Millora el català també durant l'estiu

Ara que acabem el curs, és un bon moment per revisar en quin punt et trobes del teu aprenentatge. 


-Encara fas faltes?
-Quina mena d'errors són els que fas més sovint?
-Com portes l'ortografia?
-I el lèxic? Sovint fas servir paraules que no són pròpies del català?
-I les combinacions de pronoms febles?
-Potser tradueixes automàticament les estructures del castellà?
-què o que? li o l'hi? per o per a? si no o sinó? tant o tan? ser o estar? 






Aquests i altres dubtes gramaticals els pots resoldre a: 


OPTIMOTun servei que ofereix la Direcció General de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Per mitjà de l'Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts. Quan les opcions de cerca que ofereix l'Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d'atenció personalitzada. 


També us podeu adreçar al cercador de recursos per aprendre català, el buscador de cursos digitals, en línia o en paper de català. I tot el que està relacionat amb l'aprenentatge de la llengua catalana, sigui qui sigui el teu nivell, ho trobaràs al portal de Llengua Catalana de la Generalitat.

Pensa en què has de millorar, llegeix (tria els llibres que més t'agraden... en català), redacta (un diari personal, notícies, articles a la web, fes-te un bloc o una web... escriu directament en català, i no traduint automàticament del castellà) corregeix (revisa, repassa, fixa't en els errors que fas, anota'ls, mira de no repetir-los...) i, sobretot, consulta els dubtes! 

I per últim, recorda: només te'n sortiràs si t'hi poses... una vegada i una altra.


Bon estiu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada