uneixin en una;això això m'ha semblat molt interesant, perquè et dona intriga per voler saber que es el que continuarà a l'història. Una de les que no m'han agradat gaire és que la Laia no sàpiga nedar perquè crec que en aquesta época es molt difícil no saber nedar. El que m'ha costat entendre de l'història es que a l'hora de les difícils condicions del nois sempre es puguin salvar d'una manera una mica falsa.Pràcticament m'ha agradat molt la forma d'actuar els personatges,és a dir, m'agrada com són el trapella i la Sara.Però en general el llibre m'ha agradat molt i estic esperant la segona part!.

    Jan Gómez 1rb

    ResponElimina
  10. ·El que més m'ha agradat de la novel·la és que l'argument toca tema romàntic.
    ·També m'ha agradat el final acaba bé.
    ·Que s'hagin unit o enllaçat dos moments històrics diferents(7 any).
    ·És una aventura d'estiu.
    ·Hi ha clímax.
    ·Els llocs són reals, l'ambient és real.
    ·No m'agrada el final, quan l'Oriol va quedar sense dos dits.
    ·M'ha agradat més part de les protagonistes quan era petites que de quan era gran.

    Jiayi Fu

    ResponElimina
  11. És una novel·la bonica,però per què ha de perdre tres dits hi no quedar-se amb tots els dits? O que directament ho haguessin deixat a l'hora que la Laia ho va proposar.
    El més em va agradar és que el Dani li va donar el títol de bussejador;la segona cosa que em va agradar és que la Laia no va deixar a l'Oriol sol sota el mar.
    L'autor va tenir la gran idea de combinar dues històries,però en cap de les dues hi havia un tauró llavors no era molt creïble.
    Abigail

    ResponElimina
  12. A mi el que més m'argadat de la novel·la es que han combimat la història del passat amb el futur de les seves vides.Però el que no em va agradar es que no hi ha tauro,jo crec que per fer-ho més realista perquè al mar semprè hi ha taurons.
    La veritat és que l'únic que no he entès de la lectura és per què la noia se'n va amb un desonegut,osigui que no coneixia a l'Oriol i tampoc el seu nom.Per part de la Laia molt bona i valenta, tambè molt bona persona,perquè tot i que l'Oriol dues vegades l'habia tingut al bord de la mort i l'Oriol semprè feia bromes i controlava la situació.
    yazmin

    ResponElimina
  13. m'agrada la brutalitat de la novel·la.
    Que els 2 contes estiguin relacionats i el realisme del conte.
    També m'agrada com especifica tots els detalls, que això m'ajuda a imagina-me la situació que viuen .
    una altra cosa que són els petits detalls , pero donen gust que es com actuen els personatges de realistes.
    Raul Oretga

    ResponElimina
  14. L'aspecte que més m'ha agradat de la novel·la és que és romàntic malgrat tot el que li fa l'oriol a la Laia. L'aspecte que no m'ha agradat és que és molt sanguinolent i fa una mica d'angúnia. L'aspecte que no he acabat d'entendre era que deia que se li va quedar el braç entre les roques i que se li va trencar tres dits i jo no sabia si se li havien trencat o arrencat. Els protagonistes actuen bé però no em crec que la Laia no sàpiga nedar és una mica estrany i que el Trapella sigui tan lios ho és posi en tants problemes és divertit.
    En general, la història m'ha agradat molt, estic impacient per llegir la segona part.

    judith peyron

    ResponElimina
  15. La novel·la es titula Presoners del mar , és molt bonica i no m'ha agradat gens , m'ha encantat.
    El que més m'ha agradat ha sigut com han connectat els protagonistes,la seva història de com es van conèixer ,i també m'ha agradat molt el poder que ha tingut l'autor per fer que no poguessis deixar de llegir.
    Una part del llibre que m'ha sorprès ha sigut que al final del llibre l'Oriol o Trapella perdés dos o tres dits després de l'incident sota l'aigua .
    De fet, m'ha agradat tant el llibre que tinc moltes ganes de llegir-ne més d'en Arturo Padilla , m'encanta la seva forma d'escriure i com ho fa i , sincerament això és millor que veure una pel·lícula i tot , semblava que estigués dins del llibre!!
    espero amb impaciència Presoners del mar 2, encara que encara quedi molt de temps em moro de ganes de llegir-ho.

    valeria

    ResponElimina
  16. Opinió Personal del Llibre Presoners del Mar
    Aquest llibre m’ha agradat molt perquè m’ha ensenyat quin és el genere de llibre que m’atrau: la novel·la de aventures amb tocs romàntics.
    Parla de com es sent un supervivent ferit i a la vegada, de el que pots fer per l’amor, i a mi, aquest “còctel” m’ha agradat.
    Utilitza frases fetes i, en els diàlegs dels nois protagonistes de la nostra edat, un vocabulari actual dels adolescents.
    Una cosa que no m’ha agradat perquè sóc aprensiu però que, si no estigués escrita a la novel·la, seria avorrida, és la sang, les ferides exagerades i els sofriments dels personatges.
    Rubén S.

