Visita a les instal·lacions de Catalunya Ràdio

"LA CRÒNICA és un gènere periodístic informatiu en què el periodista relata un fet d'actualitat que ha viscut personalment i ho fa incloent-hi elements subjectius o de valoració. Aquest gènere comparteix amb la notícia el fet d'incloure informació objectiva (les sis preguntes bàsiques) i se'n diferencia perquè és més extensa: inclou detalls de l'ambient en què s'han produït els fets, reaccions dels protagonistes, anècdotes i curiositats."



Et proposem que esdevinguis un/a periodista i redactis una crònica de la visita a Catalunya Ràdio. Cada grup de 3r d' ESO haurà viscut una experiència diferent, depèn del dia que hi hagi anat.

Revisa la teoria de l'estructura d'aquest tipus de text al tema 5 del llibre de llengua catalana  i escriu entre 150 i 175 paraules.   

37 comentaris:

  1. La crónica de Catalunya ràdio.
    El dimecres 25 de gener vam anar als estudis de Catalunya ràdio .
    Quan vam entrar ens va atendre una noia i vam fer un recorregut per tots els estudis i vam entrar a diferents sales on gravaven entrevistes, notícies,esports...

    Després hi havia una sala on vam entrar i hi havia gent que va seure a les cadires on hi havia uns micròfons a sobre la taula. Els meus companys van locutar, com a simulacre, unes notícies,. Per sort no era en directe! Després de gravar-ho ho van tornar a posar i vea escoltar el que havien locutat un altre cop. Va ser molt divertit.

    Després vam baixar a una altra sala on emetien en directe el programa de Manel Fuentes. Durant el programa en directe anaven entrant gent i sortint. Mentre érem dins va entrar una cantant catalana (Maria Coma) i va cantar una cançó.
    Després li vam demanar firmes i fotografies a Manel Fuentes i ens va firmar en una cartolina que ens la van donar a l'entrada per tota la classe .
    Després vam tornar cap a l'institut.

    Sara Faidi 3ºESO-Q

    ResponElimina
  2. Crònica Catalunya Ràdio
    El passat dimecres vint-i-cinc de gener la classe de tercer C vam anar a visitar les instal·lacions de Catalunya Ràdio. Vam sortir de l’institut a dos quarts de nou, vam agafar un autobús i cap a les onze del matí ja érem allà.
    A l ' entrar ens van portar a un estudi i ens van fer seure. Una noia ens va explicar el recorregut que faríem i que al final de la visita entraríem en el programa en directe d’en Manel Fuentes.
    Vaig poder veure que hi havia un munt de sales (locutoris) on es podien fer programes. Ens van explicar que dins de cada sala hi ha una habitació separada per un vidre que li diuen la peixera. És allà on està el tècnic, que controla el so i des d’on posen la música i els anuncis. També ens va explicar que entre ells tenen com una mena de llenguatge de signes que fan servir quan estan en un programa en directe. Cada persona té un micròfon i davant d’aquest hi ha uns botons; per exemple un d’ells serveix per si t’entra tos en mig del programa que no se t’escolti o per baixar i pujar el so del teu micròfon. Després de veure tot això vam entrar al programa del Manel Fuentes , vam estar tots en silenci escoltant i en general la gent va prestar bastant atenció. Al final vam demanar-li que ens firmés un pòster de Catalunya Ràdio i va accedir-hi sense cap problema, fins i tot va dibuixar unes cares somrients i una flor. També vam poder veure en directe a una cantant catalana que es diu Maria Coma i que va cantar una cançó del seu nou disc.
    La visita va estar molt bé i crec que ha sigut una de les més interessants que hem fet fins ara.
    MARTA BOTÍA GÓMEZ 3r C-Q

    ResponElimina
  3. El dia 25 de gener tota la classe vam anar a veure les instal·lacions de Catalunya ràdio i també saber com s’organitzen el programes, com es fan, etc. L'excursió va començar al matí : vam sortir a dos quarts de 10 i hi vam anar en bus . L’edifici està situat a l' avinguda Diagonal.
    La noia que ens va guiar a la visita ens va portar a una sala i ens va preguntar si escoltàvem Catalunya ràdio. Després ens va explicar el que faríem les següents hores i ens va explicar una mica com funciona la ràdio. Quan va acabar de parlar vam pujar a la primera planta i ens va ensenyar els estudis on gravaven i ens va explicar com funciona, els codis que tenien entre ells per passar a la publicitat o tallar una conversació amb un expectador. També ens va portar a un altre estudi de gravació i ens va dir que locutaríem les notícies del matí per fer una mena de simulacre. Uns companys van seure i havien de llegir una notícia cadascun, quan van acabar ho vam poder escoltar. Va ser molt graciós.
    Per finalitzar la sortida vam entrar a un programa en directe del Manel Fuentes. Vam estar en silenci per no molestar. Al final del programa va cantar una noia amb un piano en directe, va estar molt be i em va agradar conèixer al Manel Fuentes i estar en un programa en directe.
    Karen López

