El teu text expositiu

Els textos expositius serveixen fonamentalment per donar informació de manera objectiva i ordenada sobre fets, idees, teories, etc., a un lector o a un oient interessat en un tema determinat.

En la comprensió d'un text expositiu intervenen l'organització de la informació i la forma d'exposar-la, i, lògicament, els coneixements previs sobre el tema exposat per part del destinatari.
L'estructura habitual* d'un text expositiu (explicatiu o informatiu) comprèn tres parts: introducció, desenvolupament i conclusió.
  • Presentació o introducció: es presenta el tema, la seva importància, els objectius, fonts documentals, etc. La introducció sol constituir el primer paràgraf del text.
  • Desenvolupament: es va exposant la informació del tema de manera clara i ordenada. És la part central del text. L'estructura ordenada i les relacions lògiques dels continguts són fonamentals en aquests tipus d'escrits. Hi pot haver exemples, comparacions, anècdotes...
  • Conclusió: resum de les idees principals que s'han exposat o l'opinió personal. Hi apareixen fórmules típiques de sintetització.
Recursos d'un text expositiu

Els textos explicatius se serveixen d'una sèrie de recursos que els caracteritzen:

•  El resum (síntesi) i l'ampliació (anàlisi) són les tècniques més utilitzades en els textos explicatius.
•  L' exemplificació, l'ús de títols i subtítols i la subdivisió en apartats numerats, que tenen com a finalitat aclarir els conceptes i ordenar el discurs.
•  L'ús d' il·lustracions i altres recursos gràfics, així com la utilització de negretes, cursives i majúscules, etc.
•  La selecció dels substantius i dels verbs atenent als criteris de claredat i precisió per tal d'evitar l'ambigüitat. L'adjectivació és escassa: els adjectius utilitzats seran especificatius i classificatius, mai valoratius o superflus.
•  El temps verbal característic de l'explicació és el present d'indicatiu , per la seva atemporalitat. Si es recorre a alguna anècdota amb finalitat exemplificadora, són habituals també formes verbals en passat.
•  Els connectors tenen en l'exposició, com en l'argumentació, un paper important, sobretot els que estableixen relacions lògiques (causals i consecutius) i els que precisen o matisen.

Fes una recerca d'informació del llibre o pel·lícula que has triat, acota la part que vols explicar (l'argument, el tema, els personatges, etc.), fes un esquema a mà a la llibreta del que vols exposar i després enceta la teva redacció en un doc del teu Drive seguint l'estructura habitual* i l'organització en paràgrafs. Revisa-la tant com convingui i, quan creguis que està a punt, copia-la, enganxa-la a la part de comentaris d'aquesta entrada i envia-la.

Ànims!

Joan Fontdeglòria



41 comentaris:

  1. Mireia Fernández López 4t ESO B

    "El curioso caso de Benjamín Button ": el personatge principal

    Aquesta pel·lícula està basada en fets reals, però clar, com cada pel·lícula, té els seus fets inventats. Va ser estrenada a l’any 2008.



    Benjamín Button és el protagonista principal d’aquesta pel·lícula, neix a Nova Orleans( Estats Units). Quan neix, la seva mare mor i el seu pare es fa càrrec d’ell, però, el pare quan el veu s’espanta per la seva malaltia (progeria), que consisteix en què els nens que pateixen aquesta malaltia, neixen vells i arrugats, com els senyors grans.
    Avui dia els nens que pateixen la malaltia no duren ni un any en sobreviure, ja que no té cura, en canvia en la pel·lícula, Benjamin sobreviu.
    El seu pare abandona al seu fill i el deixa en la porta d’una residència per a avis, on una dona l’agafa i el cria com si fos la seva mare.
    Cada vegada que creix, ell per fora té una aparença més vella, ja que quan va néixer tenia 80 anys, però per dintre és un nen tancat en un cos d’una persona gran.
    Ell coneix a tots els avis de la residència i juga amb ells i parla.
    Un dia coneix a la néta d’una amiga seva de la residència, que es diu Daisy. Com Benjamin és un nen per dintre, s’enamora de Daisy i sempre juguen junts durant molt de temps.
    Ara Benjamin té 67 anys ( 17 anys dintre seu), i pren la decisió de marxar en un vaixell per batallar a la segona Guerra Mundial. Ja han passat 5 anys des de que està en aquell vaixell amb tota la flota, però de cop i volta els enemics disparen al vaixell i s’enfonsa, on Benjamin és l’únic supervivent.
    Quan torna a casa, ell ja té quasi 26 ( perquè va visitar molts països abans de tornar a casa). En aquell instant ell coneix al seu pare biològic, qui més tard mor. Abans que ell moris, li deixa la seva fabrica de botons, que és la fabrica familiar on generacions feien botons per vendre’ls.
    Quan arriba a la residència, la seva mare està molt vella i ella té una filla de 15 anys.
    De cop i volta Daisy s’enamora de Benjamin i passen molt temps junts, en una casa que té el seu pare al costat del riu, on es pot contemplar l’alba. Ells prenen la decisió de casar-se i de tenir una filla, però quan la seva dona té la filla, ell s’envà, ja que no vol que la seva filla tingui un pare amb aquesta malaltia, perquè vol el millor per a ella.
    Passen els anys i ara la seva dona té una escola de ball, ja que ella de jove feia ballet, però un dia va lesionar-se i no va poder tornar a ballar.
    Duna altra banda, Daisy està casada amb un home qui fa de pare de la seva filla, Caroline.
    Ja han passat molts anys, i Daisy s’envà per visitar a Benjamin, però només troba a un nen, que diu ser Benjamin. Daisy s’adona que aquell nen és Benjamin i ella el cuida duran 6 anys, fins que un dia Benjamin és un nadó i mor en les seves mans.



    En resum, m’ha agradat molt l’historia inventada d’aquest personatge, ja que és molt interessant i romàntica. Em sap greu que cada vegada que Benjamin té més anys, o sigui quan és jove, arriba un punt en el qual no recorda qui és, però ell diu que li sembla com si hagués viscut una vida sencera.



    ResponElimina
  2. Harry Potter i les curiositats secretes


    Desde que Harry Potter ha aparegut a les pantalles de cinema ha creat moltes polèmiques i emocions. Es el món màgic que tothom voldria haver viscut, una aventura que t’allunya del món normal i corrent. Però darrera aquest món màgic hi han curiositats que els “muggles” no arribem a veure, tal i com no veiem aquest món màgic.

    El que és més segur de totes aquestes curiositats, es que el rodatge de “Harry Potter i la cambra secreta” ha sortit molt car. Per exemple, quan es va rodar l’escena en que Harry i Ron s’estrellen amb el Ford Anglia dels Weasley contra el Sauce Boxejador, van arribar a destruir catorze Ford Anglias. J.K. Rowling no ha escollit aquest cotxe perquè sí tampoc, es més, el Ford Anglia era el cotxe que ella i el seu millor amic conduien en la seva juventut. En el set també s’hi viuen moments tristos, com quan Richard Harris va morir (just quan faltaven poques setmanes per estrenar la pel·lícula). Com que Harry Potter es una pel·lícula màgica, i la màgia en aquest món tal i com ens la enseñen no existeix, s’ha rodat amb mots efectes especials. La majoria fets amb pantalla verda. Totes les escenes de quidditch, son gravades amb fons de pantalla verd, i els actors van muntats sobre escombres fixes al terra. Dobby, l’elf màgic que Harry es troba al seu armari, en el set ha sigut gravat amb una pilota i un pal, i després s’ha editat amb photoshop.Precisament de Dobby s’ha arribat a enfadar el president rus Vladimir Putin, perquè pensa que el personatge de Dobby (físic), ha estat inspirat en ell.
    Moltes d’aquestes curiositats són les coses que no veiem quan mirem aquesta pel·lícula. “Harry Potter i la cambra secreta” es la pel·lícula més “thrillera” de tota la saga sencera, ja que es grabada fosca, amb molt de misteri i “assassinats”. Es una segona pelicula en que el “Golden Trio” tornar a triunfar. Harry, Ron i Hermione son capaços de derrotar per segona vegada al senyor de la mort, Lord Voldemort o més ben dit, Tom Riddle.
    Per als fans de Harry Potter (potterheads) es un dels grans somnis anar als Warner Bros Studios, The Wizarding World of Harry Potter (Orlando/ Los Angeles), museus o activitats relacionades amb Harry Potter. Aquestes són moltes de les activitats/atraccions que s’han arribat a crear a partir de aquesta saga. Però fins i tot s’ha arribat a fer una escola de Hogwarts de veritat, on s’enseyen arts màgiques, es fan pocions…
    En resum, Harry Potter, la saga en general, es una saga de pel·lícules que ha revolucionat el món, una pel·lícula fantasiosa tant per adults com per infants, i que porta molta nostàlgia. Però per arribar a fer aquest treball tant impressionant s’ha de treballar molt dur, tant com el director Chris Columbus ha fet per tirar la saga endavant.
    Susana Marcos, 4t B

    ResponElimina
  3. "Cuerpo de élite" és una pel·lícula espanyola d'acció i riure que tracta d'un equip de forces especials que ha de trobar una bomba i desactivar-la a part de matar a suposadament els dolents. Pel camí descobreixen que han estat fruit d'un engany del president espanyol "Boyero". Finalment acaben desmantellant el pla del president i tot acaba bé.

    L'equip de forces especials de la pel·lícula, escollits expressament per idear el pla del president i així no aixecar sospites són l'equip policial, que està format per tres persones: la Lola, una guàrdia civil d'Andalusia molt entregada en el seu treball que podria arribar molt lluny si no fos dona (segons la peli); el Santi, un madrileny encarregat de posar multes d'aparcament i poc més que es pren molt seriosament les normes de seguretat; i en Pep, un mosso d'esquadra català amb molt d'enginy a l'hora de tractar amb els lladres i criminals.

    Després tenim a Byron, un militar d'origen colombià que segons ell, és de Cuenca. Molt patriota i estima el seu país com a ningú (Espanya). I a Gorka, un basc que era policia però va haver de renunciar al seu càrrec per uns motius una mica peculiars. No té por a res i ho fa tot per Euskadi.

