3r ESO Una infantesa excepcional


La publicitat de l'empresa Veri Pirineu sorprèn cada temporada amb algun anunci que invita a gaudir de la natura. Segurament un dels objectius és que consumeixis aigua i no precisament d'una font natural d'un bosc o de la muntanya.
Et proposem un exercici de comentari d'un anunci publicitari a partir d'un protagonista jove i molt bon esportista: el Kilian Jornet. 

  •  Visualitza i escolta el darrer anunci de la marca d'aigua VERI Pirineu .
  • Escolta també l'entrevista que li va fer el Manel Fuentes al programa "Els matins de Catalunya Ràdio" .
  • Finalment, escriu un text que contesti les preguntes següents o bé fes un comentari global (Recorda que has de tenir en compte paràgrafs, signes de puntuació i que el text ha de ser coherent )
    1. Com creus que afecta la infantesa i la forma de créixer dins la família en la vida d'una persona?
    2. Quin tipus d'infantesa va viure Kilian Jornet?  Penses que és un bon exemple? Per què?
    3. Quins avantatges i inconvenients pot tenir aquesta mena d'infantesa i joventut?
    4. Què pensen els pares ,sobretot la mare del Kilian? Explica-ho
    5. En l'entrevista,  Kilian explica què significa per a ell l'èxit i el fracàs . Penses igual que ell? Comenta-ho amb algun exemple de la teva vida.
    6. Finalment, quin tipus d'infantesa has viscut amb la família? T'hauria agradat viure alguna altra experiència o en algun altre lloc? Explica-ho

31 comentaris:

  1. La infantesa i la forma de créixer dins la família en la vida d'una persona ajuda a ser més lluitador i mes perseverant .
    El tipus d'infantesa que va viure Killian jornet és un bon exemple i la va viure a la muntanya . Els avantatges que pot tenir és que ets més natural , més perseverant , mès lluitador i més sa . Incovenients , no en té cap . Els seus pares pensen que així és millor perquè sabrà enfrontar-se als problemes i a no rendir-se mai . Per mi ,l'èxit a la vida és lluitar pel que un vol . Jo estic content per la meva infantesa i no voldria haver canviat de lloc . David Formatger Coloma 3rB

    ResponElimina
  2. Crec que és importan viure dintre de l'àmbit fdamiliar per que els nens aprenen a fer les coses veien el example dels seus pares.
    el Kilian Jornet ha crescut en un ambient molt saludable sense contaminació.
    penso que uns dels aventatges aprens a apreciar la naturalesa i et fas més fort fisicament i mentalment, Desventatges o incombenients que no ha tingut la vida socil amb els seus amics que havia tingut vivint en un altre lloc.
    crec que la mare està orgullosa del seu fill i la vida que li ha donat i com el seu fill l'ha aprofitat, el fracàs és no disfrutar, viure una vida que no l'omple d'emocions.
    l'èxit és la felicitat, tal com diu ell.

    Nom Brayan Garcia

    ResponElimina
  3. En la familia s'apren a ser més respectos i conve que et tratin bé, amb amor i carinyo. El kilian jornat ha viscut amb la seva familia en un ambient més saludabla, natural, estant al pirineu. Crec que una vida saludable és més combenient que la ciutat que té menys aire fresc i viure ha sigut fer molts amics i hi ha sortir amb ells. Els pares de kilian estan molt orgullos que el seu fill hagi nascut i que sigui el campió de carrees de muntanya. Si un fracassa en la teva vida se sent molt trist. El exit es sentir feliç.

    nom: UDAY THAKUR.

    ResponElimina
  4. Jo crec que la forma de viure, el seu entorn, totalment tot el que envolta a una persona afecta tan positivament com negativa. Depenent del tipus d´infància que ha tingut pot ser un tipus de persona o ser totalment oposat.
    El tipus d´infáncia de Kilian Jornet, va ser tranquil·la, sana i lluny de les ciutats on el materialisme és més important que pendre aire pur.
    L´avantatge de viure d´aquesta manera és que pots apreciar i viure altres coses que molta gente no ha pogut viure.
    Jo crec que una mare fa el millor pel seu fill.

