Visita a Catalunya Ràdio


Durant el mes de novembre, l'alumnat de 3r d'ESO ha visitat les instal.lacions del grup d'Emissores de Catalunya Ràdio. Per compartir la teva experiència pots respondre directament les preguntes següents o bé explicar la visita guiada i la participació en el programa en forma de crònica periodística. Què t'ha sorprès més? Com t'imaginaves uns estudis de ràdio? Era la primera vegada que presenciaves un programa en directe? A qui t'agradaria entrevistar si fossis periodista?

25 comentaris:

  1. M'han agradat les instal·lacions de catalunya rádio, el que mes m'ha agradat ha estat l'estudi de gravació per fer música, ja que esta molt ben fet, al sostre hi havia com una part com si diguesim deformada; en una part de la paret hi havia uns forats que estaven fets expresament perquè el so pugui rebotar millor i al terra hi havia una part de moqueta i l'altra de fusta. Aixi també estava fet l'estudi on hi havia el controlador tecnic que tenia les mateixes característiques.
    M'hauria agradat entrar a veure un programa en directe, peró no ha pogut ser.
    Carlos Villa 3-B

    ResponElimina
  2. No és la primera vegada que he anat a catalunya ràdio; l'any passat tanbé hi vaig anar.
    El que ha passat aquest any és que no hem pogut entrar en el programa en directe del Manuel Fuentes i m'hauria agradat tornar a estar.
    Aquest any el que m'ha agradat és el nou estudi de gravació. També m'han agradat les instal·lacions de catalunya ràdio.
    John Restrepo 3ºb

    ResponElimina
  3. L'any passat em va agradar més perquè vam poder entrar en directe, però aquest any hem pogut veure més coses noves que l'any passat .El que no hem pogut fer es entrar perquè estaven entrevistant a un polític. DANI LACRUZ BALLESTEROS 3esoB

    ResponElimina
  4. Ha estat la primera vegada que he entrat a una ràdio.
    M'han agradat la sala on es pot gravar música en directe, i les sales insonoritzades.
    M'he avorrit, però hi tornaria a anar.

    David Tourovets
    3º B

    ResponElimina
  5. Avui 19 de novembre del 2010 he anat a CATALUNYA RADIO i el que m'ha sorprès mès ha estat els estudis on es posaven a l'aire els locutors.
    - Era la primera vegada que entrava a un estudi de ràdio.
    No he pogut presenciar un programa en directe perquè avui hi havia un polític a l'estudi.

    Renzo Blas
    3esoB

    ResponElimina
  6. El que m'ha sorprès dels estudis ha estat com funciona i també perquè emet a tot Catalunya

    M'imaginava que els estudis serien tal com els he vist.Avui no ha estat com l'any passat perquè no hem pogut veure el Manel Fuentes



    Elias
    guerrero

    ResponElimina
  7. Els estudis de Catalunya Radió m'han agradat perquè pares
    davant de tot Catalunya i jo si fos periodista voldria entrevistar els jugadors de futbol com: messi, ronaldo. També m'han agradat l' estudi de música que tenia un tècnic professional

    ahmed hassan 3r d'ESO b

    ResponElimina
  8. avui 19/11/2010 hem anat a catalunya ràdio amb els meus companys de 3r d'eso.Estic sorprès perquè no m'imaginava que els estudis estiguessin insonoritzats i els tècnics traballessin professionalment.M'agradaria, si fos periodista, entrevistar a cantants famosos.

    kevin ortiz 3r d'eso

    ResponElimina
  9. Avui dia 19-11-2010, hem anat a catalunya ràdio. Quan hem arribat, ens ha guiat una noia que ens ha ensenyat alguns estudis.
    Ens ha explicat que els estudis, estaven insonoritzats.

    josé de la cruz 3ºB

    ResponElimina
  10. La visita a la ràdio ha estat molt agradable, m'ha agradat molt.
    La noia que ens ha guiat per la ràdio era molt simpàtica i molt amable amb tots nosaltres.
    El que m'ha sorprès ha estat la quantitat de coses que havien de fer per fer una notícia, i les sales d'estudis tenien molts ordinadors i solament hi havia una persona que ho el controlava era una sola persona i que la sala estigués insonoritzada .
    M'agradaria entrevistar a un cantant famós.