    En conclusió, estan molt ben escollits cadascun dels personatges no només principals sinó també els secundaris i el toc de riure i comèdia que posen a la pel·lícula fa que entrin ganes de veure-la.


    David Duaigües

    ResponElimina
  4. Brúixoles que busquen somriures perduts:
    una història que ens farà pensar


    Brúixoles que busquen somriures perduts està escrit per l'Albert Espinosa un català nascut un 5 de novembre del 1973 a Barcelona. El llibre tracta sobre una família que es veu desestructurada després de la mort de la mare, per l'augment de la malaltia del pare, que representava ser director de cine i l'amagatall d'un anell de la mare després de morir.

    A part de tenir problemes amb la seva família, se li ve tot a sobre quan el truquen de l'hospital dient-li que la seva dona acaba de tenir un accident de cotxe i ha mort a l'instant i ell es queda amb les seves dues petites filles bessones, ja que de família poc li queda després de la mort de dos membres, l'apoderament de l'alzheimer sobre el seu pare i la mala relació que té amb els seus germans. Durant el trajecte de la història representa que el personatge principal ha de treballar escrivint un llibre, però amb tot el que li ha passat no pot trobar un mínim moment per estar pendent de les seves filles.

    En aquest llibre pots aprendre moltes maneres de mirar els problemes o les males situacions que passem d'una manera més optimista, podem aprendre que la sinceritat quasi en tots els casos pots ser la base d'una bona relació estiguem en el lloc que estiguem, a gaudir dels moments que poden ser únics i que només ens poden passar un cop a la vida, a valorar i a dir que estimem a una persona abans que sigui massa tard, a creure en un mateix que pot amb tot el que li ve a sobre si ell vol aconseguir-ho, etc.

    Brúixoles que busquen somriures perduts és una història que recomanaria llegir a tot tipus de persona tingui l'edat que tingui. és un bon llibre que et pot ajudar a reflexionar sobre moltes coses i fets; per exemple, sobre el valor de l’amistad, la relació amb els nostres pares, a confiar més en un mateix, amb anar amb la veritat per davant, a saber estimar com correspon i a valorar els moments que ens dóna la vida.

    Estel Palau 4t B

    ResponElimina
  5. Andrea Massagué Morales 4t B

    Yo soy Sam: Els personatges i altres temes principals de la trama


    La pel·lícula Yo soy Sam és un drama dirigit per Jessie Nelson, estrenat el 28 de desembre del 2001 en els Estats Units. El seu idioma original es l’anglès i té una durada de 134 minuts.

    En primer lloc, els personatges principals són: el Sam, interpretat per Sean Penn: és un home que té una discapacitat mental, la seva filla es el que més l’importa, és amable, generós i honest; la Lucy, interpretada per Dakota Fanning: és la filla del protagonista, té 7 anys, estima molt al seu pare i es preocupa per ell, i per últim la Rita, interpretada per Michelle Pfeiffer: és una advocada amb èxit, que intenta ajudar al Sam a recuperar a la seva filla.

    Respecte a la música, la banda sonora de la pel·lícula està composada per diferents versions de les cançons del grup The Beatles, a més a més al protagonista li agrada molt la música dels Beatles i relaciona cada moment de la seva vida amb una cançó del grup, a part la seva filla Lucy té aquest nom per la cançó “Lucy in the sky with diamonds” composada per John Lennon component d’aquest grup.

    Pel que fa referència a la idea central de la pel·lícula, tracta del dret dels discapacitats mentals a poder educar i cuidar dels seus fills. Per una banda tots els nens tenen dret a poder tenir els seus pares, però, d’altra banda en la pel·lícula el protagonista té el cap d’un nen de 7 anys i no té la capacitat de poder fer-se càrrec d’un nen que tingui la mateixa edat.

    En conclusió, crec que és una pel·lícula molt bona encara que es una mica idealista, perquè per ser una drama dona una versió molt dolça de la realitat.

    ResponElimina
  6. La màgia d'en Burton comença per la paraula "tisores"



    Tot comença quan Tim Burton coneix a l'escriptora Caroline Thompson. El director llegeix una història de l'escriptora que li recorda a l'instant un dibuix que va fer quan era jove, d'un noi que en comptes de mans té tisores. Volen fer un musical, però després ho canvien per una pel·lícula més seriosa i dramàtica.

    Avans que Jhonny Depp (Eduard) i Tim Burton es coneguessin, va haver-hi altres actors que podrien haver fet el paper, entre d'altres, Tom Hanks, Michael Jackson o Tom Cruise. ¿Qui pensaria que un noi gens popular entre el món del cinema seria una icona gràcies a aquest paper? Un altre paper important en la pel·lícula és Kim Boggs, la noia que s'enamora d'Eduard. És interpretada per Winona Ryder, una de les actrius preferides d'en Tim. En aquell temps Johnny i Winona estaven compromesos, i Burton pensa que així serà més autèntica la química de la parella en la pantalla. Ryder tenia un altre paper, però en saber que Tim la volia en una pel·lícula seva, va rebutjar aparèixer en la pel·lícula El padrino III per poder interpretar Kim. Un altre paper important era Peg Boggs, mare de Kim. Ella és qui troba a l'Eduard i li mostra com és la vida, tractant-lo com si fos el seu propi fill.

    Es tarda una hora i tres quarts en preparar el maquillatge i la vestimenta d'Eduard. Depp pateix uns quants desmais per culpa del vestit fet de làtex i cuir, encara que es nega a treure'l fins acabar el rodatge. Tota la pel·lícula té colors pastels perquè veiem l'escena a través dels ulls d'Eduard. No es va fer servir croma, ja que les cases de la pel·lícula existeixen realment a Florida i l'únic que han de fer es pintar-les. No obstant, és molt difícil de filmar per culpa dels núvols que es formen i de la quantitat de mosques que hi ha.

    Burton en un principi vol fer la banda sonora amb el cantant Robert Smith de The Cure, però Smith ho rebutja perquè està molt ocupat fent el seu nou disc Desintegration, i així el sountrack acaba en mans del compositor Danny Elfmann. Si us fixeu, el pentinat d'Eduard està inspirat en el cantant.

    En resum, és un clàssic ple d'anècdotes darrere d'una història plena d'amor, fantasia i nostàlgia. He escollit aquesta pel·lícula perquè és un clàssic d'en Burton que no et deixarà indiferent. És d'aquelles que pots veure mil cops i cada vegada trobar un detall que altres cops no has vist.

    ResponElimina
  7. Miriam Ghachem Acuña

    QUERIDO JOHN: DOS PERSONATGES I DUES SETMANES

    Querido John és una pel·lícula que es considera un drama romàntic. Es va estrenar el 5 de febrer de 2010 i va ser gravada als Estats Units. La durada de la pel·lícula és de 107 minuts i va ser dirigida per Lasse Hallström.

    En John Tyree i la Savannah Lynn són els protagonistes d'aquesta història d'amor. Ell és un noi rebel a qui se li ha mort la mare fa uns anys i el seu pare està obsessionat amb la seva col·lecció de monedes. Per aquest mateix motiu decideix unir-se a l’exèrcit per poder fugir del seu entorn. Ella és tot el contrari a ell, és d'una família ben situada econòmicament. I quan acabi l'estiu, haurà d'anar a estudiar la carrera fora del país.

    En un dels permisos que l'exèrcit li concedeix, en John aprofita per anar al seu país natal, allà coneix la Savannah i passen dues setmanes perfectes. Ella, al mateix temps, coneix al pare d'en John, que és una mica peculiar, i com que ella ha crescut amb un nen autista (fill d'un amic seu), sap com tractar-los i congenien d'allò més bé. Tot va perfecte fins que ell ha de tornar a l'exèrcit, i ella ha de tornar als estudis: “Estimat John, dues setmanes junts han sigut suficients, en dues setmanes m'he enamorat de tu, ara ens espera un any separats, però que és un any separats després d'aquestes dues setmanes junts?”; d’aquesta manera s’acomiada Savannah de John.

    La vida dels dos protagonistes canviarà radicalment en només dues setmanes, en què
    passaran dies de platja, menjars familiars, nits de fogueres i reconstruiran una vella casa per a una família que no tenen on viure.

    Cursi i romàntica, aquestes dues paraules és la manera amb què jo descriuria aquesta pel·lícula. M'ha encantat, no perquè m’agradin en especial aquest tipus de pel·lícules, sinó per l’argument d’aquesta. La pregunta que resoldrem al final és molt senzilla: s'han enviat cartes gairebé cada dia: què passarà?

    ResponElimina
  8. ''Escuadrón suicida'': Els protagonistes.

    En aquest text explicaré els protagonistes de la pel·lícula Escuadrón Suicida.
    A la pel·lícula els malvats són els que salven el món. Una dona embruixada que les forces especials no poden dominar, llavors encomanen la missió molt difícil als dolents.

    Un d'ells deadshot, un tirador molt experimentat, que quan dispara sempre encerta, està divorciat i el més important per ell a la vida és la seva filla.Killer Croc un home que pateix una gran mutació amb aspecte d'un rèptil, com un cocodril.
    Com a tercera personatge tenim a Harley Quinn, una noia molt dolenta, que és parella del Joker, es va enamorar del Joker fent de psicòloga per a ell. A continuació tenim al capità boomerang un lladre de bancs Austràlia, que no li agrada compartir, te un gran domini del boomerang i és la seva arma letal.
    L'únic agent del grup, Rick Flag, vigila a tots i cada un dels dolents, te com a protectora a Katana una noia que pot tallar qualsevol cosa amb la seva arma, una katana.Seguidament tenim a Diablo un home que pot fer foc amb les seves mans, a ell no l'hi agrada utilitzar el seu poder, ja que al passat va matar sense volgué a la seva dona. L'últim del grup és Slipknot un home que pot escalar tot el que es proposi.
    La dolenta més dolenta, l'única que es revela,és Enchantress, la dona embruixada.
    Finalment tenim a Amanda Waller la cap de tot el grup, la coordinadora que dona les ordres des del govern.

