Si tingués un altre estiu 2015 aniria a...



Tots sabem que aquest estiu ha estat fantàstic i t'ho has passat bé, però el nou curs comença i la tardor també albira noves experiències.
Et demanem un esforç d'imaginació compartit.

Després de llegir el poema de la Joana Raspall, 
tria algun lloc dels que s'hi esmenten o intueixen i explica per què t'hi agradaria anar, què és el que t'atreu més d'aquell país. 

D'aquesta manera, podràs viatjar un altre cop aquests dies, amb qui vulguis, encara que sigui des de la teva fantasia i il.lusió.

En cas que no te n' agradi cap, també pots escollir qualsevol racó de món.
No veuré mai...

No veuré mai el Taj-Mahal, ni les terres llunyanes

on els rius són sagrats, i el vent porta les cendres

dels mortals a integrar l'alenada del Cosmos.

No veuré mai l'Esfinx, ni les pètries siluetes

de piràmides closes sobre foscos enigmes.



No veuré mai els temples on els monjos budistes

salmodiegen pregueres amb desig de nirvana.



No veuré mai poblats primitius on els tòtems

són el màgic vehicle de les forces ocultes.



No veuré el sòl agrest i ressec on els maies

han deixat les empremtes d'orígens impensables.



No veuré mai, a Grècia, les daurades columnes,
ni les postes a Súnion,les tan corprenedores!



No veuré mai les restes de les glòries romanes,

ni la seu vaticana, amb aquell Miquel Àngel !,

ni les riques estances dels palaus de Florència.



No veuré mai l'esquerpa grandiositat alpina,

ni els avets gegantins que li fan de peanya.



No veuré l'ampla estepa a les terres glaçades

on cada herba defensa una espurna de vida.



No veuré colossals gratacels que amunteguen

el febrós batallar d'un progrés que asfixia.



No veuré illes d'or amb cel blau i palmeres

on tothom és rebut amb floral benvinguda.



No veuré res d 'això...ni d'altres meravelles.



Marxaré d'aquest món com qui sols deixa un somni

i es desperta a la calma eternal d'un gran dia

on no s'enyora res -ja que res no es tenia-

fora l'amor dels vius...

...si és que algú ens estimava.







32 comentaris:

  1. Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a …
    Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a Hawaii, perquè m’agradaria visitar els orígens de les tribus hawaianes, ja que sempre he tingut curiositat en veure el pacífic en el seu pur, ja que només havia estat fins l’estiu passat al mar Mediterrani i l’oceà atlàntic.
    També m’agradaria haver anat a Austràlia , perquè ha sigut el meu somni, perquè he tingut curiositat per la fauna d’allà i també com són els paisatges i les diferents cultures que tenen a Austràlia.
    A mes si hagués pogut anar allà també m’agradaria haver visitat la resta d’Espanya on no he estat com és la part oest de la península Ibèrica.

    Pepe Segura de Heras 3er A

    ResponElimina
  2. Viatja amb la imaginació

    Si tingues un altre estiu 2015 aniria a Los Angeles perquè a mi que m’agrada molt estats units, faria una ruta per Califòrnia començant així per los Angeles.

    Després de Los Angeles jo aniría pujant fins arribar a San Francisco, estaria allà uns dies i m’encantaría estar en el Golden Gate, ja que crec que és una de les millors meravelles que ha creat l’home.

    Continuaria la meva ruta cap a Seatel i encara que no és una de les ciutats mes famosa de Estats Units també m’agradaría visitar-la.

    M’encantaria viatjar per tot arreu de Estats Units però aquesta es una de les rutes que m’encantaria fer.

