Sóc poliglot

Quantes llengües parles? 

Com les has apreses? 

Què et sembla poder parlar més d'una llengua? 



4tK: esperem les vostres experiències personals!

11 comentaris:

  1. Jensy Cruz
    4t d'Eso B (K)
    Les llengües que conec
    Les llengües que parlo són el castellà perquè és la meva llengua materna i el català perquè és la llengua que es parla a Catalunya.
    El castellà l'he aprés des de que tenia un any. A mesura que anava creixent, el sàvia més i quan vaig entrar a l'escola em van ensenyar de manera que parlés bé i s'entengués, i el català l'he quan vaig arribar a Barcelona. Al principi se'm feia molt difícil parlar perquè no estava acostumada a parlar una llengua que no era la meva, però poc a poc vaig anar entenent més fins que vaig poder anar parlant a classe algunes vegades amb dificultat però només em faltava pràctica.
    La capacitat de parlar més d'una llengua és un avantatge tant intel·lectual, personal, econòmic i educatiu. També te pots relacionar amb moltes persones d'altre part i tenir una bona conversa.

    ResponElimina
  2. Glendy Santos
    4t d'ESO B (K)

    Les llengües que parlo

    Jo parlo dues llengües el castellà i el català;del castellà tinc un nivell molt alt perquè es la meva llengua mare i del català tinc un nivell bàsic perquè solament lo utilitzo a la classe de català.
    He apres castellà des de petita perquè es la llengua del meu país i es la que actualment utilitzo més per comunicar-me per altre banda també parlo el català l’he apres fa tres anys quan vaig arribat aquí; per aprendre'l he hagut de anar quatre mesos a estudiar específicament català al aula d'acollida de l'Institut Vall d' Hebron i un any més al institut Príncep de Girona on estudio actualment; jo puc entendre el català perfectament i no tinc problema per escriure'l solament tinc una mica de problemes amb els accents.
    La capacitat de parlar més d'una llengua és realment profitosa ,ja que pots comunicar-te millor amb la gent d'altres llocs i tens també més capacitat de relacionar-te molt millor.

    ResponElimina
  3. Sergio Mendoza Chavez
    4t d' Eso B (k)

    Les virtuts d'aprendre llengües


    Les dues llengües que parlo son el ca Castella i el Català .El català es la ultima llengua que vaig aprendre, perquè en vaig anar a viure a un altre país .

    El castellà l’he apres des de ben petit escoltant al meus pares , intentant dir les paraules que ells deien. Després vaig començar a aprendre mes quan en van portal a l’escola i allà vaig aprendre mes el castellà.
    El català l’apres perquè els meus pares en van portara Espanya i que en van dir que tindria que aprendre català , ja que nosaltres anirien a viure a Barcelona on algunes persones parlaven català. El català l’he apres en l’escola de primaria i encara l’estic aprenen mes en l’institut.

    Penso que tenir la capacitat de aprendre a parla mes d’ una llengua es molt positiva perquè t’afavoreix en relacionar-te amb mes facilitat amb les persones que parlen en altres llengües. També ens afavoreix en el àmbit del treball perquè si saps moltes llengües podries anar a qualsevol país a treballar, també podries conèixer las cultures d’altres països

    ResponElimina
  4. Brayan Guerrero Vidal 4t d'ESO C(k)

    Les llengues que jo parlo

    Jo parlo 2 llengües maternes i 1 nivell mig, Parlo castellà des de que vais neixer, el català el vaig començar a estudiar al pargulari i l’anglès crec que tinc un nivell mig perquè l’estudio des de primaria, però no el parlo diariament de moment només l’estudio. El castellà l’he aprés des de que vaig neixer per la familia, cole.. El català practicament des de petit pero amb la familia no parlo mai en català, parlo el castellà amb accent d’uruguay. Amb els amics parlo castellà casi sempre menys amb uns que parlen català avegades parlo en català peró molt poc perquè amb mi parlen en castellà, però a mi m’es igual parlar en català o castellà.
    Penso que la capacitat que tenim de poder parlar més d’una llengua és per una part bona i per altra negativa, penso que podrime tenir només una llengua per tots i poder comunicar-nos amb una sola llengua i estudiar una llengua. Però també la capacitat de estudiar-les i aprender-les per poder comunicar-nos quan viatgem o cualsevol cosa, també en l’ambit laboral sempre es positiu ser bilingüe.

    ResponElimina
  5. Raimon Menent Sala
    4t d'ESO C (K)

    Les llengües i jo

    Yo parlo generalment dues llengües que son el Català i el Castella. Aquestes dues llengües son maternes, les vaig apendre en l’escola i ara en l’institut, les perfecciono amb la familia, el amics i etc.
    Però també estudio el Angles actualment a l’institut, però la veritat es que aquesta llengua no m’agrada massa i per tant no soc capaç de mantenir una conversació amb un estranger, i em dificulta la vida quotidiana.
    Encara que la meva opinió sobre la capacitat de poder parlar més d’una llengua, et facilita moltes coses en la vida com trobar treball, lligar ja que quantes més llengües es pugi parlar molt millor; quantes més estudis tinguis tindràs més facilitat per trobar treball, que els que tenen menys estudis que tu.

    ResponElimina
  6. Marina Mamysheva
    4t d'ESO C(K)

    Aprendre idiomes - és bó?

