Visita a Catalunya Ràdio

Els que heu tingut l'oportunitat d'entrar a les instal.lacions del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio podeu escriure un text, entre 100 i 150 paraules aproximadament, que sigui un article d'opinió o bé una carta al director de l'institut per explicar la vostra experiència.

Penseu en tot el que vau veure, viure i escoltar : la visita guiada, la pràctica de locutar un informatiu, o bé la participació en un dels programes de més audiència ( "El matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes).
I si voleu sentir en directe algun programa ( com per exemple més "problemes domèstics ") visiteu a través d'internet: www.catradio.cat

31 comentaris:

  1. El dia 10 de desembre de 2009, els alumnes de 3r ESO A vam anar a Catalunya Radio. Ens van rebre amb amabilitat per part de la noia que ens va portar per els estudis de ràdio.



    Vam veure diferents estudis de ràdio: el de gravació, el d’emissió etc…
    També ens van deixar utilitzar un estudi d’emissió per llegir unes notícies com autèntics locutors de ràdio. Ens van explicar per a què servien cadascun dels botons i aparells de la sala. Com a última activitat dins dels estudis vam escoltar en directe el programa del Manuel Fuentes i els seus col·laboradors.



    Va ser una excursió molt enriquidora, ja que vam veure uns estudis de ràdio i la de gent que hi traballa per fer possible que una emissora de ràdio pugui ser escoltada per un munt de gent.



    JAVIER CARBAJO GONZÁLEZ 3r ESO A

    ResponElimina
  2. Sortida a la ràdio

    Sr director,
    el dia 10 de desembre del 2009, vàrem anar a visitar l'estudi de Catalunya Ràdio.

    Quan vam entrar ens va rebre una noia molt agradable. Ella fou la que ens va mostrar totes les instal·lacions de Catalunya Ràdio. M anar veient els diferents estudis que hi havia. Tots estaven insonoritzats amb finestres de doble vidre, parets de moqueta i portes de metall. A cada sala i a cada estudi hi havia un rellotge sincronitzat amb tots els altres que posava l'hora, el minut i el segon exacte en el que estaven. En entrar en una sala d'aquestes, a uns quants, ens van deixar fer com que lucutàvem un programa de ràdio en directe. L' experiència personal que vaig tenir va ser molt gratificant.
    Per últim , ens van deixar entrar a veure ni més, ni menys que en directe, la part final del “El matí de Catalunya Ràdio amb Manel Fuentes”, un programa molt escoltat. Va ser una experiència única i molt profitosa. No m'importaria tornar a repetir-la.

    BEATRIZ PÉREZ ALONSO 3ºA

    ResponElimina
  3. El dimecres 16 Desembre vam anar a Catalunta Ràdio.
    Per fora de l'edifici és veu molt petit però per dintre és molt gran.Ens van ensenyar les instal.lacions. Darrere les sales hi havia la sala dels tècnics , que ho controlen tot.

    Després vam anar al programa en directe que surt en Manel Fuentes , i vam riure molt.Hi havia convidats com el Mag Lari, que ens vans fer un truc de màgia.

    Dintre del recinte hi ha diferents estudis.



    Raquel Royo 3ºB

    ResponElimina
  4. El dimarts dia 15 de Desembre la classe de 3r ESO C vam anar a Catalunya Ràdio a visitar les instal·lacions de la ràdio i a entrar en directe en un programa. Ara us diré la meva opinió.

    A mi només em va agradar el programa quan inmitaven i reien del Berlusconi, del Montilla, etc. La resta del programa em va semblar una mica avorit, perquè parlaven de coses que no eren molt gracioses i no em van semblar interessants. La resta de la visita em va semblar interessant.

    Els estudis eren insonoritzats. Jo recomanaria l'excursió perqué cada dia hi ha un programa diferent i potser us agrada.


    Alex Danes 3º ESO C

    ResponElimina
  5. El dimecres 15 de desembre amb el departament de català vam anar d'excursió a la seu de Catalunya Ràdio

    Només arribar ens van fer esperar en una sala,que era la sala d'es d'on transmitia icatfm i ens van ensenyar els micròfons d'es d'on parlaven i hi havia dos botons:el groc era per parlar amb el tècnic de control i el vermell per treure el volum dels micròfons i poder tossir.Després vam anar al programa en directe del Manel Fuentes que és el presentador i de convidada hi havia la Mònica Naranjo.Després van entrar al programa en directe,la Sra Marta Ferrusola i la Judith Mascó a parlar sobre els ambients de les cases.

