Benvingut; presenta't!


Seguint les pautes de treball que trobaràs a la pàgina 29 del llibre de text, redacta la teva presentació a la llibreta, després pica-la a l'ordinador, corregeix-la amb el corrector ortogràfic i gramatical de Softcatalà* i dóna-li la forma adequada. A continuació, revisa-la, copia-la i enganxa-la en forma de comentari en aquest mateix article.

A l'apartat de comentaris, on diu "Comenta com a", tria l'opció "Anònim" però no oblidis posar el teu nom i curs al principi de la carta.

Som-hi!


Joan Fontdeglòria

*Softcatalà és una associació sense afany de lucre que treballa per a la difusió de la llengua catalana en el sector informàtic relacionat amb Internet i les noves tecnologies, a partir de la traducció de programari lliure i de distribució gratuïta.


43 comentaris:

  1. El meu nom és Ona Segura de Heras i tinc 16 anys. Estudio a l'Institut Príncep de Girona i estic al 4t curs grup A. Vaig estudiar els tres primers cursos de l'ESO al Príncep de Girona. És el primer cop que faig 4t de l'ESO tot i que he cursat dos cops 3r, un cop a Barcelona i un cop a Amèrica. Vaig començar l'ESO amb dificultats a matemàtiques però ara em va molt bé i les entenc. Tinc una llarga llista d'aficions, però les que més m'agraden són córrer, parlar, dibuixar, sortir amb els amics i escoltar música. Un cop hagi acabat l'ESO, m'agradaria fer Batxillerat de lletres i ser periodista en un futur. M'agradaria treballar en un diari i redactar articles.

    ResponElimina
  2. Bona tarda Joan,

    Em dic Tamara Dioses De la cruz, sóc alumna de 4t d'ESO a l'Institut Príncep de Girona. Sóc de Buenos Aires (Argentina), però visc aquí des que tenia 2 anys. Visc amb els meus pares que es diuen Jose i Alicia i també tinc una germana de 23 anys que fa temps va estudiar en aquest centre, i per això jo també he vingut a aquest institut. El meu pare és cuiner encara que va estudiar a la universitat Administració i finances, i la meva mare és auxiliar de farmàcia.

    Al P3 vaig estudiar al Francesc Macià, ja que abans vivia per allà, però ens vam canviar de casa i a partir del P4 vaig començar a anar al Ceip Jovellanos fins 6è de primària.
    Des de 1r d'ESO he començat al Príncep de Girona i mai he repetit cap curs ni he suspès cap assignatura. Els anteriors cursos m'han anat força bé, ja que estudiava bastant i feia molta atenció a classe, espero poder continuar així tots els cursos que em falten.

    No tinc gaires aficions però m'agrada molt viatjar sobretot per avió i escoltar música.

    Quan acabi l'ESO, penso anar al batxillerat científic però no tinc clar que estudiar a la universitat, encara que m'agradaria fer alguna cosa relacionada amb nutrició o farmàcia. També m'agradaria molt anar a viure a un altre país, sigui d'Europa com Alemanya o Londres, com si fos d'Amèrica (Mèxic o els Estats Units).

    ResponElimina
  3. Hola! Em dic Ana Francisco, tinc 14 anys i sóc de Barcelona. Tinc un germà de 17 anys que es diu Alex i una germana de 25 anys que es diu Ashley. Els meus pares són de Filipines i em donen molt bons consells per a la vida, els estimo molt.
    No tinc tantes aficions, però, m’agrada sortir amb els amics, escoltar música, fer una mica d’esport, etc.
    Des de petita o sigui P3 vaig estudiar a l’escola C.E.I.P Jovellanos fins 6è de primària. Després, els tres primers cursos de l’ESO l’he estudiat al Princep De Girona, mai m’he canviat d’institut. Ara estic fent 4t d’ESO A i mai he repetit curs. El que penso fer un cop hagi acabat els estudis de l’ ESO, serà fer el Batxillerat aquí mateix sobre Humanístic i Ciències Socials per poder estudiar la carrera de Publicitat. Al principi volia ser psicòloga i estudiar el batxillerat científic, però al final he canviat d’opinió. Espero que em vagi molt bé al futur.
    Atentament,
    Ana Francisco Tinaya

    ResponElimina
  4. Hola Joan, sóc la Karen, actualment faig 4t d'ESO a l'Institut Ies Príncep de Girona.

    Tinc una gran família que està format per 4 noies que són les meves germanes, la major té 23 anys, la segona 20 anys, la meva bessona i jo 15 anys, i a part els meus pares.

    Com estava dient al principi els cursos anteriors també vaig estudiar a l'Institut Príncep de Girona, excepte mitjans de 2n d'ESO que m'han vaig anar a l'Institut La Salle Comtal, i vaig a acabar 2n d'ESO allà. Després vaig tornar-hi al Príncep de Girona.

    És la primera vegada que faig 4t d'ESO hi hem fa molta il.lusió, ja que és l'últim curs d'ESO.

    L'anterior curs que va ser 3r d'ESO hem va costar molt perquè, no estudiava el temps adequat, espero que aquest curs se'm doni millor i així poder treure bones notes.