    ResponElimina
  4. El dia 25 de gener la classe de 3r C vam anar d’excursió als estudis de Catalunya Ràdio per conèixer com treballen les persones d’allà. Vam fer una prova com si estiguéssim locutant notícies i ens van gravar com si fóssim el director i els col·laboradors del programa; cadascú locutava la notícia que li tocava i després ens podíem escoltar. Alguns dels meus companys ho van fer molt bé, altres es van equivocar una mica però per ser la primera vegada va estar molt bé.
    Ens van explicar que totes les sales de transmissió eren insonoritzades perquè no hi hagués cap mena de soroll o distracció.
    Després de fer una visita per tot l’edifici vam entrar en directe al programa d’en Manel Fuentes on la Maria Coma va cantar i va tocar el piano en directe.
    En acabar el programa d’en Manel li vam demanar si ens podia signar un autògraf per tota la nostra classe i si podíem fer-nos una fotografia amb ell i va dir que sí.
    Aquesta excursió va ser una bona experiència per conèixer al món de la Radio i a mi personalment m´ha agradat molt!

    Antonella Ravenna 3ºC-Q

    ResponElimina
  5. Visita a Catalunya Ràdio

    El dia 25 de gener del 2012 els alumnes de 3r. C d’ESO vam fer una visita als estudis de Catalunya Ràdio.
    La noia que ens va fer la visita guiada era molt amable i ens va ensenyar molt bé totes les sales de gravació i les finalitats de cada una. Una cosa curiosa és que totes estan insonoritzades, tant les portes com les finestres.
    En una de les sales en les quals vam entrar, uns companys van haver de gravar l’avanç de les notícies d’aquell dia i va ser molt divertit poder-ho escoltar després de gravar.
    També vam assistir al programa de ràdio de Manel Fuentes ( el presentador del programa: tu cara me suena ) que començava a les sis del matí i acabava gairebé quan vam entrar, cap a les dotze del migdia. A aquest programa van assistir diversos escriptors i també una noia cantant i pianista que ens va delitar amb una cançó.
    Cap a les dotze va acabar la visita i vam poder aconseguir un autògraf del Manel.
    Ens ho vam passar molt bé.

    CARMEN PICÓ, 3r ESO Q

    ResponElimina
  6. CRÒNICA DE CATALUNYA RàDIO

    El dia 25 de gener els alumnes de 3r d'ESO C vam anar a visitar els estudis de Catalunya Ràdio. Per a mi va ser una experiència molt divertida i especial.
    A l' entrar una noia que es diu Mireia ens va atendre molt amablement i ens va explicar el recorregut que faríem. Primer vam anar a uns quants estudis de gravació de ràdio i després vam estar fent un simulacre, és a dir, com un experiment de gravar com si estiguéssim locutant les notícies de veritat.
    Vaig tenir la sort que em va tocar a mi fer una part de les notícies i em va fer molta il·lusió.
    Més tard vam entrar al programa en directe del Manuel Fuentes i em va fer molta gràcia ja que el Manuel Fuentes és el presentador de Tu cara me suena i m'agrada molt. Em vaig emocionar una mica, no ho negaré.
    Més tard vaig haver d'anar a en Manuel per tal que em firmés una pancarta que ens va regalar la Mireia i al tenir-lo tan aprop em vaig ficar molt nerviosa. La veritat és que aquesta sortida ha sigut la millor que he fet perquè per primera vegada he conegut a un famós que m'agradi. Us la recomano!

    Eva Bona Martinez

    ResponElimina
  7. El darrer dimecres dia 25 de gener, vam anar a visitar els estudis de Catalunya Ràdio.Al principiens van reunir a una sala i una noia ens va anar explicant com funcionava tot això de muntar un programa de ràdio, ens va dir com es col·locaven els col·laboradors i el presentador, que hauria de mirar a la part on estven els tècnics, que s'anomena la peixera, etc.
    Després vam pujar al segon pis i ens vam col·locar en una sala on es feienels butlletins informatius. Allà alguns alumnes van fer de periodistes i van locutar algunes de les notícies actuals. Aquesta part va ser, en la meva opinió, la més divertida, ja que després de locutar ens van passar la gravació i en aquesta, vam escoltar com ho feien, algunes de les seves errades, etc.
    A les 11 vam entrar en directe al programa del Manel Fuentes, "EL matí de Catalunya ràdio", que estaven parlant de la pirateria a internet i de Megaupload. Quan va acabar el programa ens va signar un póster amb el seu autògraf.

    José Luis Bueso
    3r Q

    ResponElimina
  8. CATALUNYA RADIO:
    El meu grup, tercer C vam anar de excursió a Catalunya Radio el dia 25 de gener, i vam veure alguns estudis de grabació, que alguns estan conectats per estar en directe pero altres no, casi tots els estudis de grabació son molt semblants, uns mes grans, altres mes petitis...
    Ens van dir que ser reporter no es tan facil perqué tens que aprendre que fer quan no pots seguir en directe si et pasa alguna urgencia, com per exemple t'entra tos alesores tens que donar-li a un boto que directament puja el volum de la musica y baixa el volum del teu micro i aixi disimula cuan t'entra la tos.
    Alguns companys van fer de reporters i ens fam riure una estona perque feien com si fosin reporters de veritat, després vam veure a Manuel Fuentes en directe i cuan va acabar ens va firmar una autograf en un poster que ens van donar cuan vam arribar, que fica que els alumnes de Ies Princep de Girona han estat a Catalunya Radio.
    Raquel Martinez

    ResponElimina
  9. Sortida a Catalunya Ràdio

    El 24 de gener, els alumnes de 3r d’ESO B, vam fer una visita als estudis de Catalunya Ràdio.