    L'opinió que dono jo sobre els personatges és bona, ja que són molt variats i cadascun te la seva personalitat i aspecte propi.

    Víctor Calso

    ResponElimina
  9. El corredor del laberinto: els protagonistes i el tema que tracta


    La pel·lícula el corredor del laberinto se situa l’any 2024. Es d’acció i aventures i molt entretinguda, però jo hem centraré en els personatges i el tema que tracta.

    Els protagonistes son aquests: Thomas, Newt, Teresa, Min-ho, Gally i Chuck.
    Thomas es el principal protagonista ja que la pel·lícula es veu reflectida a ell. Thomas es el que ajudarà a els altres nois per escapar d’aquell lloc tant estrany (L’Area).
    Newt, es un dels que ha estat mes temps a l’Àrea, era un corredor però ho va deixar quan es va trencar la cama esquerre. Es molt amic del Thomas.
    Teresa: Es la única noia que hi ha a l’Àrea i la ultima persona en arribar. Te un vincle telepàtic amb el Thomas.
    Min-ho, es el jefe del corredors, son els que tenen que investigar com sortir de l’Àrea, quan s’obren els murs ells tenen que anar per el laberint per trobar la sortida.
    Gally, no te bona relació amb el Thomas, ja que creu que ell es el culpable de que estiguin tots a l’Àrea.
    Chuck, es el mes jove que hi ha a l’Àrea. Te una relació amb el Thomas molt bona.

    El tema del que tracta aquesta pel·lícula es de que es tenen que ajudar els uns als altres, perquè són grups, els corredors, els constructors i els que curen als malalts.

    En conclusió, m’ha agradat molt el corredor del laberinto ja que s’ajuden entre ells i demostra que tots son necessaris i es necessiten perquè a la fi tots tenen el mateix objectiu. És molt entretinguda i divertida, encara que el final no el vaig entendre molt.


















    ResponElimina
  10. Josep Segura de Heras
    4t A


    “Interstellar”: director i personatges, referències científiques i efectes especials



    Al llarg de tota la història del cinema, un dels gèneres més populars és la ciència ficció; des de El viatge al centre de la terra o Alien fins a les grans produccions d'avui en dia com Interstellar.

    Christopher Nolan, el director de pel·lícules com Origen o les sèries de Batman entre altres, va dirigir Interstellar amb el seu germà, en Jonathan Nolan, qui havia d'haver sigut l'únic director de la pel·lícula, però va decidir demanar ajuda al seu germà, ja que tenia més d'un projecte en marxa i havia de dirigir altres pel·lícules.

    El protagonista, de la pel·lícula, en Cooper, és un granger que es dedica a cultivar blat de moro, però en el passat va treballar amb la NASA i va ser entrenat per a una missió a l'espai. Aquest personatge l'interpreta en Matthew McConaughey, que va ser nominat als Premis Saturn per al millor actor, a més d'altres nominacions a premis de gran prestigi com ara els Òscars o els Grammy. Altres actors també van ser nominats i la pel·lícula per ella sola, va ser guanyadora del premi per a la millor banda sonora als Òscars.

    La pel·lícula va ser rodada en dos formats, en 70 mm i en 35 mm; el format de 70 mm és el que diríem d'una producció digital i els 35 mm seria una producció analògica, i més recomanable de, si és possible, en IMAX.

    I es que aquesta pel·lícula es mereix els millors efectes especials possibles, ja que a part del racó audiovisual, també hi ha un important treball darrere del diàleg, que envolta moltes referències a teories científiques referents bàsicament al temps, la gravetat i, especialment, a l'amor, que expressa com a una magnitud que és igual a qualsevol dimensió de l'univers.

    En conclusió, Interstellar és una pel·lícula que no només ens fa passar l'estona, sinó que també ens fa pensar, és a dir, que fa fer-nos preguntes sobre la realitat de les nostres creences i punts de vista. És una gran pel·lícula.

    ResponElimina
  11. Focus: Els protagonistes i el tema que tracta

    Guillem Sabatés Lorenzo 4t ESO B: En aquest text em centraré exclusivament en els personatges principals i en el tema en què tracta aquesta pel·lícula.

    El tema d'aquesta pel·lícula està ambientada a la nostra època i tracta d'un enamorament entre dues persones que no es coneixen i d'una banda de lladres que es dedica a estafar o robar als homes més rics. Aquesta pel·lícula està protagonitzada per 2 persones: Niky (Will Smith) i Jess Barret (Margot Robbie). Niky és un personatge molt intel·ligent i calculador que farà el paper de cap de la banda i d'expert. Finalment s'enamorarà de la Jess una noia inexperta que vol aprendre a ser una lladre i formar part de la banda d'en Niky.

    En conclusió trobo que és una pel·lícula interessant pel fet que no saps que passarà ni que és capaç en niky.

    ResponElimina
  12. Maria Villegas 4t ESO A


    “El diari de Bridget Jones”: El físic no ésimportant

    És una comèdia romàntica de 2001, basada en una novel·la del mateix nom, l’història inspirada en l’obra Orgull i prejudici. La protagonista, l’interpreta Reneé Zellweger, junt amb Hugh Grant i Colin Firth, entre altres.


    La Bridget, és una dona de 30 anys amb tot tipus de complexes físics, què és passa la vida davant la televisió fumant, bevent i escrivint en el seu diari. Quan comença treballar en una editorial s’enamora del seu cap Daniel Cleaver, és un home faldiller, què és burla de la Bridget la pitjor manera.

    Després d’aquest desengany amorós la Bridget s’uneix més a la seva família durant les festa de nadal, on coneix al Mark Darcy, un amic de l’infància. Al principi no li cau bé, però poc a poc s’anadona que l’estima, llavors una nit que estaven a casa de la Bridget, en Mark troba el diari de la Bridget, amb paraules no molt agradables.



    Aquesta pel·lícula va ser nominada a diferents premis com: Globus d’Or, Bafta, Premis Goya.
    I guanyadora de European Film Awards, per millor actor a Colin Firth.

    La pel·lícula no només tracta d’una història d’amor si no que crec que té un missatge per a totes aquelles dones que creuen que són imperfectes per no tenir un físic de model, que siguis com siguis ets bonica i que a tu també et pot passar com a la Bridget Jones.








    ResponElimina
  13. Nerea Meknassi García 4t B

    Titanic: Els personatges i altres secrets del drama

    La pel·lícula Titanic és un drama inspirat en la tragèdia del Titanic. Està dirigida per James Cameron i és estrenada al 1997. És creada als Estats Units i gravada en una platja de Mèxic. Té una durada de 193 minuts.

    En primer lloc, la història compta amb dos personatges; Jack Dawson (Interpretat per Leonardo DiCaprio) és un artista que ha viatjat molt sense tenir diners. Salva a Rose d’un intent de suicidi i s’enamora d’ella. Mor al final de la pel·lícula per salvar a la Rose. Rose DeWitt (Interpretada per Kate Winslet) és una jove de 17 anys que pertany a una bona família. És obligada a casar-se amb Cal, però coneix a Jack i s’enamora d’ell. És una de les poques sobrevivents del Titanic. Quan Jack mor, ella canvia el seu cognom per Dawson. Refà la seva vida però no por oblidar a Jack.

    Amb referència als escenaris, gran part de les escenes de la pel·lícula estan gravades amb una pantalla verda de fons per motius econòmics i amb miralls per simular més objectes a l’escenari.
    L’escena més important de la pel·lícula, quan mor Jack, és gravada en una piscina.
    Hi ha varies escenes que contenen errors que no són visibles en un primer moment però si es veu la pel·lícula més d’un cop, no són difícils de detectar.

    Pel que fa a la banda sonora, el tema principal My Heart Will Go On és creat per James Horner i interpretat per Céline Dion, la qual ha dit més d’un cop que la cançó no li agrada i que no vol tornar a cantar-la més en un escenari i hi ha hagut casos en els que ha dit que només la cantaria a canvi d’una gran quantitat de diners. Tot i així es un tema mític i hi ha molt poques persones que no hagin sentit parlar d’aquesta cançó.
    El tema parla de la separació de dos amors de cop, es pot relacionar amb l’escena en la que mor un dels amants.

    Per concloure, Titanic és una de les pel·lícules que ha guanyat més premis gràcies a la idea del guió, dels actors i dels efectes especials i és una bona pel·lícula per a qui li agradin les històries romàntiques i el drama.

    ResponElimina
  14. Creed la leyenda de Rocky

    En aquest text us presentaré la pel·lícula Creed la leyenda de Rocky, que va ser una de les pel·lícules més populars del l'any 2015.

    Personatges que hi apareixen a la pel·lícula. Michael B.Jordan actua com a Adonis Creed, protagonista de la pel·lícula és un boxejador jove que entrena cada dia amb l'objectiu de ser un boxejador professional, el seu entrenador és l'actor Sylvester Stallon actua com a Rocky balboa, ha treballat a moltes entregues de Rocky Balboa, també hi apareix Tessa Thompson que actua com a Bianca parella de Adonis Creed. Aquests són els personatges principals.

    La història va d'un noi jove que es diu Adonis Creed i fa 3 anys porta practicant l'esport del bogeix. Un dia Adonis va passar una tarda amb la seva parella Bianca, estaven asseguts al banc i Adonis volia donar-li la sorpresa a la seva parella
    i va veure que volien robar-li a la seva parella i el va perseguir i es va barellar amb dos lladres i Rocky Balboa el va veure i al parar la baralla li va demanar el seu número.

    L'endemà, Rocky li va demanar de quedar a algun lloc per després emportar-lo a un centre d'entrenament de boxeig,va decidir de fer un ''sparing'' amb un altre noi, no podia fer res li va entrar un lapsus i no s'enrecordava de cap moviment perquè en mitj de sparing pensava amb el seu pare que havia mort d'un accident de tràfic al final es va posar les piles i va acabar guanyant l'entrenament i en Rocky va pensar a fer una lluita professional 1 setmana després.

