La veu dels somnis i altres contes prodigiosos



Després de llegir set relats de diversos països del món , dins l'antologia La veu dels somnis i altres contes prodigiosos, ens agradaria que compartíssiu amb tothom els vostres comentaris.

Expliqueu quin conte us ha agradat més i per què;  quin us ha recordat algun altre o bé de quin heu après alguna cosa -encara que sigui una paraula nova.
En general, el recomanaríeu a amics i amigues d'altres instituts?




Aquí teniu els títols dels contes !

1.Conte d'Anglaterra:  La veu dels somnis ;
2. Conte d'Haití: El mico i el Papa Déu ;
3. Conte d'Àfrica occidental: L'home cec i el caçador ;
4. Conte dels indis Cri: La nena i la guineu ;
5. Conte de Rússia: Peixos al bosc;
6. Conte de França:  La rateta blanca ;
7. Conte d'Irlanda: El somni del pastor.


23 comentaris:

  1. La història que més m’ha agradat és la del papa mico i papa déu . Perquè m’ha fet gràcia quan a la senyora li ha caigut el pot de mel , i llavors m’ha fet gràcia quan el mico diu: “ vull dissort “. He trobat graciós que el mico anés repetint vull dissort.
    També m’agrada quan el mico és perseguit per gossos furiosos i també quan el mico visita a papa deu i li diu vull dissort, la dissort és bona, la dissort es enganxosa, la dissort és deliciosa,...
    Papa déu li dona dissort i en realitat eren uns gossos molt furiosos . Per sort el papa déu fa aparèixer un arbre al desert i el mico s´enfila a munt de l`arbre i se salva.


    Sergi Gallego 1r ESO B

    ResponElimina
  2. A mi m'agrada molt la del mico i el papa déu perque la velleta deia quina dissort(que vol dir mala sort) el mico es pensava que la mel es deia dissort i per culpa de aixo va tindre problemes. Jo he apres la parula DISSORT que vol dir mala sort.Jo recomanaria aquest conte a nens i nenes perque es molt divertit i tu pases molt be llegit el conte. I apart es molt bonic perque cada capitul es de un lloc aquest de ico idel papa deu esun conte de Haiti aixi pots aprendre mes sobre les seves custms.

    Sheila 1rEso A

    ResponElimina
  3. El conte que més m'ha agradat ha estat el del "Mico i el Papadéu" perquè em va fer molta gràcia quan el mico va confondre la mel amb la dissort i aleshores li demana molta "mala sort" a Déu

    Bismah Ishaque 1r ESO B

    ResponElimina
  4. M´ha agradat molt el llibre ``la veu dels somnis´´ que te set historias superinpressionants.jo recomeno aquests llibres.Pero mes la historia de ``LA NENA I LA GUINEU´´perque`te molta emocio i desesperacio perque no saps que pasara.De totes maneres vosaltreds lleguiu-les totes.

    Natalia longas 1r ESO A

    ResponElimina
  5. El llibre de la veu dels somnis m'ha agradat tot i que personalment m'agraden més els llibres de novel·les per a joves.
    El conte que m'ha agradat més ha sigut "El Mico i el papa Déu": perquè era entretingut i divertit.
    M'agradaria llegir un llibre per a joves per a tota la classe.

    Sergi Estarellas
    1rA.

    ResponElimina
  6. A mi m'han agradat força totes les històries. La que més és la primera, "La veu dels somnis".

    Parla d'un home que somia en què ha d'anar "al pont de Londres";hi va i no passa res d'anormal, excepte un home que li explica els seu somni i resulta que és veritat.

    M'ha agradat molt, en general i el recomanaria.

    Biel Brufau 1r ESO A

    ResponElimina
  7. El conte que més em va agradar va ser:"EL MICO I EL PAPA DÉU".Perquè el mico es confon i pensa que la mel(que era el que volia realment)es deia dissort i deia que volia molta dissort.

