La recerca


La recerca és un còmic que hem escollit com a lectura per a 2n d'ESO. Després d'haver-lo llegit a classe , et demanem que participis en el blog i donis la teva opinió sobre aquest llibre.
Les preguntes que tens a continuació només són una pauta perquè puguis explicar-nos les teves impressions.
  • T'ha agradat la barreja de realitat i ficció mitjançant la tècnica narrativa del flasback?
  • Què aconsegueix la protagonista , com a persona, amb la mirada retrospectiva al passat?  Com viuen aquest viatge al passat els néts?
  • Què has après amb la lectura? T'ha interessat la temàtica tractada? Per què?
  • Com creus que se sentien les persones que  "sobrevivien" en un camp de concentració ?

27 comentaris:

  1. Opinió sobre el llibre LA RECERCA


    M’ha agradat molt el llibre, ja que, d’una banda el llibre ens explica l’Alemanya Nazi i la Segona Guerra Mundial mitjançant un còmic, fent-nos entretenir i aprenent historia a la vegada. A més a més, acompanyat dels dibuixos, es poden memoritzar millor els fets.

    D’una altra banda, el llibre té uns dibuixos bonics i entretinguts, no només ens explica història, sinó que també ens conta un conte. La veritat és que a tothom ens encanten els còmics més que les novel·les ( o això crec), i és per això que també m‘ha agradat.

    La història està molt ben plantejada, canvia una mica els fets del llibre amb els fets reals de l’ Anna Frank. M’ha agradat com distribueixen els flashblacks, com passen els flashbacks i com recorden el passat.

    El recomanaria a persones de qualsevol edat ( des dels els 10 anys fins als 100 anys), ja que, com ja he dit els dibuixos als infants i joves els fa recordar més fàcilment, i als vells els fa recordar alguna cosa que va passar.

    (Jordi) Dong Heng
    2AQ

    ResponElimina
  2. Aquest còmic a mi m'ha agradat bastant,però el final ha estat una mica sobtat, perquè l'àlbum amb les fotografies van aparèixer així de sobte sense haver-ho pensat.Ha sigut realment increïble llegir un còmic històric.No n'havia llegit mai cap.
    Això sí, he llegit d'altres còmics que m'han agradat més que aquest,perquè tenen un significat molt valuós per a mi.
    El que més m'ha agradat són els dibuixos.

    Maria Laura Arnez
    2n.ESO A

    ResponElimina
  3. Opinió de la Recerca

    La lectura que hem llegit els dimarts a la tarda durant aquestes últimes setmanes de classe ha sigut un còmic titulat “La Recerca”.
    L’Esther ens explica la seva història sobre l’època del nazisme, quins càstigs va haver de suportar per ser jueva, quines complicacions va tenir etc.
    Aquest còmic trobo que està molt bé perquè et fa conèixer d’una manera molt visual l’època de Hitler. El que més m’ha agradat d’aquest còmic són les il·lustracions, ja que són molt colorides i t’ajuden a entendre millor la lectura.
    També ens ensenya com es sentien les persones que estaven en camps de concentració i com era de difícil sobreviure en llocs com aquell, que semblava més un estable d’animals que no pas un lloc on hi vivien persones.
    En resum crec que és un bon llibre perquè és molt amè i gens pesat.

    Paula Encina Garcia 2on AQ

    ResponElimina
  4. Jo personalment penso que llegir o veure gràficament és una molt bona manera d'aprendre historia, i que els flaixbacks són una tècnica que m'agrada encara que a vegades em perdi. Pero així és millor, ja que ho has de rellegir i així ho pots entrendre millor que d'una altra manera.


    Tot i això, la primera vegada que vaig veure la portada, allà on posa "CASA D'ANNA FRANK" em vaig preguntar que per què no llegíem el diari d'Anna Frank, encara que fos més llarg. D'aquesta manera sabríem més personalment els sentiments d'aquella persona que va viure verdaderament aquelles inolbidables experiències.