    Ens van ensenyar totes les instal·lacions del recinte amb l’explicació de per a què serveix cada una. També vam fer una gravació de notícies molt divertida imitant el programa que surt a la cadena de ràdio, que per cert, va ser molt divertit. Vam aprendre per a què serveix cada cosa que hi ha a les taules on es fan les gravacions: personalment em va semblar molt curiós el botó per la tos i el dels avisos per als que estan fora de la sala controlant l’emissió a la peixera (locutori dels tècnics).

    Després vam poder gaudir en directe del programa del Manuel Fuentes, on vam conèixer a gent com la Judit Mascó. Van tractar uns temes molt interessants que em van agradar i em van fer riure molt i, l’etapa final, quan el Fuentes imita a personatges famosos, ja és per fer-se un tip de riure.

    A mi, m’ha agradat molt aquesta excursió perquè ha sigut divertida i entretinguda, a més que hem pogut conèixer a alguns famosos i això, en part, sempre emociona.

    Lucía Gasión, 3r ESO Q

    ResponElimina
  10. L'empresa radiofònica Catalunya Ràdio S.R.G., S.A. va néixer el 20 de juny de 1983 amb l'objectiu de promocionar i difondre la llengua i la cultura catalanes, d'acord amb els principis que informen la Constitució espanyola i l'Estatut d'Autonomia de 1979.
    En aquests anys, Catalunya Ràdio ha passat a ser un grup d'emissores que engloba sota aquesta denominació 4 canals:
    Catalunya Radio, Catalunya Informació, Catalunya Música i iCat fm.

    "El matí de Catalunya Ràdio", amb Manel Fuentes, ha començat la seva primera temporada com el programa més escoltat de Catalunya, segons les dades de l'última onada de l'EGM (Estudi General de Mitjans). Amb 347.000 oients diaris, "El matí de Catalunya Ràdio" millora en 41.000 oients el resultat de l'onada anterior i supera en 45.000 i 84.000 oients respectivament els seus competidors més immediats, "El món" a RAC1 i "Hoy por hoy" de la Cadena SER.

    Enrique Sanroma

    ResponElimina
  11. El passat 25 de gener,els alumnes de tercer d'eso C,vam anar a visitar les instal·lacions de Catalunya ràdio,situada a Diagonal. Vam sortir de l'institut cap a les 9:30h i vam agafar l'autobús núm.15.
    Només arribar, ens van dirigir a una sala on hi havia 5 micròfons situats a una gran taula, i una televisió darrere. Una noia ens explicà el que anàvem a fer, que havíem de prestar atenció i guardar silenci per no molestar els que estaven treballant. Vam pujar per unes escales fins a una sala insonoritzada pels miralls,finestres,terra,sostre,portes i parets. Allà vam fer una activitat,consistí a fer un programa normal,però és clar que no va sortir a la ràdio de veritat, tan sols era per a que sapiguem com funciona. Hi havia un botó “aire” quan es premia de vermell era que estàvem en directe,un altre botó “tos” que serveis per quan el que estava parlant li entra tos, al pressionar-lo es dissimula amb la música de fons.6 companys van llegir fragments de notícies, després ens van fer escoltar tota la gravació. Va ser divertit escoltar els errors a les veus. Més tard vam presenciar en directe a Manuel Fuentes, i per acabar ens va signar un pòster de benvinguda en gran per a l'institut Príncep de Girona.
    Andrea Fernàndez 3·Eso C

    ResponElimina
  12. El dimarts passat 24 de gener de 2012,3r d'ESO B vam anar a Catalunya Ràdio, per aprendre com tereballaven a la ràdio, i de pas, conèixer algun famós.
    Vam sortir de l'Institut a dos quarts de deu, i vam agafar l' autobús número 15 fins a la Plaça Francesc Macià.
    Quan vam arribar, després d'agafar un bus més, vam esmorzar fora i de seguida ens van fer passar.
    Allà, uno noia molt simpàtica ens va enssenyar tot l'edifici, les sales, les persones treballant, etc.
    Després, vam fer un simulacre de com locutar un ràdionotícies. La noia va escollir alguns voluntaris i aquests van llegir fragments de notícies. Després els vam escoltar, com si fos en directe.
    Finalment vam entrar en directe com a públic al programa del Manel Fuentes amb algun famós més.
    El programa va ser molt divertit, "sobretot" quan imitava al Mourinho, i la sortida molt profitosa.