    Les meves aficions és escoltar música, estar en el mòbil i jugar a bàsquet o fer qualsevol tipus d'esport, excepte el futbol que no m'agrada jugar-hi, però si veure'l.

    Després d'acabar l'ESO penso fer batxillerat, però encara no ho se quin batxillerat fer perquè, vull estudiar psicologia hi he de fer el batxillerat científic i no crec que se'm vagi a donar bé, tot i això tinc clar que faré batxillerat.
    Karen Salirrosas

    ResponElimina
  5. Hola Joan,

    Hem dic Franco Rivadeneyra Vigo i tinc 15 anys, M'agrada jugar a futbol, basquet,anar al gimnàs i fer qualsevol esport. Jo estudio en l’institut IES Príncep de Girona i estic en 4ºESO A, Dos dels meus germans han estudiat aquí al'institut i un d’ells et coneix que es diu Diego que era alumne teu. Jo he estudiat tot l'ESO al Príncep de Girona, i és la primera vegada que faig 4°. Els anys passats els cursos eren fàcils però ara en 4º penso que ja és més complicat. Aquest any és el més important per què decideixo que batxillerat vull fer i que optatives escolliria. Quan jo acabi 4º faré batxillerat Científic/Tecnològic, perquè jo vull ser dissenyador gràfic de videojocs.

    Franco Rivadeneyra Vigo 4ºA

    ResponElimina
  6. Presentació

    Sóc el Valo, estic estudiant en quart de d’ESO, tinc dos germans, en Misho i en David, i visc a Barcelona.
    Els tres últims cursos m’han anat bastant bé, de moment no he repetit cap curs.
    Vaig estudiar la primària a l’escola Jovellanos, des de P5 a sisè de primària.
    Ara, acabo de començar l’escola, de moment vaig bé, però m’avorreixo una mica a classe.
    Les meves aficions són jugar al futbol i anar amb la bicicleta.
    Quan acabi l’ESO, aniré al batxillerat.

    Valeri Mamukashvili 4 ESO

    ResponElimina
  7. Hola, em dic Pamela González, ara faig 4t d'ESO per primera vegada, i fins ara he fet 1r,2n i 3r d'ESO al mateix institut, al Príncep de Girona. La meva escolarització va ser a l'Uruguai, i va ser molt bona.
    Les meves aficions són la fotografia, estimo moltíssim fer fotos amb la meva càmera o telèfon. També m'agrada molt la pastisseria i l'estètica.
    Quan acabi l'ESO, vull estudiar batxillerat i fer la universitat. Ara mateix no se bé quina carrera estudiaré, però tinc al cap l'Educació Infantil.

    Pamela González
    4t A.

    ResponElimina
  8. Bon dia, professor Joan Fontdeglòria:

    Em dic David Rancaño Ortún, tinc catorze anys i aquest curs començo 4rt d'E.S.O a l'Institut Príncep de Girona de Barcelona. És el mateix Institut on he relitzat els anteriors cursos de l'E.S.O.

    Els dijous a la tarda vaig a l'Institut Goethe per aprendre alemany, és el meu segon any i els dimecres i els divendres estudio anglès a l'acadèmia Winter School, on he començat a preparar-me l'examen del First Certificate.

    A l'Escola Jovellamos vaig fer primària, m'agradava molt fer treballs i aprendre nous coneixements. Cosa que no ha canviat a l'E.S.O, on he ampliat molt els meus coneixements i tinc ganes d'aprendre més.

    La meva família la formem quatre persones: la meva mare, Begoña, que és mestre d'Educació Infantil i també és llicenciada en Ciències de la Comunicació, el meu pare que és diu David i és professor de música, la meva germana bessona, la María que també és estudiant i jo.

    Les meves aficions són: els esports, en concret, la natació i el "running" i els videojocs.

    Quan acabi l'Educació Secundària Obligatòria tinc pensat fer el batxillerat tecnològic doncs vull estudiar enginyeria mecànica.

    Espero i desitjo que gaudim d'un bon curs.

    Salutacions,

    David Rancaño.

    ResponElimina
  9. Hola Joan,

    Sóc en Luis i tinc 15 anys desde fa quasi 2 mesos. Vaig néixer i visc aquí, a Barcelona. Actualment visc a casa amb els meus pares, dos germans i dos gats. Aquest es el primer any que faig 4t de l'ESO, vaig fer 1er, 2on i 3er en aquest institut. La primaria la vaig fer a l'escola CEIP Mas Casanovas. Per a què sàpigues una mica més de mi et diré els meus gustos principals. Les coses que més m'agraden són els gats( en tinc 2) i els videojocs, la meva passió. També m'agrada molt fer esport, de fet estic abonat a un gimnàs. Encara no sé que vull ser de gran ni tampoc quina carrera universitària escollir, i estic indecís entre triar el batxillerat científic o el tecnològic. Els anteriors cursos em van resultar bastant fàcils, espero que aquest curs no ting massa dificultat.


    Att: Luis Ferreiro Guirao, 4t B

    ResponElimina
  10. Hola Joan, sóc la Carolina de quart de l'ESO B, de la teva tutoria.

    Sóc de l'institut Príncep de Girona, on he estudiat tota l'ESO, i mai m'havies fet cap classe fins aquest curs. Vaig estudiar la primària a l'escola Jovellanos igual que quasi tota la classe en la qual estic. No he repetit mai cap curs.