    Jeremy Espin 1r ESO A

    ResponElimina
  8. El conte que més m'ha agradat he sigut el de l'africa:L'home cec i el caçador el que he apres esque no es pot menysprear ningú per les seves incapacitats

    Camil.Cillero: 1rA

    ResponElimina
  9. La història que més m'agradat és la de la nena i la guineu.
    Aquesta història va de que la nena està malalta i el caçador ha de buscar a la guineu, perquè es recuperi la nena.
    M'agradat més la part final i l'he trobat graciós, sobretot les paraules que diu "Oreig de tardor va riure de tot cor, i mentre reia.
    Se li feien més visibles que mai les arrugues i els plecs del voltant dels ulls."
    Jo el recomanaría a amis i amigues d'altres instituts.
    Perquè m'ha agradat i el trobo adequat a la nostra edat.

    ResponElimina
  10. La veu dels somnis és un llibre on s'expliquen diversos contes.
    Tots aquests contes són tradicionals,però no d'aquí sinó de l Índia,de Rússia etc. A mi em va agradar un que es diu La veu dels somnis i que parlava d'un pobre home que vivia en una casa mig destrossada. Un dia dormint va escoltar:"vés al pont de Londres" i així ho va fer.VA trobar un home i li va dir que no fes cas als somnis que ell va somiar que hi havia un tresor amagat a una casa de fusta i mig trencada. De cop es va recordar de casa seva i va anar fins allà.
    Buscant va trobar un tresor amb moltes monedes d'or.
    Això m'ha fet veure la importància que pot tindre prendre decisions per molt difícils o boges que siguin

    Gerard Galve 1rA

    ResponElimina
  11. El conte que mes mha'agradat ha sigut el primer conte que es titula La veu dels somnis.Em va agradar perquè va ser bastant interessant ja que una persona que es pobre i te un somni que es farà ric i se'n va fins a Londres acomplir-lo.Una persona quan el va veure li va pregunta que feia a Londres i ell li va dir que habia tenit un somni.La persona li complira i se'n torna a casa seva i si que se li acompleix .El recomanaria a altres persones perque es interessant i divertit

    Aicha Garcia 1r ESO A

    ResponElimina
  12. El conte que més m'ha agradat a sigut "L'home cec i el caçador".
    m'ha agradat perquè l'home cec diu una una frase que es molt important per la vida,la frase es "al món hi ha gent com tu que aprenen dels seus errors ".A més m'ha agradat perquè aquest conte demostra que una persona per tindre un problema no significa que sigui menys llesta que una persona que no te cap problema.
    Mar Garcia 1rA

    ResponElimina
  13. El conte que més m'ha agradat ha sigut el "mico i el papa déu" perquè el mico va provar la mel per primera vegada i li va agradar molt llavors va anar a veure al papa déu com que va recordar que la dissort era la mel el mico li va demanar dissort al papa déu; perquè aquesta paraula vol dir mala sort i per culpa d'això el mico va tenir la mala sort més gran del mon :el papa deu li envia un sac ple de gossos.

    ResponElimina
  14. A mi el llibre de "La veu dels somnis" em va agradar molt. Perquè penso que és un llibre que t'explica vàries històries resumides, però que s'entenen molt bé.
    La història que m'ha agradat més ha sigut la "Rateta blanca", perquè t'explica una història molt divertida sobre uns reis que tenen de filla a una rateta blanca. La part del conte que més m'ha agradat és quan converteixen a la rateta en una nena, però ella continuava sentint-se com una rateta i aleshores al final acaba estant amb un princep però ratolí.
    En realitat, totes les històries són molt boniques però aquesta tenia una part que m'agradava molt, que és el que he explicat. Penso que aquest llibre et pot fer reflexionar molt i fer-te sentir molt bé.