    MARTA DELGADO GARCÍA
    2n ESO BQ

    ResponElimina
  5. El llibre m'ha semblat molt interessant, la idea d'anar cap enderrere i cap endevant en el temps era bona, tot i que de vegades em despistava de a quina època estava.
    El llibre principalment m'ha agradat perquè m'ha fet veure coses horribles que van passar de veritat fa no molt de temps. És a dir, he après història, i d'una forma molt divertida, llegint un còmic.
    La historia era molt entretinguda tot i que de vegades tista.
    Recomano aquest còmic a tothom.
    María Beltrán 2º A/Q

    ResponElimina
  6. El òmic em va agradar força. Em fa llàstima la de gent que podria haver tingut una vida decent amb la seva família, a les seves cases, i tindre una vida normal. El que em sembla penós és que dia a dia ens hauria de servir d'exemple això que va passa, la tortura i les morts, i seguim tenint violència, maltracte i violència de gènere tan adulta com infantil, seguiexen habent-hi persones dolentes que fan aberracions,i en canvi, seguim sense fer res. És trist, oi? És com si haguessin mort milers de persones en camps de concentració sense motiu i al segle XXI encara segueixi morint gent per angurna i maltracte, i no s'hi faci justícia.

    Ona Segura 2ºnB

    ResponElimina
  7. La veritat és que sí, que està molt ben fet, ja que és com molt real, però a vegades es feia una mica pesat perquè sortia moltes vegades i jo penso que és millor que no surti tant, però ha estat real que es alixò el que contava.
    Aconsegueix veure com ha canviat tot des quan ella era petita. La veritat és que es una mica sorprenent com actuen el seus néts, ja que tenen una edat en què estan veien com funciona tot això d'avui dia, i que ara li expliquin tot això, t'afecta. Però la seva reacció va ser normal, perquè tothom es sorprendria, i no estaria d'acord amb res del passat.
    He après que si he fet alguna cosa malament no he de donar-li la culpa a ningú si és culpa meva he d'enfrontar-me a la veritat que per això ho he fet jo. Sí que m'interessa aquesta temàtica, perquè aprens coses que han passat a la història que et sorprenen,i que mai t'esperaries que passessin.
    Jo penso que es sentien bé, gràcies a poder hever sortit d'aquell infern, però al mateix temps penso que es sentien malament per les persones que no han pogut sobreviure als camps de concentració. Però el millor és mirar cap endevant i intentar oblidar-ho


    ResponElimina
  8. A mi el llibre en si, m'ha agradat molt, perque esta basat en un llibre interessant sobre una dona jueva que perd els seus pares per culpa de la segona Guerra Mundial, i que va haver d'amagar-se en una granja Holandesa.
    He entès el flashback, perquè es veu molt clar el tema del que estan parlant i a més es veuen imatges del passat.
    Els néts veuen a la seva àvia que ha viscut un passat dolent en moltes perspectives i la veuen patir.
    Crec que sóc afortunada de no haver viscut aquell passat, perquè era una mica dolent, amb les gurres i tot...
    I son molt afortunats de no morir en el camp de concentració. peruqe molta gent moria, ja que gaire bé no els doaven de menjar...

    SOFIA PARIS 2 ESO A/Q

    ResponElimina
  9. Aquest llibre m’ha agradat mes, perquè és més creïble que el Hòbbit que vam llegir, no parla de tanta fantasia, sinó de fets reals, i això fa que m’agradi més, perquè la fantasia a mi no m’agrada gaire, però en canvi els fets reals m’agraden més. Mirant la portada, i el full on es presenten les famílies, ja et fas a la idea de què va el llibre, de que són tres famílies que es troben i els toca fugir dels soldats, i també que l’Esther i l’Helena, les àvies, els expliquen als seus néts la història de quan eren petites, quan tenien la mateixa edat que ells en l’època d’ara. I les àvies, també recorden el seu passat.

    Helena Delgado 2ESO A/Q

    ResponElimina
  10. El que m'ha agradat d'aquest còmic són els gràfics. Perquè el tema que explica no m'agrada, perquè més igual el que hag passat abans. Tampoc m'agrada el tema de Hitler o dels camps de conentració.
    Aquest còmic el trobava avorrit i no passava res que impactés i entrentingués.