    ResponElimina
  17. Personalment,m´ha agradat,però no el vaig acabar de llegir ja que vaig faltar a l´institut i me´l van resumir en paraules.La historia tracta sobre un personatge anomenat Oriol que decideix anar sol a veure la posta de sol.I l´altre protagonista s´anomenta Sara-Laia.L´Oriol li proposa anar amb ell i se l´empata.Aixo és el que em va enganxar per continuar llegint.EL que menys em va agradar va ser quan l´autor del llibre va venir,ja que va dir que sortiria la segona part però que trigaria 2 anys.La historia em va agradar molt.
    Jiahui Liang.

    ResponElimina
  18. Opinió del llibre Presoners del Mar:
    Aquesta novel·la m'agradat per com ha enllaçat dos histories diferents i a més a més li ha donat un toc romàntic que m'ha encantat.
    M'agradat moltíssim i si surt una segona part seria la primera en comprar-lo.
    També m'agradat el dramatisme del final, que si la Laia es suicidava perquè pensa que l'Oriol mor... Aixó demostra que un no pot viure sense l'altre.

    Paula :v

    ResponElimina
  19. Presoners del mar

    El que m’ha impressionat de la novel:la i m’ha agradat és que les dues històries són reals, son el present i el passat sigui que estiguessin connectades.

    El que no m’ha agradat molt va ser l’epíleg, perquè a mi personalment em va enredar bastant,tampoc m’ha agradat molt que fos tan curt, perquè com que la novel:a t’enganxa se’t fa molt curt ja que té90 pàgines aproximadament.

    El personatge de la Laia o Sara m’agrada molt, en canvi el Trapella o L’oriol no tant ja que es creu com el “millor” però per sort al llarg de la història es va fent més humil.Espero que escriguin una segona part perquè me la compraria de seguida.
    ada sillero

    ResponElimina
  20. M’ha agradat que quan l’escriptor va dir que per fer un llibre havia que tenir una idea i després polir-la . I també que a vegades per poder escriure una novel·la s’inspira en alguns amics que té , com en la novel·la de ´´PRESONERS DEL MAR``.Els protagonistes ( la Laia i l ‘Oriol) Que tenen com un amor odi entre ells .També m’ha agradat quan ha dit que quan el personatge Oriol es queda atrapat amb el seu braç a la roca per poder agafar l’anell de compromís em va parèixer molt romàntic.Em va agradar que ell incentivi que la gent escrigui , perquè ell ens va animar a que participem en un concurs en un concurs que es tractava de fer un ´BOOK TRÀILER ` i qui guanyava s’emportava 300$
    Nicole

    ResponElimina
  21. El més m'agradat de la novel·la és que el trapela i la Sara eren els altres personatges, però amb 7 anys més i una altra cosa que eramolt intrigant és que la noia no sabés nedar i que el Trapella de gran com d petit sempre sofrex accidents, però tota la resta ha estat bé , però és una cosa estranya que no hi hagin animals a l'aigua i sí una pedra molt gegant, quan eren adolescents i quan son més grans hi ha peixos de colors i moltes més coses, però m'ha agradat la novel·la . A mi, m'agradaria més llegir el segon llibre per veure què passa al final amb ells dos.

    ResponElimina
  22. La meva opinió sobre el llibre "presoners del mar":
    Aquest llibre és molt interessant amb molts moments dramàtics i romàntics 7u7.
    Em va agradar moltes coses del llibre com:
    Quan la Laia/Sara aconsegueix vèncer el pànic que li fa nedar,
    quan la Laia/Sara li va demanar começar de zero a l'Oriol/Trapella i el final.
    El que menys m'agradat és quan el braç de l'Oriol/Trapella es queda atrapat a una roca per recuperar l'anell i al treure el braç hagi perdut 2 dits.
    Això no en va agradar,el fet que perdi dos dits.
    Hi ha hagut molts moments en què no vaig entendre el vocabulari,però en general he siguit el fil.
    -Camila :D

    ResponElimina
  23. El que més ens ha agradat de la novel·la és que l'argument toca un tema romàntic.El que fa és unir 2 històries diferents i al final és la mateixa però en diferents èpoques ,i també té aventures , hi ha clímax... El que menys ens ha agradat és que no han aparegut taurons , ni balenes... ( animals marins ) , En general ens ha agradat molt el llibre Noa i Naira 1rB

    ResponElimina
  24. El que més m’ha agradat de la novel.la és que el trapella i la Sara eren els altres personatges ,però amb 7 anys més i una altra cosa que era molt intrigant és que la noia no sabés nedar i que el trapella de gran com de petit sempre sofreix accidents, però tota la resta ha estat bé. De tota manera, és una cosa estranya que no hi hagi animals a l’aigua i sí una pedra molt gegant,quan eren adolescents i quan són més grans hi ha peixos de colors i moltes més coses, però m’ha agradat la novel·la . També m’agradaria llegir el segon llibre per veure què passa al final amb ells
    José Luis

    ResponElimina