    Laia Pedrol 1r ESO B

    ResponElimina
  15. Cada dimarts, abans d'anar a informàtica, llegíem un conte d'un llibre.
    Cada dia llegíem un conte totalment diferent.
    A mi, de tots els contes que vam llegir, el que més m'ha agradat ha sigut el conte de "la rateta blanca".
    He trobat que aquest conte té a veure molt amb les princeses.
    Nosaltres coneixem les princeses com a "les reines del món". Elles sempre volen un príncep perfecte, i en aquest conte,una princesa, acaba aconseguint el príncep que volia, que al final es va quedar amb un ratolí de príncep.
    Jo, aquest conte, mentre l'anava llegint m'ho anava imaginant.
    M'ha agradat molt i m'ho he passat molt bé llegint aquest conte

    Júlia Irazola 1r ESO B

    ResponElimina
  16. La historia que m'ha agradat ha sigut l'home cec i el caçador, perquè tracta d'un home cec que vol anar a caçar amb el marit de la seva germana, i li diu que no i ho torna a intentar i al final li diu que si se'l emporta a caçar i el home cec li diu que hi ha un lleo mes endavant i ho comprova i es veritat.
    M'ha agradat perquè el cec li diu-Perquè veig amb les orelles m'ha ensenyat a no dir mentires
    Diogo Mamani 1r ESO B

    ResponElimina
  17. la veu dels somnis m'ha agradat,perquè era entretingut.alguns contes feien una mica de gracia ;era entretingut llegir un conte cada setmana a classe .El que més m'ha agradat era que cada conte era diferent i no tenia res a veure amb els altres i llavors hi havia molta variació i així era més entretingut i m'agradaria llegir un altre llibre

    pol maldonado
    1rb

    ResponElimina
  18. El conte que més em va agradar va ser el conte de "La Rateta Blanca", perquè va convertir el mag en una Princesa i el pare i la Mare volien que es casés amb un príncep i ella va dir que es volia casar amb el vent, amb el sol i també es volia casar amb la lluna. I cap de ells li van bé.
    El sol és molt calent, la lluna és molt freda i el vent és molt freda i el vent és fred. Llavors el mag la va tornar a convertir-sa amb una Rateta i al final es va casr amb un Ratolí i van tenir molts i molts fills.


    ResponElimina
  19. La rateta blanca és el conte que més m'ha agradat, perquè és divertit i perquè la rateta es va casar i va tenir molts ratolins. Els seus pares la volien convertir en una princesa perquè era una rateta. Al final es va convertir en una princesa i és quan es va casar i va tenir molts fills. La recomanaria per a nens més petits.

    Mireia Caballero 1rB

    ResponElimina
  20. la veritat ésque no m'ha agradat massa perquè al final m'avorria una mica.però hi ha alguns contes que estan bé,com el dels ''peixos al bosc'' o ''la nena i la gineu'' . aquest dos contes són els que més m'han agradat pel misteri i l'aventura d'un i la intriga que et fa l'altre .
    jo recomano el llibre a nens una mica més petits que nosaltres ,ja que es unllibre més infantil ,però en general està bé

    ResponElimina
  21. El conte que més m'ha agradat ha estat la veu dels somnis és el primer conte que surt. La part que més em va agradar és quan va trobar el tresor i s'excita molt i ell ho s'he creia, ni ningú el creia però ell va seguir endavant creient en els seus somnis una cosa una mica estranya perquè moltes vegades són somnis surrealistes o pocs reals.
    Pablo Rodríguez Mendoza 1rESO B

    ResponElimina
  22. El conte que més m'agrada ha sigut el del "MICO I PAPA DÉU",perque em va fer gracia quan el mico va dir dissort que significa (mala sort).
    Llavors...a mi em va fer gracia,recomano al nens petits i nenes perque es divertiran molt amb aquest contes.

    ResponElimina
  23. m'ha agradat molt fer aquesta lectura , és un llibre curt i fàcil de llegir . M'ha agradat conèixer les històries d'altres llocs del món perquè penso interessant conèixer les cultures d'arreu del món.
    La història que més m'ha agradat ha sigut la de "la rateta blanca" perquè dona un missatge molt maco: diu que l'amor no té tamany ni forma, ja que parla de dos reis que adopten a una rateta i l'estimen com si fos filla seva, demanen ajuda a un mag perquè la transformi a la rateta en una nena i va creixent fins al punt que li arriba l'hora de casar-se i es torna a transoformar en un ratolí per a casar-se amb un altre ratolí


    inés ogando 1r b

    ResponElimina