TOT ET SERÀ PRES


T'ha resultat interessant el llibre? Creus que els protagonistes són valents? En quin sentit? El final de la novel.la és la crònica d'una mort anunciada. Hauria estat realista un altre final? Com t'hauria agradat que continués o hagués acabat la història?
El títol del llibre és significatiu? Podries suggerir-ne un altre?

Aquestes preguntes i altres comentaris o aspectes són els que has d'escriure en un text de 200 paraules aproximadament, tot intentant fer una crítica literària de l'obra.

26 comentaris:

  1. A mi m'ha semblat un llibre força interessant i crec que l'autor Pau Joan Hernàndez el que ens intenta demostrar és que amb els llibres podem saber moltes coses desconegudes. Per exemple, aquesta malaltia ( de tipus genètic) del protagonista ,la major part de la gent desconeix la causa de la seva mort.
    També ens explica què és l'eutanàsia i com és de difícil aplicar-la, perquè a l'estat espanyol no està legalitzada.
    Però jo crec que la història de la noia bruna, l'autor l'hagués pogut elaborar més. El fet que només parli del paisatge i descrigui el que fa la noia sembla superficial. M'hauria agradat més que expliqués què sent aquesta persona i per què ha arribat a decidir arribar a la masia.
    De fet, la història del noi malalt enganxa més i sembla més realista que no pas la de la noia.
    Per mi, un bon final hauria estat que morissin els dos.
    Roma Garcia-Die 3 ESO C

    ResponElimina
  2. A mi m’ha agradat el llibre, sobretot el final, perquè acaba amb un enamorament entre els joves.
    L’inici de la història era una mica avorrit .
    Ara explicaré l’argument del llibre perquè us feu una idea.

    La història comença amb un noi que està malalt i té una malaltia irreversible. Decideix fugir de la clínica i se'n va a la muntanya. D’altra banda, paral·lelament, hi ha una altra història protagonitzada per una noia que fuig del seu món i se'n va a viure lluny, a una masia a la muntanya. Llavors es barregen les històries i es troben a la masia. Es van coneixent i s'enamoren.
    Malauradament, el noi acaba morint.

    El llibre parla del punt de vista d'un jove que sap que ha de morir, del valor que té el seu millor amic (l'ajuda a morir; l'ajuda a fugir de la clínica), de l'amor entre dos fugitius que s'acaben de conèixer, que a vegades els metges no pensen només en el millor pels seus pacients, sinó en les conseqüències del que fan de cara a la seva reputació, etc.

    El que m’ha resultat més interessant és la relació d’amistat entre els dos nois. I també la valentia del noi que sap que té una malaltia “terminal” i , malgrat això decideix fugir i viure els últims dies en llibertat.
    Penso que és un llibre molt realista perquè aquesta història podria passar actualment en la nostra societats.

    FAISSAL 3eso/c

    ResponElimina
  3. A mi m’ha agradat el llibre perquè t’ ensenya uns valors que has de aprendre en la teva vida: l’amistat, solidaritat, l’amor entre uns joves i la valentia davant de la malaltia, la força de voluntat per viure , la renúncia a la mort , el gust per la natura , entre altres.
    Aquesta història me la vaig creure des del principi perquè la trobo molt realista. Fins i tot el final, que és molt trist, es necessari perquè el noi té una malaltia terminal.
    També toca el tema de l’eutanàsia, una qüestió molt polèmica .
    Per tot això, jo recomanaria aquesta lectura tot i que és una mica trista, però esperançadora per la força que desprenen els protagonistes

    Jimmy 3-C

    ResponElimina
  4. A mi m'ha agradat tot el llibre , des del començament fins al final , perquè l 'he trobat una mica realista.

    Aquesta història comença amb un noi que té una malaltia de tipus genètic que és terminal . Quan aquest noi està hospitalitzat demana que se li apliqui l'eutanàsia ,però els metges no ho tenen permès i es el seu amic qui l'ajuda a escapar-se a la muntanya.
    Allí es troba una noia bruna en una tempesta dintre d'una caseta. Al principi ells dos no es fiaven de res , però en un cert temps es fan molt amics , fins que comencen a sentir una sensació que és molt més que ser amics.
    Al cap d'un temps , ells no es pensaven que la mort els separaria però en un cert dia , el noi mor.