    Ara mateix puc parlar 4 idiomes i n'estic aprenent 2 més. M'agrada molt el tema dels idiomes, perquè aprendre'ls és molt interessant.
    Com he après català, castellà i anglès? A casa i a l'institut. La meva mare és professora d'anglès, i ella va ensenyarme'l des que tinc 5 anys. Català i castellà he après a l'institut. Comunicant-me amb la gent i fent exercicis a casa. Una idioma sempre s'aprèn molt ràpid (especialmente els europeus), si escoltes molt, per exemple, música, pel·licules i noticies. Però hi ha una altra part molt important: la traducció de textos de la llengua materna a la que s'està aprenent i envidament, memoritzar moltes paraules.
    Crec que no hi ha res millor que parlar molts idiomes perquè vas coneixent altres maneres de pensar, altres cultures i amb cada idioma que has après vas sent més intel·ligent.

    ResponElimina
  7. Stephanny Paredes
    4t d'ESO B (K)

    Quan vaig arribar

    Em dic Stephanny, sóc de Perú i porto a Barcelona més de 5 anys i parlo català i castellà.
    Quan vaig arribar a Catalunya no entenia el català em van haver de posar en una classe que és deia Aula d'Acollida. Era per a tots els alumnes que arribàvem d'un altre país i que no entenien el català.
    Al principi el català l'entenia molt poc perquè s'assembla al castellà, a poc a poc vaig anar
    aprenent-lo. M'agrada el català però no el practico perquè em fa vergonya.
    Sobre el fet de parla més una llengüa és millor, perquè et pots relacionar amb altres persones de diferents països.

    ResponElimina
  8. Nazar Yaremko
    4t d'ESO B (K)

    Sé parlar quatres llengües
    Sé parlar dues llengües perfectament i dues altres no massa bé. Sóc ucraïnès i com és evident, sé parlar la meva llengua materna. Com que Rússia està molt a prop del meu país també se parlar rus. A més, com que visc a Barcelona també se parlar en castellà i en català, però no tan bé com en ucraïnès i en rus.

    El rus l’he après perquè molts ucraïnesos parlen en rus i perquè abans Ucraïna estava a la Unió Soviètica i aquest era l’idioma comú entre tots els països. A més a més, a Ucraïna molts canals de TV i pel·lícules són en rus. Això m’ha ajudat a tenir capacitat d’expressar-me perfectament en dues llengües des de ben petit. Quan tenia dotze anys, els meus pares van decidir venir a Barcelona juntament amb el meu germà i jo. Quan hi vaig arribar, vaig veure que aquí es parlaven dues llengües diferents, en català i en castellà, però com la majoria parlava en castellà, aquest va ser el primer idioma que vaig aprendre. Més tard vaig aprendre una mica el català, però quan vaig arribar a l’institut vaig veure que només els professors es comunicaven en català i que els alumnes ho feien en castellà. Així que, em vaig acostumar a parlar més en castellà.

    En conclusió, crec que saber més d’un idioma és un gran avantatge tant per el món laboral com per la comunicació, ja que si saps més idiomes, et podràs comunicar amb persones d’altres països i aprendre coses noves sobre les seves cultures.

    ResponElimina
  9. Alexiz Chavez
    4t d'ESO C (K)

    LES LLENGÜES SÓN FONAMENTALS

    Bé actualment parlo dues llengües: que són el castellà i el català

    El castellà ho he après fàcilment perquè és la meva llengua mare i perquè sempre el parlo.
    El català ho he après quan vaig a viure a Catalunya, ho he après fàcilment perquè és una llengua que s'assembla molt al castellà i això em permet aprendre fàcilment el català, també perquè tots els dies quan vaig a l'institut els professors i alguns companys de classe parlen en català.

    Bé jo penso que és genial parlar moltes llengües perquè quan aquestes en un altre país que no parlin la teva llengua, has d'aprendre aquesta llengua per poder estudiar millor, per poder treballar millor, també per poder socialitzar millor amb la gent.

    ResponElimina
  10. Nutsa Kikoliashvili
    4t d'ESO K


    LAS LLENGÜES APRESES

    Parlo 3 llengües, que son Georgià, Castellà i Català. La meva llengua mare es el Georgià i des de petita el par-lo. El Castellà i el Català els vaig començar a parlar-les quan vaig arribar a Espanya. D'això fa 8 anys Aixa que les entenc perfectament.
    Al principi quan vaig arribar i no sabia res ni entenia res em va costar molt però poquet a poquet les vaig aprendre. Per aprendre Català anava a l'aula d'acollida on m'explicaven molt bé les coses i allà era més fàcil aprendre la llengua. El Castellà, en canvi, el vaig aprendre amb els meus companys i amics, el vaig aprendre de seguida. Vaig tardar uns 2 anys més o menys entendre-ho del tot i a parlar-lo bé.
    Jo penso que poder parlar més d'una llengua està molt bé i és molt necessari perquè quan vulguis treballar i tinguis clients que parlin aquells idiomes que ja els saps podràs comunicar-te amb ells fàcilment i també si vols viatjar a l'altre país. Aixa que, quanta més idiomes sàpigues millor

    ResponElimina
  11. Kiara Jara
    4td´ESO B(K)



    Les llengües són importants

    Les llengües que parlo són Castellà, Català, un mica de Frances i Angles.La meva llengua des de petita és el castellà i fa sis anys que parlo Català. L´Anglès i el Francès són llengües que no he acabat d'aprendre.

    Totes aquestes llengües les he après al llarg del temps i anys a l'escola i al l'institut. Mai acabes d'aprendre una llengüa ja que hi han moltes paraules que no sabem el que signifiquen.

    Personalment penso que és bo aprendre llengües per quan puguis fer un viatge a algún país o ciutat per poder comunicar-te i perquè tu també puguis entendre i comunicar-te, trobar feina. Quantes mes llengües parlis millor: Les llengües també són un mitjà de comunicació, si no aprenem llengües no sabrem com relacionar-nos amb altres persones que no parlin el mateix idioma.
    penso que tots els idiomes són importants i és important aprendre'ls per poder tenir una bona comunicació i per relacionar-nos entre nosaltres

    ResponElimina