    Visc amb els meus pares i el meu germà Manel, que va ser un alumne de l'institut fa uns quants anys.

    En el meu temps lliure faig unes quantes activitats extres escolars que m'ocupen unes dinou hores del meu temps setmanal. Faig classes d'anglès a l'acadèmia Winter School, natació/waterpolo/socorrisme a l'esportiu Claret, classes de trompeta, classes de solfeig i classes d'improvisació en jazz a l'acadèmia de música Tritó, vaig a una Big Band de l'acadèmia de música per fer un favor i sóc la trompetista d'un grup que es diu "Angangas", en el que el meu germà Manel és el bateria. Tot allò em fa estar molt ocupada. Tot i que tinc moltes coses a fer, puc estudiar i aprovar-ho tot.

    Quan acabi l'ESO penso fer el Batxillerat científic. Després anar a la universitat a fer la carrera de biomedicina o microbiologia, encara que encara em queda temps per pensar-ho bé, però puc assegurar-te que serà alguna cosa relacionada amb la química o la biologia.

    Carolina Herrero Olmo.
    4t B.

    ResponElimina
  11. Hola Joan, em presento:
    El meu nom es Marta Carrascal i sempre he viscut a Barcelona. A casa, visc amb els meus pares i el meu germà, també tinc un hàmster que es diu Pezuñas. Actualment estudio 4t d’ESO, per primera vegada, a l’institut Príncep de Girona i, vaig estudiar primària a l’escola Jovellanos, on vaig passar uns dels anys més meravellosos dels meus primers quinze anys de vida, alhora que, vaig fer uns amics increïbles, encara que els amics que tinc ara no es queden curts!
    D’una banda, m’agradaria parlar d’algunes de les meves aficions:
    Una de les coses que més m’agrada fer és anar en patins. M’agrada sortir els dissabtes als matins, arribar fins a la platja patinant i, després d'un bon bany tornar cap a casa.
    També m’agrada molt quedar amb els amics i escoltar música, sobretot les cançons d’en Pablo Alborán.
    D’altra banda voldria explicar-te'n el que vull fer després d'acabar 4t d’ESO:
    Després d’acabar 4t d’ESO, m’agradaria estudiar el Batxillerat Científic, ja que vull estudiar psicologia a la facultat de Barcelona, UAB. He triat psicologia pel fet que m’agrada ajudar a la gent i fer-los sentir bé.
    Moltes gràcies per llegir la meva presentació. Fins aviat!

    ResponElimina
  12. Hola Joan,
    em dic Alejandro Álvarez i sóc alumne de 4t d'ESO B, tinc 15 anys i fins ara he estat a l'institut Príncep de Girona els quatre cursos de l'ESO.
    Vaig estudiar primària a l'escola Jovellanos amb alguns dels meus companys actuals.
    Quan acabi l'ESO vull estudiar batxillerat i anar-hi a la universitat.
    Les tardes del dilluns i del dimecres vaig a l'acadèmia Winter School, i les tardes dels dimarts i del dijous vaig a fer natació.
    La meva família esta composta per: el meu pare, Alberto, la meva mare, Estela, el meu germà, Alberto que també va estudiar-hi al Príncep, i jo.
    Les meves aficions són: els esports i escoltar música, en concret, el rock.

    Atentament,

    Alejandro Álvarez 4t B

    ResponElimina
  13. Bona tarda Joan,

    Em dic Cristina García García, sóc de Barcelona i dintre d'una setmana compleixo 16 anys.

    A la meva família, hi ha més animals, que persones, som: Ma mare, mon pare, la meva àvia de part de pare, dues gosses, un conill d'Índies, un conill i alguns ocells per la màgia.

    Entre les meves aficions, tinc: Escoltar música, llegir, dibuixar, fer treballs manuals, la fotografia, cuidar i/o estar amb animals (per exemple, vaig cada diumenge a un refugi de gats, a fer de voluntària)... Etc.

    Ara mateix, estic estudiant a l'institut Príncep de Girona, a 4t d'ESO grup B, on eh estudiat els darrers tres cursos. És la primera vegada que faig 4t d'ESO, tot i que a la primària (la qual vaig estudiar a l'escola Tres Fonts), vaig repetir un curs, quart.

    Després de l'ESO, no estic segura de què faré. Si arribes, suposo que faria al batxillerat artístic o alguna cosa així.

    Encara no sabria dir que faré al futur, però, m'agradaria ser artista, al meu pare, per exemple, és mag / il·lusionista.

    Ja veurem que acabo fent!

    Cordialment,

    Cristina García García

    ResponElimina
  14. Hola Joan,

    Sóc la Lidia, tinc catorze anys i sóc de Barcelona. Vaig vindre a l'Institut Príncep de Girona a 1r d'ESO i actualment ja estic a 4t d'ESO. La primària la vaig cursar a l'escola CEIP Taxonera, i mai he repetit cap curs; sempre trec bones notes.

    Visc amb els meus pares i amb la meva germana Cristina que té dinou anys i actualment està estudiant un grau superior de laboratori.