    Jean Carlos Aguirre

    ResponElimina
  5. Doncs crec que afecta bastant i això defineix una mica com era la persona que creix ,perquè si creix en un àmbit adequat i no conflictiu,serà més bona persona .
    El Kilian Jornet va viure en una muntanya i va tenir una vida tranquil·la perquè estava fora de la ciutat i tenia espai lliure amb un ambient tranquil,aire pur.

    Bryant Rivera

    ResponElimina
  6. La infantesa d'una persona afecta bastant i aixó defineix una mica com será la persona que creix.Perque si creix en un ambit conflictiu el nen/nena creixrà sent conflictiu/iva. I si creix en una família estable amb un lloc estable on viure,te la possibilitat de ser un noi/noia responsable.
    El kilian jornet vaviure a un refugi de muntanya ,y jo crec qeu va tindre una bona infantesa,perque així no estava emvoltat de materialisme i sabia apreciar més les coses.A més a més és un ámbit saludable perque respirava aire net,sense contaminació.
    Potser a l'hora d'anar a l'escola tardava més i es relacionava menys amb persones de la seva edad.
    Pel que fa a l'opinio que ell té sobre l'exit o fracás,crec que té moltíssima raó,perque l'èxit per a mi és que sempre que comences alguna activita s'ha d'acabar.Tanmateix proposar acaba-la i encara que emva costar perque volia fer altres coses , vaig aguantar i vaix acabar-la.La meva infantesa va ser bona, perque vaig estar emvoltada de gent que mestimava.
    Genesis Aguirre

    ResponElimina
  7. LA infantesa i la forma de créixer afecta en la vida d'una persona, perquè de petit aprens el que pots fer i el que no pots fer. Kilian Jornet va viure un tipus d0infantesa aïllat de la ciutat, en uns refugis dels Pirineus. És un bon exemple d'infantesa, perquè ha crescut en un lloc natural encara que estigui aïllat de les ciutats. Aquest tipus d'infantesa i joventut, l'avantatge que té es que està en un lloc natural i és bo per la salut. L'inconvenient és que està aïllat de la ciutat e serà difícil d'adaptar-se.Els paren del Kilian pensaven que aquest era el lloc on volien veure créixer el due fill. Al principi tenien molts dubtes, però desprès que aquestes roques i rius els faria créiser forts. Jo penso igual que en Kilian, l'èxit no és ser el 1r o el millor, si no esforsar-se i viure feliç, i el fracaç ès tenir una vida sense desti. Jo he viscut l'infantesa en un poble petit. Alli podries anar a jugar amb tranquil.litat, perquè hi havia pocs cotxes. M'hauria agradat viure en un altre lloc, perquè tindries una altra esperiència de vida .

    Songxiang Pan

    ResponElimina
  8. En la meva opinió crec que com ens eduquen, com creixem i com ens ensenyen a fer quan som petits, sobretot la família, i en especial els pares, influeix moltíssim en com pot arribar a ser una persona d'adult, quan creix.

    Més enllà de la seva educació, jo crec que la família influeix molt en la manera de pensar, de ser i de comportar-se d'una persona, jo crec que les persones som com som gràcies en gran part a les persones que hem tingut al voltant al créixer.

    Això es pot veure clarament en la infantesa d'en Kilian Jornet, que va créixer al ben mig dels Pirineus, on els seus pares el van ensenyar a ser lliure per sobre del materialisme i ser positiu, a part de ser un lluitador en qualsevol situació.
    Per això, en contra del que pensa molta gent, jo opino que l'infantes d'en Kilian és molt positiva i enriquidora, ja que ha après valors i actituds que molt nens i nenes que creixen en ciutats o altres ambients no assolen, a part de què créixer en un ambient natural en la meva opinió és molt positiu.
    En això, està d'acord la mare del Kilian, ja que com explica a l'anunci de Veri, per a ella és més important que els seus fills creixin en un espai natural i amb uns bons valors, és més important que no anar al cine, de compres...