    En conclusió , jo recomano aquest llibre per a les persones a qui els agradi els temes realistes



    Jerome 3ESOC

    ResponElimina
  5. M'ha agradat el llibre, ya que parla sobre un noi que té una malaltia, la qual era que no li passaven globus vermmells al la sang, i de tant en tant li agafaben uns atacs al cor no els aguantés i moriria, un dia podria passar. Per això decideix anar-se'n de l'hospital i va a la muntanya. Al cap d'uns dies li va agafar un atac, però per a la seva sorpresa no va morir.
    El llibre parla un amica sobre l'eutanasia, si cal aplicar-la o no en un cas co la del noi.
    Com que l'eutanasia es il·legal no li poden practicar els metges i serà el seu amic qui l'ayudi a desconectar-se de totes les maquines.

    Carlos Villa
    3-B

    ResponElimina
  6. M'ha semblat un llibre força interessant . Al principi una mica avorrit, però després m' ha resultat més agradable de llegir-lo i seguir l'estranya i alhora trista història.
    Els personatges en el seu sentit sí que poden ser valents, sobretot el protagonista en demanar que el desconnectin de les màquines, i a més escapar de l'hospital just a la muntanya, on segons sembla era bastant perillós estar, i més en el seu estat.
    M'ha agradat el llibre en general, i un altre final crec que no l' hagués publicat, perquè ha estat molt bé, tot i que acaba amb la mort del protagonista.
    Pel que fa al títol del llibre, penso que és original i que està bé, encara que no li veig gaire sentit, però tampoc puc suggerir un altre títol.

    ResponElimina
  7. A mi m'ha resultat molt interessant el llibre sobretot quan els dos protagonistes es troben perquè així es fa més interessant el llibre.
    Jo crec que sí, que són valents els protagonistes,perquè un noi que té una malaltia com la que té el protagonista, no seria capàs de sortir de l'hospital .A més, la noia també abandona casa seva i això vol dir que és molt valenta.
    No crec que ningú hagués pensat que el noi moriria ;qualsevol diria que ell milloraria i estarien junts molt temps.
    I un altre final no crec que hagués sigut millor que aquest ,perquè impacta molt.
    Ami m'hauria agradat que el noi es recuperés i acabessin junts durant molts anys .Per tant,hauria canviat el final i també el títol:tot podrà ser.

    John restrepo

    ResponElimina
  8. M'ha agradat molt el llibre . Al principi el vaig trobar una mica avorrit , però un cop et vas intruduïnt dins de la història et vas enganxant .
    El tema em va resultar molt interessant .
    Em va sorprendre el valor del noi quan decideix desconnectar-se de la màquina , i fugir lluny per intentar seguir amb la seva vida .
    També em va sorprendre la decisió del seu amic , a ajudarlo a desconnectar-lo i a no dir-ho a ningú .
    També m'ha agradat molt com a anaven explicant dues històries enllaçades , i al final s'han barrejat en una que acaba amb la unió dels dos protagonistes .
    Quina llàstima que no s'haguessin conegut abans , o que ell , al final , no hagi sobreviscut .


    Christian Caceda Cruz
    3er d'E.S.O B

    ResponElimina
  9. aquest llibre no m'ha agradat molt des del principi. No em van enganxar gaire les històries ;estan molt bé però per al meu gust de lectura no em va intrigar. Quan vaig acabar el llibre m'hauria agradat molt més que hagués acabat d'una altra manera .per exemple que al noi hagués sobre viscut , però la vida és així i cal afrontar les coses i en qüestions com aquestes has de ser molt fort.
    DANI LACRUZ BALLESTEROS
    3ESOB

    ResponElimina
  10. A mi m'ha interessat molt. Els personatges del llibre han sigut molts valents en el sentit que han lluitat pel que creien i en el que veien. El final ha sigut molt interessant; no m'hauria agradat si hagués tingut un altre final ,com per exemple que el noi es salvés i es quedés amb la noia. No hauria estat realista .
    El final m'ha agradat perquè ha sigut molt romàntic: es va acomiadar dels seus amics i del noi que el va ajudar sense conèixer i de la noia que estimava.
    Per mi el títol és ideal perquè és ideal per a aquesta novel·la, perquè al noi li prenen la vida, tot el que estimava.
    La meva opinió per aquesta novel·la és que ha estat molt interessant i m'ha agradat molt.