    Jhoselyn 3ªB

    ResponElimina
  11. avui hem anat a les Emissores de Catalunya Ràdio i hem vist un munt de treball de gent; hi havia moltes màquines per enllaçar l'ús de la televisió, i una gran quantitat d'ordinadors. Una dona ens ha explicat com funcionava tot. Hi havia molts estudis.



    chen
    3.B

    ResponElimina
  12. Avui dia 19/11/10 he anat de visita a Catalunya Ràdio i no m'ha agradat molt la visita perquè esperava altra cosa i a més a més m'hagués agradat entrar com a públic d'algún programa.
    Christian Caceda Cruz
    3ºB

    ResponElimina
  13. La visita m'ha agradat, però m'ha resultat una mica avorrida,a més a més curta. Però no ha estat malament.
    El que més m'ha agradat, ha estat la màquina, des d'on funciona tota la ràdio, i la sala per fer actuacions en directe.

    Marta Díaz
    3B

    ResponElimina
  14. avui dia 19-11-2010 he anat amb el meu grup 3ºB d'escursió a visitar catalunya radio
    i m'ha agradat molt

    aTT: Yasmin.

    ResponElimina
  15. El 22 de novembre de 2010, els alunes de 3 ESO C vam anar a Catalunya ràdio.
    Am va agradar molt: els estudis, on estaven els locutors, mentres feien el programa. També em van sobtar mols, els botons i senyals que feien servir.
    Ens van fer una mena de joc, on havíem de transmetre butlletí informatiu i ens van portar a un programa en directe de Manuel Fuentes, i ens ho vam passar molt bé.


    Francesc Peret
    3 ESO C

    ResponElimina
  16. Ara ja fa una setmana, els de 3r d'ESO B, vam anar a visitar l'edifici central de Catalunya Ràdio.
    EL que més em va sorprendre de tota la visita va ser el que ens va dir la guia que la secció de redacció que té més personal treballant és l'esportiva.
    M'ho esperava diferent. Sabia que les taules eren rodones; ja que ho havia vist, però no pensava que fossin tan petites.
    El meu grup, no va poder presenciar el programa del Matí de Catalunya Ràdio en directe, doncs a causa de les eleccions, s'estva entrevistant a un dels candidats i va resultar impossible poder-hi entrar.
    M'agradaria entrevistar a tota aquella gent que està ajudant al desenvolupament d'altres països i que no sel's dóna gaire protagonisme en els telenotícies, donant-los així a conèixer a tots els ciutadans.
    La visita m'ha semblat molt interessant.

    Maria Delgado 3r ESO Q

    ResponElimina
  17. El dilluns 22 de novembre, la classe de 3rC vam anar a visitar catalunya ràdio. És la primera vegada que en visito un.
    M'esperava que les instal·lacions fossin més grans, però tampoc ha estat tant malament.
    El que més m'ha sorprès han sigut els estudis: me'ls imaginava semblants pero no aix, amb els botons de senyals,tos...etc.
    I el que més m'ha agradat ha sigut quan hem entrat a un programa en directe amb en Manuel Fuentes.Ha sigut molt divertit i molt interessant, però m'haqués agradat fer-li una entrevista per preguntar-li què el va empènyer a ser locutor, què va sentir el primer cop...i moltes coses més.




    Luisa Fernanda Ramírez García
    3rC

    ResponElimina
  18. La visita del dia va ser molt agradable. La guia va explicar les diferents parts de la ràdio. També ens va ensenyar el lloc on es feien els programes en directe i darrera d'aquesta sala hi havia una habitació que estava separada per un vidre on es controlaven la veu.
    Vam locutar una notícia que havíem de llegir un text i després el que vam llegir va ser com una notícia de veritat. Al final de la visita ens van deixar estar presents en una programa en directe.

    Mangasaryan Erik
    3 ESO Q

    ResponElimina
  19. El 22 de novembre, els alumnes de 3º ESO C vam anar a Catalunya Ràdio. Va ser una sortida molt interessant i m'agradaria molt tornar-hi, ja que és la primera vegada que hi vaig. Les instal·lacions em van agradar molt i em van agradar molt els estudis on parlaven els locutors, els seus senyals per comunicar-se i tots els botons que utilitzaven (hi havia alguns que indicaven quan estaves a l'aire o si tenies tos baixaven el volum del tots els micròfons o un que era quan volies parlar només amb els tècnics).

    Ens van fer participar: a uns quants els van fer locutar un bulletí informatiu i ens ensanyaven com havíem de parlar, que si caliar podíem fer ganyotes o gestos per ajudar a vocalitzar millor, etc.

    Vam tenir la sort d'entrar en un programa en directe, amb el Manuel Fuentes, i m'agradaria molt intrevistar-lo. Van posar a prova tot el que ens havien ensenyat durant la visita. El que em va agradar més va ser els efectes, i els sons que posaven per cada cosa que deien.