    Janko Cajakey Marí
    3er C

    ResponElimina
  6. El diamrts 15 de desembre vam anar a Catalunya Ràdio. Primer vem entrar i una noia ens esperava i ens va dir que ens traguéssim les motxilles i que les passéssim per un detector de metalls. Després vam anar a una sala i ens vam esperar i ens explicaven coses sobre la ràdio i la discoteca que tenen a la ràdio i que que hi havia molts CD's.
    Després ens van enseyar molts estudis on hi havia locutors, televisors, microfons etc. Després vam anar a una sala on estava Manel Fuentes i vam seure i vam veure comhi havia gent famosa parlant com per exmple: la Judith Mascó una model i més persones. Ens ho vam passar molt bé. El que més em va agradar va ser quan el Manel imitava a famosos i tost ho van fer molt bé i tenien molta pràctica. Als final el Manel ens va signar un poster i vam tornar de la visita.

    KAMAL MUHAMMAD KHAN
    3 ESO C

    ResponElimina
  7. El dimecres 16 vam anar a Catalunya Ràdio. Feia molt de fred.
    La visita va ser una mica curta, les explicacions van estar be.
    Al principi em vaig adormir, però després va anr agafant ritme i va ser molt divertit, i el truc de magia del Mag Lari va ser també molt divertit.
    El que més em va agradar va ser la sala en la qual ens van donar unes noticies per veure i llegir

    RODRIGO PARRA YUSTE
    3 ESO B

    ResponElimina
  8. El dia 15 de desembre de 2009 vam anar a Catalunya ràdio. Allà ens van ensenyar com era i quines parts tenia l'empresa de ràdio. A mi em va sorprendre moly la seguretat que tenen a l'entrada, un detector de metalls, un guèrdia i una espècie de raig X que mirava dins de les motxilles.
    Després vam accedir a una sala on vam deixar els abrics i les bosses. Més tard una noia ens va ensenyar tots els estudis per on s'emetia programes...i aquests estudis tenien una porta especial perquè el soroll no entri a la sala, vidres dobles i les parets folrades amb moqueta. Al final de la visita ens van deixar accedir de públic al programa "Els matins de Catalunya Ràdio" amb Manel Fuentes que al fin ens va firmar un póster per a la classe

    Joan Adrià 3r ESO C/Q

    ResponElimina
  9. Quan vam anar a la ràdio , mai m'havia imaginat que fos gran ,i tingués molts estudis .
    Sempre havia pensat que sols s'utilitzavan un sol estudi per tot .
    El que més em va agradar va ser quan va entrar a l' estudi el lingüista Sebastià Serrano . Va parlar sobre el matrimoni i em va semblar molt interessant .

    Stephany Noemi Alava Ullón

    3B

    ResponElimina
  10. L'excursió va estar notablement bé, però podia haver tingut unes condicions meteorològiques més favorables.
    el temps utilotzat per saciasr la nostra fam va ser massa curt. (jo casi m'ofego de la pressa que hi havia)
    Els estudis radiofònics no eren res de l'altre món i jo mai escolto la ràdo perquè mai posen res de Metallica, Kreator o Judas Priest.
    El meu privilegiat cervell, no va aprendre res, ja que als onze anys ya vaig visitar Catalunya Ràdio.
    l'única cosa que em va agradar fou veure com imitaven al president Montilla ( a good pregunt) i quan li deien que digués alguna data i va i diu: -una data. (XD)
    ESTELA GARRIDO VILLAGRASA 3R B-Q

    ResponElimina
  11. Anar a Catalunya Ràdio no va ser pas divertit, més aviat avorrit,però vaig aprendre com funciona la ràdio. L'excursió en part no em va agradar perquè feia molt de fred i vam haver d'esmorzar a fora amb el fred que feia. Aquesta excursió la recomanaria per aprendre com funciona tot i conèixer les persones més famoses de la ràdio etc. Però no la recomano a la gent que l'únic que vol fer és divertir-se perquè aquesta excursió no fa gens de gràcia i no és molt divertida.

    Roma García-Die 3er B

    ResponElimina
  12. La visita va ser molt divertida, a mi em va agradar molt.
    Primer vam deixar les motxilles i les jaquetes a una de les aules on es posen a grabar i vam anar a una altra, ens van explicar com eren les instalacions i com es tenien que llegir els diàlegs i les noticies i ens van fer una prova de com lleigiem nosaltres les noticies i si ho feiem bé.
    Després, vam estar com una hora escoltant com emitien en directe el programa de Manel Fuentes.
    Mentres agafavem es motxilles a la delegada li van donar un poster de catalunya ràdioamb la seva firma.