    Pol Blavia 3A

    ResponElimina
  3. Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a viatjar pels Estats Units,a la ciutat de Nova York,per anar a veure a l’edifici més alt i poder pujar a dalt de tot per veure tota la ciutat de Nova York de nit.
    Després aniria a Pekíng anar a veure a la Gran Muralla Xina,també visitaria a l’estadi dels jocs olímpics,després aniria a la plaça més famósa on està el retrat del president des de fa ja molts anys.
    També si anés a Xina primer aniria a visitar a la meva àvia i, la ciutat es diu QingTian situat el sud-est de Xina.
    Junxian zhang

    ResponElimina
  4. Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a…

    Nova York, per què m’agradaria visitar totes les varietats de llocs/edificis que s’hi troben a aquesta ciutat. Com per exemple alguns edificis famosos com el Empire State o el Rockfeller Center o monuments com L’estàtua de la llibertat. Estaría molt bé anar al Central Park o a algun museu d'art com el Museu Metropolitan d’art. També m’agradaria veure carrers com el Times square, el Wall Street, el carrer 42… I per últim anar algun estadi de futbol americà per exemple el Metlife Stadium.


    Fran Pérez
    3A

    ResponElimina
  5. Viatja amb la imaginació

    Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a San Francisco, perquè és una ciutat molt bonica, té moltes coses a veure com : El Pont Golden Gate situat a la Badia de San Francisco. La presó d’Alcatraz que va ser una de les presons més segures i famoses dels Estats Units i on van ser tancats importants gàngsters. Lombard street que és un carrer amb molt pendent i amb moltes corbes. També hi ha el port de San Francisco que ha estat una de les millors ports naturals del món. Coit tower conté murals al fresc de 27 diferents artistes.


    Joban
    3r-A

    ResponElimina
  6. Si tingués un altre estiu 2015 m’agradaria anar a Nova York.
    Perquè m’agradaria passejar per la cinquena avinguda i anar de compres per allà. També m’agradaria veure en persona els gratacels de Nova York, l’estàtua de la Llibertat, Brodway, Central Park…
    Aquest sempre ha estat el meu somni però no hi he anat mai perquè encara no sé prou anglès per entendre-ho tot bé.
    Quan tingui més nivell d’anglès m’agradaria anar a Nova York i veure un musical a brodway.
    També m’agradaria anar-hi perquè mai he anat a Estats Units, ni he creuat l’oceà Atlàntic.
    Si jo anés a Nova York, m’encantaria fer-me una foto des d’un pont amb la ciutat de nit a l’esquena.

    ResponElimina
  7. Aniria un estiu a Nova York perquè m’agradaria molt veure algun musical, museu i sobretot els carrers de la ciutat que destaquen pels seus edificis, botigues…
    També aniria a visitar Central Park perquè és un dels parcs que més destaquen a Nova York i també a Manhattan a veure l’estàtua de la llibertat.
    També aniria a visitar els parcs, on es veuen pel·lícules a la tarda-nit, a la nit quan tots els carrers estan il·luminats, els taxis que també destaquen pels carrers. És una ciutat que m’agradaria molt veure.

    ResponElimina
  8. Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a …

    Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a Beijing per visitar els seus grans monuments : La Gran Muralla Xinesa , La Ciutat Prohibida , El temple cel i entre d’altres monuments.
    També m’agradaria anar a l’estadi Olímpic a anar a veure las olimpíades d’atletisme d’aquest any .
    Tinc molta curiositat també per la gastronomia ,ja que el menjar és variat i molt diferent que el d’Espanya,segurament tastaria totes les llaminadures.
    Intentaria de menjar alguna cosa exòtica ,normalment no sóc de les persones a les qui agrada tastar coses noves, però seria una bona experiència.
    Jo principal ment sóc ateu, però el que més interessant em sembla és la religió.
    M’agradaria molt visitar els seus temples , conèixer els seus costums i menjars típics , i sobretot aprendre a utilitzar els palets xinesos.
    `

    Sergio Díaz Rosillo

    ResponElimina
  9. Nova York, per lo que he vist de fotos i vídeos , tot era molt bonic.
    Molts amics meus han anat a Nova York i m’han dit que era molt bonic i tenia molta història.
    Ha sortit a moltes pel·lícules i a moltes séries.Les seves construccions són molt altes i molt boniques.
    M’agradaria saber la seva cultura menjars etc…