    Un exemple dels valors d'en Kilian és el seu concepte de l'èxit i del fracàs, ja que com ell mateix explica, una victòria no és quedar primer, sinó que pot ser quedar últim però amb la satisfacció de saber que ho has intentat i gaudeixes del que fas, en canvi per a ell un derrota és o bé no intentar-ho o no gaudir del que fas. Un exemple de la meva vida ha sigut que jo no m'atrevia a fer una prova per entrar en un equip, i gràcies als meus pares que sempre em van recolzar i ho vaig intentar, i a banda de que ho vaig aconseguir, per mi el més important va ser tenir la satisfacció d'haver provat i de te saber que sempre tindria als meus pares per ajudar-me.

    Jo he tingut una infantesa en una ciutat, però els meus pares em van inculcar uns valors molt importants i savis, a part de portar-me a veure món i cultura. L'únic que m'hagués agradat canviar de la meva infantesa va ser que sóc més de muntanya que de ciutat, però crec els meus pares, igualment han fet un gran treball.


    Toni Egidos Plaja

    3er A/Q

    ResponElimina
  9. Doncs afecta moltíssim perquè aprenem dels pares a part de la vida social que també afecta molt. Jo crec que bona, perquè dius que s’hi hi ha de lluitar per tot i això s’aprèn des de ben petit així que crec que va ser molt bona. Avantatges, que s’ha de lluitar i que mai s’ha de rendir, i inconvenient es que pots a arribar a pensar que ets el millor i això no esta bé. Que han sigut capaços de motivar al seu fill a fer el que es proposes sempre.
    Jo crec que el seu significat de l’èxit i fracàs es bona menys quan diu que l’èxit es guanyar, i no sempre l’èxit es guanyar sin fer el que tu volies.
    La meva infantesa va ser bastant bona, no em faltava de res, ni pare ni mare,...Fins que va vindre el dia que es van separa. El problema és que és ara quan les coses comencen a ser més complicades.
    La meva infantesa va ser perfecta fins quant van arribar els meus pares i es van divorciar, ahi va ser quan van vindre els problemes i la vida es va complicar molt.

    ResponElimina
  10. Jo crec que quan ets petit no tens preocupacions ni objectius i si els tens, no crec que siguin molt importants. La vida d’un noi petit ha de començar formant-se, coneixent-se un a si mateix. La infantesa d’en Kilian Jornet és un bon exemple perquè ell lluitava pel que volia i fins que no ho aconseguia no parava. Els avantatges d’aquests tipus d’infantesa són que així estaràs preparat per al futur i els obstacles que et pugui posar la vida. I els inconvenients són que potser la teva forma de pensar canvia i al final acaba creient que ho pot fer tot bé.

    El pensament d’en Kilian Jornet sobre el que és l’éxit i el fracàs em sembla correcte perquè s’assembla al que jo tinc assumit excepte quan diu que l’éxit és quedar primer en alguna cosa. Jo crec que l’èxit és aconseguir un objectiu que tu mateix t’atjudiques.

    La meva infantesa va ser bastant bona, no em faltava de res, ni pare ni mare,... El problema és que és ara quan les coses començen a ser més complicades.

    ALBERT SÁNCHEZ VIVES 3r A/Q

    ResponElimina
  11. Jo crec que quan ets petit, la teva infantesa depèn dels teus pares de com et tractin i com et cuidin. També quan ets petit no tens preocupacions i si les tens, no crec que siguin molt importants. La vida d’un noi petit ha de començar formant-se, coneixent-se un a si mateix. La infantesa d’en Kilian Jornet és un bon exemple perquè ell lluitava pel que volia i fins que no ho aconseguia no parava. Els avantatges d’aquest tipus d’infantesa són que així estaràs preparat per al futur i els obstacles que et pugui posar la vida. I els inconvenients són que potser la teva forma de pensar canvia i al final acabes creient que ho pots fer tot bé.