    ResponElimina
  11. La Recerca m'ha semblat un llibre molt interessant perquè explica una història en una de les èpoques més importants dels darrers segles. Conté unes vinyetes i un text de bona qualitat que et permet imaginar-te bé la vida en aquells anys.

    La Recerca m'ha agradat, per una part la història, i per l'altra els coneixements que pots adquirir.

    Arnau Ferrer

    ResponElimina
  12. La recerca és molt més que un còmic, ja que ens ensenya com era un temps de la història durant l'arribada del nazis al pder i tot el que van arribar a fer. Aquest llibre va molt bé per a tota la gent i per als centres educatius.
    La protagonista d’aquesta història és l'Esther, una dona jueva. I que despés de molts anys, visita la granja holandesa on es va haver d'amagar durant la Segona Guerra Mundial quan només era una nena. Allà ens explica tot el que li va passar.
    Aquest llibre està molt bé i el recomano per als nens de 12 anys i també per a les persones fins als 80 anys.

    Uniq Peralta 2AQ

    ResponElimina
  13. Aquest llibre m'ha agradat bastant és un llibre on explica uns fets que són intressants. El tema del que parla està molt bé ja que ens explica el que va passar amb la gent jueva durant la guerra mundial. Aquesta tècnica que utilitza que és el flashback jo la he entès perquè en tot moment sabem els fets que succeeixen ja siguin del passat o quan l'àvia explica els fets al seu nèt , és a dir del present. Jo en aquesta lectura he après moltes coses que abans no sabia i a part és una lectura que no és gaire pessada , ja que és un còmic. Jo aquest llibre el recomanaria a la gent , és un llibre que ha estat molt bé.

    Laura Ibañez 2B/Q

    ResponElimina
  14. M' ha agradat molt perquè el llibre de la Recerca ha passat de veritat. Està bé, però és molt fort tot això que ha passat.

    Lydia Borràs

    ResponElimina
  15. És un llibre que tracta sobre un tema que sempre m'ha interessat. Hi ha molts llibres que parlen del tema del nazisme, però, aquest reflecteix molt bé les situacions i els sentiments dels jueus. M'ha semblat original l'idea d'haver-lo escollit per llegir-lo a classe, ja que els libres que em llegit temps enrere no m'han agradat. És un llibre curt però conté molta informació referent a dates, personatges, camps de concentració... Per ser un còmic, transmet molt bé les emocions que senten els personatges de l'història, per dir-ho d'alguna forma et sents en la pell d'ells i et planteges la situació.

    Lucía Palomar Albarrán 2ESO B-Q

    ResponElimina
  16. El llibre de la recerca m'ha semblat no gaire aborrit, però tampoc masa divertit. És un llibre que no m'ha fet molta gracia, perquè un comic sol ser una mica mes interessant i més divertit de llegir. Els temes del passat em semblen una mica aboeeits ja que no m'interesen gaire. Les il.lustraccions estan molt ben dibuixades i molt ben expressades, el context esta ben fet pero a mi no em fan molta gracia aquests temes.

    Dani Velasco Navarro, 2ESO:BQ

    ResponElimina
  17. Sí, m'ha agradat, m'ha senblat un llibre molt adequat per apendre la història de nazisme.

    Patricia Gil Castro 2nB

    ResponElimina
  18. El comic estava molt bé. A mi personalment m'ha agradat molt. Expressa perfectament la realitat que es va viure en aquella època. Les il·lustracions estan molt ben fetes i els diàlegs em van semblar bé. El còmic era fàcil de llegir i fàcil de entendre.M'ha semblat molt adequada aquesta lectura per aquest curs i és una de les que més m'ha agradat fins ara. En la història es notava que les informacions sobre els camps estaven buscades i bastant elaborades.