    Va començar la lluita professional i va acabar guanyant però a Rocky li va començar a fer molt de mal el cor i va acabant morint, a partir d'aquell dia Adonis va entrenar molt dur i va arribar a ser el millor del món en el boxeig i tots els títols que va guanyar al llarg del temps tots han sigut dedicats en ell.

    El pressupost per fer la pel·lícula a sigut de 35.000.000$, han gastat 20.000.00$ i la recaptat un pressupost de 173,567,581$.

    Giorgi Oniani
    4ºA

    ResponElimina
  15. Hounayda el Abbassi 4t A


    LO IMPOSIBLE: ”Una família sempre ha d’estar unida”

    Lo imposile es una pelicula dirigida per J.A Bayona y protagonitzada per Nahomi Watts, Ewan MaGregor, Tom Holland, Samuel Joslin y Oaklee Pendergast que narra la vertadera experiència d'una família catalana durant el tsunami de l'Oceà Índic del 2004.

    L'11 d'octubre es va estrenar en les sales de cinema espanyol i va tindre molt d'èxit tan en taquilles com en els crítics.

    La pel·lícula tracta d'una família que va viatjar a Tailàndia per passar les vacances de nadal quan un tsunami arriba a l'hotel on estaven allotjats. Maria la marei el fill gran Lucas van ser arrossegats per l'aigua mentre que el pare Henry i els dos fills petits Thomas i Simon es van quedar a l'hotel. La pel·lícula ens explica com la família intenta retrobar-se.
    La mare va em fermar tenia el peu en mal estat i el fill gran amb l'ajut dunes persones la va portar a un metge, el pare per poder buscar a la seva dona i al seu fill va enviar al dos nois petits a un campament i va començar la busqueda , va viatjar per tots els hospitals de Tailàndia i finalment van coincidir el pare i els seus tres fills en l'hospital on estava la mare ingressada. Maria va sobreviure a la cirurgia i al dia següent van ser transportats a Singapur per rebre tractament medic.

    La pel·lícula va ser nominada a 14 Premis Goya dels quals va guanyar 5. I un va ser a millor director per J.A Bayona.

    ResponElimina
  16. Inés Campos 4tA


    “Criades i senyores”: argument

    Estem a l’Amèrica dels anys 60, concretament a l’estat de Misisipi. La societat està dividida en diferents classes socials segons l’economia, l’origen, la religió i, sobretot, la raça. Les persones de color estaven molt discriminades i els actes xenòfobs estaven normalitzats.

    La pel·lícula explica la història de diferents dones de raça negra que treballen com a dones de servei a les cases de les famílies de classe alta. Entrar per la porta de darrere, utilitzar els lavabos per al servei, estar en silenci i no molestar són algunes de les coses que havien d’aguantar les criades per no perdre el treball. Encara que, és contradictori, ja que tot i que les dones de servei estaven menyspreades, els hi confiaven a càrrec seu el més important: els seus fills.

    D’altra banda ens parla de la Skeeter, una noia que ve d’una família rica. El seu pare és mort i la seva mare esquizofrènica. De petita estava molt unida a la dona de servei de casa, la Ibelin. Com que els seus pares no estaven per ella, la Ibelin va ser qui la va cuidar de petita. Ara té 23 anys, acaba d’acabar la universitat i vol ser escriptora. Però quan torna a casa la Ibelin ja no hi era; la seva mare l’havia fet fora per la pressió de les seves amigues quan va tenir una fallada davant seu.

    La Skeeter, en adonar-se dels prejudicis que hi havia a la societat i de la injustícia que estan vivint les dones de servei, decideix revellar-se. Tot i ser de diferents classes socials, la Skeeter proposa a les criades escriure un llibre explicant les vivències i experiències que havien viscut. Al principi els hi sembla una bogeria però a poc a poc es van convencent que és una bona idea. Totes plegades queden a amagades en acabar la feina i es desfoguen amb la Skeeter: li expliquen com havia anat el dia, el que pensaven, com se sentien… Finalment publiquen el llibre anònimament i és tot un èxit a l’estat. Així aconsegueixen deixar en ridícul a moltes dones blanques que es donen per al·ludides encara que el llibre no les nomeni.

    Amb això l’autor ens vol fer veure la dura realitat que van viure moltes criades de raça negra no fa tants anys. Ens consciencia dels prejudicis que hi ha a la societat i ens explica històries que mai més s’han de tornar a repetir.

    ResponElimina
  17. "Whiplash": argument i tema

    Pol Blavia

    Un dels recents "hits" de Hollywood fet el 2014 ha arribat als cinemes en forma de bateria. Damien Chazelle va escriure un nou guió mai vist a la gran pantalla, una obra totalment diferent del que mai s'hagi fet abans, una pel·lícula que ens mostrarà ràbia, superació i esforç.

    Whiplash, és una obra que parla sobre un jove prodigi que és un virtuós, sobre la bateria. Andrew Neiman (el jove prodigi) interpretat per Miles Teller, vol estudiar en una de les millors universitats de Nova York de música Jazz, on es diu que hi ha una de les llegendes més grans del Jazz donant classes, Terence Fletcher interpretat per J. K. Simmons. Andrew Neiman aconsegueix entrar al grup de Jazz de Terence Fletcher on allà exigeixen un alt nivell de música. Andrew Neiman intenta treballar molt dur en el grup de Jazz, fins que comença a rebre un mal-tractament psicològic i físic del professor. Andrew acaba anant a un assistent psicològic de l'estrès que rep a la seva universitat, i acaba denunciant al professor. Però es torna a retrobar amb el professor i el sorprèn en un concert on Andrew, comença a improvisar amb la bateria i li mostra que ell és un dels millors bateries que han existit.

    Aquesta pel·lícula ha guanyat tres "Oscars", per a mi és una pel·lícula que té un argument genial, ja que tracta molts temes diferents en un, ja sigui; la superació pròpia, el mal-tractament o com una persona et pot destorçar psicològica dient-te que no vals res. Aquestes coses fan que l'espectador estigui atent tot el llargmetratge.

    En resum és una pel·lícula on pots aprendre molts factors diferents, i no és un tipus de pel·lícula que impacti pels efectes especials o per la grandària que es veu darrere del projecte, sinó simplement, perquè és una pel·lícula que et fa pensar sobre situacions i sobre el missatge que porta amagada.

    ResponElimina
  18. Fran Pérez

    "-En busca de la felicidad": El tema i el personatge principal

    Aquesta pel·lícula ens explica la història d'en Chris Gardner, i la manera en que va aconseguir la seva felicitat.
    Comença quan en Chris inverteix tots els estalvis de la seva família en uns escànners mèdics que ell pensava que serien una meravella i acabaria guanyant molt més del que havia invertit, però passa tot el contrari: gràcies a aquest problema en Chris comença a viure amb molt més complicacions de les quals tenia junt amb el seu fill i la seva parella. Aquesta situació es complica més quan la seva dona decideix separar-se i anar-se de casa deixant en Chris sol amb el seu fill.

    Com que en Chris no havia pagat la renta del pis i havia rebut moltes multes per culpa del seu cotxe, li acaben treien del pis on vivia i també el cotxe. Llavors amb el seu fill ha d'anar a dormir a un tipus de "refugi" per persones que viuen al carrer, però no sempre és possible que ell pugui dormir a aquest refugi, ja que hi han moltes persones que també ho necessitaven, una vegada que en Chris no aconsegueix un lloc al refugi té que dormir al lavabo del metro amb el seu fill. La seva situació comença millora quan un dia després de deixar el seu fill la guarderia ell agafa un taxi amb els pocs diners que li queden per intentar anar al lloc on es trobava el seu cotxe i recuperar-lo, però resulta que a dins del taxi es trobava un senyor anomenat Jay twistle que era el president d'una empresa de corredors de bossa.

    En Jay twistle portava una galleda de rubik i va dir "això és impossible de resoldre" i en Chris li va dir "segur que jo puc fer-ho" i abans que arribes el senyor Twistle al seu destí en Chris ho va resoldre, llavors en Twisle impressionat li va dir que si volia presentar-se a un programa d'entrenament per ser corredor de bossa que durava quatre mesos i en el que només un seria l'escollit. Passant els quatre mesos els aspirants que es presentaven per aconseguir un lloc a l'empresa van haver de vendre uns contractes per saber si eren bons brokers i finalment fer un examen per veure qui estava més preparat. Al final acaben contractant-lo i ell diu "aquesta part de la meva vida, aquesta petita part es diu felicitat".

    ResponElimina
  19. David Oliveras 4t B
    Batman VS Superman: efectes especials, entrenament del personatge i crítiques sobre la pel·lícula


    Batman VS Superman es una pel·lícula d'acció i ciència ficció, però jo em centraré amb uns temes que em semblen interessants com per exemple els efectes especials i curiositats vàries.

    Els efectes especials son uns dels millors d'aquesta època perquè el director Zack Snyder té una capacitat d'imaginar escenes impressionats i sumant un equip boníssim en programació, hi ha escenes d'uns 5 minuts que en cada segon hi ha molts efectes especials.

    Seguidament ara us parlare sobre una curiositat sobre “Superman”(Henry Cavill), el actor va tindre que fer una serie de exercisis molt dificils per guanyar massa moscular per fer el paper de Superman ya que avans de fer el entrenament no tenia ni força ni massa.

    Aquesta pel·lícula va rebre moltes crítiques por moltes raons: van fer moltíssims espòilers, la pel·lícula sol es acció i no diu res sobre la historia, canvien molt el personatges i coses semblants. La pel·lícula te 3 estrelles però em sembla que es mereix més.

    En resum la pel·lícula es una passada, l'actor de Superman va entrenar dur i les crítiques que ha rebut es perquè els fans de la saga no els agrada que hagin canviat tant els personatges.

    ResponElimina
  20. Winnie Bernardino
    "Sorority Wars": una història universitària

    Aquesta pel·lícula es va estrenar el dia 17 d'octubre l'any 2009 als Estats Units, va ser dirigida per James Hayman i filmada a Vancouver. De gènere comèdia i drama que va ser protagonitzada per Lucy Hale (Katie Parker), Courtney Thorne-Smith, Phoebe Strole, Amanda Schull, etc.