    El pensament d’en Kilian Jornet sobre el que és l’èxit i el fracàs em sembla correcte perquè s’assembla al que jo tinc assumit excepte quan diu que l’èxit és quedar primer en alguna cosa. Jo crec que l’èxit és aconseguir un objectiu que tu mateix et proposes.
    Els seus pares deuen estar bastant contents amb un fill que, esta segur d'allò vol fer en la seva vida i sap com organitzar-la.

    La meva infantesa va ser bastant bona, no em faltava de res, ni pare ni mare,...fins que va vindre el dia que es van separar. El problema és que és ara quan les coses comencen a ser més complicades.

    Yassin Mtioui

    ResponElimina
  12. En l'entrevista a Kilian Jornet ell confesa que per a ell guanyar ho és tot. No hi estic d'acord, ha que en la vida hi a més coses que guanyar i no sempre guanyar et dóna satisfacció.
    En Kilian, va créixer envoltat de naturalesa, va fer que es dediqués a l'esport, molt més que un nen de ciutat que es passa el dia a l'ordinador, o davant d'altes tecnologies. Créixer envoltat de naturalesa fa que la vida es vegi de forma més bonica i et dóna valors de responsabilitat i alegria increibles.

    Alejandro Rodríguez Perotti

    ResponElimina
  13. Jo crec que quan ets petit no hi ha objectius i si els tens, no crec que siguin tan importants. La vida d’un noi petit ha de començar formant-se, coneixent-se un a si mateix. La infantesa d’en Kilian Jornet és un bon exemple perquè ell lluitava pel que volia i fins que no ho aconseguia no parava.

    El pensament d’en Kilian Jornet sobre el que és l’èxit i el fracàs em sembla be, perquè s’assembla al que jo tinc assumit. Jo crec que l’èxit és aconseguir un objectiu que tu mateix et proposes.

    La meva infantesa va ser bastant bona, no em faltava de res, tenia tot el que volia.
    Victor Cabañero

    ResponElimina
  14. Jo crec que la infantesa, depèn molt de la família, i que afecta moltíssim, ja que els pares, són els que t'eduquen i t'inculquen uns determinats valors, que només els teus pares t'ensenyaran.
    Per a mi, la infantesa de'n Kilian Jornet, és un bon exemple perquè lluitava pels seus somnis i no parava fins a obtenir el que volia.
    Aquest tipus d'infantesa comporta molts avantatges, perquè no parava ni ha parat fins a ser el campió del món, i d'inconvenient, jo diria,que pot agafar una actitud prepotent i perdre-ho tot.

    Jo he tingut una infantesa bona. No m'ha faltat mai res i he tingut el que he demanat, sense passar-me..

    ResponElimina
  15. L´actitud d´una persona es desenvolupa des que és petit, sobre l´educació que ens donen els nostrespares fins que som grans i ens independitzem. Quan som petits ens fixem en les accions dels nostres pares i families i de l´actitud de les persones i així es desenvolupa la nostra actitud i personalitat.
    Killian Jornet va viure a 2.000 metres d´alçada a un refugi dels Pirineus. I sembla que aquesta opinió li van donar els seus pares perquè volien que els seus fills creixessin en un bon lloc, volien que tots estiguessin sans i forts. És un bon exemple de mare, perquè estava buscant el millor per als seus fills.
    Els avantatges de viure a la muntanya és de que respires aire pur, no hi ha contaminació acústica i et relaxa però els inconvenients són de que estàs aïllat de la civilització i si et passa alguna cosa greu et pot costar la vida.
    La mare del Killian es preguntava si viure tant amuhnt i solitari seria un bon lloc per veure crèixer els seus fills, ella volia que estiguessin sans i forts i que volia com a mare lo millor per als seus fills.
    Yo penso igual que en Killian perquè quan he suspés algun examen o he perdut en un esport no començo a posar-me trist i torturar-me de perquè no ho he fet millor, sinó que aquesta consequència ha sigut culpa meva i que la pròxima vegada ho intentaré fer millor.
    La meva infantesa ha sigut molt bona, tota la meva família ha estat al costat meu i mai m´han deixat sol. A mi m`´ hagués agradat viure cap a la muntanya però en un poble gran, perquè a mi m´agrada la matinada a la muntanya perquè em llevo amb molt més ple de vida que en la ciutat.

