Menja castanyes amb nosaltres !

Una de les primeres festes de la tardor és la que celebrem el dia 1 de novembre: Tots Sants ! Aquesta tradició té noms diversos arreu del món; depèn de les cultures sentireu a parlar de Halloween, Dia dels Morts …però l’ambient de la festa generalment gira al voltant de la por o l’espant, de carbasses pintades, de disfresses d’esquelets, de calaveres, visites als cementiris, fruits i flors de tardor, record dels difunts, etc.


Un dels contes que us recomanem per a la nit de Tots Sants és El gat negre d’Edgar Allan Poe, un dels contes d’horror més coneguts de l’autor, publicat el 1843 . Podeu trobar-lo a la Biblioteca del centre . Comença així:


"L'extraordinàriament estranya, i alhora casolana, història que estic a punt d'escriure, ni demano ni espero que la cregueu. Seria ben boig d'esperar-ho, en un cas en el qual tots els meus sentits refusen la seva pròpia evidència. Jo no estic boig, ni, amb tota seguretat, somiant. Però demà moriré, i avui em cal descarregar la meva ànima. El meu propòsit immediat és mostrar al món, clarament, breument i sense comentaris, una sèrie de simples esdeveniments domèstics. En les seves conseqüències, aquests esdeveniments m'han terroritzat, m'han torturat, m'han destruït. Però no penso aclarir-los. Per mi no han representat sinó Horror, per a molts semblaran menys terribles que barrocs. En el futur, tal vegada, trobaran alguna ment més calmosa, més lògica i molt menys excitable que la meva, que no percebrà, en les circumstàncies que jo detallo amb temor, altra cosa que un seguit ordinari de causes i efectes del tot naturals."


L’alumnat de 3r d’ESO que està llegint El clan de la lloba de la Maite Carranza trobarà a la meitat del llibre que el personatge de la Selene ha arribat al regne fosc de les tenebres, a l’interior de la terra. Sabíeu que existeix un déu del món inferior anomenat Plutó (o Hades)? Doncs casualment Plutó és el leitmotiv del conte recomanat.


Durant aquesta setmana ( del 27 d’octubre al 3 de novembre) poseu-vos en el lloc de la Selene. Voleu acollir-vos a la immortalitat de les Bruixes Odish, o bé preferiu continuar vivint en el món de les Omar i continuar sent mortals? Escriviu els vostres comentaris.

25 comentaris:

  1. La meva opinio és que d'una banda sí que m'agradaria ser immortal per poder arribar a explorar tots els llocs del mon i d'altra banda no perquè no tindria una vida estable en la qual podria estar còmode.

    JONATHAN CAÑARTE AGUILERA
    3ºESO "C"

    ResponElimina
  2. L'idea de l'inmortalitat de les Odish es molt temptadora, però això d'haver de xuclar la sang a noies adolescents per satisfer les meves necessitats d'inmortal, no m'atreu molt la veritat. Crec que encara que individualment les Omar siguin més dèvils, tinguin una fi determinada, la seva vida es més plena, perque la seva vida es entre amigues del clan, amb la família, volen ajudar als demés, cosa que l'avarícia de les Odish no les deixa, no volen sentir res de tenir descendència, per què volen espatllar el seu cos en tenir fills?

    En definitiva jo em quedaría amb la mortalitat de les Omar (encara que si visquès una mica més del compte no estaria malament).

    JAVIER CARBAJO GONZÁLEZ 3r ESO A

    ResponElimina
  3. Respecte amb quina opció em quedaria, em quedaria amb la mortalitat de les Omar, ja que es millor viure plenament un temps determinat, que no viure per la eternitat sense quasi amigues ni persones que t'apreciin.

    Per això jo em quedaria amb la mortalitat de les Omar.

    ALBERTO ÁLVAREZ BENAVIDES
    3º ESO A

    ResponElimina
  4. Jo personalment em quedaria amb la mortalitat de les Omar sense dubtar ni un segon.
    EL primer motiu es perquè no tindria gens de gràcia viure per sempre, t'acabaries avorrint de fer cada dia el mateix, i no realitzaries els canvis físics oportuns a la veritable edat, vulguis que no les arrugues de la gent gran son boniques perquè darrere hi ha tota una vida normal.
    I el segon motiu es perquè no podria suportar haver de veure com fills o filles meves, familiars més joves, o persones a les que m'estimo molt moren, mentre jo segueixo igual que sempre, només de pensar-ho se'm trenca el cor.

