Sant Jordi a l'Institut Príncep de Girona


El dilluns 19 d'abril , a les 13h, a la sala d'actes de l'institut tindreu l'oportunitat de conèixer la Maite Carranza, una escriptora i guionista de televisió que acaba de rebre el darrer premi Edebé amb el llibre Paraules emmetzinades.

Esteu convidats a l'acte tots aquells alumnes que hàgiu llegit durant aquest curs algun llibre seu. Els de 1r d'ESO : Frena Càndida, frena i els de 3r d'ESO El clan de la lloba . Al final de la tertúlia, els més fetitxistes podeu demanar-li que us escrigui una dedicatòria.

"Vaig néixer l'any 1958 a l'eixample de Barcelona, aleshores una ciutat més grisa que no pas ara. Era la gran de quatre germans i des de ben petita el meu joc preferit consistia a amagar-me sota la taula del menjador i empassar-me tots els llibres que arreplegava. Vaig tenir la sort d'heretar una bona biblioteca d'uns pares lectors. Gràcies a Richmal Crompton, Rudyard Kipling, E. Rice Burroughs, Jules Verne, Jack London, Pearls S. Buck i molts d'altres vaig descobrir que el món era gran, que els autors anglesos escrivien molt i que la imaginació no tenia límits...
Vaig acabar estudiant antropologia i dedicant-me uns anys després, amb entusiasme, a l'ensenyament de la llengua i la literatura en un institut de batxillerat. Però jo volia ser escriptora.
.. "
(fragment de la seva biografia, extret de www.escriptors.com)

I per conèixer més detalls d'ella i dels seus llibres també podeu consultar el seu bloc.

Esperem que compartiu els vostres comentaris i valoracions de la visita.


10 comentaris:

  1. La visita de Maite Carranza ha sigut molt constructiva i m'ha agradat molt, ja que m'ha desvetllat dubtes que tenia sobre els tres llibres de la trilogia del Clan de la Lloba. He pogut compartir aproximadament una hora amb una escriptora coneguda (i molt bona, que abans d'haver de llegir el llibre per a l'institut, ja m'havia llegit per compte meva, i ja m'havia endinsat en el meravellòs mòn que ha creat en aquesta gran trilogia.

    JAVIER CARBAJO GONZÁLEZ 3r ESO A

    ResponElimina
  2. La xerrada de la Maite Carranza em va semblar molt interessant ja que aquesta dona va fer el llibre pensant en la seva filla perquè volia escriure una història de bruixes.
    Ens va explicar como havia elaborat la trilogia



    Melany Pineda
    3.C

    ResponElimina
  3. La xerrada va estar molt bé perquè va explicar tot el proces que va seguir per escriure "El clan de la lloba" i els dos altres llibres de la trilogia. Va explicar que tots els personatges i les seves qualitats ja estaven inventades fa molt, ella va fer una lectura previa sobre el tema de la bruixeria i antropologia, i que ella va unir els personatges en una historia

    Deividas Blyze
    3A

    ResponElimina
  4. La xerrada de la Maite Carranza del dia 19 d'abril em va agradar. Ens va explicar com se li va acudir escriure una historia sobre bruixes, com va fer l'argument,per què va voler fer una trilogia, com va treure els noms dels personatges; ens va dir que alguns noms els va treure de la mitologia grega.
    També és un tema que interessa a la joventut pels conflictes familiars i en el llibre també hi ha una part de fantasia

    Ángela Díaz Heredia
    3º ESO A

    ResponElimina
  5. La visita de Maite Carranza em va semblar molt interessant, ja que a part d'explicar com va anar desenvolupant el llibre, va solucionar els dubtes que tenia de la trilogia.

    HONORIO MARÍN 3r ESO A

    ResponElimina
  6. La trobada amb la Maite Carranza va ser molt interessant.Vam poder gaudir d'una xerrada on vam descobrir como neix un llbirem i com creix.La Maite Carranza es va ensenyar per quins periodes passar el llibre abans de la seva publicació.És curiós perquè la triologia va sorgir gràcies a la seva filla que li va demanr un dia un conte sobre bruixes,però no el va escriure fins uns anys despres quan hi va haver l'explosió de la nova moda dels llibres fanstàstics.M'agradaria que els departaments de llengües organitzessin més trobades, ja que d'aquestforma veus com,perquè i quan va escriure l'obra que t'estàs llegint.A més també ens va ensenyar la ultima obra(paraules emmetzinades)sobre el maltractament dels menors,Sembla atractiu!

    Alberto Tarragó Durán
    3-ESO-A

    ResponElimina
  7. La xerrada de la Maite Carranza em va semblar molt constructiva, ens va ensenyar com va fer el seu llibre. Com el va fer especialment per la seva filla.



    Juan Carlos Rivera
    3ºA

    ResponElimina
  8. La xerrada de Maite Carranza del passat dilluns 19 d'abril va ser molt interessant.
    Deixant de banda si t'agrada com escriu, va estar bé perquè en la majoria de xerrades t'expliquen com van pensar la història. En canvi la senyora Carranza ens va explicar tot el desenvolupament de la història de principi a fi.
    Va explicar com se li va acudir fer un conte de bruixes, com va passar de ser un conte a una triologia per a joves i com va captar informació d'altres llibres per profunditzar en el tema "Bruixes".

    Beatriz Pérez Alonso
    3r ESO A

    ResponElimina
  9. La xerrada de la Maite Carranza es va ser molt impressionant, perquè les seves explicacions tenien una mescla de simplicitat i de concreció alhora. Tot va quedar molt clar, amb el power point preparat per ella mateixa sobre el seu últim llibre. M'ha agradat la seva manera de pensar, les seves idees, les seves creacions,etc...
    Em van agradar molt les seves explicacions de les seves creacions, perquè crec que no només jo, sinó que la majoria dels alumnes tenien molts dubtes, els meus dubtes va ser ben contestats...
    Aquesta autora té una facilitat increïble d'explicar detalls dels seus llibres(EX: com va començar a escriure algunes històries, qui va influir a escriure alguns llibres, detalls molt importants..., va quedar tot ben clar.
    És un orgull llegir llibres d'aquesta senyora que és una persona molt important en la literatura catalana.

    Neil Panicaci 3º ESO A

    ResponElimina
  10. La visita de la Maite Carranza a l'I.E.S PRINCEP DE GIRONA va ser molt interessant ja que ens va explicar tots els dubtes que teníem sobre el llibre el Clan de la lloba: Com se li va ocórrer la idea... Quan el va escriure... Com es va inspirar per escriure els tres llibres... Quan de temps va trigar a escriure'l, etc.
    També va parlar d'un llibre que van llegir els de primer: Frena Càndida, frena.

    ALBERTO ÁLVAREZ BENAVIDES - 3º ESO A

    ResponElimina