    Des de ben petita sempre he sigut una bona estudiant. M'esforçava en treure bones notes a més que sempre m'agradat aprendre coses noves. Encara que també alguna que d'altre assignatura no se'm dóna molt bé; especialment educació física.

    Quan acabi aquest últim curs d'ESO, tinc pensat fer el batxillerat científic, ja que de gran m'agradaria treballar dins de la sanitat.


    Lidia Gómez Tost, 4t B

    ResponElimina
  15. Hola Joan, sóc Sergio, alumne de 4 d'ESO. Sóc fill únic, i viu a casa amb els meus pares. Aquest ja és el quart curs que porto a l'institut, també és la primera vegada que faig quart perquè no he repetit cap curs. Vaig acabar primària al Jovellanos, al costat d'altres amics del centre. Les meves aficions són jugar a futbol i estar amb amics. Quan acabi 4 d'ESO, vull fer batxillerat científic, per desprès poder fer una carrera de psicología

    ResponElimina
  16. Hola Joan,


    Sóc el Óscar Muñoz, actualment faig 4tB a l'institut Príncep de Girona. Tinc quinze anys i dos germanes grans.

    Els darrers anys de l'ESO els he cursat a aquest mateix institut, per sort aquest és el meu primer any fen 4t, anteriorment els altres cursos m'han anat bastant bé amb lluita i esforç que per mi és una de les millors coses que tinc i que m'ajuden amb els estudis i amb altres coses no relacionades amb l'escola.

    A primària vaig estudiar al col·legi Jovellanos, una escola que em porta grans records i molt bones amistats que encara conservo.

    Jo tinc moltes aficions però les que practico més freqüentment són generalment esports com per exemple: Pàdel, futbol i Ping-pong, aprenc molt ràpid qualsevol esport i habitualment m'agraden tots, així que podeu imaginar que la meva salut es molt bona i tinc una excel·lent forma física, a part que jugo a un equip de futbol anomenat Europa

    L'any vinent vull fer batxillerat científic i mes endavant, m'agradaria estudiar algun grau relacionat amb els esports.

    Moltes gràcies per la seva atenció.



    Óscar MUñoz Aguilar.

    ResponElimina
  17. Hola Joan,

    Em dic Asim, sóc de pakistan i que fa 4 anys que estic vivint a Barcelona amb el meu pare, amb la meva mare i amb el meu germà. Vaig vindre a Barcelona, perquè el meu pare treballava aquí. El meu germà que es diu Sajid, que va estudiar l'ESO en Príncep de Girona i ara està fent Grau Superior. Vaig fer sisè a l'escola Sagrada Família, i ara estic estudiant a l'institut Príncep de Girona en quart d'ESO. De moment no he repetit cap curs, perquè eren més fàcil que quart d'ESO i m'agradaria fer el batxillerat Tecnològic. M'agrada jugar futbol i els videojocs de l'ordinador.

    Asim Mehmood

    4t B

    ResponElimina
  18. Bona tarda Joan,

    El meu nom és Guillermo París Álamo i tinc 14 anys.

    La meva família aquesta composta per: Lluís, el meu pare, Sofía, la meva germana gran que actualment esta estudiant 1r de batxillerat científic i Helena, la meva germana petita que està cursant 4t de primària al CEIP Jovellanos.

    Començo 4t d'ESO. Els cursos anteriors els vaig cursar en el mateix centre però em van anar malament, ja que no m'agrada estudiar, però de moment no he repetit cap curs. Vaig fer des de P3 fins a 6è al CEIP Jovellanos amb molts companys i companyes de classe.

    Les meves aficions són jugar a futbol, escoltar música però la que més m'agrada és anar-hi en el meu temps lliure amb bicicleta però m'agradaria apuntar-me algun club de bicicleta professional o alguna cosa similar

    Quan acabi l'ESO m'agradaria fer batxillerat tecnològic però no se quina carrera escolliré a la universitat.

    Salutacions.

    Guillermo París Alamo

    ResponElimina
  19. Lluís Garcia 4r ESO B




    Hola Joan, hem dic Lluís Garcia i tinc 14 anys, tinc un germà i una germana el meu germà també està estudiant en el centre i la meva germana està estudiant en el Jovellanos. Tota la ESO he estat estudiant en el Príncep de Girona, mai he repetit cap curs i no vull que quart sigui la primera vegada.

    Per sort la meva experiència en el meu antic col·legi va ser molt bonica i molt divertit la majoria de companys que tinc a l'institut són els mateixos companys que tenia a l'escola.

    Les meves aficions són jugar a futbol, escoltar música i toca la guitarra, porto tocant la guitarra des de quart de primaria i la segueixo tocant.

    Quant acabi quart el que jo vull fer es batxillerat científic o tecnològic, si faig el batxillerat científic la carrera que faré s'era fisioterapeuta i si faig el batxillerat tecnològic la carrera que faré s'era d'informàtica i de programació.

    ResponElimina
  20. Hola, Joan Fontdeglòria:
    Em dic Marcela Velasco Baldomar, tinc 15 anys i aquest curs faig 4rt d'E.S.O en aquest institut com els anteriors cursos.
    Sóc de Bolivia-Santa Cruz i vaig vindrá aquí a Barcelona el 2012. Visc amb la meva mare de 43 anys, el meu germà de 17 anys i la petita germana de 4 any, tinc una altre germana però ella viu al meu pais mai ha vingut aquí.