    Sorority Wars tracta de dues germandats de dones que s'enfronten per guanyar el premi germanor ("el trofeu de tri-corona"). La protagonista Katie parker (Lucy Hale) és un candidat que acaba d'arribar i és apreciat per la germanor Delta perquè la seva mare és una de les fundadores d'aquesta fraternitat. Però hi va haver una ruptura entre Katie i els Deltes. Katie s'uneix a la germanor kappa que és el rival dels Deltes. Aquesta ruptura afectarà molts aspectes, fins i tot la seva relació amb la seva mare.

    El director d'aquesta pel·lícula és James Hayman, que va néixer a Brooklyn però es va criar a Manhattan. És un productor de televisió nord-americana, director i director de fotografia. Hayman ha estat nominat a dos Premis Emmy Primetime i un premi DGA (Director Guild of America). I està casat amb l'actriu Annie Potts, amb qui té 3 fills, Clay, Doc i Harry.

    En resum, m'ha agradat molt aquesta pel·lícula, ja que és divertida i entretinguda, també t'ensenya moltes coses. I una de les escenes que més m'ha agradat ha sigut com acaba la pel·lícula.

    ResponElimina
  21. Lenin Vásquez Marín

    AFTER: Com es va viralitzà after, “historia”, conclusió (opinió)

    En aquest cas explicaré el llibre que es titula 'After' ja que en aquest últim estiu un amic meu me'l va recomanar llegir-lo.

    After, d'Anna Todd, en principi aquesta història que és va basa en Harry Styles, del grup musical One Direction per al personatge principal pero, si no saps d'això tampoc notaràs la diferencia quan al llegeixis. Anna va començar a escriure la història d'after mitjançant la plataforma de Wattpad, és una plataforma per als amants de la lectura que et permet llegir i escriure llibres. After va agafar molta 'fama' i li van comprar el dret a l'autora per a què el llibre sigui traduït a més de 30 idiomes i el poguessin vendre'l per arreu del món.

    L'historia no aporta res nou al món literari, after va més enllà de l'aspecte sexual, i és una cosa bastant llamativa i important en la novel·la perquè usa un llenguatge clar i explicit per ser un llibre juvenil. No vull revelar massa de la trama perquè, sincerament, en la novel·la no succeeixen moltes coses, és més important el com s'explica que el què s'explica, així que el millor serà que descobriu per vosaltres mateixos la història de Tessa i Hardin. El que sí puc dir, és que es tracta d'una relació amorosa que comença lenta al començament i que la novel·la és centra totalment en això des del principi. Més endavant anirem coneixent alguns aspectes de la vida de Tessa i detalls que Hardin prefereix guardar amb clau de moment. Tots dos personatges tenen un passat que influeix en com són en l'actualitat i en les diferents aspectes de les seves turmentoses personalitats que anirem descobrint al llarg de l'historia.


    La conclusió és que no pots deixar de llegir fins que ho acabis. I quan ho acabis, amb aquest final tan de sobte i inesperat i aquestes últimes línies que et deixen a mitges (literalment), l'única cosa que una pot desitjar és començar el següent tom, clar, i esbrinar què va passa'n.

    ResponElimina
  22. Weimen Qiu 4t A
    “Jurassic world”: comparació amb la primera franquícia


    És una pel·lícula dirigida per Colin Trevorro i protagonitzada per Chris Pratt i Bryce Dallas Howard. La pel·lícula, quarta franquícia de Parc Juràssic iniciada el 1993, produïda per Steven Spidelberg, Frank Marshall i Patrick Crowley. En aquest cas, en comparació amb la primera, va tenir més èxit, el seu pressupost va ser el doble i els seus ingressos han superat als 900 milions de dòlars.

    Els guionistes s'ha d'admetre que no ho van treballar molt, ja que és molt semblant, la història només van canviar en els dinosaures de vida real a robots, la resta van ser bastant semblant. El lloc on van gravar les escenes van ser els mateixos llocs, l'única diferencia, és que aquesta vegada van posar-hi més decoracions.

    Aquesta vegada desgraciadament no va rebre cap nominació però encara així va ser un dels més populars del món gràcies al fet que les seves anteriors franquícies, sobretot la primera que va rebre 3 nominacions.

    La raó del perquè és tan famós la pel·lícula va ser graciés a la seva primera aparició, les seves actuacions, efectes de so, visuals van ser la millor en aquella època, en canvi aquesta última, les actuacions dels personatges no van ser tan bona com l'anterior, uns dels exemples són els personatges secundaris que no mostren molt els sentiments i tampoc parlen molt, en algunes escenes de perill hi havia persones que no mostraven por, es veien molt tranquils.

    En conclusió aquesta última pel·lícula van rebre més crítiques negatives que positives a base les seves actuacions, lloc on ho fan i l'originalitat, però encara que van rebre tantes crítiques negatives, el seu pressupost va superar a l'anterior.

    ResponElimina
  23. MARCOS MANSILLA 4ºB


    Juego de armas: L’historia real i les crítiques

    En aquest text, explicaré les crítiques i el recorregut dels actors que feien de personatges principals.

    La pel·lícula conta la vida de dos antics amics de la secundària i com van formar negoci en l’industria del trafic d'armes. Amb actors principals com Jonnah Hill i Miles Teller i dirigida per Todd Phillips la pel·lícula està rebent moltes bones critiques.

    El director Todd Phillips junt a Stephen Chin y Jason Smilovic es van basar en l'article de la revista de Rolling Stone "Arms and the dude" per fer la pel·lícula.

    L'article es basa en una història real de 3 nois, David Packouz, Alex Podrizki, Ephraim Diveroli, que van formar un contracte de 300 milions de dòlars amb el exercit dels Estats Units per convertir-se en proveïdors d'armes i municions.
    Quan en realitat són 3 nois menors a 25 anys, la pel·lícula es basa nomes en la vida de dos, David, i Ephraim ...

    Tot i que els actors han estat molt bé en l'actuació, hi ha hagut moltes crítiques de la pel·lícula en les que diuen que no s'ha aprofitat bé el talent de l'actriu Ana de armes. Per una altra banda, accepten molt l'actuació dels actors principals.

    La pel·lícula ha rebut moltes crítiques bones, encara que també males, degut al seu humor acid, mostrant la doble moral de l'historia.

    La meva conclusió sobre la pel·lícula és que és bona, tant mostrant un fet real de dos nois que van arribar a fer-se milionaris en el món de les armes, com una història que simplement ho veuries per riure i creuries que es tracta de ficció.

    L'historia és tan increïble que encaixa perfectament amb la frase; "la realitat supera a la ficció".

    ResponElimina
  24. Bruno Meola 4t ESO A

    "The Hateful Eight", en espanyol "Los Odiosos Ocho", va estrenar-se a Barcelona el 15 de gener de 2016. Aquesta és la dotzena pel·lícula i també una de les més exitoses de Quentin Tarantino, la pel·lícula és del gènere western i còmic. La cinta està dividida en sis capítols i en cadascú d'ells passa alguna cosa important que influeix en el següent capítol.

    En la pel·lícula hi ha vuit personatges principals que van apareixent amb l'avançar de la pel·lícula i aquests són:
    El caça recompenses: el major Marquis Warren actuat per Samuel L. Jackson és dels primers personatges en sortir en la pel·lícula junt amb el botxí i la presonera. Ell és un exsoldat negre de la Unió i per aquesta raó no li queien bé el xèrif i el confederat, almenys fins al capítol sis on s'alia amb el xèrif per descobrir qui avenenó el cafè que va matar al botxí i el conductor del carro (Llegeix Horsley).
    El botxí: John La Horca Ruth actuat per Kurt Russell és el caça recompenses/botxí que va agafar a Daysy Domergue (la presonera) per portar-la a Red Rock per entregarla al xèrif i rebre 10.000 $. Apareix en la primera escena i mor en el capítol 5 pel cafè envenenat.
    El xèrif: Chris Mannix interpretado por Walton Goggins és l'ultim en morir dessagnat amb el caça recompenses, però abans d'això la cosa més important que va fer en la pel·lícula va ser matar a la presonera penjada.
    La presonera: Daisy Domergue interpretada per Jennifer Jason Leigh és un dels personatges més importants, ja que apareix des de la primera escena de la pel·lícula, i també perquè en totes les escenes passa alguna cosa on ella està involucrada.
    El vaquer:Joe Gage actuat per Michael Madsen és el personatge que menys influeix en la pel·lícula, ja que parlava molt poc; i va morir en un intent de disparar al xèrif i al caça recompenses.
    El confederat: el general confederat Sandy Smithers intepretado por Bruce Dern és el personatge que menys apareix en la pel·lícula, jan que apareix en el capítol n.2 però no diu res fins al capítol 3 i mor pel caça recompenses en el capítol 5 després de discutir amb ell. Aquest personatge es passa la major part en solitud o parlant amb el xèrif que també era un confederat.
    El mexicà: el mexicà Bob representat per Demián Bichir és el que s'encarrega de cuidar la bressolaria de Minnie mentre ella ha anat a cuidar a la seva mare segon la versió d'ell, però en realitat Minne i els seus empleats han estat matats pel Hobrecillo, el Vaquer, el Mexicà i el germà de la presonera.
    El hombrecillo: Oswaldo Mobray actuat per Tim Roth, és un botxí que viatja a Red Rock, ell com el vaquer i el mexicà fan part de la banda de la presonera i ells entendran matar al botxí i al xerif per alliberar-la.

    En fi, aquesta pel·lícula em va entretenir bastant, ja que és bastant còmica, i al mateix temps el guió era bastant bo a més a més hi havien actors bastants bons i reconeguts com Samuel L. Jackson. La historia estava entretinguda, l'ambientació em semblava bo, he de dir la veritat que aquesta pel·lícula em va sorprendre i la recomano a la gent que li agradin les pel·lícules còmiques.