    Jezabel Rosas Gomez
    3r ESO C

    ResponElimina
  13. La sortida a Catalunya Ràdio al principi va ser una mica avorrida perquè començava la noia a explicar-nos om feien la feina i tal.
    Però vaig aprendre coses noves com per exemple no sabia que la discoteca com ells deien era un lloc on guardaven tot tipus de discos de música.

    Va ser emocionant quan ens van dir que podríem estar presents en la gravació en directe, només a entrar vam veure a Manuel Fuestes am un altre senyor. Van començar a parlar en directe, tots estàvem callats, pe`r de vegades reiem d'alguna cosa graciosa que deien o aplaudíen.
    Després d'una estona va arribar Daniela Blume.

    Al final de tot uns quants ens vam a propar a Manuel Fuentes i li van dir que ens firmes un cartell.

    ResponElimina
  14. El dia 16 de desembre vam anar a Catalunya rádio,vam conèixer com es la ràdio en general, els seus estudis i alguns locutors com Manel Fuentes i la seva invitada Daniela Blume.
    Després havíem entrat en un programa en directe,però havíem d'estar en silenci.
    Després en Manel ens va firmar un póster per a nosaltres.

    Fiorella Temoche 3r ESO B-Q

    ResponElimina
  15. Quan vaig anar a Catalunya ràdio em va agradar molt el comentarista Manel Fuentes, la seva greu, les seves ximpleries.Cada dia porten a un invitat per parlar de polèmiques, debats. En definitiva m'ho vaig passar molt bé. Vam veure els estudis on parlen en directe per ràdio. Tenen un estudi insonoritzat, perquè només se senti la seva veu; al costat té el tecnic de control per posar tots els sons.La classe de 3º eso C s'ho va passar molt bé i ens va signar un pòster en Manel Fuentes.

    Marc Espuñez Morales

    ResponElimina
  16. La visita a Catalunya Ràdio al principi va ser avorrida perquè vam anar visitant els diferents apartats de l'estudi amb definicions de per què servia cada cosa. Tota la visita va estar dirigida per una noia molt amable, que de vegades ens feia riure jo crec que hu feia perquè ens veia mig adormits.
    Després de tot això ens vam esperar un moment fora de l'estudi i després vam entrar mentre el Manuel Fuentes feia el programa. Quan estàvem en l'estudi m'ho vaig passar millor ja que feia gràcia i donàven unes ganes de riure que no podia aguantarme.
    I per últim el que més va agradar va ser veure a Daniela (la concursant del programa ''Supervivientes'')




    Juliana Granja 3ºB

    ResponElimina
  17. El dia que vaig anar a Catalunya Ràdio vaig conèixer a Manel Fuentes que és molt divertit.
    Vam passejar per les intal·lacions de Catalunya Ràdio, vam anar a unes cuantes sales però el que més em va agradar va ser cuan vam anar a l'estudi i vam llegir unes noticies com si fossim uns comentadors de ràdio.
    També vam estar asseguts en el estudi central de Catalunya Ràdio
    on estavem amb el Manuel fuentes i alguns més que van venir més tard, va ser molt interessant i divertit.
    Vam estar una hora en el estudi però va passar
    ràpid; després vam tornar a l'institut.

    Andrei Andreca
    3r ESO C

    ResponElimina
  18. La sortida a Catalunya Ràdio al principi va ser una mica avorrit perquè començava la noia a explicar-nos com feien la feina i tal.Però vaig aprendre coses noves, com per exemple no sabia que la discoteca com ells deien era un lloc on guardaven tot tipus de discos de música.

    Va ser emocionant quan ens van dir que podríem estar presents en la gravació en directe, només a entrar vam veure a Manuel Fuentes amb un altre senyor parlant.
    Van començar a parlar en directe, tots estàvem callats, però de vegades reiem d'alguna cosa graciosa que deien o apludíem.Després d'una estona va arribar Daniela Blume.

    Al final de tot uns quants ens vam a propar a Manuel Fuentes i li van dir que ens firmes un cartell.


    Katty Sanchez
    3r B-Q

    ResponElimina
  19. El dimarts dia 15 de desembre vam anar a la Catalunya ràdio. Primer de tot vam agafar l' autobús numero 15 fins l'avinguda diagonal.Abans d'entrar vam esmorzar,més tard va venir una guia de la ràdio per ensenyar-nos els estudis on es graven.Dins dels estudis les finestres eren de doble cristall i les portes de ferro perquè no entri soroll.Després que ens ensenyéssin els estudis ens van deixar entrar de públic al programa "Els matins de Catalunya Ràdio" amb Manuel Fuentes, que va entrevistar a Mònica Naranjo que per cert tots es preguntaven que qui era aquesta nòia, que era molt coneguda..etc, i per fi quan van dir Mònica Naranjo tots es van quedar sorpresos.Després d'ella tenien d'invitada a Judith Mascó. Al final Manel ens va firmar un cartell.