    Àlex Fernández

    ResponElimina
  16. La infantesa és importantper a totes les persones ja que ens afecta perquè determina elnostre comportament . Som el què ens han inculcat des de petits.
    Kiliam Jornet per exemple es va criar en un entorn ple de naturalesa i va tenir una bona educació. El fet de créixer envoltat de natura fa que et sentis més alegre.
    Jo en canvi he tingut una infantesa més o menys no0rmal, els 7 primers anys van ser els més feliços, a partir d'ells vaig madurar molt per la mort dels meus pares fet que em va canviar la vida y la forma de pensar.

    Maria Victoria
    3B-Q

    ResponElimina
  17. El Kilian Jornet va viure una infantesa en la qual es va esforçar molt per aconseguir els seus èxits.Crec que és un bon exemple perquè t'explica que si t'esforces pots aconseguir el que vulguis.Gràcies al tipus de joventut i infantesa que va tenir va poder aconseguir aquests èxits.Els seus pares creuen que el Kilian ha trobat la seva vocació en allò que pot guanyar diners,fama etc.Per mi l'èxit es guanyar alguna cosa amb esforç i fracàs perdre alguna cosa peró intentant-lo.Jo he viscut una infantesa bona que m'agradaria seguir tenint.

    Alex Francisco



    ResponElimina
  18. En Kilian Jornet es un campió d’ esquí de muntanya, un sky-runner i un trail-runner.
    La seva vida és molt intensa ja que ha de tenir una resistència i condició física impressionants per fer el que fa. Jo no ho podria fer-ho, no tinc la mateixa capacitat que té ell per córrer, a més sóc asmàtic i em costaria moltíssim.

    Alvaro 3r ESO

    ResponElimina
  19. La forma en què es cria un nen él el que el marcarà durant totta la seva vida.
    Són totes les esenyances que li han inculcat, els costums a,b els qauls ha crescut i tot el que l'envolta el que també afecte el seu punt de vista i la seva forma de ser.
    En el cas de Kilian Jornet, opino que créixer envoltat de naturalesa va fer que es dediqués a l'esport molt més que un nen que es passa el dia a l'ordinador. Segons com es miri la infantesa de Kilian Jornet va ser bastant bona respecte la seva educació. Créixer envoltat de naturalesa fa que es vegi d'una forma més bella la vida i t'inculca uns valors de responsabilitat i alegria increïbles. Això va afavorir molt a Kilian i al seu cos.
    Encara que els seus pares sabien que aquell refugi de muntanya era on volien veure créixer els seus fills, al principi tenien dubtes de si allò faria que s'a¨llessin del món. Però ells sabien aquell ambient faria que Kilian creixés fort. I com és normal estan mpl orgullosos d'ell i saben que no es van equivocar.
    En l'entrevista, Kilian Jornet va confessar que per ell guanyar ho era tot, una idea amb la qual no estic gaire d'acord ja que en la vida hi ha més coses que guanyar i no sempre guanyar soposa satisfaccó. Quan es guanyi sempre s'ha de tenir clar una cosa: la victòria no compromet felicitat i els medis amb els quals s'aconsegueix han de ser sempre justos. Hem d'estar sempre preparats per perdre, ja que no sempre guanyarem i això implicaria una decepció molt gran.
    La meva infantesa ha sigur normal i corrent. Amb una família que m'estimava, les meves joguines i els meus amics. Bé encara que el final de la meva infantesa va ser bastant dur per raons de salur, sé molt bé que he d'agrair haver crescut en un entorn de pau i felicitat. Per tot això, estic contenta d'haver crescut en un entorn d'innoscència.

