Una identitat digital penjada a internet




Després de visionar el reportatge de 30´ titulat   Penjats@internet   escriu un article d'opinió en què reflexionis sobre les qüestions següents:

-Hem perdut el límit entre la realitat i la xarxa social?
-Quan pengem les nostres fotos a facebook ens estem exhibint o bé simplement informem ?
-Tenim dependència de les xarxes socials? Un jove pot viure sense xarxes socials ?
-Necessiteu estar connectats permanentment? Per què ?
-Tenim vida privada amb les xarxes socials ? Què enteneu per “vida privada”?
-Què no explicaríeu o bé no penjaríeu a internet de la vostra “vida privada” ?
-Què passa amb la protecció de dades a internet?
-Som conscients que tot queda registrat per sempre en una xarxa social com un tatuatge?

També pots explicar la teva experiència relacionada amb el món de les xarxes socials ( per exemple: quan vas obrir un compte de facebook, twitter , què hi publiques, quins avantatges hi trobes, en què t'ha ajudat fins ara... )

31 comentaris:

  1. Les xarxes socials estan per informar-nos, emmagatzemar fotos o vídeos, informar..., però se n'està fent avui dia un ús exagerat. Quan es penja una fotografia, cada vegada més és per exhibir-se i no per informar. Si avui dia es fes una enquesta als joves d'ara, nou de cada deu persones no podrien estar sense internet. A les xarxes no es té vida privada, per això estan, per informar de la teva vida. Les persones no saben que tot el que es penja queda guardat d'alguna manera al núvol i d'aquí ho pot veure tothom; així que per això no es té vida privada

    Alejandro Álvarez

    ResponElimina
  2. Jo crec que amb el pas del temps la gent perdrà el límit entre la realitat i les xarxes socials. Actualment quan la gent puja una foto a Facebook, normalment s'exhibeixen però, també a vegades s'informa. Hi ha gran quantitat de joves que tenen moltíssima dependència, però es clar que un jove pot viure sense xarxes, com podem comprovar amb la gent que actualment són grans, en la seva joventut podien viure sense mòbil. En el meu cas no necessito estar connectat 24h. A més a les xarxes socials no tenim vida privada, perquè tot el que hi pugem queda recollit i captat per la xarxa, jo considero vida privada poder fer coses sense que ningú se n'assabenti i mai penjaria coses intimes. Les nostres dades no estan protegides i la gent tampoc és conscient de que tot queda gravat.



    Luis Ferreiro Guirao
    3ºb

    ResponElimina
  3. Jo en el facebook no publico res, perquè són coses meves que no vull no n'assabenti ningú.Tampoc vull que la gent tafanegi. Vaig obrir un compte l'any 2009 i només el faig servir.
    No m'agrada que les noies de avui en dia es faci fotos de cos mig despullats, abans quan hem vaig crear facebook només la gent jugava als jocs de la pàgina.

    ResponElimina
  4. Penso que, sobretot els joves, passem massa hores amb el mòbil, amb l'ordinador o amb algun altre aparell electrònic connectats a internet o a xarxes socials com Facebook, Instagram, Twitter... on pengem estats de com ens sentim, què fem, amb qui estem, i també pengem fotografies les quals, algú les pot guardar i després, manipular-les i penjar-les a una altra xarxa social fent-se passar per qui no és. A qualsevol lloc d'internet no és segur escriure les nostres dades personals, ja que sempre es queden gravades en algun lloc.
    La vida privada és allò que fas, el que implica, llavors, a les xarxes socials no tenim vida privada, al contrari, tothom pot veure el que fas i publiques.

    Lidia Gómez i Carolina Herrero 3r B.

    ResponElimina
  5. Jo tinc facebook, mòbil, etc... Però no sóc addicte a les xarxes com molta gent, que és passa tot el dia enganxat al mobil i facebook parlant amb gent. Jo he tingut una experiència bastant desagradable amb el facebook, quan una persona va entrar al meu facebook i va insultar a alguns amics.
    Per això, ara vaig més en compte!


