Els comentaris sociològics de Quim Monzó

A principis dels anys noranta, fa una quinzena d'anys, Miquel Calzada feia un programa d'humor a TV3 que es deia "Persones humanes" en el qual Quim Monzó hi tenia una secció en què l'entrevistaven i feia de comentarista sociològic. Monzó analitzava la realitat de manera hiperrealista i irònica. La seva sàtira de la realitat li va suposar un problema seriós: a partir d'aquesta entrevista en què parla sobre la reialesa va ser censurat als mitjans públics.


Analitza els comentaris de Monzó i comenta el que et proposo:


-Creus que els seus comentaris són excessivament agressius i irrespectuosos?
-Trobes exagerada la reacció de censurar-lo a partir d'aquests comentaris?

-Creus que la seva ironia pot ser ofensiva?

-Creus que la seva manera de burlar-se de la reialesa és censurable?
-Hi ha programes a la televisió d'avui dia que facin el mateix?

-En general, creus que es pot fer broma de tot? Encara hi ha temes tabús en la nostra societat?



Altres intervencions de Quim Monzó al "Persones humanes":

-Els exèrcits
-Les piràmides
-Els himnes
-Les models
-El trànsit
-Cuba
-Els cracks

46 comentaris:

  1. Aquest vídeo no l'he pogut escoltar massa bé, però pel que he entès,no crec que siguin excessivament agressius i irrespetuosos, ja que ho diu tot amb el to d'ironia, pero no deixen de ser comentaris molt atrevits.
    Suposo que han censurat en programa perquè més que res, parlarien públicament malament de la reialesa, si fós d'un altre tema, segurament l'haguessin deixat passar.
    La seva ironia està clar que pot ser ofensiva per la familia reial, ja que parlen malament d'ells públicament.
    Avui en dia, encara hi han programes dels que tracten de fer bromes i ficar-se en la vida de famosos, burlar-se, etc.
    Les bromes sempre es poden, fer, pero dins d'uns límits, sinó ja perden la gràcia.

    LAIA MARTÍNEZ MALLORQUÍ.
    4ºESO A

    ResponElimina
  2. En aquest vídeo Quim Monzó no fa comentaris excessivament irrespectuosos quan parla sobre la reialesa. Només esta parlant Irónicament sobre el càrrec que ocupa la reialesa, pero tampoc es per censurar aquest programa.
    Podría ser que la seva ironia pogués ser ofensiva als membres de la realesa ja que està parlant malament d'ells públicament.
    Avui en dia, hi ha programes que parlen sobre famosos i fins i tot de la realesa on si que fan comentaris irrespectuosos sobre ells, i no els censuren.
    Jo crec que segons que temas, es millor no fer bromes perqué podría portar problemes.

    Cristina Ortiz
    4t B

    ResponElimina
  3. Desprès d'haver vist el vídeo, puc dir que encara que en Quim ho digui convençut, no crec que siguin comentaris excessivament irrespectuosos i agresius ja que ho diu amb certa gràcia.
    Jo crec que és una mica exagerada la reacció de censurar-lo perquè es parla d'un tema de la reialesa, que és més important que qualsevol altre.
    La seva ironia pot ser ofensiva per a la familia reial, però crec que ja estan força acostumats per afectar-se massa. A les altres persones els hi pot ser indiferent.
    Sí què és censurable la manera de burlar-se de la reialesa, ja que els hi retreu tot el que fan malament o què directament no fan.
    Avui en dia hi han un munt de programes que es dediquen a burlar-se de la gent, i no nomès de la noblesa.
    Penso que es pot fer broma de tot si es fa amb respecte. O sigui, si et vols burlar d'un acte d'algú, fes-ho de manera irònica, que no es senti malament. I si saps que pot afectar molt, no ho facis.

    Itziar Martínez. 4t ESO B.

    ResponElimina
  4. La meva opinió es que Quim no ho diu en to agressiu o irrespetuós, critica la reialesa amb certa gracia i no crec que sigui motiu de censurar-lo nomes per el fet de estar criticant la reialesa, es tan sols una opinió i qui vol té dret a criticar la reialesa.
    Avui en dia el tema de criticar a certes coses no es censurable gracies a la llei de llibertat de expresió.
    La ironia i la broma es una bona combinació ja que una critica i l' altre alleugera l'agressivitat. Jo crec que res s'hauria de censura. Cada persona s'ha de expressar lliurement.

    Nikita Sobchuk. 4t ESO B

    ResponElimina
  5. Després de haver vist el vídeo, crec que en Quim no ha fet uns comentaris irrespectuosos en cap moment. No haurien d'haver-lo censurat, és massa excessiu. Per mi la seva ironia no és ofensiva en cap moment, però sí que potser els va afectar més o els hi va semblar molt excessiu, i per això el van censurar. Hi ha programes que avui en dia que fassin el mateix i a ells no els censuren per cap comentari. Cada un ha de expressar-se com vulgui.


    Carla Privat Simó 4rt. B

    ResponElimina
  6. Desprès d'haver vist aquest vídeo, penso que Quim critica públicament a la reialesa, però d'una manera irònica que fa que sigui més graciós.
    Em sembla exagerat que fos censurat i no crec que s'hagi de censurar, ja que avui en dia, a la televisió i en altres medis es fan comentaris molt més irrespectuosos que no els del Quim.


    Vicente Marín Seijo
    4t A

    ResponElimina
  7. Per la meva part Quim Monzó no fa comentaris excessivament irrespectuosos ni agressius sinó, són comentaris originals i amb gràcia.
    I tant que trobó exagerada la reacció de censurar el programa perquè és parla de la reialesa, que és bastant important.
    La seva ironia si que pot ser ofensiva, però això depen de com s'ho prengui la família reial, que ells tindrien que estar acostumats a rebre masses critiquis, ja que ho fan públicament.
    Avui dia hi ha masses programis que és passen tot el dia criticant a la gent i rientse d'ells En general no crec que és pogui fer broma de tot el qual passa, perque hi han cuses que no tens dret a ficarte.