    BEATRIZ PÉREZ ALONSO

    3r ESO A

    ResponElimina
  5. Jo no voldria ser immortal,per no veure morir a les persones que estimo, però en canvi no tenir por de morir com les Odish en canvi si m'agradaria tenir el seu poder de comunicar-se amb els esperits.

    Janko Cajakey Marí

    3r ESO C Q

    ResponElimina
  6. La meva opinio es que es millor la mortalitat Omar ja que com diu el meu company Alberto Albarez es millor viure plenament un temps determinat, que no viure per la eternitat sense quasi amigues ni persones que t'aprecin,apart que la idea de xuclar la sang a les adolescents no hem fa cap gracia.

    RODRIGO PARRA YUSTE

    3r ESO B

    ResponElimina
  7. A no m' agradaria ser una Odish. Perquè viure eternament, seria molt infeliç, prefereixo ser una Omar, per viure i envejerce juntament amb les persones que estimo


    STEPHANY NOEMI ALAVA ULLÓN
    3B

    ResponElimina
  8. Jo em triaria les dues opcions pero amb condicions. Per exemple m'agradaria ser una Odish per ser immortal pero amb un altre preu que no sigui matar les noies i també m'agradaria ser de les Omar perque estimen la vida. I penso que seria la millor combinació perque així disfruto de la vida.

    ALEXANDRU DANES

    3r ESO Q

    ResponElimina
  9. aquesta es una bona pregunta, volem ser inmortals i infeliços o mortals i feliços.
    la veritat es que des de diversos punts de vista algú diria que vol ser imortal poro no s'ha adonat que anira veient la mort del seus essers més estimats, a mes no sera feliç perque tota la gent ab la qui comviu es plena d'odi. en cambi d'altra banda es ser mortal i a mes a mes feliç que més pot desitjar alguna persona que, ser feliç amb la gent que estima.

    des del meu punt de vista no sabries que fer si fosis inmortal. en cambi si ets mortal ets amb la gent a la qui estimes i a mes ets feliç no se q més puc desitjar. les odish seran infelices per sempre en cambi les omar no, elles seram felices.



    anthony pastor sanchez
    3ºESO A

    ResponElimina
  10. LA veritat es que l'idea de ser immortal es molt tempadora ja que pots viure eternament i en la mateixa edat, però em quedo amb l'opció de ser mortal ja que puc creixer i viure moltes experiencies i veure com creixen junt amb mi els meus amics,ademés poder tenir fills i veure-los crèixer i si puc veure el nets i criar-los aunque estigui molt vella...


    Juliana Granja I
    3ºB

    ResponElimina
  11. Jo em quedaria amb la inmortalitat de les Odish
    per que elles podern disfrotar de la vida tot lo que volguin i les Omar nomes fin un temps determinat, lo que no m'agradaria gens es veura com la meve familia o amics es moren i jo sigueixo vivìn, pero amb el pas del temps lo superaria, aun que se que amb el pas dels anys emb cansaria de la meva vida pero ia buscaria formes de alegrarme.

    Sebastian Ramos Garcia

    3r ESO B

    ResponElimina
  12. La meva opinió és que és millor la mortalitat Omar ja que com diu el meu company Alberto Albarez és millor viure plenament un temps determinat, que no viure per l'eternitat sense quasi amigues ni persones que t'apreciïn.A part que la idea de xuclar la sang a les adolescents no em fa cap gràcia.

    RODRIGO PARRA YUSTE

    3r ESO B

    ResponElimina
  13. La meva opinió és que m'agradaria ser Omar perquè tens poders màgics i ets uns bruixa boma , tot i que ens morim. De totes maneres , pots aprofitar el temps que et queda per aprofitar dels teus poders. També perqué lluites contra les dolentes i així ens les carreguem.

    Raquel Royo 3ºB. ¡

    ResponElimina
  14. No m' agradaria ser una Odish .Ser inmortal , per què?
    No li trobo molt de sentit .
    prefereixo ser una Omar per viure i envellir amb els éssers que estimo .

    STEPHANY NOEMI ALAVA ULLÒN
    3B

    ResponElimina
  15. Jo em quedaria amb la mortalitat de les Omar , no caldria viure molt temps ,et cansaries viure tota una eternitat,i això de xuclar sang una mica desagradable.