    Giorgi Oniani 3A

    ResponElimina
  10. A mi m’agradaria anar a Hawaii,em sembla es una illa ben bonica i interessant i tinc curiositat per anar a visitar-la,perquè d’aproximadamente un any estic enganxada a una serie policial, que tracta d’una unitat militar que es diu 5.0; l’ edifici esta situat a Honolulu.
    Hawaii te un clima tropical.Hi ha molta varietat de vegetació floral i salvatge, també hi ha moltes fruites tropicals com el coco, el mango o la pinya.
    Els seus esports no heu se si son nacionals,com per exemple el surf, que als hawaians es sagrat.

    ResponElimina
  11. Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a Austràlia o a Canadà.
    A Austràlia perquè m’agradaria molt visitar monuments com ‘’Sydney Opera House ‘’ ( que té una estructura única i és una de les més reconeixibles a l’instant edificis del món.), ‘’The Port Arthur Historic Site Houses ‘’( és una de les zones d’Austràlia patrimonials més significatives i més, un museu a l’aire lliure) i el que m’agradaria molt visitar és ‘’The Rocks ‘’ perquè vull visit el lloc on diuen al lloc de naixement d’Austràlia.
    A Canadàperquè m’agradaria visitar algun atractiu natural com ‘’Niagara Falls’’, ‘’Banff National Park’’ ( que es troba al cor de les majestuoses muntanyes rocoses a la província d’Alberta i presenta alguns dels paisatges més bells de Canadà.), i ‘’Toronto’s CN Tower’’ que és un dels monuments més famosos de Canadà ( la torre és una de les estructures més altes del món de peu 553m d’altura).

    Winnie B.
    3A

    ResponElimina
  12. Si tingués un altre 2015 m’agradaria anar a TOKIO
    perquè allà si superes un tal km /h la policia no et segueix.
    També perquè he vist moltes pel.licules que fan curses de cotxes i m’agraden molt els cotxes i perquè tinc curiositat de provar con és aquella sensació i visitar una nova ciutat que m’ agrada molt des que vaig veure fast and furiós.
    neythan 3eso

    ResponElimina
  13. 3B Mireia Fernández López

    Hawai per les seves platges tropicals i cristal·lines ,que no estan contaminades. I bussejar per l'Oceà Pacific i veure un munt d'espècies de peixos nous per a mi. I la benvinguda que em donarien els hawaians amb el ram de flors i potser la faldilla hawaiana. M'agradaria estirar-me a les seves platges pures i prendre un refresc amb pinya. I anar a alguna sortida on em portes a les 10 illes que hi ha al voltant de l´illa. Però sobretot,m´agradaria veure tot el paisatge marítim que hi ha al fons del mar i em faria il·lusió trobar-me una perla. Anar a la platja i observa quanta calma i silenci deu haver-hi. I m´agradaria aprendre alguna paraula en el seu idioma,el hawaià.
    En conclusió,m´agradaria molt poder anar algun estiu a Hawai per admirar les seves vistes tropicals,bussejar i veure el mon submarí,nadar en les seves aigües cristal·lines turqueses i desconnectar de la vida a la ciutat.

    ResponElimina
  14. Si tinguéssim un altre estiu del 2015 aniríem a Nova York, ja que és el nostre somni des de petites.
    El que més ens atreu de Nova York són els seus monuments ja que són molt bonics, especialment l’Estàtua de la Llibertat.
    Una de les coses que també ens agradaria veure serien els gratacels.
    El que més ens impacta d’aquesta ciutat és la seva meravellositat.
    Si hi anéssim,visitaríem llocs com: L’Empire State, Central Park, Bryant Park, Madison Square Garden,Time Square...
    També visitaríem els museus que hi ha, ja que són molt interessants i molt famosos en tot el món gràcies a les seves prestigioses obres d’art i escultures.
    Si tinguéssim l’oportunitat d’anar-hi aniríem a visitar tots els seus districtes,els 5: Manhattan,The Bronx, Brooklyn ,Staten Island i Queens.
    Encara que el que més ens agradaria fer de tot, seria visitar la ciutat de nit.
    Els llums que decoren la ciutat són molt bonics i les vistes que té Nova York són meravelloses.
    Sense cap dubte seria el millor viatge de la nostra vida i no pensaríem tornar mai a Barcelona.