    Maria Gracia B.
    3º ESO C-Q.

    ResponElimina
  20. El dilluns 22, 3ºC vam anar a Catalunya Ràdio. Em va agradar molt, perquè mai havia anat en un estudi de ràdio. Ens van ensenyar els estudis, i com funcionava tot això, també com haviem de parlar, si fossim locutors, inclòs els meus companys van fer una mena de butlletí de notícies, i després el vam escoltar. Nosaltres vam poder entrar en un programa en directe. Havíem d'estar en silenci; va ser difícil però crec que vam aconseguir. Al final el presentador de la ràdio va enviar en directe, una salutació al l'institut!

    Ana V. Aquino
    3 ESO CQ

    ResponElimina
  21. El dia 22/11/10 vaig entrar a Catalunya Ràdio de Barcelona i em van explicar el funcionament de l'emissora. En una habitació tancada i hi havia una taula on els locutors seuen i parlen de molts temes interessants: com notícia que ha passat o que bé fan entrevistes, espports, politica, etc.
    A costat del micròfon hi ha uns botons on poden parlar amb la perssona que modifica els sons, o volen pujar el so dels audis que si escolten. També per comunicar-se amb la persona dels sons es fan senayls amb la mà.
    En un dels estudis ja que n'hi havia aproximadament 18 per parlar a la ràdio, hi havia diverses seccions de plantes de pisos on s'organitzen cadascuna de les seves funcions. Hi havia molts ordinadors per buscar informació o corregir els escrits dels periodistes que locutaran posteriorment.

    Maydi Salirrosas Saona

    3er B/Q

    ResponElimina
  22. El dia 22/11/10 vam visitar cat ràdio. Va resultar ser una visita interessant. Mai havia estat en unes instal-lacions públiques així perquè és em va fer molta il.lusió; a més les instal.lacions, tenen moltes televisions, ordinadors. Els locutor o presentador del directe, que dirigeix el programa, li fa senyes per baixar o pujar el volum...
    Vam veure en directe com feien un programa d'esports són uns especialistes parlant i locutant amb una veus bona i vocalitzant perquè s'entengui.
    M'agradaaria tornar! Però m'agradaria participar-hi.

    Sabrina Gómez Álvarez

    3eso C/Q

    ResponElimina
  23. El dilluns 22 de novembre, vam anar a Catalunya ràdio.
    Primer ens van portar a una sala on una guia ens va fer una introducció, explicant-nos les tècniques utilitzades per ells...Després , ens va preguntar sobre els nostres gustos, les ràdios que escoltem...ve ser força entretingut.
    En acabar això, ens va ensenyar les instal·lacions i vam voltar per tot l'edifici, jo trobo que és una feina molt interessant, i vam arribar a una sala on els van deixar a alguns fer una prova com a locutors, llegint un butlletí de notícia i després escoltant-lo, va ser molt divertit.
    Al final, ens van deixar entrar a un programa molt divertit amb en Manel Fuentes, el qual imitava molts personatges i en el qual vam poder veure en pràctica tot el que ens havíen explicat. Ha sigut una gran experiència.


    Ariadna Pi
    3eso Q

    ResponElimina
  24. M'han agradat les instal·lacions de Catalunya ràdio. El que més m'ha agradat és l'estudi de gravació per fer música; ens han explicat que l'estudi estava fet d'una manera perquè el so pugui rebotar millor; hi habia una paret amb forats,al terra hi havia una part de moqueta i després un tros de fusta. L'estudi on fan les notícies tambè tenia les mateixes característiques. Ens hen ensenyat que per ser locutor de ràdio has de saber llegir modulant molt la veu.
    M'hauria agradat entrar a veure un programa en directe. però no ha pogut ser.
    Maria Gonzàlez

    ResponElimina
  25. És el primer cop que he entrat a una ràdio. La visita no em va semblar molt avorrida perquè va ser molt curta, ja que no vam poder veure el programa del Manuel Fuentes en directe, perquè estaven entrevistant a un polític. M'ha semblat interessant el botó anomenat "TOS" que hi ha als estudis en els quals fan els programes que serveix per quan tens tos o quan vas a esternudar, prems el botó i llavors la música de fons puja de volum i la veu no se sent mentre que la persona esternuda o té tos. També m'ha sorprès el preu que costa fer un anunci, sobretot el primer anunci de l'any que segons la guia arriben a costar una autèntica fortuna. També m'han interessat les formes com de calaixos que hi havia a les parets i les piràmides que hi havia al sostre de l'estudi de gravació, on es podria gravar un disc.

    Pablo Trigueros 3 eso B(Q)

    ResponElimina