    ResponElimina
  25. ‘La noia del tren’ :personatges

    Sergio Díaz Rosillo 4-A

    La noia del tren és una novel·la d'intriga narrada per Paula Hawkins , ens explica la història de Rachel i Megan , dos totals estranyes i com el seu destí estan enllaçats d'una estranya manera. Cada dia Rachel pren un ferrocarril on sempre veu a una parella esmorza'n ,això desperta la seva imaginació i fa que s'imagini una vida amb aquest dos personatges, Megan i Scott.

    Rachel : és la protagonista de la història, és una dóna amb problemes d'alcohol i en conseqüència amb problemes de treball i d'amor, això fa que entrí en una petita depressió demanant ajuda als seus familiars, a la seva exparella i a la seva pròpia imaginació.

    Megan: una dóna molt més jove que Rachel que a primera vista sembla una persona molt extravertida i que gaudeix d'una vida quasi perfecta, però en realitat és una persona molt insegura amb secrets inimaginables.

    Tom: és l'exparella Rachel , ella segueix enamorada d'ell, ja que sempre li demana ajuda en qualsevol situació, però en realitat és un home egoista i mentider que només ajuda a Rachel pel seu propi benefici.

    En conclusió és un dels millors llibres que he llegit, ja que hi ha una gran evolució dels personatges a més a més d'una trama molt original.

    ResponElimina
  26. "Un espía y medio": Protagonistes i explicació del tema


    Un espía y medio es tracta d'una pel·lícula de comèdia i acció que explica la història de 2 amics de l'institut que es van trobar anys després.

    Els protagonistes són: Dwayne Johnson,Kevin Hart.
    Dwayne és un dels protagonistes principals, ell quan anava al institut li feien assetjament escolar o bullying perquè era gros, però anys després es troba amb Kevin.

    Kevin és l'amic de l'institut de Dwayne, és un noi bastant menut.
    Ell no el reconeix perquè Dwayne hi ha canviat molt (més alt i més musculós).
    Dwayne és buscat per l'FBI a propòsit (és a dir que feien un equip per tendre una trampa a "La cobra negra").

    Kevin al principi no sabia res del tema de "La cobra negra" i l'FBI, però en un moment concret Dwayne li va explicar el tema de l'FBI i "La cobra negra".
    Quan Kevin es va adonar del que passava, es va decidir unir a la missió amb Dwayne i l'FBI, van acabar agafant a "La cobra negra" gràcies a l'FBI i a les habilitats de lluita de Dwayne.

    Personalment la pel·lícula m'ha agradat molt pels protagonistes i per la història interessant que tenia Dwayne darrere, també a la comèdia.


    Georgi Ismailov

    ResponElimina
  27. Jobanjot Singh, 4 ESO-A


    “La purga. La noche de la bestias”: Els personatges

    En aquest text us explicaré què és la purga, perquè es va crear i com els protagonistes van arribar a participar-hi.

    La purga és un esdeveniment que té lloc en estats units una nit a l'any, en el qual tot el crim conegut és legal, com l'assassinat, els robatoris, venda d'humans, etc. i la policia no pot fer res per evitar-lo. Només té dues normes, que són no es pot matar els funcionaris i no es pot utilitzar armes explosives, si alguna persona no compleix aquestes normes, és executat.

    Aquest succés es va crear per reduir la delinqüència i la taxa de desocupació i augmentar l'economia del país, ja que la gent que mor aquesta nit són principalment criminals o gent pobre que no té llar per estar fora de perill. Per augmentar aquest procés i perquè mori més gent el govern també participa i localitza la gent pobre per exterminar-los.

    Els personatges principals són Eva i Cali, mare i filla, tenen que atrinxerar dins de la seva casa, ja que no tenen diners. Un matrimoni, Shane i Liz que anaven a casa d'un familiar per esperar que passi la nit, se'ls va espatllar el cotxe i descobreixen que un grup de joves, que participaven en la Purga, els va tallar el dipòsit de gasolina perquè no puguin fugir i quan comencí aquest fet atrapar-los i vendre'ls als rics perquè puguin purificar-se sense estar en perill. Mentrestant un sergent de policia fora de servei vol venjar-se perquè una persona va atropellar el seu fill i el jutge li va perdonar perquè era ric.

    Després d'haver començat La purga, el sergent quan anava cap a la casa de la persona que havia atropellat el seu fill es troba amb Eva i Cali que estan a punt de ser assassinades per l'exèrcit, i ell no les pot deixar morir, així que les salva. Quan l'home estava salvant a les dues desconegudes, la parella que havia quedat atrapada entren en el cotxe del sergent per amagar-se dels joves que anaven darrera seu i així tots els personatges hauran d'ajudar-se entre ells per sobreviure la nit de les bèsties.

    ResponElimina
  28. Natàlia Cosmes 4t B

    ‘’Los Ojos de Julia’’, els personatges clau.


    La pel·lícula ‘’Los Ojos de Julia’’ de Guillem Morales, estrenada el 2010 i premiada amb un goya, és una pel·lícula de suspense, terror i misteri.

    Júlia sospita que la seva germana Sara no està bé, així que decideix anar a visitar-la i se la troba morta, apuntant tot a un suïcidi. Però ella no hi pensa pas que hagi sigut un suïcidi, sinó un assassinat. La Júlia s’emergeix en una investigació pel seu compte arran dels policies acompanyada del seu marit per a descobrir al culpable de tot això.

    Començant per la protagonista, és una dona que no es rendeix fàcilment, té molt ímpetu, és molt tossuda i lluitadora. Al llarg de la pel·lícula la Júlia sempre està buscant coses fins i tot on sembla que no les hi ha però gràcies a això i a ser arriscada en diverses situacions, descobreix l’assassí.
    En canvi, el seu marit Isaac, no hi troba que la seva dona hagi de regirar tant en la mort de sa germana i en un principi no està convençut, però al final accedeix a ajudar-la. Aquest personatge és més conservador respecte el tema de la mort, més seriós.
    Després, la Soledat, que és la mare de l’assassí, es passa tota la pel·lícula fent veure que és cega i es fa passar per una dona innocent. Aquest personatge al principi està molt disfressat per les mentides, sembla una dona dolça, col·laboradora i que ajuda a la Júlia en la seva investigació.
    L’Àngel, éssent veritablement l’assassí de la seva germana, també des de el moment en que la Júlia comença a perdre la visió, és un personatge disfressat. Fent-se passar pel seu metge, la intenta enverinar per a què es quedi cega per sempre.

    En la meva opinió, el que hi dóna més fulgor a la història són els personatges principals, ja que cadascun d’ells amaga coses i tots estan envoltats per misteris inimaginables.

    ResponElimina
  29. “Cuerpo de élite”: protagonistes, tema i realització

    En aquest text us explicarem els personatges, el tema i la realització. La pel·lícula “Cuerpo de élite” es una pel·licula acció, comèdia, ens explica que una agència d'operacions especials tan summament secreta que ningú sap de la seva existència, ha perdut tots els seus membres en un tràgic accident. Per això ha reclutar un nou equip , que estarà format per Santi , Lola , Pep , Gorka i Byron.

    Santi: Miki Esparbé dóna vida a Santi , un agent de mobilitat madrileny que és reclutat per formar part d'un grup d'operacions especials.
    Lola L'única dona en la comanda, María León assegura que sap defensar-se. " És una dona acostumada a bregar amb homes en la seva professió , i acaba sent una mica la líder , el que passa sempre quan hi ha una dona ".
    Pep:Un mosso d'esquadra que "està convençut que és brillant i això ho fa detestable ".
    Gorka: Ertzaina i " múscul " del grup.
    Byron: Un legionari d'origen equatorià amb una passió " desbordada " per integrar-se a Espanya.
    La pel·licula "Cuerpo de élite" trata de comèdia, sobre la mort dels membres del servei secret espanyol, el cos recluta un nou grup d'agents que hauran de trobar un boig terrorista que té la bomba submergida a la platja d'Almeria.
    La pel·lícula va ser presentada al "Festival de Màlaga":Cinema Español" el 23 d'abril del 2016. La pel·licula es va rodar l'estiu de 2015 a Extremadura, Barcelona, Euskadi i Madrid. La banda madrilenya Boikot i el cantant derumba gitana Jonc interpreten una versió de "Hola, el meu amor" com a tema principal de la pel·licula.

    Comèdia i acció, és com difiniría la pel·licula, per que és una barreja de riure i una mica de acció.La pel·lícula esta molt divertida perquè et rius i et diverteixes alhora.

    Pau Paris 4t A

    ResponElimina
  30. Junxain Zhang 4t A

    "Escuadrón suicida": director i personatges

    És una pel·lícula d'acció i de super vilans basat en l'equip d'antiherois homònim de DC. Còmics que es va estrenar el 5 d'agost de 2016.

    El director d'aquesta pel·lícula és David Ayer que també a sigut el director de la pel·lícula Fury que es va estrenar l'any 2014 i va ser un gran èxit en el cinema.
    Els personatges principals són:
    Deadshot: està interpretat per Will Smith, un gran actor, que en la pel·lícula és un caça-recompenses i que mai a fallat un tir. També té una filla, que per ell és el més important que té.
    Harley Quinn: al principi era una doctora de psiquiatre i el seu nom real és Dra.Harleen Quinzel, per culpa de la influència de Joker va convertir-se en una boja i va ser la seva novia.
    L'Encantadora: el seu nom real és Dra.June Moone, com que va ser posseïda per una bruixa que es deia Encantadora, i que cada vegada que deia 'L'Encantadora' es transforma en una bruixa.
    Joker: és el major enemic de Batman, també és un dels personatges malignes que va influencia en l'univers de DC. És un psicòpata que només vol aconseguir els seus objectius per sentir-se millor amb ell mateix.
    Capità Boomerang: és un lladre de bancs que no li agrada compartir, l'arma que utilitza és un bumerang i sempre porta amb ell un unicorn rosa.
    Killer Croc: el seu nom real és Waylon Jones que havia nascut amb una malaltia de què la seva pell era com la d'un cocodril i que cada vegada empitjorava la malaltia fins que no semblava com un humà.
    Rick Flag: era l'únic agent d'aquest grup i era el que manava, en les seves mans controlava les vides dels vilans.
    Diablo: el seu nom real és Chato Santana, és un home que pot crear foc amb les seves mans, però no li agrada el poder que té perquè amb aquest poder va matar la seva dona i els seus fills.
    I finalment l'Amanda Waller és el cap de l'equip i és qui dóna les ordres.