    Nerea Meknassi i Andrea Massagué. 3Eso B

    ResponElimina
  15. Argentina amb els seus paisatges , cultura i costums et sorprendrà . Pots ballar tango al carrer Caminito , gaudir de les saboroses carns argentines i admirar les famoses Cataractes de l'Iguazú. La intensa activitat nocturna , la cultura i els bells indrets naturals són només algunes de les 10 principals raons per visitar Argentina

    ResponElimina

  16. Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a …

    EL CARIB…

    M’agradaria anar al Carib, ja que té moltes parts per anar a visitar:
    com la platja, parc d’atraccions ,hotels… és una zona on si estàs a vacances es molt relaxant i divertida, a més de serveis per desconnectar-te del teu mon i relaxar-te de tot el més…
    M’agradaria anar amb tota la meva família i anar a la platja…

    Ja que el Carib és una zona, aniria visitant alguns països …
    Com Mèxic, les Bahames, Costa rica, i Cuba…



    3ºB

    Marcos Mansilla

    ResponElimina
  17. Si tingués un altre estiu del 2015 aniria a ...
    Roma, i m’hospedaria a un hotel amb piscina. Aniria a veure el Colisseu i faria 50 fotos i les penjaria al Twitter. Visitaria la capella i veuria les parets pintades per Miquel Àngel. Al restaurant, demanaria pizza o pasta, el que em vingui més de gust. O pizza amb pasta.
    Diego Gelinck Rodriguez

    ResponElimina
  18. AMÈRICA(NORD)

    Si tingués una altres vacances, m’agradaria anar a Nova York, perquè m’agradaria a anar a veure el Central Park per veure el parc, els llacs ,per relaxar-me, veure les persones córrer, per estirar- se a l’herba,etc.
    També m’agradaria poder anar a veure l’ estàtua de la llibertat i mirar tota la ciutat de Nova York, o també passar pel pont de Brooklyn per veure el passatge que es veu de nit.
    M’agradaria anar a Manhattan, per veure totes les botigues els taxis, les pantalles que hi ha en els edificis, i veure els gratacels, Però el pitjor de Manhattan, és que hi ha molt de trànsit.
    M’agradaria anar al Museu d’història natural, per saber els tipus d’animals que hi ha allà i que hi ha hagut abans a la història de Nova York. Noemí Vega 3rB

    ResponElimina
  19. AMÈRICA(NORD)

    Si tingués una altres vacances, m’agradaria anar a Nova York, perquè m’agradaria a anar a veure el Central Park per veure el parc, els llacs ,per relaxar-me, veure les persones córrer, per estirar- se a l’herba,etc.
    També m’agradaria poder anar a veure l’ estàtua de la llibertat i mirar tota la ciutat de Nova York, o també passar pel pont de Brooklyn per veure el passatge que es veu de nit.
    M’agradaria anar a Manhattan, per veure totes les botigues els taxis, les pantalles que hi ha en els edificis, i veure els gratacels, Però el pitjor de Manhattan, és que hi ha molt de trànsit.
    M’agradaria anar al Museu d’història natural, per saber els tipus d’animals que hi ha allà i que hi ha hagut abans a la història de Nova York .

    Rocío Garcia Segura
    3ºB

    ResponElimina
  20. Si tingués un altre estiu…

    Si tingués un altre estiu: Què faria?

