UN LLARG ESTIU PER POSAR-SE AL DIA....











UN LLARG ESTIU PER POSAR-SE AL DIA...

Si has fluixejat a llengua, 

ara tens la possibilitat de millorar seguint les propostes del departament. Busca AL QUADRE DE BAIX el teu nivell i fes els exercicis i les lectures que et proposem. 

Com deia mestre Pompeu fabra: "No cal abandonar mai ni la tasca ni l'esperança". 



Gaudeix de l'estiu i ajuda't posant-te al dia amb nosaltres!









Llengua Catalana i literatura

(1r+2n+3r)
-Escriu un diari digital personal en què expliquis, un cop a la setmana, una d’aquestes dues propostes:
  1. la notícia d’aquí o d’arreu que més t’ha interessat i per què. Explica-ho detalladament.
  2. què has fet i com t’has sentit durant les vacances. Comparteix-lo amb el professorat a l’inici de curs i te’l valorarem!

-També pots escollir alguna lectura (o algunes) per llegir durant l’estiu. us recomanem, a 1r d’ESO, Artemis Fowl d’Eoil Colfer, Wolfgang de Laia Aguilar i Un secret d’Alejandro Palomas (tots dos a Edicions 62). Per a 2n i 3r, us proposem que llegiu  Veritat de Care Santos (segona part de l’obra treballada durant aquest curs) i Noel et busca d’Àngel Burgas (ambdós a editorial Edebé). Aprofiteu les biblioteques públiques!
Llengua catalana  i literatura
(4)
-Escriu un diari digital en què expliquis, en vuit parts a raó d’una per setmana i amb creativitat,  la història d’un personatge inventat que ha aparegut, no sap com, a Barcelona a l’estiu de l’any 19. Revisa’l fins que quedi ben escrit i comparteix-lo via classroom amb el professorat a principis de curs.  
-També pots escollir alguna lectura (o algunes) per llegir durant l’estiu. Pots provar amb La noia de les taronges, de Jostein Gaarder i Quan érem els peripatètics, d’Héctor Lozano (a Edicions 62, tots dos).
Aprofiteu les biblioteques públiques!

Llengua catalana i literatura
(1r BTX)
Per preparar el nou curs, feu els exercicis interactius autocorregibles del portal enxaneta corresponents als apartats “Ortografia”, “Fonètica” i “Verbs”.  

Us suggerim llegir un parell de llibres que us facin gaudir i, de pas, millorin el vostre domini de la llengua.  Aquí trobareu uns suggeriments: 
L’Escanyapobres de Narcís Oller.
Les cròniques de la veritat oculta de Pere Calders.
Històries naturals de la paraula de Jesús Tuson.
La passejadora de gossos de Francesc Bodí.
Aprofiteu les biblioteques públiques!