    La primaria la vaig fer a Bolivia i quan jo havia arribat aqui ja hem tocaba fer l'ESO.
    Mai he repetit cap curs.

    No tinc moltes aficions, però m'agrada sortir amb els amics, ballar i escoltar música.
    L'any pasat havia fet judo però aquest any faré basketball.


    Quan acabi l'ESO pensava fer el batxillerat tecnològic i volia estudiar economia perquè m'agraden molt les matemàtiques.



    Marcela Velasco Baldomar, 4º B

    ResponElimina
  21. Bona tarda Joan,

    Sóc Marc Martínez i tinc 15 anys, estic estudiant 4t d'ESO a l'institut Príncep de Girona de Barcelona.

    Visc amb la meva mare que es diu Olga, la seva parella, que es diu Miquel i la meva germana, que es diu Ainhoa, té 12 anys i acaba de començar l'ESO.

    Abans de vindre a l'institut Príncep de Girona vivia i estudiava a un poble que es diu Sitges, a l'institut Joan Ramon Benaprès, i allà vaig estudiar 1r i 2n ESO. Trobo a faltar una mica als meus excompanys però aquí en van rebre molt bé els meus companys, des de el primer dia.

    Jo mai he repetit cap curs ni a l'escola ni durant l'ESO, però si en va quedar mates a 2n ESO, i a 3r, les vaig recuperar amb un aprovat d'un set.

    Unes de les meves aficions és jugar a futbol amb els amics, però també m'agrada fer quasi qualsevol esport, jugar a videojocs, viatjar, a vegades llegir i estar amb els amics.

    Jo quan acabi 4t d'ESO vull fer Batxillerat i després si pot ser anar a la Universitat, per estudiar Administració i direcció d'empreses.

    Salutacions,

    Marc Martínez 4t B

    ResponElimina
  22. Hola Joan em dic Daniel Romo tinc quinze anys i vaig néixer Veneçuela.Amb tres anys vaig venir a Barcelona fins ara .Només arribar vaig entrar a una escola que es diu Miralletes ,allà vaig fer fins sisè.Després arribaré a una escola que es diu Palcam, al principi es va costar adaptar-me perquè el nivell era molt diferent però va passar el temps fins acostumar-me.De la meva família podria dir que sempre des de petit m'han criat es meus avis degut a que els meu pare treballa molt.Però des de l'any passat visc amb el meu pare.La meva mare viu a Veneçuela des de fa set anys.Tinc cinc germans , tres que viuen a Veneçuela,un a Madrid i altre a Itàlia.Com he dit abans el tres primers cursos d'ESO els vaig fer al Palcam.Aquet any faig per primera vegada 4t i espero que sigui l'ultima.La meva escolarització anterior va ser molt normal no va succeir res rellevant.I la de ara podria dir que he arribat a una nova escola que es diu Princep de Girona on faré 4t d'ESO.
    Les meves aficions no son moltes el que mes m'agrada es el futbol des de molt petit.Tinc dos germans que es dediquen professionalment al futbol i a mi m'agradaria continuar les seves passes.
    Després de l'ESO m'agradaria anar-me a viure a Veneçuela però poder jugar a futbol.Allà tindria que estudiar un any mes però amb aquest any mes també amb donarien el batxillerat.Si no puc anar a Veneçuela, m'agradaria cursar un cicle formatiu d'INEF.
    Daniel Romo

    ResponElimina
  23. Hola professor Joan, em dic Misho i tinc 14 anys. Estic orgullós de mi, sabent que he arribat a 4t d’ESO i vull seguir així fins a arribar a la universitat. Als darreres cursos de l'ESO no vaig treure el que diguem bones notes en algunes assignatures per distracció. Per això en aquest curs vull treure bones notes de cap al batxillerat.
    De la meva família no se que dir, només dir que estic molt orgullós de tots ells. M’agrada moltíssim el futbol i els meus hobbies serien: Escoltar música i jugar a la PlayStation 3. La veritat, m’agradaria més viure en un bon poble amb naturalesa que en una ciutat. Per acabar, de moment no m’he aclarit del que vull dedicar-me’n de gran, però això si, vull que consisteixi a ajudar a les persones.



    Misho Mamukashvili 4t B

    ResponElimina
  24. Hola Joan, em dic Edgar Galstyan Galoyan tinc catorze anys i estic fent 4t d'ESO a l'institut de Príncep de Girona de Barcelona. He fet els cursos anteriors de l'ESO al mateix institut.
    Visc amb els meus pares i amb la meva germana que té deu anys. Els meus pares són d'Armenia, però la meva germana i jo vam néixer a Barcelona.
    Vaig fer la primària a l'Escola Jovellanos.
    Les meves aficions són la informàtica, jugar a videojocs i també veure sèries animades japoneses.
    Espero que aquest curs em vagi bé, no com els últims dos cursos que vaig tindre bastant dificultat.
    Edgar Galstyan Galoyan 4t ESO B

    ResponElimina
  25. Hola Joan,

    Em dic Mikolaj Pniewski, tinc 14 anys i ara mateix estic fent 4t d'ESO a l'institut IES Príncep de Girona. Després d'acabar l'ESO, vull fer el Grau Mitjà i el Grau Superior d'Esports.