    Jhoselyn Facho Castillo
    3ª E.S.O B

    ResponElimina
  11. Aquest llibre no m'ha agradat molt. Perquè tracta temes que no són molt agradables de llegir com l'eutanàsia. A mi se m'ha fet molt estrany de llegir, perquè no passa res en tot el llibre. A més és una mica avorrit.

    Però m'ha sorprès el valor del noi quan decideix desconnectar-se de la màquina on estava conectat, i fugir per començar una nova vida lliure i fora del hospital.

    David Tourovets
    3ºB

    ResponElimina
  12. Els protagonistes d'aquesta història són valents, perque, fugen de tot, sense tenir en compte les conseqüències.
    També hauria estat realista un final feliç i distint:
    Un dels possibles títols que jo suggereixo es : ''lliure amb conseqüències''

    El llibre m'ha agradat, perquè tracta sobre la vida real d'un noi malalt, molt greu i que vol morir, però els metges no li volen practicar l'eutanàsia, perquè li diuen que encara té esperances.
    Però el noi s'escapa de l'hospital, i se'n va cap a la muntanya. Això vol dir que ell encara té confiança en ell mateix, per poder sobreviure sol, i sense cap màquina.

    Va caminant per la muntanya, buscant un refugi, per passar la nit sota algun sostre, en troba un, però no estava sol, allà hi havia una noia que deia, que fugia del món. La noia al principi desconfiava d'ell, es dirigia a ell amb paraules amenaçadores, i obligant-lo a fer tot a poc a poc. Després del temps, el noi va aconseguir que la noia es calmés, i acaben sent molt bons amics.

    José de la Cruz [3er esoB]

    ResponElimina
  13. No m'ha semblat molt agradable ja que tracta d'un tema com l'eutanàsia.
    Per una banda, és un noi que està malalt, amb una malaltia irreversible. Després de demanar que li realitzin l'eutanàsia va decidir fugir de la clínica i se'n va a la muntanya.
    I va coneixe a una noia que també va fuigir del seu món i se'n va a viure lluny, a una masia a la muntanya.
    Llavors es barregen les històries.
    Els dos nois es van conèixent, i s'enamoran.
    Però per mala sort el noi al final acaba morint.
    M'hagués agradat que la història acabi diferent, que els nens s'hagués salvat.

    Renzo Blas
    3esoB

    ResponElimina
  14. El llibre m'ha agradat perquè parla sobre un noi que està a l'hospital i demana que els metges li practiquin l'eutanàsia.
    El protagonista és valent perquè s' escapa i és lliure. La seva escapada el durà a la muntanya, on coneixerà una noia que també fuig, de la qual només hem conegut l'evasió i el procés d'adaptació a la vida al bosc. En les vivències, tots dos trobaran la força per poder superar les pors i les angoixes que experimenten, fins que es convertiran en persones madures.
    Després d'un mes de convivència, aquesta parella haurà conegut l'autèntica amistat i, al final, l'amor i també el protagonista morirà . M'ha agradat com ha acabat la història.


    Ahmed Hassan 3'B

    ResponElimina
  15. Tot et serà pres parla sobre la vida d'un noi que té una greu malaltia que per als doctors no té cura que no sigui estar connectat a una maquina tota la seva vida. A través d'aquest llibre l'autor ens planteja des del punt de vista d'un jove temes universals com l'eutanàsia,el dret a morir dignament, el desig de viure, la força de l'amistat, l'amor entre un noi i una noia, l'acceptació de la mort. El llibre m' ha agradat i m'ha semblat molt interessant perquè et fa pensar en tot en el que un noi te que suportar en un cas com aquest.
    Aquest llibre l'he troba perquè es un tema que es tractat a tot el món en el que tens que decidir si una persona mor o viu.
    Aquest llibre el recomano perquè m'ha semblat que et fa plantejar-te que faries en el seu lloc.

    ResponElimina
  16. Tot et serà pres ens sembla un llibre molt interessant, ja que tracta un temes universals, com son l'amor, l'amistat i L'eutanàsia.

    Els personatges en aquest llibre son molt valents, ja que s'enfronten a diversos problemes que els hi dona la vida, d'una manera molt lluitadora. La part de la noia bruna li donava una part molt captivant al llibre, ja que no es coneixia res d'ella. Però, per una altra part el començament del llibre es força avorrit, perquè es tiren una hora parlant de coses que no tenen res a veure, que no ens interessen pas.