    Natalia García Caldeiro
    3r d'ESO Q

    ResponElimina
  13. El dia 24 els alumnes de 3B del Príncep de Girona vam anar d'excursió a Catalunya Radio. Allà ens van ensenyar moltes coses, com la sala dels locutors que alguns de nosaltres vam provar de fer de locutors, locutant cadascú la seva notícia com per exemple: esports, política, espectacles.. També vam veure la sala del so on retocaven tot, després un altre estudi on hi havia moltes pantalles on sortien en directe les autopistes de Catalunya perquè ells anuncien si hi ha trànsit a les carreteres catalanes o no.
    Més tard cap a les 11 del matí vam entrar en directe com a públic en el programa del matí del Manel Fuentes, a part d'ell havien més famosos com: Judit Mascó, Carolina ferrer y el mag Maglari ens van saludar y van començar parlant del primer amor, el primer petó.. etc. Va ser molt divertit!

    Laura Tarragó Durán

    ResponElimina
  14. El passat dia 24 de gener els nois i noies de 3er d'ESO, vam anar a Catalunya Ràdio. Una vegada dins, ens van ensenyar una petita part de les instal·lacions i uns de nosaltres (jo vaig ser una de les afortunades) vam poder gaudir de l'experiència de poder gravar un mini programa amb notícies. Jo vaig poder presentar i ser la "directora" del programa, al principi em va fer molt vergonya tot això, però després, quan ho vam acabar de fer, no sé per que però ho volia repetir; però la visitacontinuà i la propera parada va ser tornar a l' estudi de iCat FM, per esperar que ens donessin permís per entrar a l' estudi, i també amb l' entusiasme que dins d' uns minuts entraríem en directe al programa d'en Manel Fuentes, i conèixer a la Carolina Ferre, el mac Lari i a la Judith Mascó. Quan vam entrar al locutori, ells ens van saludar i vam poder estar dins d' un verdader programa de ràdio, ens ho vam passar molt bé (o almenys des del meu punt de vista), les bromes dels presentadors i les seves històries van ser molt bones. L'únic que va faltar per acabar una bona sortida va ser la foto amb el Manel o amb un dels invitats, però bé, em conformo amb el que tinc, que és un molt bon record dins de la ràdio.
    Andrea del Mar Milán Rodríguez

    ResponElimina
  15. Hi ha moltes rádios a Barcelona, però una de les mès importants és Catalunya Ràdio.
    L'altre dia vam fer una sortida amb l'institut i vam anar precisament a aquesta rádio. Vam entrar dins d'uns sala amb una noia que era la nostre guia, ens va ensenyar els estudis que tenia l'edifici,ens va explicar una mica el que feien els professionals. En una de les sales va fer que uns companys fessin un simulacre com si estiguessin en directe. va ser divertit; alguns es van posar nerviosos i es van equivocar; d0altres intentaven imitar les veus dels professionals. Més tard vam seguir el recorregut per Catalunya ràdio que em va sorprendre perquè estava molt ven organitzat d'edifici, com era de gran, la quantitat d'informatics que hi ha traballant, les habitacions insonoritzades per doble vidre; el que més divertit va ser entrar en directe en el programa del Manel Fuentes.
    Catalunya ràdio és una de les ràdios més escoltades pels oients de avui en dia a Catalunya
    Miquel Martorell Crespo 3 ESO C

    ResponElimina
  16. El dia 24 de gener, el grup de 3r d'ESO B, vam anar a Catalunya Ràdio. Ens van ensenyar alguns dels esudis on fan els programes i ens van explicar com els muntaven, que eren insonoritzades, i en una de les sales que vam entrar.. A set persones els va fer llegir una notícia tal i com s'ha d'explicar per la ràdio, per saber quina és l'entonació correcta per segons quines notícies. També ens van ensenyar on escrivien les notícies i d'on treien l'informació i tot. Quan eren les 11 del matí, ens van deixar entrar al programa del Manuel Fuentes, l'ex presentador del programa "caiga quien caiga", acompanyat per la model Judit Mascó, Carolina Ferre una periodista valenciana i el mag Mag Lari. Em va agradar la visita, encara que la vaig fer l'any passat, pero m'ha agradat més aquest.

    Mònica Sánchez 3rB

    ResponElimina
  17. El dimecres dia 25 de gener,vam anar als estudis de Catalunya ràdìo i ens van fer la primera explicació a dins de l' icat.fm
    Ens van presentar els estudis ,com es feia funcionar la ràdio,i ens va dir que hi havia 2 botons,un era el de color vermell que es feia servir per pujar el so de la música en cas si tossies i l' altre botó de color groc es feia servir per comunicar-se amb el tècnic.

    Després vam anar a un altre estudi i vam veure com funcionava en directe.Vam conèixer a Manel Fuentes, i a una cantant que tocava piano i es diu Maria Coma , i després el presentador Manel Fuentes va parlar amb quatres persones de la pirateria,de la llei SOPA i de la pirateria dels llibres.


    Stephanny Paredes
    3º eso C

    ResponElimina
  18. El dimecres 25 de gener amb l'ins príncep de Girona vam anar a visitar a Catalunya Ràdios.Quan vam arribar-hi ens va atendre una noia que ens va ensenyar tot.
    Primer ens va portar a un estudi, ens va explicar el que faríem després vam pujar a la sagona planta i vam anar a un estudi i vam fer una presa falsa de com ho faríem en directe, després vam baixar a l'estudi on staven en directe, vam seure com a públic a les 11:00 vam veure a Manel fuentes van parlar de la llei sopa en els locutoris les sales estan insonoritzades,hi havien dos botons un de la tos i un altre de parlar amb el tècnic.Després d'una estona Manel Fuentes va deixar que una noia convidada,la Maria Coma amb el seu piano.No em va agradar molt però per una altra part va estar bé,després quan van acabar,vam poder-nos fer-nos fotos amb ell i que ens firmés un poster despres de tot això vam anar a l'institut va estar bé la visita perquè així veiem como són els estudis de la ràdio


    Josep Muguerza 3rC

    ResponElimina
  19. El passat dimecres 25, jo,juntament amb tot 3erC de l' I.E.S Príncep de Girona vam anar a la central radiofonìca on s'emet Catalunya Ràdio. Al entrar ens van estar ensenyant els locutoris, peixeres, equip directiu del imformatius...etc
    Mes tart vam poder sentir en les nostres carns el nerviosisme del directe. i vaig descobrir que no s'm dóna del tot malament, excepte algun problema de vocalització.
    Després vam entar al programa del Manuel Fuentes, on van fer una crònica sobre la ley S.O.P.A i el tancament de Megaupload i
    van estar fent una mica de paròdia sobre el pacte fiscal, i més tard em va fer una petita mostra del nou treball de Maria Coma.
    En Manuel ens va obsequiar amb un petit autògraf
    Gerard Cabo Jose 3rC

    ResponElimina
  20. Vam anar s Catalunya radio el dimecres,el primer que vam fer va ser respondre si alguna vega hi havíem entrat,alguns van dir que sí.
    Després ens van ensenyar el estudis.per què servien,cada part de l'estudi;després vam anar a un altre estudi on alguns companys van locutar un notícia que els van donar.

    Quan van acabar de llegir la noticia,vam escoltar les seves veus,alguns ho feien molt bé
    altres s'equivocaven i a un altre li van dir que tenia bona veu.

    Després a las 11,van anar a un locutori on estaven fent un programa en directe,estava locutant el Manel Fuentes,que primer va explicar sobre la pirateria i sobre la llei sopa,déspres va venir una noia que va presentar el seu disc i va parlar de la seva música preferida,va tocar una cançó de i aqui va acabar la visita de a Catalunya radio.Em va agradar molt,i si algun dia pogués anar-hi m'agradaria tornar-hi.

    Jean Carlos Jiménez 3C

    ResponElimina
  21. Vam anar a Catalunya Ràdio el dimecres 25 de gener 2012 , quan vam arribar ens van explicar en què consitia la ràdio; despres vam anar a un locutori, on alguns companys van gravar les seves veus, a alguns els feia molta gràcia i alguns ho feian molt bé.

    Després van anar a un programa en directe on estava el Manel Fuentes. Ells estaven locutant una notícia que era sobre la llei sopa, després ells van parlar sobre la pirateria.

    Després va venir Maria Coma que va presentar el seu nou disc, després es va posar a cantar, i a mi sincerament no em va agradar, i aquí va acabar la visita a calalunya ràdio. Algun dia m'agradaria tenir un estudis com els que tenen.

    Luiggi Olivares

    ResponElimina
  22. El dia 25 de gener vam anar als estudis de Catalunya Ràdio.Ens van ensenyar les instal·lacions(els estudis)i vam fer una prova de gravació d'un ràdionoticies, que consistia en locutar una notícia com si fóssim locutors.Va ser molt divertit.Més tard vam entrar en el programa de les 11:00 del Manel Fuentes.Hi havia 4 persones que van parlar del tema de megaupload, eol tema principal era la pirateria.Es vol acabar amb aquesta qüestió perquè es proposa que tothom segueixi la llei SOPA és a dir, que tu paguis per uns conjunts d'internet(per exemple si et baixes pelicules),molt interesant.També van venir uns quants invitats (Maria Comasi el Màrius Serra).Jo no coneixia cap dels dos.La noia és cantant i el senyor Màrius Serra és un lingüista que va comentar 3 llibres.

    -Recomanaria aquesta sortida perquè em va agradar força.

    ResponElimina
  23. Quan vam arribar als estudis de la Diagonal vam estar parlant i ens van esenyar les installacions; al cap d'una estona vam entra a un locutori on les sales estaven insonoritzades.Vam locutar unes probes sense que sortissin a la ràdio pero les van gravar i reproduir; quan van acabar de kicutar, després vam entrar en directe en l'horari d' 11 a 12, que el programa comença ales 6 del mati i acaba ales 12 del mitgdia. Van estar comentant en directe sobre els llibres portàtils a diferència dels llibres no digitals, la diferència de preus, el espai que ocupa cada un i després van comentar sobre la llei s.o.p.a en tradució vol dir stop a la pirateria, i al final del programa va entrar la Maria Coma i va cantar una cançó del nou disc en promoció però es va quedar a mitges li faltava una paraula per acabar i van tancar a les 12 en punt.
    Raimon Menent Sala 3c

    ResponElimina
  24. El dia 25 de gener de 2012amb l'autobus num15 a catalunya radio.Quan hi vam arribar vam fer una visita als esdtudis:hi havia 3 o 4 pisos i els locutors incloïen micròfons. M'ha semblat una visita interessant perquè vam conèixer un espai que no coneixíem, pero exemple ningú simaginava qie els cristalls de cada locutori fossin dobles ni tampoc que hi hagués tants estudis.Jo pensava que hi havia un escritori per tots i un que no era molt gran.A dins hi havia uns micrófons i tenien uns botons: un de color groc, que era per comunicar-se amb el tècnic, i el botó vermell per si tens tos o has de tallar el só per or urgència.Després amb els companys vam fer una prova alguns ho vam fer molt bé.Després vam baixar al programa en directe amb el Manel Fuentes on hi havia una noia que era cantant i era un convidada especial que presentava un disc; als meus companys i a mi no ens vam agradar gaire, perquè era una música molt tranquila.Recumenaria aquesta surtida,perquè hem après coses que no sabíem i va ser molt interessant la visita.