    Mona Lazizi
    3er BQ

    ResponElimina
  20. Jo crec que com creixen i com ens ensenyen influeix en com pot arribar a ser una persona quan sigui gran. Sense tenir en compte la seva educació, jo crec que la família pot afectar en la manera de pensar d'una persona.
    Jo ho he vist clarament en la infantesa d'en Kilian, que va créixer a la muntanya, on els seus pares el van ensenyar a no deixar de lluitar mai.
    Per tant, en contra del que pensa molta gent, jo opino que la infantesa d'en Kilian és molt bona, perquè ha après actituds que molts nens i nenes que creixent en ciutats no aprenen, a part que créixer en un ambient natural o rural és molt bo.
    La mara d'en Kilian, tal com explica a l'anunci de Veri, creu que és més important que creixi a l'aire lliure que no a la ciutat on tot és "materialisme"
    En Kilian pensa que la victòria és intentar-ho, i la derrota no provar-ho, coses que li han ensenyat els seus pares.
    Jo he tingut una infància a la ciutat, però sempre m'hauria agradat viure al meu poble d'estiu. GALERA (GRANADA)

    ResponElimina
  21. Quan els nens petits van creixent, van agafant comportaments de la gent adulta,pares, germans grans, veïns...Això afecta en la seva vida.
    La forma de pensar d'una persona normalment és fruit del que re de la seva família.
    Kilian Jornet va tenir una infantesa molt rural, diguem que va créixer a la muntanya; els pares li van inculcar que mai ha de rendir-se i ha de ser un lluitador. Per mi personalment ha estat molt bona la seva infantesa i l'educació que ha rebut en els ambients naturals. La mare explica que és millor viure a l'aire lliure que no el materialisme que comporta viure en una ciutat.
    Els pensaments de Kilian són molt bons, ja que ell té com a objectiu aconseguir tot el que vol, o almenys intentar-ho. Creu que si no ho intenta és una derrota segura. Això també li van ensenyar els seus pares.
    Jo vaig néixer en Equador, però als tres anys els meus pares em van portar a Barcelona on segueixo vivint actualment.

    Elian Pinango

    ResponElimina
  22. Jo crec que Kilian Jornet tindrà una vida més independent que els altres nens del ciutat, tindrà menys coneixement que aquells que van a l'escola de ciutat.
    No discriminarà ningú perquè ells entenen les dificultats de viure de cada un.No demanarà que els comprin aquells coses que no serveix per res. A l'estudi s'esforçarà més que els que viuen a la ciutat. No farà malbé les coses perquè sap que costa gyanyar diners no és tan fàcil com a la ciutat.



    Weile Zhu 3rA

    ResponElimina
  23. La infantesa d'una persona afecta molt perqué depén la forma com la familía ens tracti com ens cuidin,com ens mimin,si ens donen tot l'afecta que nosoltres necessiten per poder ser una persona amb molt bons sentiments.
    El no va tenir una infantesa molt divertida.



    Stefania Landazuri

    ResponElimina
  24. Jo creec que la infantesa d'una persona sí que influeix en un noi perquè depen de con vius de com et tractin, ets de gran.
    Kilian Jornet és un noi que va viure a la muntanya ; ka seva infantesa a l'aire lliure a la muntanya va estar bé perque ets més educat, però a la vergada no tens amb qui dialogar.
    Si ti acostumes a viure al camp o a la muntanya duran la joventut jo Creec que no el va afectar.
    La seva maren a de estàr orgulllosa del que ha fet encara que li hagués agradat més, donarli un, altre forma de vida.

    Jordan Valdez

    ResponElimina
  25. Crec que la infantesa d'una persona afecta molt perquè un nen que viu malament i el tracten malament, no creixerà bé, tindrà molts problemes psicològicament.