    Visc amb els meus pares i el meu germà de 20 anys. He arribat a Barcelona per fer 5è de Primària. Vaig acabar la Primària a l'escola CEIP Mas Casanovas.

    Després d'acabar les classes, faig voleibol els dilluns, els dimecres, els dijous i els divendres. Jugo al F.C. Barcelona. Tinc una llista llarga d'aficions, però el que més m'agrada fer és: sortir amb els amics, jugar a voleibol i escoltar música.

    Espero que aquest curs sigui divertit i ens ho passem bé tots.

    ResponElimina
  26. Hola!

    Em dic Laia Díez, tinc 16 anys i sóc de Barcelona. Ara faig 4t de l'ESO a l'Institut Príncep de Girona. He nascut a Barcelona i els meus pares també. Tinc un Germà més gran que jo que es diu Arnau i té 20 anys.

    He estudiat des de 1r de l’ESO a l'Institut Príncep de Girona. Estic fen 4t per primera vegada encara que vaig repetir 3r de l’ESO perquè hem vaig penjar molt. He anat a l'escola de primària Torrent d’en Melis des de P-3 fins a 6è. En aquesta escola hem anat tots els de la meva família de part de mare, tots els meus cosins i el meu germà han anat al Torrent d’en Melis. Però ara ja no anem junts perquè el Príncep de Girona està al costat de casa meva.
    Quan vaig repetir vaig fer noves amigues però segueixo conservant les altres.
    Hem costa bastant concentrar-me, hem costa les matemàtiques i totes les llengües sem donen bastant malament.
    Les meves aficions són: anar al cinema, m’agrada molt veure pel·lícules, sortir amb les meves amigues, escoltar música i estar amb l'ordinador o amb el mòbil.
    Un cop hagi acabat els estudis de l’ESO, m’agradaria fer un grau d'anatomia patològica o encara que no tingui res a veure un amb l'altre, també m’agradaria fer arts escèniques. No tinc molt clar el que vull fer.
    Laia Díez 4tA/K

    ResponElimina
  27. Hola Joan em doc Aqsam M i tinc 15 anys. Estudio a l'Institut Príncep de Girona i estic al 4t curs grup A. Vaig estudiar els tres primers cursos de l'ESO al Príncep de Girona. És el primer cop que faig 4t de l'ESO. Vaig començar l'ESO amb dificultats a castella però ara em va molt bé i les entenc. Tinc moltes aficions, però les que més m'agraden són córrer, parlar, jugar voleybol ,sortir amb els amics i escoltar música. Un cop hagi acabat l'ESO, m'agradaria fer Batxillerat .En futur m'agradaria ser un home de negoci.
    .

    ResponElimina
  28. Hola em dic valeria y tinc 15 anys ,he fet tota l’ ESO al príncep de Girona . M’he canviat d’ escola a primaria unes 7 o 8 vegades per transferències de la meva mare . M’agrada dibuixar, escoltar música , sortir amb amics i passar-lo be .El que tinc pensat després de acabar l’ ESO principalment seria anar al batxillerat artístic, però encara no ho tinc clar , nomes se que vull fer el batxillerat . Duran el curs voldria fer algunes extraoculars i aprendre una llegua nova.

    ResponElimina
  29. Noe Figueroa, 4t K

    Hola Joan.

    Sóc en Noé, sóc de quart, del grup k i de l'institut Príncep de Girona. Aquest és el primer any que faig quart.

    En la meva família esta el meu germà, la meva mare i el meu pare.

    La meva afició actuals són el ciclisme.

    Quan acabi l'ESO depèn si he suspès alguna, viatjaré per Europa, sol o amb un amic, però encara no se si ho faré per què haure d'estudiar batxillerat.

    Cordialment, Noé

    ResponElimina
  30. Hola Joan, sóc la Daniela. Tinc 16 anys, sóc de la República dominicana però visc a Barcelona, tinc un Germà de 18 anys que es diu Junior i un altre de 21 anys i es diu Luis David, el meu pare es diu Daniel i la meva mare Yesenia i tots cinc som de la República Dominicana. Vaig arribar a Espanya els 10 anys, vaig viure un temps a Cantàbria i vaig fer sisè a l’escola SAGRADO CORAZON, després vaig vindre a viure a Barcelona. Visc amb la meva mare i amb el meu germà Junior.

    La primària la vaig fer al meu país Però quan vaig arribar feia sisè a Cantàbria i vaig repetir quan vaig vindre a Barcelona a l’escola Tabor.
    Vaig estudiar els 3 primers cursos de l’ESO a l’institut Príncep de Girona, ara estic fem 4t d’ESO i vaig al grup K.

    Aquest 4 anys que porto a l’institut crec m’ha anat molt bé perquè em pensava que se'm faria molt més difícil però m'ha anat acostumant. L'assignatura que més m’agrada es Angles.

    El meu hobby és escoltar música i ballar, també m’agrada viatja. En el meu temps lliure m’agrada sortir amb els amics, anar de festa, anar al cinema, etc.

    Quan acabi l’ESO m’agradaria fer un cicle de grau mitjà i superior de comerç, també m’agradaria treballar.