    Però al transcurs que vas llegint es comença a posar interessant, però arriba a punt que es final ja ho saps, que s'espera, perquè no van dient en tot el llibre.

    Recomanem aquest llibre perquè et fa veure el valor que té la vida, i que s'ha d'aprofitar cada moment que vius, ja que no hi haurà altre semblant.

    Mary Benavente R.
    Ariadna Pi C.
    3º ESO C-Q.

    ResponElimina
  17. Tot et serà pres ha sigut un llibre que m'ha semblat bo, però no és un dels meus favorits. L'argument, els personatges i tot està bé, però no em sembla massa emocionant. La història ha estat interessant, però no és el meu estil de lectura preferida.
    El que més m'ha agradat ha sigut la unió de les dues històries i la manera simple d'explicar la història. L'autor sense descriure molt els llocs on es troben ni els personatges fa que puguis imaginar a la teva manera. També m'ha agradat com mostren la crua realitat: els metges d'avui en dia són molt falsos i la majoria només pensen en el diners. M'ha semblat molt valenta l'actitud del pacient, i també la d'en Xavier. La noia bruna també m'ha semblat simpàtica, encara que la seva història no m'ha semblat interessant. Els temes de què tracta el llibre em semblen molt interessants: amistat, amor i vida. El que no m'ha agradat gaire ha sigut el format que ha utilitzat l'autor: dues històries a la vegada. Em confonia molt i no m'agradava molt la segona història, ja que tota la estona tracta el que fa la noia bruna. Em semblava molt monòtona.
    A través d'aquest llibre he après vocabulari nou. He descobert el que és l'eutanàsia, i els tipus que hi ha. El que també m'ha ensenyat aquest llibre és el preu de la vida i la sort que tenim els que no sofrim cap malaltia. Crec que és el que l'autor ens vol transmetre: el preu de la vida.

    Natalia Cena. 3r CQ

    ResponElimina
  18. Tot et serà pres em sembla un llibre entretingut però massa fictici, ja que al pacient li resulta massa fàcil sortir de l'hospital tot i que tinguès un pla molt preparat. I la historia de la noia es molt irreal. La veritat es que ha arribat un moment que m'ha semblat bastant pesat.

    Els Personatges em semblen força valents ja que s'enfronten tant a la vida com a la mort disfrutant, en el cas del noi, de la poca vida que li quedava.

    El final que té em sembla força apropiat ja que si no morís el llibre perdria tot el seu sentit.

    Respecte el títol, el trobaria apropiat si el noi morís sent infeliç. Crec que en el fons, en els seus ultims dies, va disfrutar força de la seva vida.

    Nora Wieczorek Masdeu 3er d'ESO C/Q

    ResponElimina
  19. La veritat és que al principi no ens agradava el llibre i no l'enteniem perquè hi havia dues històries, però després d'haver-lo llegit, ens ha agradat molt, és un llibre bastant interesant.
    Els protagonistes ens han semblat valents però més el noi que la noia per la malaltia que tenia perquè nosaltres no tindriem la força física ni la mental per fugir de l'hospital sabent que en qualsevol moment podriem morir.
    Crec que no podia haver tingut un altre final millor que aquest, perquè precisament és aquest final el que impacta i fa que no sigui un llibre com els altres que sempre acaben bé, tots feliços. Però m'hagués agradat que almenys ens fessin saber com continuen les vides dels altres personatges.
    Tot et serà pres ens sembla que és el títol més apropiat per aquest llibre, perquè al noi, li prenen la vida,a la noia bruna el seu amor i als altres un bon amic.


    Luisa Fernanda Ramírez García
    Antonio Jesús Vergara
    3rC-Q

    ResponElimina
  20. El llibre m'ha agradat i m'ha resultat molt interessant. Jo crec que els amics dels protagonistes són molts valentes perquè fan tot el possible per poder salvar la vida del seu amic. És un llibre que es basa en una realitat possible a la vida d'algunes persones i explica que si algunes persones tenen unes malalties molts greus i que saben que les seves possibiltats de sobreviure són molt petites no han de renuciar a la vida i també han de continuar lluitant fins al final per poder viure més i aprofitar la vida. Un dels temes més importants que explica el llibre és l'eutanasia. Explica que sempre no s'ha de practicar l'eutanasia, perquè les persones amb malalties molt greus primer han de lluitar fins al final per poder disfruitar més de la vida. A mi m'hauria agradat qu el llibre acabés d'una altra manera: que el noi no hagués mort i que hagués viscut.