    Crec que la infantesa de Kilian Jornet va ser bona, perquè feia molt esport i això va molt bé pe créixer.

    Petro Yaremko 3-A

    ResponElimina
  26. La vida d´una persona dins d´una família depèn de com t´eduquin els teus pares i en quin entorn t´eduquin.
    En Kilian Jornet va viure enun entorn de camp,en un refugi de montanya.
    Jo crec que si que es un bon exemple,per què es va criar d´una manera molt diferent,en vida de montanya i els seus pares,han influit en l´educacio d´en Kilian Jornet i l´entorn d´on ha viscut jo crec que també ha influit en els seu estil de vida.
    viure en el camp láventatge que te que sempre ha respirat aire pur i l´inconvenient és que no ha viscut o s´a relacionat
    (jugar,anar al paque etc...)

    tomás saavedra otero
    3er-A

    ResponElimina
  27. La vida d'una persona dins d'una família depèn de, con t'eduquim els teus pares.
    Em kilian jaunet, va viure en un entorn de natural en un refugi de muntanya.
    Viure al camp vol dir que es respira aire pur i l'inconvenient és que no ha viscut amb altres nens de la seva edat.
    Jo he viscut una infantesa alegre, normal; Els pares m'han educat bé.

    Santiago Zapata Londoño

    ResponElimina
  28. La infantesa afecta molt la vide d'una persona. Hi ha moltes formes de viure-la, en Kilian Jornet va tindre una infantesa motl especial.
    En kilian Jornet va viure en un entor de camp en un refugi de montanya.
    Va viure en el campi això vol dir repirar aire pur, peròl'inconvenet és que no ha viscut en altres llocs.
    La mare està orgullosa d'aquest tipus d'educació perquè creu que li ha anat bé al seu fill.
    La meva infantesa ha estat un pèl avottida, perquè en jo visc es pot jugat motl bè


    Randy Arteaga

    ResponElimina
  29. La infantesa d’una persona afecta molt perquè els nens petits prenen com a model els seus pares i si tens germans també, i els segueixen tots els passos que fan.

    En Kilian ha tingut una infància molt bona , tant com amb els pares i en l’activitat esportiva, encara que no tenia amics i estava molt allunyat de la cuitat.
    És un bon exemple perquè encara que no tingui prou amics, està molt bé de salut i té tot el necessari per viure en aquell lloc.
    Els avantatges que pot tenir viure en lloc així és que pots estar molt bé de salut, pots fer activitats esportives.
    Els inconvenients de viure allí és que no tens res a prop teu i segur que has de fer com una hora per arribar a on hi hagi gent.
    També una altre inconvenient pot ser que quan ets jove pots sentir-te malament perquè no tens amics i no saps què fer allà.

    Daiana Rosas.

    ResponElimina
  30. En la família un aprèn a ser
    més respectuós ; si vius en una ciutat amb més gent també pots estar bé.
    Els avantatges que pot tenir aquesta mena d'infantesa i joventut és que ha viscut una vida saludable i és més convenient que viure a la ciutat que té menys aire fresc.
    Inconvenients: crec que no ha tingut molts amics ni ha pogut sortir amb ells.

    Sandy de la rosa 3-b

    ResponElimina
  31. Dons afecta moltíssim, perquè tu et comportes tal i com és el teu voltant, per exemple si la família és molt problemàtica, el nen o nena que té aquests pares, agafarà idees i possiblement sigui igual que el seus pares, en resum, tot depèn del teu voltant. Va créixer al mig dels Pirineus, on els pares d'ell li van ensenyar a ser positiu i lliure. Kilian és un bon exemple, perquè era molt lluitador, mai es rendia de ninguna manera.
    Els avantatges que pot tenir aquesta infantesa és que ha viscut una vida saludable, i que ets més sa.
    Jo, en realitat també he tingut la majoria d'infantesa en la muntanya, i la veritat és que ets sents com més viu i actiu quan ets al camp, que no pas a la ciutat.

    Melanie Del Pino 3B

    ResponElimina