    Suposo que faria alguna cosa diferent, crec que un viatge al Japó, estaria prou bé.

    No m'agrada massa viatjar, a l'únic lloc que m'agradaria anar seria aquest.

    I si l'economia no m'ho permet doncs faria el mateix que he fet. Que m'ho he passat prou bé.

    David Oliveras 3-B

    ResponElimina
  21. Hawaii és un lloc màgic , un lloc somiat per viatjar , un lloc on podem veure arbres de l'arc de Sant Martí , platges increïbles , fabulosos penya-segats, espectaculars cascades ... fins i tot foc al mar.
    Potser és un dels paradisos a la terra. És molt més que sol i platja .
    10 raons per anar les teves vacances a Hawaii .

    1. Bamboo Forest , Parc Nacional Haleakala , Maui
    2. Les coves del mar al llarg de la costa de Na Pali , Kauai (Sobretot Waiahuakua i Honolulu ) .
    3. El bany de la reina, Kauai
    4. Els penya-segats de Molokai
    5. Glass Beach , Kauai
    6. Honokohau Falls , Maui
    7. The Road to Hana , Maui
    8. Arbres Banyan
    9. Canó de Waimea , Kauai
    10. Escakeras Haiku , Oahu . També conegut com Stairway to Heaven

    A més de les seves platges de sorra blanca , Hawaii té un gran nombre d'atraccions i aventures increïbles per oferir.

    Georgi Ismailov 3er B

    ResponElimina
  22. Si tingués un altre estiu me n’aniria a Jamaica. És un dels meus somnis anar a visitar la casa d’ Usain Bolt, l’ atleta més ràpid del món i és el meu ídol numero 1
    .També aniria a Jamaica per les seves costes tan boniques a l’oceà Atlàntic. Cada any tots celebren la festa de la independència de Jamaica sobre els anglesos.
    També m’agradaria assistir al carnaval de Jamaica on nois i noies ballen al ritme de la música jamaicana.
    M’agradaria visitar la casa de Bob Marley el famosíssim cantant que va néixer a Jamaica.
    Guillem sabatés 3rESO B

    ResponElimina
  23. Si tingués un altre estiu 2015 aniria a Nova York.
    Vull anar a allí ,perquè Nord Amèrica sempre m’ha agradat, per veure també un nou país. I perquè allí hi ha uns oncles del meu pare que voldria visitar. M’agradaria pujar a l’estàtua de la llibertat, visitar al Museu d’Histria Natural i per ultim anar a Central Park.


    Bruno Meola 3rA

    ResponElimina
  24. Si tingues un altre estiu del 2015 aniria a Paris perquè mai hi he anat,per veure Disneyland Paris per l´hotel,per veure el dibuixos Disney ja que m’agrada els dibuixos que fan,i les pelí cules com Frozen que m’agrada la seva cançó i també la reina Elsa que fa un ninot de neu però sense voler li dona el cor a Anna que és la seva germana,també m’agrada el palau que fa amb la seva màgia i també troben a una persona amb el seu ren i quan Elsa fa un pont caminant al terreny que farà el seu palau per viure allà i també quan fa un guardià del seu palau


    ResponElimina
  25. Tarik Mecheref.
    3rK-B.
    Si tingues un altre estiu de 2015 aniria a Nova York:
    M’agradaria anar a Nova York perquè diuen que a la ciutat hi han edificis de 500m o més…
    Hi han restaurants que no trobaràs a Barcelona ni a Madrid ni a ningúna ciutat del món excepte Nova York.
    Desprès està la tecnologia, no hi ha cap lloc que en la Tecnologia estigui mes avançat de Estats Units.
    I a demès estan els ponts que uneixen Manhattan de Brooklyn i per la nit s’encenen les llums de colors, o crec que això es San Francisco…
    Però com que l’estiu de 2015 no tornarà mai més llavors no em donaré il·lusions i m'esperare a l’any que ve o l’altre.