    ResponElimina
  25. El dimecres 25 de gener, vam anar tot el grup 3rC als estudis de Ctalunya Ràdio. Allí vam veure per exemple, els periodistes de la ràdio per dir que estan emetent un programa diuen "locutar". Els espais on preparen els programes informatius estudis o locutoris. Per estar preparat a l'hora de llegir els informatius cal que estar un pam del microfon, modular el veu... El presentador del "El matí de Catalunya Ràdio" és el Manel Fuentes.
    Em va agradar molt la visita perquè vaig trobar que era interessant.
    Petro Yaremko 3rC

    ResponElimina
  26. Va ser un plaer anar als estudis de Catalunya Ràdio en els quals vam conèixer al presentador de ''Tu cara me suena'' i ellocutor d'aquesta cadena.
    A part d'estar en directe en el programa també vam estar visitant els estudis de l'edifici concretament hi ha 18 en els quals cadascun d'ells tenen una funció . Per exemple en un d'ells es fan les cròniques,en un altre els esports i en cadascun d'ells tenen tres o quatre televisions per in formar-se millor de l'actualitat.
    Vam fer una activitat en la qual els locutors erem nosaltres i haviem de locutar les notícies amb el to i la veu que vulguessim va ser molt divertit.
    HALIM

    ResponElimina
  27. El dimarts dia 17 de gener la classe de 3r A vam visitar els estudis de Catalunya Ràdio. Vam sortir de l'institut a les 9:20h, vam agafar l'autobús i vam arribar allà. Just abans d'entrar ens vam trobar a l'entrada a Jordi Pujol, l'expresident de la Generalitat de Catalunya. Ens vam fer una foto amb ell i després vam entrar a les instal•lacions de la ràdio. Una noia ens va ensenyar tots els estudis,locutoris, despatxos, redaccions, etc. Vam poder fer una gravació simulant que locutàvem les notícies a la ràdio. Va ser molt divertit. Més tard sobre les 11:00h vam entrar a un programa en directe amb el Manel Fuentes, La Judit Mascó, la Carolina Ferre i el Mag Lari. Ens van donar la benvinguda en directe i vam estar allà aplaudint i escoltant durant tot el programa. Quan va acabar ens vam apropar i els vam demanar si ens podien signar un pòster que abans ens havien fer de benvinguda. Aquell dia ens ho vam passar molt bé. A l' arribar a classe vam penjar el pòster. M'agradaria molt tornar un altre dia a Catalunya Ràdio. Penso que ha estat la millor sortida , fins ara, de tot l'any.

    Cristina Botía 3r ESO A

    ResponElimina
  28. Dimarts 17 de gener, els alumnes de 3rA vam anar en bus fins a Catalunya ràdio, per veure les instal•lacions, com es fan els programes de ràdio...
    Ens van ensenyar les instal•lacions. Vàrem veure el lloc on seleccionen les notícies, com es comuniquen amb persones d’altres països...
    Vam estar en dos dels divuit locutoris que tenen. En la primera part de la visita, ens explicaren per a què serveix cada botó (el de color vermell per comunicar-se amb el regidor, el groc per a saber si ha començat el programa...), per a què es fa servir cada signe amb el qual es comuniquen els locutors i parlàrem del que volem ser de grans. Uns volen ser metges, científics, veterinaris, psicòlegs... I d’altres encara no ho saben.
    Després, vam poder fer de locutors. La monitora ens va explicar com ha de ser la pronunciació per no avorrir, ja que a la ràdio es l’únic que serveix per guanyar audiència, i sis de nosaltres vam haver de llegir una notícia que ens van donar per fer com si estiguéssim fent un programa. Quan vam acabar, vam escoltar com ho havíem fet.
    D’ 11:15 a 12 vam poder estar presents en el programa en directe de Manel Fuentes, on hi havia la Carolina Ferre, que participava al programa “Tú cara me suena”, Judit Mascó i Mag Lari. Va ser molt divertit i la veritat és que va ser una experiència fantàstica.