    Erik Mangasaryan 3 ESO C/Q

    ResponElimina
  21. El llibre ha estat molt bé. M'ho he passat bastant bé llegint-lo i aixó que no m'agrada llegir. Amb aquest llibre, he après a valorar més la vida, degut a les ganes de viure que tenia el protagonista per molt que tingués una malaltia, que sabia que tenia molt poques possibilitat de sobreviure.
    Penso que l'amistat és un dels temes principals del llibre, ja que el protagonista no hauria pogut escapar-se de l'hospital sense l'ajuda dels seus amics.
    El final, ja es veia venir, però tot i això m'ha agradat molt!

    Francesc Peret
    3r ESO C/Q

    ResponElimina
  22. Personalment, el llibre m'ha agradat bastant. Perquè és un llibre que t'ensenya com afrontar problemes tan greus com tindre una malaltia incurable.
    El tema del llibre no m'agradat molt perquè no m'agrada que la gent sofreixi amb una malaltia.
    Però tot i això ha sigut bastant entretingut i el final era molt previssible.


    Víctor Azcona
    3ºE.S.O C/Q

    ResponElimina
  23. El llibre em va agradar molt, sobretot perquè ens demostra el que val la vida, també el alor de l'amistat. Que si són Valents els seus amics? És clar que ho són , el que va fer en Xavier no crec que sigui gens fàcil, fer-li aquest favor, sabent que és pràcticament un camí a la mort pel teu gran amic, però ho va fer perquè potser era el millor. La Maria va arriscar el seu lloc de treball i potser més per poder ajudar-lo. L'Albert va fer molt també, perquè ell es pugui escapar i a més que no es coneixen, això és fer un favor sense esperar res a canvi. I la noia Bruna, va estar amb ell des que el va conèixer i el va cuidar. Això són amics de veritat.
    Jo m'esperava aquest final, potser si es salvés seria una mica surrealista o irreal, però això no vol dir que no fos possible.
    El títol em sembla ben triat, perquè quan li van anunciar la seva mort fins que es va morir, la vida li va donar l'amor, la veritat amistat i molta felicitat. Però tot això, es perd al final quan mor.

    Ana Aquino
    3 eso Q

    ResponElimina
  24. M'ha agradat molt el llibre.Perquè aquesta història ens podria passar a qualsevol de nosaltres.
    Em va sorpendre el valor del noi quan decideix desconnectar·se de la màquina, i fugir lluny per intentar seguir amb la seva vida.També m'ha agradat molt la part en què es troben el noi i la noia.
    Quina llàstima que no s'haguessin conegut abans, o que ell, al final, no hagi sobreviscut.

    Luisa Vargas
    3ºESO/C

    ResponElimina
  25. La novel·la que hem llegit aquests dos últims mesos de "Tot et serà pres" m'ha agradat molt, tot i que és d'un final molt dur.

    És molt realista ja que es tracta d'una mort anunciada. Pot ser que quan la llegeixis pensis que clar, com que és un conte... però a qualsevol i en qualsevol moment li pot passar una cosa així.

    El que més m'ha agradat de la novel·la és la gran autoestima que té el pacient. Com decideix que no vol seguir connectat a la màquina, s'escapa ell sol per la muntanya sense rumb.

    Recomano el llibre a tothom que el vulgui llegir. I, aquell que no estigui gaire convençut, que s'animi! Segur que el disfrutareu.

    Maria Delgado
    3r ESO Q (B)

    ResponElimina
  26. Tot et serà pres

    A mi m'ha agradat molt aquesta lectura que em fet a classe, perquè penso que la història que explica l'autor és molt realista i que ho ha explicat d'una manera molt bonica, però trrista a la mateixa vegada.
    Bonica perquè hi ha una història d'amor molt bonica, però trista perquè el noi ha de deixar totes les persones que s'estima per anar fora de la ciutat a viure per sempre, la poca vida que li queda. Encara que allà troba un amor amb el que disfruta de les poques setmanes que li queden de vida i per aquesta rao és trist.

    Gemma Ramírez-Cruzado Carrascosa 3r E.S.O. Q

    ResponElimina