    Lluis Garcia 3ºB

    ResponElimina
  6. A mi m'agraden molt les xarxes socials. Vaig obrir aquest compte quan tenia 12 anys. Gairebé cada dia entro al facebook perquè hi tinc amics i penjo fotos, comentaris i moltes més coses. Però, en algunes xarxes socials no hi ha protecció de dades i en algunes es queda tot guardat.

    Asim Mehmood 3r B

    ResponElimina
  7. Amb tanta tecnologia cada vegada ens trobem més en un món virtual que no ens deixa veure la realitat, atrapats en una xarxa social.
    A aquestes xarxes pengem fotos informant, o això és el que nosaltres pensem, perquè en realitat ens estem exhibint, ja que una vegada que pengem la foto qualsevol persona pot veure-la i fer amb ella el que vulgui.
    Depenem de les xarxes socials totalment i és clar que un jove pot viure sense xarxes, però no volen, a aquestes persones els agrada tenir " likes ".
    Tothom està enganxat a les xarxes socials i això fa que vulguin estar permanentment connectats, ja que és una forma d'estar a prop de la gent que està lluny però ens allunyem dels que estan a prop nostre.
    No tenim una vida privada en això, ja que una vegada és a internet no tens mes control sobre el que has penjat i una vida privada seria tot el contrari.
    Jo no penjo a internet el que no interessa a ningú, com el telèfon mòbil o la direcció de casa, ja que no saps qui ho veura.
    El problema és que cada vegada som més persones a la xarxa i menys protecció de dades.
    No som conscients que tot es queda marcat a internet com un tatuatge i després arriben les conseqüències. Per això, és millor conscienciar als joves de la realitatde les xarxes.
    Valentina Ruiz López

    ResponElimina
  8. Vaig començar al Facebook en el 2010 i tot era diferent.

    Hem perdut la realitat perquè quan pengem fotos qualsevol xarxa social ens estem exhibint al món. La gent era més tímida i no penjava tantes fotos "atrevides" al seu mur de Facebook. Abans no hi havia tanta gent que es dedicava a fer-se passar per un altre per treure-li fotos despullades o semi despullat per subornar-lo dient que les pugés al seu Facebook.

    Guillermo Paris 3r ESO B

    ResponElimina
  9. Jo crec que el límit entre la realitat i la xarxa social s'ha perdut, també a facebook tothom penja fotos de la vida privada, i les poden utilitzar i treu la intimitat.
    Hi ha molta gent que viu sense xarxes socials, jo per exemple acabo d'entrar-hi i també per a molta gent es una addicció. Jo no penjaria fotos de la meva família, perquè a mi no m'agrada que la gent miri fotos meves i dels meus parents. Tampoc sé si els seus amics miressin tot el que fan.
    Marc Martínez Martínez 3rB.

    ResponElimina
  10. Al Facebook, jo publico coses bàsiques: Fotos de quan viatjo, amb els amics, coses de les quals no et puguis penedir més endavant. El que mai faria seria penjar fotos molt privades, sexuals, personals, perquè això queda registrat per sempre i sóc conscient d'això. Les xarxes socials no les utilitzo molt, només per estar informat quan m'avorreixo.


    Oscar Muñoz 3rB

    ResponElimina
  11. Jo crec que Facebook és un bon avantatge per parlar amb els teus companys o amics i fins i tot penjar fotos i divertir-te. Però també has de tenir molt de compte amb el que penges i amb qui parles. Jo, vaig obrir un compte fa uns 3 anys, perquè els meus amics tenien i deien que era molt divertit. Normalment penjo poques fotos, les més divertides i especials. M'ha ajudat una mica a conèixer millor els meus companys de l'institut mitjançant xats i també amb amics o familiars que viuen lluny. A vegades, agrego gent que no conec i, per això, no parlo amb ells, en cas de pederastes o assetjadors virtuals. Facebook m'agrada però cal tenir en compte els seus inconvenients.

    ResponElimina
  12. Vaig crear el facebook quan jo tenia 9-10 anys. Aleshores no penjava moltes fotos, perquè els meus pares em vigilaven molt i cada foto que penjava, ells abans l'havien de veure, sobretot em vaig crear el facebook per parlar amb la meva família que viu molt lluny d'aquí. Més endavant vaig començar a pujar fotos, però fotos normals o sigui sense ensenyar res que no es pugui veure, i ara ja ni entro a facebook, perquè ja no m'agrada com abans.
    I ara molta gent puja fotos de los mig despullats sobretot les noies i només per tindre més "m'agrada" i això ho trobo una cosa molt estúpida, perquè elles no s'adonen que això queda registrat per sempre.


    Karen Salirrosas

    ResponElimina
  13. Les xarxes socials són "drogues"que ens afecten.Ara hi ha milions de persones enganxades a les xarxes.Hi ha gent que ha mort per xatejar,bé sigui per culpa seva,o no.

    Si tu penges una foto teva a Internet,estàs posant en risc la teva moral, ja que pots ser el centre de burles i mofes per companys i desconeguts.Les xarxes provoquen a la llarga dependència,ja que la nostra addicció és la de mantenir-nos informats de qualsevol cosa.

    No tenim vida privada a lex xarxes.Tothom et pot parlar i mirar fotos,publicacions...
    Tot el que fas queda guardat a les xarxes.

    Un policía va dir: és un delicte tant com gravar un vídeo d'una baralla com difondre-ho amb altre gent.
    Sergio Moreno Ramirez

    ResponElimina
  14. Jo penso que sí hem perdut el límit entre la realitat i la xarxa social, ja que moltes vegades quan estem amb la família o amics, estem més pendents del mòbil que de les persones del nostre voltant; també crec que al pujar una foto nostra, ens exhibim però a la vegada informem del que fem perquè només posem el que volem.
    Jo estic d'acord que la major part dels joves no poden viure sense xarxes socials, perquè ens serveixen per poder comunicar-nos i saber el que fan els altres.
    Personalment sí que necessito estar connectada, perquè si no et sents com si no estiguessis al dia de tot i et perdessis coses.
    Jo crec que sí que podem tenir vida privada a les xarxes socials ja que posem el que volem i no posem TOT el que fem. Per exemple, mai explicaria un secret o pujaria una foto íntima o que no m'agradés.
    Doncs per mi a les xarxes socials no tenen protecció de dades perquè les empreses et poden agafar els teus gustos sobretot les teves fotos i si et connectes a xarxes de WIFI obertes com el WIFI Barcelona et poden agafar les teves dades. Moltes vegades no som conscients que queda registrat per sempre.
    El meu compte de Facebook el vaig obrir quan tenia 12 anys, actualment ja no publico res des del dia 9 de decembre ja que només l'utilitzo però parlar pel xat. Els avantatges del Facebook és que pots trobar a amics que no veus fa molt i pots parlar amb amics que no pots veure per la distancia. Ara principalment l'única xarxa social que utilitzo és el Twitter fa un any.

    Tamara Dioses

    ResponElimina
  15. Jo crec que no hem perdut la connexió amb el món real,sinó que el real i virtual depen de l`us i la finalitat del que tu pengis a la xarxa. Actualment s`ha demostrat que l`accés excessiu a les xarxes socials pot crear una dependència semblant a una droga ; això deriva en què molts joves d`ara estiguin perdent els moments mes importants de la seva vida mirant el telèfon i no amb la seva família,amics,coneguts...etc.

    Jesús Lamsadar. 3RK

    ResponElimina
  16. Jo penso que,les xarxes socials tenen un benefici i al mateix temps un efecte negatiu,és a dir molts joves d'ara es passen tot el dia enganxats al telèfon i no amb la seva família.
    Jo el facebook l'utilitzo per parlar amb la meva família que viuen fora de BCN.
    Jesús Molina 3RK.

    ResponElimina
  17. Jo penso que Facebook és una xarxa social molt bona, perquè t'ajuda a relacionar-te amb els teus familiars o amics des de molt lluny.
    Peso que té molts inconvenients, pots penjar vídeos, fotos i comentaris per opinar, també pots jugar a molts jocs.
    Jo el recomanaria a qualsevol que no tingués Facebook.
    Valeri Mamukashvili
    3r A

    ResponElimina
  18. Jo penso que les xarxes socials ha fet que nosaltres hem perdut el sentit de la realitat perquè hi ha gent amb qui no parla cara a cara,nosaltres no estem segurs exhibint les nostres fotos perquè qualsevol persona et pot veure i no tenim llavors vida privada perquè la gent pot saber tot sobre tu i la teva família per aixó les xarxes socials t'avisen que si vols aprovar que "penjin" les teves fotos o no,recomanaria que anesin en compte abans de penjar qualsevol foto.
    Franco Rivadeneyra Vigo
    3rºA

    ResponElimina
  19. Crec que sí que hem perdut el limit entre realitat i les xarxes socials perquè a vegades només estem enganxats a la xarxa social i no fem cas de la realitat. Quan pengem una foto a facebook en el 90% dels casos ens estem exhibint, perquè quasi mai pengem fotos dient: (per exemple) a l'institut.La veritat és que tenim bastant dependència de les xarxes socials, però crec que qualsevol tipus de persona podria viure sense xarxes socials. Amb les xarxes socials es necessita estar sempre connectat perquè pot haver qualsevol tipus "d'informació important". No es té molta vida privada a les xarxes socials, perquè el que s'entén per vida privada és que ningú sàpiga el que fas o com estàs. El que mai explicaria seria el que estic fent.
    La protecció de dades a internet al final no serveis per res perquè al final els "hackers" es fiquen dins o tu mateix fas pública la informació.
    No, no som conscients que tot queda registrat a la xarxa.

    Charles Verchère 3A

    ResponElimina
  20. Jo penso que les xarxes socials i tota aquesta tecnologia és molt bona, però tot és bo amb una mesura, és a dir les xarxes socials tenen tants punts positius com negatius, com per exemple, molts dels joves d'avui en dia es passen tot el dia amb el whats app, el facebook, l'snapchat... I tantes hores no són bones, a més de que amb moltes d'aquestes xarxes socials dius massa coses de tu que a molta gent no té per què interessar-li.
    Així que l'únic que has de fer és vigilar les coses que penges i no abusar de la tecnologia.
    Ainhoa Resano
    3r A

    ResponElimina
  21. Jo penso que quan pengem fotos a Facebook ens estem exhibint. Avui dia tothom està sempre connectat a les xarxes socials, la majoria dels joves no podría viure sense internet.
    penso que està molt bé que hi hagi la possibilitat de poder tenir una protecció de dades, és a dir, que només ho puguin veure tota la teva informació i totes les teves fotos, la gent que tens agregada.
    Jo vaig obrir un compte de Facebook fa uns quants anys i és clar, posava més anys dels que tinc per poder tenir una compte, com fa la majoria. El Facebook m'agrada molt, està molt bé a l'hora de parlar amb la gent, també pots trucar gratuïtament, enviar imatges, fer una videoconferència , etc.
    Ana Francisco

    ResponElimina
  22. Crec que avui en dia tothom exposa les seves vides a les xarxes socials amb excés. A més, depenent del tipus de foto podem estar exhibint o informant. I encara que actualment la gent està molt acostumada a les xarxes socials, és possible viure sense elles. Des del meu punt de vista, amb les xarxes socials no tenim vida privada ja que estem penjant informacó sobre el que fem les 24 hores del
    dia. Per a mi, la vida privada és quan no comparteixo tot el que fem amb tothom. Jo crec que cap adolescent és conscient de què tot queda registrat per sempre a les xarxes socials.
    Marta Carrascal
    3r A

    ResponElimina
  23. Jo penso que pot afectar molt el no saber controlar el que pengem a internet, perquè potser hi ha gent que pot fer el que vulgui amb el que pengem.
    Avui en dia els joves necessiten “internet” perquè pensen que només tenen això, però crec que si ara mateix treuen internet, els joves no s'ho prendrien bé.
    Sí que necessitem estar connectats perquè és com un sistema per oblidar-nos una mica de la realitat.
    Mai explicaria res de la meva família a la xarxa social, no cal.
    Som conscients que tot es queda guardat però si la gent no sap controlar el que penja ja assumiran les conseqüències.
    Sandra Cortés
    3rA

    ResponElimina
  24. Jo penso que les persones que han nascut en aquesta "època tecnologica", segurament molts d'ells han perdut el límit, però les persones que són d'una altra època, entre realitat i ficció, no hi estan tan enganchats.
    Quan pengem fotos ens estem exhibint, perquè seleccionem l'informació que volem; no imformem només de la nostra vida real.
    En certa mesura tenim dependència de les xarxes socials, però cal saber distingir el tipus d'ús que en fem. Depèn de l'entorn on estem situats.
    A la pregunta de: necessitem estar conectats permanentment?, depèn de la persona, de com gestiona aspectes, com la solicitud, l'amistat, etc.
    Jo acostumo a penjar qualsevol aspecte relacionat amb la meva persona, l'aspecte de mi mateix, allò de que em sento orgullós.
    Les empreses que regulen les xarxes socials no volen que hi hagi una regulació de dades.
    La majoria de vegades no som concients que tot el que pengem, queda enregistrat a la xarxa.

    Ferran Sentís Barcia 3erESOA

    ResponElimina
  25. Jo penso que encara no hem perdut el límit entre la realitat i la xarxa social, ja que només és com una extensió de la nostra vida que és capaç d'arribar fins altres països. Quan pengem fotos només estem informant del que està passant ara mateix per compartir-ho. Hi ha una certa dependència però es pot viure perfectament sense xarxes socials, de tota manera,el millor és aprofitar-se'n sense abusar i tractar-les només com una extensió, i no compartir-ne les nostres coses que no ens refiem que estiguin lliures, és a dir, la vida privada, ja que és possible que perdem el control.
    Felipe Díaz
    3rºA

    ResponElimina
  26. Avui dia encara no hem perdut el límit entre realitat i xarxa social, perquè hi ha persones o usuaris de xarxes socials com Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, etc. que romanen inactius perquè se’n van de vacances o simplement volen desconnectar de tot el que passa al voltant dels seus perfils, comptes o canals. Quan pengem les nostre fotos a Facebook, simplement informem ja que no es pot penjar contingut sexual a les xarxes socials públiques, encara que hi ha usuaris que intenten provocar. Alguns joves segons la meva opinió tenen una dependència de les xarxes socials però hi ha d’altres que funcionen igual amb o sense Internet. Resumint, els joves que tenen clares les seves idees pel seu futur, poden viure sense Internet i xarxes socials. No crec que necessitem estar connectats permanentment a internet, perquè tenim amics o família amb els quals podem conversar cara a cara. També ara mateix es poden llegir les notícies per Internet però, hi ha persones que compren diaris.

    Mikolaj Pniewski
    3er B







    Entenc per ‘’vida privada’’ el que fem dia a dia i sincerament crec que és innecessari explicar tota la teva vida a Internet.


    Penso que la protecció és correcta ,ja que si tens un perfil en una xarxa social i no vols que sigui públic pots triar l’opció de prohibir l’entrada al teu perfil a usuaris desconeguts.



    Crec que la majoria de les persones actives a Internet no s’adonen del que queda registrat però estic segur que n’hi ha d’altres que sí que ho saben.

    ResponElimina
  27. Amb el pas del temps la gent perdrà el límit entre la realitat i les xarxes socials, ja que se n'està fent un ús exagerat. La juventut avui en dia puja fotos a les xarxes com '' Facebook'', per exhibir-se i no per informar-se. No ens adonem que cada vegada que pugem una foto quealsevol persona por fer amb ella el que vulgui. Està clar que no tota la gent és igual i que potser algunes persones són dependents de les xarxes socials, perquè depenen de la importancia que se'ls dóna amb els '' M'agrada / Likes / Me gusta ''.
    Jo no necessito estar connectada permanentment, perquè el que la gent faci, publiquis, o pensi de mi simplement m'és indiferent, però de vegades hi ha coses que em fan sentir com si no estigués al dia i em perdés coses que potser m'interessen.
    Les xarxes socials no et permeten tenir una vida privada, les xarxes socials per mi serien tot el contrari.

    Nicol Arancibia Ch.
    3er ESO A

    ResponElimina
  28. Amb tanta tecnologia cada vegada ens trobem més en un món virtual que no ens deixa veure la realitat, atrapats en una xarxa social.
    A aquestes xarxes pengem fotos informant, o això és el que nosaltres pensem, perquè en realitat ens estem exhibint, ja que una vegada que pengem la foto qualsevol persona pot veure-la i fer amb ella el que vulgui.
    Depenem de les xarxes socials totalment i és clar que un jove pot viure sense xarxes, però no volen, a aquestes persones els agrada tenir " likes ".
    Tothom està enganxat a les xarxes socials i això fa que vulguin estar permanentment connectats, ja que és una forma d'estar a prop de la gent que està lluny però ens allunyem dels que estan a prop nostre.
    No tenim una vida privada en això, ja que una vegada és a internet no tens mes control sobre el que has penjat i una vida privada seria tot el contrari.
    Jo no penjo a internet el que no interessa a ningú, com el telèfon mòbil o la direcció de casa, ja que no saps qui ho veura.
    El problema és que cada vegada som més persones a la xarxa i menys protecció de dades.
    No som conscients que tot es queda marcat a internet com un tatuatge i després arriben les conseqüències. Per això, és millor conscienciar als joves de la realitatde les xarxes Socals.

    Aqsam Muhammad 3rK

    ResponElimina
  29. Tots podem tenir un compte a les xarxes socials, ja que ens informen de notícies,parlem amb amics o familiars, etc. Però sempre hem de ser conscients amb les dades personals, perquè hi ha ''hackhers'' que poden fer alguna malifeta, que ens poden perjudicar. Així que no hem de posar coses o detalls de la nostra vida privada per seguretat. Però també hem de tenir en compte que no només hi ha una vida a les xarxes socials, sinó que hi ha una vida real, perquè en alguns casos hi ha gent que fins i tot les xarxes socials els han provocat un dany en la seva vida o els han perjudicat la seva salut.
    Karolina Buineviciute 3er Eso A

    ResponElimina
  30. La gent avui dia ha perdut el límit amb les xarxes socials, sempre estan conectatas i sobre tot amb tanta tecnologia encara més, tots podem tenir facebook, twitter...Però tenim que saver como utilitzar-ho, també tenim que veure el temps que estem conectats, hi ha joves que no poden viure sense xarxes socials com el facebook, estan dia i nit conectatas amb un temps molt exagerat, peró si els joves si podem viure sense les xarxes socials, jo vaig tenir un temps que sempre esatva cenectades a totes hores y molt de temps, ara ja no. Encara que en facebook hagi per possar privacitat, no hi ha en veritat pots ocultar algunes coses però en veritat no, quan penjem fotos a facebook o qualsevol joc tenim que anar en compte, molts joves penjem fotos on mostren el seu co o sigui s'estan exibint i posen en perill moltes coses, si volvem borrar una foto la podem borrar peró es queda sempre ficada, tu quan penjes una foto teva es como si ja fossi de tot el mon ja no es pot fer res més. Tenim que anar en compte amb el que publiquem

    ResponElimina
  31. No es té molta vida privada a les xarxes socials, perquè el que s'entén per vida privada és que ningú sàpiga el que fas o com estàs. El que mai explicaria seria el que estic fent.
    La protecció de dades a internet al final no serveis per res perquè al final els "hackers" es fiquen dins o tu mateix fas pública la informació.
    No, no som conscients que tot queda registrat a la xarxa.

    Aqsam Muhammad 3rK

    ResponElimina