    FIORELLA TEMOCHE ECOBEDO

    3r ESO B

    ResponElimina
  16. Jo opino que es millor la mortalitat perque si no fosis mortal seria molt aburit perque sempre seria el mateix i a part el mon seria un caos perque hi hauria moltes
    persones.



    KAMAL MUHAMMAD KHAN 3 ESO "C"

    ResponElimina
  17. Como tot al vida tot te la seva part negativa i la seva positiva.

    Lo millor de ser una Odish es que tindries la immortalitat eterna, i durant aquesta eternitat gaudiries d'uns plaers excepcionals,potser durant un temps series la persona mes feliç del mon.Però després series un desgraciat.Ja que el mes important es gaudir d'aquests plaers amb la gent que t'estima.

    Lo pitjor seria que per exemple jo m'enamores d'una noia,i aquesta al envellir es moriria.I en aquests moments estigues visquent amb la seva tataraneta.Os podeu imaginar el dolor que pot tindre una persona amb tantes morts de gent estimada.

    Per això es millor viure com una Omar i aprofitar-ho al màxim

    Alberto Tarragó Durán

    3-ESP-A

    ResponElimina
  18. A mi no m'agradaria viure eternament, i menys haver de matar algú. prefereixo ser com les Omar.
    a més què fas en aquest món tota l' eternitat? simplement ocupar espai? En definitiva prefereixo ser mortal!


    Juan Carlos Rivera

    ResponElimina
  19. Jo prefereixo ser Omar o sigui mortal, encara que ser Odish també estaria bé, però en definitiva triaria Omar perquè així seria com els altres i no veuria com els meus coneguts van morint. Prefereixo viure un temps i viure amb alegria, que no pas viure eternament però, amb tristesa per les morts o envelliments dels meus coneguts.

    Ferran Arnaus Garcia
    3r ESO A

    ResponElimina
  20. A mi no m'agradaria ser una bruixota Odish per les següents raons:

    · Hauria de xuclar sang a noies adolescents;

    · Veuria com moren els meus èssers estimats;

    · Estaria tot el dia patint per la mort.

    MANEL HERRERO OLMO
    3A

    ResponElimina
  21. M'agradaria ser mortal, perquè sense la mort no trobo sentit a la vida. Això no vol dir que no m'agradin els poders de les odish i aconseguir diners quan vulgui.

    Honorio Marín
    3ºESO A

    ResponElimina
  22. La meva opinió, jo voldria ser una immortal com les Odish, perquè primer jo no crec el que han dit els meus companys: que no pots viure la vida. Perquè jo, sí que podria viure la vida, podria fer totes les coses que volgués.
    Però també voldria ser una mortal Omar, per viure amb la meva família i així poder envellir amb ells.
    Així em quedo amb les dues opcions.

    Eduard Palomares
    3A

    ResponElimina
  23. Jo crec que, les persones velles, amb les seves ferides, narren una història. Si fossis immortal no tindries marcades les aventures que has arribat a fer, en la teva època o en una època de la teva vida, per tant trobo que ser immortal seria no tenir personalitat, no morir mai, veure com tothom al teu voltant ha mort i tu segueixes com sempre, intacte.
    Com ha comentat l’Edu, jo li pregunto:
    -No trobaries avorrit en un moment determinat haver-ho fet tot i repetir-ho una i altra vegada? No t’acabaries cansant de tenir cada cop un amic mortal diferent? I l’últim que per mi pot ser beneficiós de la immortalitat seria que tindries tant temps per anar a l’escola que podries estar-te tants anys sense anar que això sí que m’agradaria.

    Xavier Trabado
    3Eso:A

    ResponElimina
  24. Responent a la pregunta del xavi:
    Sí que m’ avorriria, però només he dit als meus companys que jo sí que podria viure la vida, i no com ells.

    Eduard Palomares
    3A

    ResponElimina
  25. A mi, mai em pasaria pel cap l'idea de ser immortal, seria una vida mol avurrida, mol repetitiva acabaria volen ser mortal perque ya u hauría fet tot...
    Prefereixo ser com ara, mortal, envoltada de la gent que hi tinc i poder disfrutar de la vida perque domes son dos dies y em falta molt per fer. Això si, si jo pugues ser immortal y la gent aquetà que m'emvolta, estimu y m'estima també, no mimportaria, perque srien coses que no perdria mai.

    ResponElimina