    Mª del Mar Gutiérrez 3rA

    ResponElimina
  29. El dia 17 de gener vam anar als estudis de Catalunya Ràdio. Un cop vam arribar vam esmorzar fora i alguns ens vam adonar que estaven entrevistant a en Jordi Pujol. Quan va sortir va venir cap a nosaltres i ens va preguntar de quin institut érem. Ens va fer molta il·lusió i també ens vam fer una foto amb ell.
    Més tard quan tots ja havíem acabat d’esmorzar vam entrar dins, on una noia ens va estar explicant totes les instal·lacions que hi havia.
    Vam entrar en una sala de gravacions on alguns de nosaltres vam seure en unes cadires davant d’un micròfon. La noia ens va donar un paper on hi havia les notícies que havíem de llegir, cadascú una de diferent. Quan les vam llegir, com que ho havien gravat, vam poder sentir com ho havien fet, va ser un moment divertit.
    Després vam continuar caminant i observant els diversos despartaments, ens va acabar d’ensenyar tot el que hi havia i un cop vam acabar ens va dur a una sala on estava Manel Fuentes, Judit Mascó, Carolina Ferré i en Mag Lari. Aleshores van començar a emetre en directe i en Manel Fuentes mentre gravava va presentar el nostre institut..
    Quan van acabar ens vam fer una foto i ens van firmar un póster que ens havien donat anteriorment. Ens vam acomiadar i vam tornar a l’institut amb l’ autobús.
    Tot plegat havia estat molt emocionant i nou per a nosaltres, en definitiva una bona l’experiència.

    Fiona Aranda 3ºA

    ResponElimina
  30. Dimarts 17, la classe de 3r A va anar a fer una visita a Catalunya Ràdio. Vam anar-hi en bus.
    Abans d’entrar vam esmorzar i vàrem poder veure el Manuel Fuentes entrevistant a Jordi Pujol, que poc després seria amb nosaltres fent-se fotos.
    Quan vàrem arribar allà ens va rebre una monitora que ens va explicar que la visita constava de dues parts, una visita les instal•lacions de l’equip de l’emissora, i una segona part que consistia en entrar al programa en directe de “Els matins de Catalunya Ràdio amb Manuel Fuentes”.
    La primera part de la visita va estar molt bé, ens van ensenyar la planta on s’escrivia el que havien de dir, on s’emetia, etc. Com a final de la primera part de la visita ens van deixar gravar, a alguns de nosaltres, la nostra veu locutant alguna notícia, uns altres vàrem anar a l’estudi de gravació per veure com ho feien. Va quedar realment bé i va ser molt divertit veure i escoltar com gravaven els nostres companys un petit programa de ràdio.
    Va arribar l’hora d’entrar en directe; estàvem una mica nerviosos, ningú mai havia entrat, en directe a un programa de ràdio amb gent famosa. Ens van donar una pancarta on ens donaven la benvinguda i posava el nom de l’institut per a què el Manuel Fuentes, la Judit Mascó, la Carolina Ferre i el Mag Lari, ens firmessin; només quedava demanar-nos silenci.
    Vam entrar-hi i teníem per davant gairebé una hora de programa de ràdio. Quan vam entrar en directe el Manuel Fuentes ens va presentar davant de tota Catalunya i nosaltres vàrem aplaudir.
    El programa es va dividir en dues parts, la que estaven la Judit, la Carolina i el Mag Lari parlant d’infidelitats i altres temes sense sentit i de vegades divertits. Quan va arribar l’intermedi, la Judit Mascó, la Carolina Ferre i el Mag Lari van marxar i ens van firmar autògrafs a tothom.
    A la segona part del programa només hi havia Manuel Fuentes amb dos humoristes. Va ser la part més divertida, van imitar a polítics i famosos, ens va agradar molt. Al final vam demanar autògrafs i fotos a Manuel Fuentes, va estar molt maco amb nosaltres.
    Personalment, ha estat una sortida que m’ha agradat molt i ha sigut original.

    Carlota Martínez 3ºA

    ResponElimina
  31. El dia 24 de gener vam anar els alumnes de 3 d'ESO b a Catalunya ràdio, Que està situada a l'avinguda diagonal. Quan vam arriba-hi ens va rebre una noia que es deia Míriam que era molt simpàtica, Vam estar parlant, vam deixar les coses a una sala i vam passar a veure l'edifici, com treballaven els periodistes, com funcionen les instal·lacions... vam fer una pràctica en un locutori, vam llegir unes informacions i las vam redactar i va estar molt bé. Ens va explicar que tenien dos botons, un per la tos i l'altre per comunicar-se amb el tècnic i un botó que s'encenia quan estaven a l'aire, El locutori és la sala on estan els locutors i la peixera on està el tècnic supervisant. Quan prems el botó es posa una cançó automàticament i pot estar passant de tot al estudi que els oients no se n'assabenten. Després vam anar al programa del Manuel Fuentes en directe, Amb la Carolina Ferre, Judith Mascó i Mag Lari d'invitats, va estar divertit però m'esperava intervenir el grup. La sortida em va agradar i trobo que va ser interessant, perquè no m'imaginava que era així.