    La meva opinió final és que m'ha encantat la pel·lícula i us recomanaria de veure, ja que la historia està ven estructurat i com està ven explicat els personatges. També voldria comentar del fet que d'aquí 1 o més anys sortiria la segona part.

    ResponElimina
  31. Erika Galindo Clavero 4t A

    "No està escrit a les estrelles": personatges i història

    No està escrit a les estrelles, és un llibre per tots els públics, ja que parla de molts temes en conjunt, com per exemple l'amor o la lluita contra el càncer. John Green va ser l'escriptor d'aquesta novel·la juvenil, publicada el 2012 amb el títol original The fault in our star.

    El llibre narra la història de Hazel Grace, noia de 16 anys que des dels 13 anys pateix càncer de pulmó. La seva mare, la Senyora Lancaster, sempre es preocupa per ella i com la veu deprimida decideix apuntar-la a un grup de suport un cop a la setmana. Cada un dels participants d'aquest grup de suport amaguen una història diferent de tots.
    És aquí on coneix a l'Isaac, millor amic de l'August Waters que va tenir càncer a un ull quan era un nen, i ara per culpa d'això té un ull de vidre, per mitjà de l'Isaac la Hazel coneix a l'August Waters un noi de 17 anys, diagnosticat d'osteosarcoma que a causa d'aquesta malaltia va perdre la seva cama dreta. Mitjançant missatges i trucades, la seva relació comença a aprofundir-se cada vegada més.

    Realitzant un viatge junts a Holanda per conèixer a l'autor preferit de l'Hazel. Mentre fan aquest viatge l'Hazel té moltes coses al cap com per exemple, que no vol ser més que amiga de l'August perquè vol minimitzar el dolor que la seva mort li podria causar-li.

    En conclusió, aquest llibre ens vol transmetre que encara que tinguem alguna malaltia no hem d'estar tancats a l'amor perquè sempre hi haurà una persona que compartí coses junt en nosaltres.

    ResponElimina
  32. Elvis Zambrano
    "El juego de Ender": dades rellevants i repercussió mediàtica

    És una pel·lícula de ciència-ficció i acció està dirigida per Gavin Hood. "El juego de Ender" està ambientada als anys 2070, després d'una invasió d'una rasa alienígena anomenada "insectores", el protagonista és enviat a una escola militar espacial per preparar-se per una futura invasió.
    Asa Butterfield: Ender Wiggin és el protagonista de la pel·lícula.
    Harrison Ford: coronel Graff
    Hailee Steinfeld: Petra Arkaniam
    Viola Davis: Alcaldesa Gwen Anderson
    Abigail Brenslin: Valantine Wiggin
    Aramis Knight:Beam
    Moises Arias: Bonzo Madrid
    A molts li agrada la pel·lícula però no sempre l' agrada a tot el món, la moyoria dels que han llegit el llibre les agrada la pel·lícula, les agrada els efectes especials, les interpretacions i els bons actors que té.
    "Él juego de Ender" no ha tingut un gran impacte però a pesar de això ha tingut 125 milions $ de recaptació.

    ResponElimina
  33. Yohana Zuloet Sotelo 4T D'ESO A
    “Yo antes de ti”: personatges


    Louisa Clark és una noia de vint-i-sis anys, alegre i ingènua que mai havia sortit del seu poble treballant en el bar The Buttered Bun que estaven a punt de acomiadar-la. Will Trainor era un buscavides ple d'energia fins que un dia va tindre un accident de moto i sabia que a partir d'aquell moment la seva vida seria trista.

    Lousia té una relació de set anys amb Patrick encara que té dubtes de si l'estima o no perquè el noi està més atent a les seves curses d'atletisme així que es va buscar un altre treball en el qual mai havia tingut experiència que era en cuidar a Will. El seu treball consistia en entretenir-lo per a què no pensés en suïcidar-se per quedar-se invalid. Són de vides oposades, Will és molt antipàtic amb tots i més amb Lou que ho va ser durant setmanes fins que Lou es va cansar i li va cridar l'atenció, a poc a poc van començar a portar-se bé; parlant, surtin amb Will al jardí... Un dia va arribar una visita inesperada a casa per a Will i Lou com n'és de xafardera va escoltar la conversació que tractava d'anar Suïssa per programar una cita amb un especialista i acabar amb el seu sofriment, però abans d'això Will ja havia parlat amb els seus pares i els hi va dir que només estaria amb ells sis mesos més. Lou es va sentir malament i va voler que en aquells sis mesos és sintés com abans i va planificar viatges com anar a les illes Maurici, sortides com anar a la boda de la seva exnóvia que es casava amb el seu millor amic,, etc. En aquells sis mesos Lou i Will s'enamoren i en el viatja Lou li confessa que l'estima i que poden ser feliços junts, deixen molt enrere al seu novio Patrick, però Will li diu que no, que a ell no li agrada aquesta vida i que li faci un favor; que li acompanyi a Suïssa per poder-se acomiadar. Lou al principi es va enfadar i va surti corre'ns i al cap de dies va arribar a Suïssa i va tornar-lo a veure'l. Will com era ric va deixar tota la seva herència a Lou, ella va anar a Paris com ell li va dir, allí li va arribar una carta on posava que ho sentia molt però que ell no podia estar en aquesta vida perquè es sentia miserable per haver-se quedat invalid i que com ella era jove que gaudeixi al màxim que pugui amb tot el que li va deixar.

    El missatge que transmès aquesta pel·lícula és que encara que tinguis dificultats segueix endavant i no et rendeixis.

    ResponElimina
  34. RUTH SAYSON C. 4t A

    “Soy leyenda”:la història

    La pel·lícula Soy leyenda, és una pel·lícula d'acció que està dirigida per Francis Lawrence on surt de protagonista Will Smith on interpreta a Robert Neville, un viròleg de Nova York que intenta crear un antídot per curar un virus que es va propagar per tota la ciutat i mentre es defensa dels monstres creats pel virus.

    L'any 2009, després que la doctora Alice Kripin modificara el virus del sarampió per curar el càncer, va generar una epidèmia bastant peculiar a nivell global. El viròleg Robert Neville era l'únic que podia buscar y solucionar aquest virus. Ell va ser l'únic que va quedar-se a la gran ciutat de Nova York sense contagiar-se junt amb l'única companya que tenia, la seva gossa, que al final va morir per una mossegada d'un mutant.

    Robert, després d'experimentar tantes vegades, va trobar una cura amb l'ajuda de la seva sang humana. Va fer les proves en el seu laboratori amb una mutant, però no li va sortir com ell esperava. No es va rendir així que va fer varius plans per curar el virus i també per saber si hi havia més supervivents.

    Un dia passejava en el seu cotxe quan els mutant va començar a atacar-lo. Gairebé assassinat, es va despertar i va veure que no estava sòl. Va veure que li van rescatar Anna Montez junt amb el seu fill Ethan que el van portar a casa seva i es va recuperar. Neville va tornar al laboratori per acabar amb tot això, mentre els mutants es van rebel·lar contra la llum, el seu enemic, i amb els humans. La única forma de parar, era una bomba que va fer explotar Neville amb les seves pròpies mans. Abans que explotés la bomba el viròleg va obligar a la mare i fill de refugiar-se de la bomba.

    La meva conclusió sobre el protagonista Robert Neville va ser un gran heroi molt realista. Normalment les pel·lícules estan acostumades a tenir un final feliç, però en aquest cas, no ho ha sigut. M'agradat bastant la pel·lícula pels personatges i sobretot per la història.

    ResponElimina
  35. Nesrin Charf 4t A
    “Aquí y ahora”: la vida mai ha sigut fàcil


    El llibre ens relata una situació emocional que viu el jove de 18 anys que tenia la intenció de relajar-se , la vida li dona una volta de 360º y li fa dubtar sobre la seva forma de pensar i la seva sexualitat.

    Ryan, un noi amb dubtes de anar-se o no a la universitat, creu que passara l’estiu relaxat i reflexionen sobre el seu futur en la casa dels seus pares que tenen, però els seus plans canvian quan coneix el Matt, un noi que el Ryan deixara que accedeixi el seu cor, però, com la vida mai ha sigut fàcil, uns dels seus millors amics,li traiciona d’alguna manera, li insulta fen-li creient que la seva homosexualitat es “curable” y que li pot ajudar a entendre de nou lo millor es que li agradin les noies.Amb la intenció que es separi del Matt, però ni el amics inoportuns podrien separar a la parella.No obstant,una tragedia succedeix ,al Ryan li agafan la vida de Matt davant dels seus ulls.

    Aixi doncs,aquesta intensa novela enes ensenya com la vida sempre ens dona dificultats,que fan veure que la vida mai ha sigut fácil i no per aixo i hi ha que rendir-se, que amb “les roques que ens trobem aprenem a esquivar-les”.







    ResponElimina
  36. Dylan Muñoz 4ºESO A

    "Capità Amèrica:civil war "

    Marvel Comics és una de les dues editorials més importants de còmics nord-americans. Fundada el 1939 com a editorial de còmics i superherois.

    En la part de la història

    Aquesta pel·lícula comença on ho va deixar Venjadors: L'Era de Ultrón ja que Steve Rogers lidera el nou equip dels Venjadors en la seva incessant tasca de protegir a la humanitat. Però, després que un altre incident internacional en el qual es veuen embolicats els Venjadors produeixi danys col·laterals, la pressió política obliga a engegar un sistema per depurar responsabilitats i a crear un organisme rector que determini quan cal recórrer a els serveis de l'equip. El nou statu quo divideix als Venjadors en dos bàndols, un liderat per Steve Rogers i el seu desig de mantenir la llibertat d'actuació dels Venjadors a l'hora de defensar a la humanitat sense interferències, i un altre liderat per Tony Stark i la seva sorprenent decisió de recolzar els plans i organismes del Govern, mentre intenten protegir al món d'un nou malvat.