    Eka Oniani 3ºC/Q

    ResponElimina
  20. Jo penso que va ser una experiència molt bonica, ja que vemveure com funcianava des de dintre tot això que té veure amb la ràdio, diferents sectors de traball.
    I també en va impressionar molt el poderestar en directe en un programa i poder veure els presentadors i els invitats especials, poder veure les seves expressions quan parlen. Em va agradar molt.
    Una cosa que també que enm va agradar és que un dels invitats de la ràdio va ser Monica Naranjoi vam poder estar molt a prop d'ella: una experiència única , encara que jo no sóc fan seva, però en va fer il lusió

    Shirley Pesantez

    ResponElimina
  21. L’excursió a Catalunya Radio va esta bastant entretinguda. Vam veure que en la radio,tot està organitzat al mil•límetre per evitar algún error. També he vaig adonar que en la radio hi ha volta varietat de programes,per a tot tipus de gent. Jo crec que hauríem d’escoltar més la radio i no tractar-la una mica més inferiorment dels altres mitjans de comunicació com ho fan molts joves que prefereixen la TV o Internet. Això es deu a la poca publicitat que es fa i d’aquesta manera no s’assabenten de la variada i divertida programació de donen Catalunya Radio i la resta.

    Alberto Tarragó Durán
    3-ESO-A

    ResponElimina
  22. El dimarts 15 de desembre vam anar a Catalunya Ràdio.Ens van explicar i ens van ensenyar les instal·lacions,a on gravaven.Quan va ser l'hora del programa del Manel Fuentes vam poder entrar.Primer va estar el Manel Fuentes amb la Mónica Naranjo comentant el nadal,i el nou disc de la cantant.A continuació va entrar un expert en internet i van estar parlant una estona.A continuació van entrar la Judit Mascó i la Marta Ferrusola,elles van estar parlant de com celebraven el nadal i com li agradava que fos el Nadal.Al final del programa el Manel Fuentes ens va firmar un cartell que tenim penjat a la classe i es va fer una foto amb dos companys de la classe.


    Arantxa González Galán 3C

    ResponElimina
  23. El dimarts 15 de Desembre vam anar a Catalunya Ràdio. Al arribar una noia ens va ensenyar les instal·lacions de la ràdio, em va semblar una mica avorrit. Els estudis eren insonoritzats i les finestres eres dobles, tambén hi havia botons per quan havies de tossir. Després ens van deixar entrar al programa en directe "Els matins de Catalunya Ràdio" que el presenta Manuel Fuentes. Primer va entrevistar a la cantant Monica Naranjo, que la majoria la coneixiem. També estava la model Judith Mascó, que per cert és molt guapa, i al final de la visita el Manuel ens va firmar un cartell per a tota la classe.


    Silvana Zambrano 3ºC

    ResponElimina
  24. La visita de l'estudi de Catalunya Ràdio ha estat millor del que em pesava. Una noia ens va ensenyar com funcionava en general la ràdio i el millor és que vàrem conèixer a la Mònica Naranjo i a la Judith Mascó que és una model molt famosa. Encara que vam tardar molt de temps fent de públic, va valer la pena perquè vàrem conèixer a gent famosa i ens vàrem quedar amb els acudits que deia el Manuel Fuentes.

    Jonathan Cañarte Aguilera
    3r ESO "C"

    ResponElimina
  25. L'escursió va estar molt bé perquè el programa va estar prou divertit.El Manel Fuentes és molt graciós i com a convidada estava la Mònica Naranjo, La Judith Mascó i la Marta Ferrusola. Vam veure els estudis de ràdio i estan molt ben insonorizats. Tornaria a anar-hi.

    Samuel González 3rC

    ResponElimina
  26. Quan vaig anar a Catalunya Ràdio, vam aprendre nou vocabulari, vam veure les instal·lacions, on es grava el so i com fan els programes, l’estudi, les cabines, on es controla el so, la discoteca...

    Va estar bastant bé, vam poder practicar per fer ‘’les noticies’’ i, vem veure el programa en directe i vam veure diferents famosos, Monica Naranjo, Xavi Vidal i Judith Mascó. Van parlar de moltes coses, a la Monica Naranjo li van fer una entrevista de com era la seva vida musical i la seva vida ‘’privada’’(una mica per sobre), amb en Xavi Vidal van estar parlant de diferentes pàgines web com el Facebook i del perills que hi haviacom els Troians o els Hackers... i amb la Judith Mascó van estar ‘’discutint’’ dels sopars de Nadal i del que li agradava fer quan tenia invitats...

