Impressions, sentiments, estats d'ànim

Observa la fotografia que Dorothea Lange va captar el 1936 a Califòrnia i prova d'imaginar què sent el personatge central i què ha motivat aquesta expressió.

La protagonista d'aquesta imatge és una dona obrera immigrant amb els seus fills durant els anys de la Gran Depressió als Estats Units.

Explica quina situació et portaria a expressar els teus sentiments de la mateixa manera.

34 comentaris:

 1. Jo crec que el que sent és l'esgotament d'una dura jornada de treball, encara que ho fa per alimentar els seus fill,i sembla que tingui enyorança de la seva antiga casa.

  RODRIGO PARRA YUSTE

  3r ESO Q

  ResponElimina
 2. Aquesta dona té aquests sentiments perquè no pot alimentar els seus fills, no té on treballar perquè viu al carrer. Per això la dona se sent molt trista i desgraciada.

  Alex Danes
  Andrei Iacob
  3r ESO Q

  ResponElimina
 3. És una situació molt trista perquè no té diners per comprar menjar, ni té treball, ni té oportunitat de guanyar-se la vida, perquè en aquells temps els Estats Units estaven molt malament,l'economia no funcionava en aquells moments per la crisi.

  Nom: MARC ESPUÑEZ I ANDREI ANDRECA CURS: 3ºESO C.

  ResponElimina
 4. Suposo, que aquesta senyora està així de malament perquè en aquells temps els Estats Units estaven en plena segona guerra mundial. Si a mi em passés el mateix estaria igual o pitjor que aquesta dona.

  Janko Cajakey Marí
  3 ESO Q

  ResponElimina
 5. Que està trista perquè no li agrada el treball que té. Però també té cara de preocupació perquè na de cuidar els seus fills

  Angel Nanami Rizo
  3C

  ResponElimina
 6. Jo crec que els sentiments que expressa aquesta dona, són el s'angoixa,tristor,preocupació, pels seus fills. També intenta ocultar aquests sentiments davant els seus fills que encara són petits i no entenen gaire el que està passant peró els seus sentiments són sobretot els de por i tristor.

  Roma Garcia-Die Gomá
  3ESO B(Q)

  ResponElimina
 7. Nosaltre creiem que el que li passa, és que els seus fills estan molt tristos prquè no tenen res per mejar nitan sols una llar.
  I la dona se sent impotent perquè no pot fer res per solucionar-ho.
  Si els nostres pares anessin algun dia a una guerra i morissin també ens sentiríen així.

  Shirley Pesantez. Sebastian Ramos

  ResponElimina
 8. Quan tinc una preocupació.I em sento molt trista ,per algun motiu , o per alguna casa que m'ha pasast .

  Stephany Noemi Alava Ullón
  3B

  ResponElimina
 9. El personatge central sent molts sentiments a la vegada; uns quants són: decepció,angoixa,preocupació,por. Pot ser que també se senti una mica culpable, encara que no hagi fet res malament i per últim creiem que sent que no pot tira endevants als seus fills perquè no té diners ni feina.


  Katherin Sánchez
  Juliana Granja

  3ºB

  ResponElimina
 10. El personatge està passant por ,gana.
  Ha de trabalar molt per donar de menja als seus fills, i no sap on dexar-los ja que a la seva feina no els pot tenir.
  Creec que al món hi ha moltes injustícies i molta gent està passant gana.

  John Restrepo
  Diana Tarrés
  3ºB

  ResponElimina
 11. Crec que la dona se sent així perquè té tota la pinta d'estar angoixada per la vida dels seus fills. En aquests moments de la Gran Depressió no tenen gaire menjar i molt poc per a viure.

  Nosaltres per estar així:
  Estela: si suspengués totes les asignatures, si no pogués entrar a la universitat, si no pugués viure bé i si no tingués la capacitat de valer-me per mi mateixa.
  Fiorella: seria casi el mateix que la meva companya Estela, que no sabria què fer si em passés això a la meva vida; estaria molt desesperada i no sabria com viure.

  Estela Garrido i Fiorella Temoche (3r B-Q)

  ResponElimina
 12. Aquesta dona està així perquè es preocupa per la salut dels seus fills,perquè puguin viure una vida digna.
  Creiem que en aquella època hi havia moltes diferències socials i ella com que és immigrant dins els Estats Units se sent inferior.


  Joan Adrià i Jezabel Rosas

  ResponElimina
 13. La protagonista d'aquesta imatge sent: tristesa, soletat,preocupació, perquè no pot mantenir els seus fills i se sent inútil. Ells també comprenen la situació i estan mole tristos,quan s'imaginen l'estat d'ànim de la seva mare , per tant volen consolar-la .
  Jo si em trobés davant d'aquesta situació em sentiria molt similar a ella. No tindria ganes de res.

  Rumyana Nikolaeva Miteva 3r d'Eso C

  ResponElimina
 14. La protagonista d’aquesta imatge sent el cansanci d’una dura jornada de treball en un lloc no molt net com indica la imatge.
  Estarà passant gana, i el mes trist es que els seus fills deuen estar en la mateixa situació.

  ALBERTO ÁLVAREZ BENAVIDES
  3º ESO A

  ResponElimina
 15. Aquesta pobre dona, que per circumstàncies, com pot ser l'anomenada al text (Gran Depressió als Estats Units, i alguna més),ha de passar grans penúries, per mantenir als seus fills i a ella mateixa. I a sobre de treballar excessivament, no pot donar als seus fills tot el que ella voldria per a ells.

  Els sentiments que expressa la dona de la foto, es una tristessa profunda, impotència de no poder fer més per ajudar als seus fills, i por del que pugui passar.

  Jo per a sentir els mateixos sentiments, no hauria d'anar-me'n més lluny de la situació d'aquesta dona, pero l'exemple que possaré és: qualsevol circumstáncia, de més o menys gravetat, en la que no poguès ajudar a la gent que m'estimo.

  JAVIER CARBAJO GONZÁLEZ 3r ESO A

  ResponElimina
 16. La dona de la imatge està malenconiosa, perquè enyora la seva vida a on era abans, encara que hagués d'immigrar per poder donar de menjar als seus fills, ella va néixer en un altre lloc i vulguis que no ella troba a faltar l'ambient de l'altre lloc. Per una altre part te por perquè no sap que els hi passarà a ella i als seus fills, sobretot pateix per els seus fills, perquè no sap si moriran de gana o sobreviuran a aquella Gran depressió, i en part, ella se sent culpable per no poder fer res més per els seus propis fills.

  Beatriz Pérez Alonso

  3ºESO A

  ResponElimina
 17. Sent impotència per no poder alimentar als seus fills. També sent enyorança de la seva vida abans d'immigrar.

  Juan Carlos Rivera
  3ºA

  ResponElimina
 18. Aquesta dona és la tristesa,angoixa i impotència personalitzada.És el que reflexa en la fotografia.
  Impotència de no poder fer més del que està fent de no poder alimentar als seus fills.
  A més a més,crec que es sent com desplaçada o inadaptada,ja que és d'un altre païs i no sap com funcionen les cosas allà.  -Jo faria aquesta cara si em trobés davant de problemes d'economia, o una baralla amb la meva parella;pero crec que no té punt de comparació una baralla a el que està patint aquesta dona amb els seus fills.

  Macarena Lago Vecchio
  3º C

  ResponElimina
 19. És una dona immigrant que sent la desesperació d'una vida que no és amb la que ha sommiat.Ja que ha lluitat amb tots els esforços possibles per trobar una vida millor pels seus fills i ella.Però després ha trobat el seu somni trencat i ha anat a un país submergit en una profunda crisis.

  Alberto Tarragó Durán

  3-ESO-A

  ResponElimina
 20. Jo crec que sent tristesa,sent que esà treballant molt i que no serveix per a res,perquè és immigrant i estaven a l'època de la Gran Depressió.
  Que fos pobre i no tinguès en la vida res o també que s'hagués mort algun familiar.  Arantxa González Galán
  3ºC

  ResponElimina
 21. -Aquesta dona sent molta tristesa ja que no té molt diners i no pot alimentar els seus fills.També pot ser que estigui pensativa i pensar el que farà.

  -Quan estic pensant en alguna cosa o preocupada per algun problema sntimental, economic...


  Melany Pineda Valencia
  3ºC

  ResponElimina
 22. La senyora de la imatge sent molta tristesa,soletat,preocupació...perquè no pot donar res als seus fills .
  Jo crec que aquesta senyora no té un lloc per viure i per això fa aquesta cara o expressió d'angoixa.


  Eka Oniani 3ºC

  ResponElimina
 23. És una expressió pensativa i una mica trista com si estigués a la pobresa.

  José Maria Sierra 3ºA

  ResponElimina
 24. Aquesta dona sembla que estigui trista pel fet de no estar amb la gent que s'estima del seu país natal i per estar en un lloc que desconeix.
  Ferran Arnaus Garcia 3r ESO A

  ResponElimina
 25. Aquesta dona sent molt tristesa ,perquè no pot alimentar els seus fills.No té casa per viure, no té feina,no tenia diners per comprar roba per ella i pels nens.A més els EUA estava ple de gent i sobretot hi havia misèria.

  Sheraz Arshad 3rB

  ResponElimina
 26. La dona es va deixar fer la fotografia perquè en el seu moment no tenia recurs per sobreviure.

  Marian
  Kevin

  ResponElimina
 27. La dona de la imatge sent molta tristesa. Sola i preocupada, perquè no pot alimentar al seus fills.
  Aquesta dona no té lloc on viure i está molt preocupada pels seus fills perquè no els pot alimentar ni donar un lloc per viure i en part, ella se sent culpable per no poder fer res més pels seus propis fills.


  Derek Solé 3ºB

  ResponElimina
 28. És una dona immigrant que sent molta tristesa ja que no té molts diners,i no pot donar-li res al seus fills.
  Hi ha molta gent passant gana al món.També hi ha molta injústicia a la terra i aquesta dona és un exemple,ja que ha lluitat molt per a una vida millor.

  Michael Álvarez 3ºB

  ResponElimina
 29. Pensem que aquesta dona se sent molt malament perquè és immigrant i no té molta companyia. Ens agradaria sortir amb una expressió i cara alegre per internet i no de tristor com la d'aquesta dona

  Elias guerrero
  Walter Guzmàn

  ResponElimina
 30. Aquesta dona sembla que és una immigrant i està preocupada i trista perquè potser no té diners o recursos per alimentar als seus fills...

  O pot ser també que estigui neguitosa perquè no sap què farà amb la seva vida en el futur...ç


  Susan Garcia 3B
  Victor Sánchez 3B

  ResponElimina
 31. Nosaltres pensem que està molt trista. Sembla preocupada amb por, intrigada...
  Té una vida molt complicada ja que no té una vida normal com a ella li agradaria.
  Té moltes responsabilitats pels seus fills i per ella mateixa.

  Sofía Gamarra i Shiman Hu 3ºB

  ResponElimina
 32. La dona de la imatge està molt trista per no poder donar-li una vida millor als seus fills.

  Aquesta dona està molt desanimada perquè no pot tenir una vida millor i perquè la seva posició economica és molt baixa.

  Juan Camilo Castro 3ºB

  ResponElimina
 33. Aquesta senyora té enyorancia del lloc on vivia i té por del que li pot passar en un futur, tant a ella com als seus fills.

  Eduard Palomares 3ºA

  ResponElimina
 34. Està passant per moments molts difícils en els quals no té diners, ni treball per mantenir mé als seus fills. Potser haurà de viatjar mnolt per aconseguir un bon treball on pugui mantenir-los bé.

  Jonathan Cañarte.A
  V.Karina Segovia.Y

  ResponElimina