    ResponElimina
  32. El passat dimarts 24 de gener els alumnes de tercer d'ESO vàrem anar als estudis de Catalunya ràdio, a fer una activitat per conèixer la radio. Ens varen ensenyar on treballaven,on es feien els informatius,on editaven les entrevistes que es feien al carrer perquè bo se sentís el soroll, i es pogués entrevistar a algú. Després, vam fer un simulacre de locutar notícies, i alguns alumnes ho van poder fer. Veure com parlaven pel micròfon era bastant graciós; els van gravar locutant i ens van passar la gravació;tots el rèiem.
    La segona part de la visita era entrar en un programa en directe. Vàrem entrar a "El mati de Catalunya Ràdio" el programa que fa el Manel Fuentes. Va ser molt entretingut i molt divertit ja que hi havia la Judit Mascó, La Carolina Ferrer i el Mag Lari com a invitats del programa.
    En resum, va ser una sortida entretinguda i divertida; sens dubte la voldria repetir.


    MªRosa Riaza Lopez 3ºB

    ResponElimina
  33. La sortida a Catalunya ràdio em va semblar molt interessant,perquè ens va explicar com s'utilitzaven les cabines.Quan vam a arribar a Catalunya ràdio una noia que és deia Míriam ens va ensenyar totes les instal·lacions del programa. Alguns alumnes van participar en un taller que es tractava de fer un assaig de com els feien el programa de ràdio. Després que ens van ensenyar totes les instal·lacions vam entrar al programa de Manel Fuentes, vam conèixer a més famosos com la Judit Mascó,Carolina Ferre, Mag lari.La sortida em va agradar,però no em va a agradar com es va comportar el Manel Fuentes,perquè se'n va anar sense fer-se una foto amb nosaltres.Els altres grups sí van tenir una foto amb ells. La sortida em va sembla interessant perquè vaig aprendre què era una peixera i també ens van ensenyar dos botons de la part tècnica de l'estudi, un que era per a la tos i''altre per comunicar-te amb al tècnic.La sortida va estar bé.

    Kiara Jara Rosales 3ºB

    ResponElimina
  34. La visita a Catalunya Ràdio va estar bé,vam entrar al matí i ens van ensenyar com era per dins Catalunya Ràdio,vam fer de locutors,després ens vam escotar a nosaltres mateixos.
    Després vam anar a un programa en directe,que presentava Manel Fuentes i els invitats eren Carolina Ferre.Judit Macó i el Mag Lari, el programa va estar bé.
    L'excursió va estar molt bé i divertit en general però ens hauria agradat fer-nos una foto amb ells.
    Personalment va ser divertit perquè vaig fer de locutor d'esports i va estar bé.


    Rehman Muhammad Khan 3B

    ResponElimina
  35. El dia 24 de gener vam anar els alumnes de 3 d'ESO b a Catalunya ràdio, Que està situada a l'avinguda. Quan vam arribar-hi ens va rebre una noia que es deia Míriam que era molt simpàtica. Vam passara veure l'edifici, com treballaven els periodistes, com funcionen les instal·lacions... vam fer una pràctica en un locutori, vam llegir unes informacions i va estar molt bé. Ens va explicar que tenien dos botons, un per la tos i l'altre per comunicar-se amb el tècnic i un botó que s'encenia quan estaven a l'aire. El locutori es sala on estan els locutors i la peixera on esta el tècnic supervisant. Quan prems el botó es posa una cançó automàticament, pot estar passant de tot a l'estudi que els oients no s'assabenten. Després vam anar al programa de en Manel Fuentes en directe, amb la Carolina Ferre, Judith Mascó i Mag Lari d'invitats, va estar molt divertit però m'esperava intervenir més el grup. La sortida em va agradar molt i trobo que va ser molt interessant, Per que no m'imaginava que era l'edifici així.

    Brayan Guerrero vidal 3ºB

    ResponElimina
  36. Catalunya Ràdio
    El dia 27 de gener vam anar a Catalunya Ràdio.
    Va ser un dia excepcional, perquè no tothom té el privilegi de veure les instal.lacions d'aquest centre. Al arribar ens van fer posar la moxil.la per una cinta de rajos X. Després vam entrar a un estudi on ens van explicar els conceptes bàsics per ser un bon periodista. Al cap d'una estona vam entrar a un altre estudi on cinc companys van fer una prova com a locutorsde ràdio. Em va semblar interessant veure el muntatge després que els meus companys parlessin i gravessim les veus.
    Després vam entrar en una sala on vam conèixer a famosos!
    La Judit Mascó, en Manuel Fuentes, la Carolina Ferre i el Mag Glari,
    eren els locutors del programa de ràdio. Vam seure en el estudi i vam escoltar atentament,una hora després vam fer un programa d´humor divertidíssim.
    Ens en vam anar amb un bon record.

    Martí Gallardo 3r A

    ResponElimina
  37. El dimarts 24 de gener vam anad als estudis de Catalunya Radio.
    Quam vam entrar ens va atendre una noia i vam fer un recorregut pero tots els estudis.
    Després hi havia una sala on vam entrar i hi havia gent que va seure a les cadires on hi havia uns micròfons sobre la taula. Els meus companys van locutar, com a simulacre, unes notícies. Per sort no era en directe.
    Després de gravar-ho ho van tornar a posar i vam escoltar el que havien locutat un altre cop. Va ser molt divertit.
    Després vam baixar a una altra sala on emetien en directe el programa de Manel Fuentes.
    En el programa vam coneixes a Carolina Ferre, Judith Masco i a Mag Lari.
    Després vam tornar cap a l'institut.

    Valeria Ordiozola 3rB

    ResponElimina