    Daniela Domínguez
    4t ESO B/K

    ResponElimina
  31. Hola Joan,

    Em dic Felipe, un alumne de 4t d’ESO a l'institut príncep de Girona. Tinc 15 anys i visc a Barcelona des de fa 12 anys. Tinc una germana que abans també va anar a l’institut i va ser alumna teva. És el primer cop que estudio 4t d’ESO i mai he repetit cap curs. Després d’estudiar aquest curs m’agradaria fer el Batxillerat científic i anar a la universitat.

    ResponElimina
  32. Hola Joan,
    Sóc l’Andrea, l’any passat ja em vas fer classe de revista durant un trimestre, però, com aquest curs et tindre com a tutor i professor de català, em presento perquè em puguis conèixer millor.

    Sóc de Barcelona, tinc 15 anys, vaig fer preescolar i tota la Primària al CEIP Jovellanos, no he repetit cap curs, a 5è vaig estar anant a aquest institut dues tardes a la setmana per fer deures i repàs.

    Visc amb els meus pares, tinc dos germanastres de l’antic matrimoni del meu pare encara que no tinc tracte amb ells. Al meu temps lliure m’agrada molt sortir amb les meves amigues, fer fotos, escoltar música i passejar.

    Els tres cursos anteriors d’ESO els he fet a l’institut Príncep de Girona on actualment estic fent 4t d’ESO per primera vegada. Normalment em costa bastant concentrar-me i posar-me a estudiar. Encara que, aquest curs espero millorar les meves notes.

    Després de l’ESO m’agradaria fer el Batxillerat científic perquè vull ser psicòloga, si no, m’agradaria fer alguna cosa relacionada amb el periodisme i la fotografia.

    Salutacions.
    Andrea Naranjo 4t ESO B

    ResponElimina
  33. Ainhoa Resano Munilla, 4t ESO A.

    Bones Joan, em dic Ainhoa Resano Munilla i sóc de Barcelona. Porto estudiant en aquest centre des de 1r d'ESO.

    Els meus pares estan divorciats des que tinc 5 anys i encara que la meva mare te la custodia, visc una setmana amb ella i una amb el pare. La meva mare a nascut a Barcelona i és secretaria en la Generalitat, i el meu pare a nascut a Pamplona i és el Director General de la Fundació DAU.
    Tornant al tema de l'escola, no he repetit mai cap curs, i tampoc he hagut d'anar a setembre a recuperar, i espero que continuï així.

    Les meves aficions són: fer esport, escoltar música, jugar a videojocs i llegir.

    Per finalitzar, tinc pensat fer Batxillerat quan acabi l'ESO i després anar a la universitat i estudiar criminologia.

    Fins aquí tot! Un salut cordial.

    ResponElimina
  34. Hola, Joan

    Em dic ikram i sóc del Marroc tinc 3 germans una, estudia al mateix institut en el qual estudio jo que és el Príncep De Girona, ara faig 4t ESO i els darrers cursos també els vaig fer aquí, és la primera vegada que faig 4t ESO vaig repetir els dos primers de l'ESO i de la Primària.

    M'agrada molt llegir i veure vídeos d'històries, religiosos o que m'aportin algun tipus d'informació també anar al meu país d'origen a passar les vacances i sobretot veure a la meva família.

    Un cop hagi acabat l'ESO faré un grau de comerç o d'una altra cosa quan ho pensi.

    ResponElimina
  35. Hola, Joan sóc en Marcel Gaya. Alumne de la teva tutoria.
    Tinc 16 anys i en faré 17 al 2016, he repetit 3r d'ESO i ara estic cursant 4t.

    No tinc idea de continuar el batxillerat perque els estudis els avanço amb massa dificultat (per aquest motiu vaig repetir 3r d'ESO ara fa 2 anys). Vaig estudiar tota la primaria, 1r, 2n i 3r al Col·legi Scala Dei.

    Tinc uns gustos una mica que pertanyen a una minoria, soc un apassionat dels videojocs malgrat la meva falta d'habilitat. Practico molt frequentment el Skimboard que pots veure en que consisteix aquí: https://www.youtube.com/watch?v=vSzejny1cTk. El Skimboard es la meva real passió pero es un esport molt dependent del mar, i més vivint al Mediterrani. Per lo tant no el practico ni una tercera part del que m'agradaría.

    Cuan acabi l'ESO faré un grau mitjà d'informàtica amb els companys del antic institut.

    Marcel Gaya
    4t ESO-B

    ResponElimina
  36. Hola Joan,

    Em dic María Rancaño Ortún, tinc 14 anys. Vaig a l'Institut Príncep de Girona on faig 4t d'ESO. És on he fet tota l'ESO. Vaig fer Primària a l'Escola Jovellanos.

    Tinc un germà bessó, el David; la meva mare es diu Begoña i és mestre d'educació infantil; el meu pare és músic i també es diu David.

    M'agrada molt estudiar idiomes; l'any passat vaig començar a estudiar alemany i aquest any vaig a l'acadèmia Goethe. Fa 7 anys que estudio anglès a l'acadèmia Winter School i a Juny em vaig presentar al First Certificate, el vaig aprovar amb molt bona nota.

    En acabar l'ESO vull fer el Batxillerat Social i anar a Oxford a estudiar dret i filologia anglesa.