    Finalment ens ho vam passar molt bé.

    SANDRA ALBORCH
    3ESO.C.

    ResponElimina
  27. El dimarts 15 vam anar a Catalunya ràdio a visitar les instal·lacions de la ràdio i vam entrar en directe en un programa. A mi el que més em va agradar va ser quan el Manel Fuentes començava a imitar a la gent, va ser molt graciós. Després va entrar una model famosa amb una senyora gran que era molt graciosa . Van començar a parlar de Nadal , quins plats feia ,com adornaven la casa etc.. També mentre feien el programa van gravar tot i després vam sortir per la TV.
    Els estudis estan molt bé . Aquesta sortida va ser molt guapa; m’agradaria tornar-hi una altra vegada . A més els estudis eren molt grans, era impressionant. Eren tan grans que fins i tot ens podíem perdre.
    Dani Lacruz Ballesteros 3esoc

    ResponElimina
  28. El dimarts 15 vam anar a Catalunya ràdio. Una noia ens va fer de guia i ens va ensenyar totes les intal·lacions i els estudis on controlaven tot i on es gravaven.
    Deprés ens van deixar entrar en directe al programa de Manuel Fuentes que ens va fer riure molt i vam poder veure l'entrevista de la cantant Monica Naranjo i la model Judith Mascó i finalment la delegada es va quedar i es va fer fotos iel Manel Fuentes ens va firmar un cartell.


    Melany Pineda 3ºC

    ResponElimina
  29. El dimarts dia 15 de desembre vam anar a Catalunya Ràdio vam conèixer al Manel Fuentes.
    Vam passejar per les instal·lacions de Catalunya Ràdio, vam anar a unes quantes sales, també vam estar asseguts en l‘estudi central de Catalunya Ràdio
    on estàvem amb el Manuel fuentes i la Mònica Naranjo que va parlar de la seva vida . Després va entrar Judith Mascó i la Marta Ferrusola .
    Vam estar una hora en l’ estudi però va passar
    ràpid; després vam tornar a l'institut.


    Gian Marco Valverde 3r C

    ResponElimina
  30. El dia 15 de Desembre vam anar als estudis de Catalunya Ràdio.
    Per fora semblava q era petit.. però dins la cosa canviava, era més gran del que ens pensàvem. Ens van ensenyar les instal·lacions de la ràdio, els estudis cadascun amb el seu locutor. Les sales estaven insonoritzades,les parets estaven emmoquetades , la porta de metall i bastant gruixuda.
    Vam entrar en el programa en directe, la part q més em va agradar va ser quan vam estar amb el Manuel Fuentes, la Monica Naranjo i la Judit Masco.

    Sergi Luján 3r C

    ResponElimina
  31. El dimarts día 15 de Desembre vam anar d'excursió a Catalunya Ràdio.
    A l'arribar una noia molt agradable ens va rebre amb amabilitat i ens va fer de guia.
    Quan estàvem allà ens va ensenyar les diferents parts d'una ràdio i tot el que l'envolta(les instal·acions).Vam veure la discoteca que és on tenen totes les cançons, també vam veure l'estudi, on grabaven...etc.
    Després vam fer un petit recorregut per les demés instal·lacions i havíem d'anar en ple silenci per allà.
    Vam entrar en un estudi i vam fer com si fossin realment uns locutors i vam llegir unes notícies.
    Ens van dir com funcionaven els diferents botons.
    Totes les sales estan insonoritzades perquè cap soroll passi a l'altra banda d'on estan gravant en directe.
    Per últim, vam entrar en directe!!!
    en el programa del Manel Fuentes, a mi sincèrament m'ha agradat moltíssim perquè m'agradava la manera de fer el programa.
    En un moment del programa ens van gravar per sortir a la televisió, però no se de quina cadena de televisió era.
    Donava la casualitat que aquell dia la invitada era la cantant Monica Naranjo que estava promocionant en seu nou disc i va estar una estona.
    Després d'unes publicitats va venir la model Judit Mascó que ens va saludar i tot.
    Com jo sóc la delegada, en Manel Fuentes em va firmar un cartell amb un dibuix d'una cara, que representava que era ell.I amb el meu company Samuel em vaig fer una fotografia amb ell i la Judit Mascó.
    Recomano aquesta visita perquè s'apren molt, i es veuen coses noves que no es sabien.






    Macarena Lago Vecchio
    3C

    ResponElimina