    En la part de personatges, hi trobem molts personatges de Marvel, com Iron Man, Capità Amèrica, Spiderman...
    En aquesta pel·lícula la part de personatges està molt bé feta. Si ets fan d'un personatge de Marvel segur que hi apareix en aquesta pel·lícula


    En la part d'efectes especials, els efectes especials, estan molt bé.

    En la part de repercussió.
    La pel·lícula va recaptar $179.139.142 en el seu primer cap de setmana a Estats Units i $200.400.000 en altres territoris per a un total de $379.539.542 mundialment.
    També la pel·lícula va rebre excel·lents crítiques per part de la crítica i de l'audiència en general. La pel·lícula posseeix una aprovació de 90 %, basada en 321 ressenyes, amb una puntuació de 7.6/10 per part de la crítica.

    En conclusió aquesta pel·lícula és recomanable si t'agrada les pel·lícules d'acció, de superherois i de Marvel.

    ResponElimina
  37. Bradley Vargas Garcia

    DBZ fukkatsu no F (Bola de drac z La resurrecció de freezer)

    Aquesta es l’ultima peli-cula que s’ha estrenat de la gran saga de bola de drac Z i la secuela de DBZ kami to kami( la batalla de los dioses).
    La peli-cula te de genere principal anime, ciència ficció i acció.
    Va ser anunciada al juliol de 2014 i va ser estrenada el 18 de abril del 2015 als cinemes japonesos.

    PROTAGONISTES
    -Son Goku: protagonista principal de la serie,de origen saiyan (raza extraterrestre) que en realitat el seu nombre de veritat es “kyarotto” que en japones significa pastanaga.
    A la pelicula al principi el podem veure entrenant junt amb el vegeta amb el mestre d’un dels deus de la destrucció,en wills.
    -Vegeta: sub-protagonista i príncep dels saiyans entrena amb el wills i el goku al principi de la peli-cula.
    -Freezer:Antagonista de la pelicula. Es ressuscitat per els seus soldats sobreviscuts amb la ajuda de les boles de drac. Es un ser de aspecte semblant a una sargantana
    que a la peli-cula te una nova transformació daurada. El seu objectiu es la venjança per la mort del seu pare i la seva pròpia cap els guerrers saiyans.
    Bills:Es un dels deus de la destrucció i va protagonitzar la ultima peli cula abans d'aquesta realment el pot derrotar a en freezer pero no vol perquè li dona mandra.
    Wills:Es el mestre d'en bills i es molt més fort que ell.
    Peró a la peli-cula no es veu com lluita de debò aixi que els seus son un misteri.

    ResponElimina
  38. Robinson Crusoe:

    resum de la vida del protagonista



    Robinson Crusoe és un noi jove que viu a Anglaterra amb els seus pares a casa seva, des de petit desitja ser mariner i viure aventures, per ara això només era un somni però ja s'ha fet gran i sestà plantejant que fer amb la seva vida.

    Robinson ara ja té 20 anys i després de plantejar-se durant aquests últims anys que fer amb la seva vida decideix fer-se mariner, així que avui agafa un vaixell que té a Nova York com a destí.

    Els primers de navegació tot va bé però al cinquè dia de navegació una forta tempesta va causar una un naufragi on Robinson Crusoe és l'únic supervivent i és transportat per les ones del mar i restes del vaixell a una illa deserta.

    A l'illa deserta Robinson Crusoe aprèn moltes coses que a la ciutat de Londres ningú en sap fer com per exemple caçar animals, construir dintre de les coves i sobre tot viure a la natura sense l'ajuda de ningú.

    Després de 27 anys Robinson Crusoe camina per la platja de l'illa i de cop i volta un vaixell de transportació passa a prop de l'illla i Robinson Crusoe no deixa passar l'oportunitat així que es posa a fer una foguera ven gran i cridar perquè el vaixell s'aturi, finalment Robinson Crusoe arriba a la seva casa de Londres i es troba amb els seus pares, Robinson per fi ha viscut el seu somni i es deixa d'interessar per les aventures de les quals somniava quan era jove.
    Aquesta història pot ser que sigui una història real que li hagi passat a algú però és molt estrany que una persona pugui viure 27 anys en una illa deserta, pel que aquesta informació no crec que sigui del tot certa.

    ResponElimina
  39. Al Filo del Mañana

    Fa cinc anys uns extraterrestres van aterrar a Alemanya. Han estat avançant inexorablement des d’aleshores fins a ocupar la major part d’Europa. L’exèrcit ha decidit llançar una ofensiva al territori dels alienígenes per reconquerir el territori perdut. Will Cage, oficial de l’exèrcit, és encarregat pel general Brigham d’estar al front pel filmar la invasió. En Cage s’hi nega i fins i tot li fa xantatge per tal de no anar-hi, així que el general el destitueix del càrrec i el rebaixa a soldat ras. A la batalla, els extraterrestres els estaven esperant i en Cage mor als pocs minuts. Aleshores es desperta al terreny d'entrenament al cual estava ahir. En Cage ha aconseguit un poder estrany, i l'ha d'aprendre a utilitzar.
    Diego Gelinck Rodríguez, 4t ESO B

    ResponElimina
  40. Berta Tarragona 4B

    "LA HABITACIÓN": Premis i personatges

    "La habitación" és una pel·lícula dramàtica, Canadenca-Irlandesa feta i estrenada l'any 2015. A Espanya va ser estrenada el 26 de febrer de l'any 2016.

    Tracta sobre una noia que és segrestada quan tan sols tenia 19 anys i ha de viure a una habitació. L'home que la segresta abusa d'ella i es queda embarassada i ha d'educar al seu fill sense sortir de l'habitació.
    La protagonista, Joy, és interpretada per Brie Larson. És una noia de 27 anys, és forta, protectora, valenta. Té molt caràcter. Ella se sent malament per no haver tingut una vida normal com la que tenia abans de ser segrestada.
    El fill de la protagonista, Jack, és interpretat per Jacob Tremblay. És un nen molt valent de 5 anys. Des de sempre ha viscut a una habitació i mai ha sortit a l'exterior. Per a ell, la realitat és a través del televisor. Ell porta el cabell llarg, perquè és allà a on es troba la seva força. En Jack és el narrador de la història, és diferent dels altres narradors, a part que és un nen, té molta curiositat i es preocupa per a la seva mare.
    La mare de la protagonista, Nancy, és interpretada per Joan Allen. És una dona protectora, que dóna suport a la seva filla i accepta a en Jack.
    El pare de la protagonista, Robert, és interpretat per William H.Macy. És un home que no és capaç d'ajudar a la seva filla.
    El marit de la Nancy, Leo, és interpretat per Tom Mc Camus. És un home simpàtic, amable, li agraden els nens. Es porta molt bé amb en Jack.
    El segrestador, "El vell Nick", interpretat per Sean Bridgers. És el dolent de la pel·lícula. En Jack li va posar el mot de "El vell Nick" perquè no sabien com es deia. És un manipulador i només es preocupa d'ell mateix.
    Els premis que han guanyat són: festival internacional de cinema de Toronto 2015: People's Choice Award, festival internacional de cinema de Vancouver 2015: VIFF Award a la millor pel·lícula canadenca, British Independent Film Awards 2015: millor pel·lícula independent internacional, festival internacional de cinema dels Hamptons 2015: millor pel·lícula, Nacional Board of Review Awards 2015: Millor actriu per Brie Larson i Millor esperança per Jacob Tremblay, 2016: Globus d'Or a la millor actriu dramàtica per Brie Larson.

    A mi la pel·lícula "La habitación", m'ha agradat molt. Explica una història dramàtica que et fa reflexionar. Sens dubte et fa pensar que pot ser real i et posa en situació de com pot ser de dur estar amb aquestes condicions.

    ResponElimina
  41. Mariam Kirkitadze, 4rt ESO A
    “The vow”: la història

    La pel·lícula The Vow va ser gravada per Michael Sucsy i protagonitzada per Rachel McAdams i Channing Tatum. Aquesta pel·lícula va ser estrenada el 23 de març del 2012. Els fets estan basats en la història real de Kim i Krickitt Carpenter.

    Leo i Page són un matrimoni feliç fins que pateixen un accident de tràfic. Al despertar-se, la dona no recorda res de la seva vida: ni per què va deixar la seva carrera de dret, ni perquè no es parla amb els seus pares, ni perquè va deixar el seu antic nòvio Jeremy, tampoc reconeix al seu actual marit, per això, Leo fa el impossible per poder-la recuperar, comença a recordar-li tots els moments que van viure junts, li ensenya fotos, el vídeo del seu casament i moltes coses més però la Page ha perdut la memòria dels últims anys i només recorda els anys que ella vivia amb els seus pares, estava compromesa amb Jeremy i poca cosa mes.

    Leo comença a rendir-se a poc a poc perquè veu que Page no vol recuperar la memòria, veu que està bé amb els seus antics amics, família, etc. Per tal cosa decideix deixar-la anar i no tornar-la veure mai més, fins que passen 6 messos i Page apareix davant de la casa de Leo, demanant-li que l'ajudi a recuperar la memòria, però ell ja ho havia intentat tot, no podia fer res més, fins que decideix tornar a reviure tots els moments que van tenir fins al moment d'accident. Decideix tornar a enamorar-la.

    Aquesta història ens vol fer pensar en què encara que tinguem moments molt difícils en la nostra vida, hem de tirar cap endavant, no ens podem rendir, tot te solució. Encara que la pel·lícula està enfocat més cap a la religió, per què en realitat la que fa el paper de Krickitt ( Page) mai torna a recuperar la memòria ni es torna a enamorar-se del seu marit si no que fa cas els seus vots d'amor. Potser la qüestió és aquesta, per ser feliç amb la persona que tu esculls, cal fer cas els teus vots d'amor.

    ResponElimina