    ResponElimina
  26. Si tingués un altre estiu del 2015, m’agradaria anar a París, perquè és molt culte i diuen que és el lloc de l’amor.
    També m’agradaria passejar per la ciutat, i també m’agradaria parlar o aprendre el francès encara que no el parlo.
    També m’agradaria veure-ho tot, per exemple visitar la torre Eiffel i tot el que es pugui veure.
    Encara que també hi ha moltes coses de veure per tot el món que mai he vist.

    Adri Olivares Carrera 3B

    ResponElimina
  27. Si tingués un altre estiu 2015 aniria a los
    Ángeles,(EUA).Hi aniria perquè la ciutat és molt bonica i perquè m´he inspirat en un videojoc anomenat
    GTA V i m´ha encantat.
    Aquest videojoc Grand Theft Auto V, popularment conegut com a GTA V o GTA 5, és un videojoc d'acció i aventura en un món obert que actualment està sent desenvolupat per Rockstar North. El joc transcorre a la ciutat fictícia de Los Santos,una ciutat basada al sud de Califòrnia que ja es va poder veure a Grand Theft Auto: San Andreas.
    Oriol Sanchéz Ratera 3-B i k

    ResponElimina
  28. Si tingués un altre estiu
    aniria a Mèxico ,perquè m’agrada molt el menjar d’allí i també és un bon país on hi ha moltes coses com en el meu (Colombia)
    m'agradaria conèixer la cultura maia i també m’agradaria molt parlar en accent mexicà perquè és divertit i també voldria vestir-me amb roba mexicana

    Juan Esteban Sarmiento Rios 3 K

    ResponElimina
  29. Egipte

    SI TINGUÉS UN ALTRE ESTIU M’AGRADARIA ANAR A EGIPTE, PERQUÈ EM SEMBLA UN PAÍS MOLT INTERESSANT,SEMPRE M’HA CRIDAT L’ ATENCIÓ AIXÒ DE LES MÒMIES I EM SEMBLA MOLT BONIC EL PAISATGE.

    PENSO QUE ELS CAMELLS SÓN UNS ANIMALS MOLT INTERESSANTS PERQUÈ PODEN VIURE EN UN LLOC ON FA CALOR .

    PENSO QUE LA GENT QUE DIU QUE NO LI AGRADA AQUEST PAÍS ÉS PERQUÈ NO HA SABUT VEURE LA VELLESA QUE TÉ.
    PER MI SERIA UN SOMNI FET REALITAT.

    ResponElimina
  30. Si tingués un altre estiu 2015 aniria al Carib.M'agradaria anar-hi per que mai he anat a un lloc com aquest
    m'agraden les platges i aquest lloc és molt bonic, també perquè és molt relaxant i divertit.
    A part hi ha molts llocs per visitar .

    Melany Linares
    3 A

    ResponElimina
  31. Estel Palau.

    M’agradaria anar a Estats Units fent la ruta 66 amb el meu cotxe,perquè m’encanta viatjar i anar amb cotxe a tot arreu. Unes de les segones opcions seria viatjar a Austràlia a fer surf .I a Alemanya a fer un viatge més turístic i a conèixer la ciutat. Després aniria al Nepal o a la Índia amb el meu pare ja que trobem que són uns països molt interessants per veure.Per últim aniria a Irlanda i a Suècia.A Irlanda per descobrir els racons amagats que hi han que deuen ser preciosos i a Suècia per visitar a uns familiars i per conèixer el país.

    ResponElimina
  32. Si tingués un altre estiu 2015, aniria a Egipte. Perquè m’agrada molt el tema de les piràmides i conèixer més sobre la història d'Egipte, també sobre l’esfinx i les mòmies. Conèixer com era abans aquesta societat, com vivien , què feien . M’interessa, també el tema dels seus déus: el déu del sol i molts més que ara desconec. La història de Cleopatra, saber més d’ella.

    María Rodríguez 3rA

    ResponElimina