    ResponElimina
  19. El llibre no M'ha agradat gens perqué hi havia Molt razisme i Moltes coses desagradables. M'ha agradat que l'esther acabi feliç Amb la Seva família. també que ens explica tot el que va passar en la guerra mundial, com maltratavan als jueus i moltes gent mes.Aquet llibre és molt entretingut i també aprens coses que encara estan passant.
    2B Leticia medina diaz

    ResponElimina
  20. El còmic m'ha agradat bastant, perquè així sabem el que va passar fa temps i aprenem una mica d'història.
    Els néts que acompanyen les àvies en aquest viatge és com si també visquessin ells el moment.
    Amb la lectura,he après moltes coses sobre el que va passar durant la segona guerra mundial.
    N'hi havia que sortien al còmic no les sabia i les he après.
    Suposo que les dones protagonistes del còmic se senten molt contentes d' haver sobreviscut, igual que moltes persones que se'n van sortir , però també preocupades pel futur que els esperava. Era un tornar a començar...
    2ºB Sunita Bakshi Castells

    ResponElimina
  21. Opinió sobre cómic: La recerca

    Aquest còmic que hem estat llegint i comentant durant les últimes classes, és un cómic que m’ha agradat moltíssim perquè tratava sobre un tema molt interessant ; a més , al ser una història real és més entretingut encara.
    En resum, que aquesta lectura és molt bona per fer, és espontània i gens avorrida.
    Patricia Agenjo 2ºB/Q

    ResponElimina
  22. El còmic de La recerca m'ha agradat força degut a l'àmbit històric en què està situat i perquè relata la vida d'una persona per aquesta mateixa persona després d'haver-ho viscut i haver-ho passat malament 50 anys després. La història em sembla molt dura i trista, però va ser així la realitat, o potser pitjor,

    El còmic m'ha agradat molt, però de vegades em passava que no sabia on estàvem llegint, és a dir, en quina època, si la de l'Alemanya nazi o l'actual. Però tot i això, el còmic és molt bo, el recomano.

    Javier Rivera 2n ESO BQ

    ResponElimina
  23. A mi personalment m'ha agradat la barreja de realitat i ficció, és molt interessant la tècnica del flashback.

    Aconsegeuix aquell sentiment que el passat ha passat i que ara allò ja no importa. Els néts el viuen com si fos una pel.lícula i una història molt antiga.

    Segons el meu punt de vista aquest llibre ha sigut mol didàctic, ens ha ensenyat una mica d`història d`una manera més suau.

    Jo crec que les persones que vivien en un camp de concentració es sentien anulades com a persones.

    Andrés Zambrano 2n ESO AQ

    ResponElimina
  24. A mi el llibre no m'ha agradat gaire (sobretot els dibuixos), però el que ens contava de com era la vida dels jueus en l'època de Hitler i com eren exterminats en els camps de concentració, em fa pensar que hem après del passar i ja no tornarem a fer cosaes tan horroroses com aquelles.
    Per altra banda, és una història que seria recomanable per als nens i els adults, de manera que sàpigen el que van haver de sofrir persones que no havien fet res i que potser haurien portat una vida tranquil.la com qualsevol persona.

    Sebastián Hernández 2n ESO BQ

    ResponElimina
  25. A mi "La Recerca" em va agradar molt perquè encara que l'Esther hagués patit molt i totes les persones que van morir als camps de concentracio no hi siguin, t'adones de com era tot abans i de que ara estem millor que abans. L'us del flashback a l'epoca d'abans és molt bo. Jo si hagués sigut un general dels camps de concentracio en aquest moment no tindria la consciència tranquil.la.

    Fabiola Soriano 2n ESO B

    ResponElimina
  26. M'ha agradat la barreja de realitat,ficció i la tecnica del flashback. M'ha agradat perquè l'Esther aconsegueix saber la veritat sobre el que realment va passar.

    Cecilia Zemborain 2n ESO B

    ResponElimina
  27. El còmic m'ha agradat bastant, perquè aprens més coses amb il · lustracions que no només text, sobretot si t'explica una mica d'història, del que va passar fa temps a Alemanya.

    He après que abans mataven gent per ser diferent, per no creure en el mateix, que havia molta violència, ara també n'hi ha, maltractament als animals, a persones i fins i tot a nens petits, jo espero que algun dia això s'acabi.

    Jo crec que les persones que sobrevivien d'un camp de concentració, estaven alegres i alhora tristos, alegres d'haver pogut escapar de tot això i poder ser lliure d'una vegada, i trist perquè segurament havien perdut a algú de la seva família a la càmera de gas o quan posaven a diversos i començaven a disparar o també amics que coneixien des de la infància.

    ResponElimina