    María Rancaño

    ResponElimina
  37. Bona tarda Joan,

    Em dic Karol Andrea i tinc 16 anys, i sóc de Colombia.

    En la meva família esta el meu germà Andres , la meva mare Olga i el meu pare Edison.

    Començo 4t d'ESO. Els cursos anteriors els vaig cursar en el mateix centre però he repetit un curs. Vaig fer des de 1r fins a 6è curs al CEIP Jovellanos.

    Les meves aficions són: escoltar música, anar al cinema i sortir amb el amics

    Quan acabi l'ESO encara no sabria dir que faré, segurament faría un cicle de comerç

    Salutacions.

    Karol Andrea Bergaño Arango

    ResponElimina
  38. Joan, sóc Karolina, vaig néixer a Lituània, tinc 15 anys i actualment visc a Barcelona, ja fa uns 10 anys. Les meves aficions son la música, els animals, passar temps amb els meus amics, viatjar, etc... Vaig començar a estudiar a l’Institut CEIP Jovellanos i des de 1 d’ESO estic en el Príncep de Girona. Mai he repetit. Després de L’ESO estic pensant a anar a un altre institut a fer Batxillerat per estudiar més o menys el que voldré treballar en el futur.
    No tinc germans, sóc filla única, a casa m’ajuden els meus pares en tot el que necessito i també tinc un gos.
    Karolina Buineviciute 4t A

    ResponElimina



  39. Hola Joan ,

    Em dic Valentina , sóc alumna de 4t d'ESO a l' Institut Príncep de Girona . Sóc de Colòmbia, però visc aquí des de fa 10 mesos . Visc amb els meus pares que es diuen Ivan i Lorena i també tinc una germana de 9 anys . El meu pare és Operari , i la meva mare és Auxiliar d'Odontologia .

    No tinc moltes aficions però m'agrada molt sortir i escoltar música .

    De moment no m'he aclarit al que em vull dedicar , però això si, vull que consisteixi en ajudar a les persones .
    També m'agradaria molt anar a viure a un altre país , sigui d'Europa com Itàlia o Londres.

    Valentina Londoño

    ResponElimina
  40. Hola Joan ,soc en Jesús. Tinc 15 anys , vaig néixer a Almería i vaig anar a viure aquí a Barcelona quan tenia 3 anys, tinc un germà més petit que es diu Hugó. Quan acabi 4t faré uns estudis d'enginyeria mecànica durant cinc anys i poder treballar dissenyant automòbils que agradin a tothom.Les meves aficions son : Jugar amb el meu gat , Jugar amb la videoconsola i veure telenovel·les a la nova. A l'institut Fa 3 anys que porto , la veritat es que em sento be amb l'ambient que hi ha entre professors i alumnes no em canviaria per res. Aquest curs faré força esforç per treure bones qualificacions.

    Rebeu una salutació cordial señor Joan de part meva .

    ResponElimina
  41. Hola Joan,

    Em dic Sandra Cortès, estudio en el col·legi Príncep de Girona, faig 4t de l'ESO en el grup A. La meva família és molt especial, som tots molt alegres. Jo vaig fer 1r de l'ESO en l'institut Narcis montutio, que és situat en montbau. Després 2 i 3 de l'ESO el vaig fer en l'institut Princep de girona.

    Mai he repetit cap curs. La veritat és que actualment m'ho estic passant molt bé estudiant l'ESO en aquest institut.


    Les meves aficions són pintar i endreçar la casa.


    Quan acabi l'ESO em posaré a fer un grau mitjà d'ajudant d'infermeria, després aniré a fer un grau superior de poricultura. Finalment faré un modul de professora de llar d'infants

    ResponElimina
  42. Hola, Joan

    Em dic Mitchel Rosado, tinc 16 anys, he nascut a Bolívia però vaig créixer en Espanya. En altres cursos m'han dit les experiències que han tingut amb tu però penso que seria millor deixar als demes amb les seves i jo crear les meves, espero que ens puguem entendre i que cada tema o feina em puguis tenir paciència, ja que podria cometre moltes faltes o errors. En realitat m'agradaria que les classes fossin cortes i divertides però entenc que seria poc educatiu i fàcils per a tothom, que la vida i el món se que són difícils i per això intentaré treure el millor de mi, no en aquesta matèria sinó en totes les que tinc i tindre inclosa aquesta.

    Per això m'agradaria explicar-te com sóc. Sóc una persona que es distreu molt m'agrada molt els jocs i les feines amb ordinador "la majoria", m'agrada fer deport i avegades sortir amb els amics. Els meus hobbies són jugar videojocs i fer esport.


    Un comiat, i fins després


    Mitchel Rosado

    ResponElimina
  43. Joan,
    Em dic Mathew i estic a 4t d’ESO A. Visc amb la meva mare i amb ningú més. Els anys anteriors també els he estudiat en aquest institut, no he repetit cap curs. En 3r d’ESO m’han quedat pendents dues assignatures: Biologia i Matemàtiques. Tinc moltes aficions, però el que més m’agrada és patinar i escoltar música. Quan acabi l’ESO voldria fer una formació professional, però encara no em decideixo per alguna.

    Mathew duque

    ResponElimina