    Víctor Vila Amado. 4rt A.

    ResponElimina
  8. Quim Monzó és un personatge dins d'un món irònic. Els seus comentaris no són gens agressius ni irrespectuosos ja que ell quan vol menysprear a algú utilitza un mode molt irònic i correcte que és acceptat. Trobo exagerada la manera d’haver censurat a través dels comentaris perquè no crec que sigui ofensiu el que diu, si no més bé, es la realitat. La reialesa a Espanya sempre ha estat un tema intocable, ja sigui per arrels històriques o per la societat d’avui en dia. Suposo que hi han programes televisius que fan el mateix, però trobo que és un fet de molt mal gust.
    Qualsevol persona, sigui Quim Monzó o algú altre, pot fer broma de tot ja que en aquest país hi ha llibertat d’expressió i no s’hauria de castigar a ningú per fer-ho.


    Marina Márquez
    4t B

    ResponElimina
  9. Jo crec que els seus comentaris no són excessivament agressius i irrespectuosos perquè ho fa amb certa ironia. Expressa les seves opinions i és lliure de fer-lo.
    La meva opinió és que no haurien de censurar el programa només perquè es parla de reialesa.
    La seva ironia pot ser molt ofensiva per a la família reial perquè ho fa públicament, però crec que la família reial ja està acostumada a les crítiques de les altres persones.
    Avui en dia hi ha moltes programes a la televisió que l'únic el que fan és fer bromes .De vegades ho fan amb respecta ,però a vegades crítiques coses personals i això no s'hauria de fer.
    Les bromes es poden fer, però dins d'uns límits. Millor no tocar alguns temes per no tenir després greus problemes.


    Yuliya Koval
    4t "A"

    ResponElimina
  10. La meva opinió és que Quim Monzó comenta sobre la reialesa amb un tó irònic, que intenta donar-li un tó d'humor a la vida de la reialesa. Crec que no tindrien que haver censurat aquest comentari, perquè verdaderament explica una possible vida d'una persona de la reialesa. Potser tot el que diu no és veritat, però certa raó en té. Crec que la seva ironia a sigut ofensiva per a la reialesa, perquè no s'ho han pres amb tó irònic. Crec que s'ha "burlat" de la reialesa amb una certa elegància, perquè més gent i més programes es riuen de les families reials insultant-los o fent-los quedar en ridícul més malament. Crec que algún programa també es riu de la familia reial. Es pot fer broma de tot, sincerament, però millor que trobis el tó irònic perquè faci gràcia i no sembli tant insultant per a la reialesa.

    ResponElimina
  11. Pel que entès, no crec que els seus comentaris siguin excessivament irrespectuosos i agressius. No haurien de censurar-lo perquè només està expressant la seva opinió.
    Avui en dia hi ha molts programes de televisió que critiquen a la reialesa i a moltes altres coses i no els censuren. A mes a mes, ningú s'hauria de sentir ofès per les paraules de persones com en Quim ja que no tenen intenció d'ofendre, sinó de fer riure a la gent.

    Sergi Guevara 4t ESO A

    ResponElimina
  12. Jo crec que no utilitza un to agressiu ni irrespetuós simplement utilitza l'ironia i l'humor donant, d'alguna manera, la seva opinió sobre la reialesa tampoc crec que sigui motiu per censurar-lo ni crec que s' estigui burlant d'ella, ja que avui en dia també hi han programes de televisió que també critíquen la reialesa o altres temes. La seva ironia pot ser ofensiva? doncs depén del tema, persona o grup al qual va dirigit aquella crítica. Si que crec que es pugui fer broma de tot però tot en el seu moment i quan toca. És clar que hi ha temes tabús, avuí en dia, a la nostra societat!



    Carolina López de Castro Sierra
    4t eso A

    ResponElimina
  13. La meva opinió es que Quim Monzó no parla en to agresiu,el seu to és mes be en un tó una mica graciós i per aquest motiu crec que no hi ha cap rao per censurar-lo,encara que estigui parlant de la reialesa,tot el que estava fent era opinar sobre la reialesa,amés avuir en dia hi han molts programes que critiquen irespectuosament a altre gent;Per tant si van censurar aquest programa, també haurien de censurar els de avuir en dia perque no tenen dret de criticar a la gent en televisió.

    Pau Torres. 4tESO B

    ResponElimina
  14. Deu ser molt, molt, molt fina la ironia de Quim Monzó perquè no he caigut en la gràcia que té l'expressió "mandanga en vinagre" tot i que és evident que el públic si ho ha fet.
    De cap manera em sembla que Quim Monzó estigui utilitzant un to agressiu,ofensiu, irrespectuós o qualsevol adjectiu que impliqui ganes de fer mal. Mes bé sembla un to objectiu i distant que suposu, ja els agradaria tenir als periodistes que jutgen als personatges famosos.
    Amb això no vull dir que el missatge que transmet Quim Monzó sigui respectuós ni objetiu, perquè està clar que no ho és.
    Em sembla exageradíssim que censurin aquest programa quan en els que fan ara s'utilitza un llenguatge molt més despectiu i la crítica es fa de manera totalment oberta.
    I en quant als temes tabús, crec que si els periodistes encara no han tocar algún, deu ser perque se'ls hi ha oblidat.


    María Marín García
    4tA
    20.XII.2009

    ResponElimina
  15. Penso que els comentaris que fa sobre la reialesa no són agressius i tampoc irrespectuosos, ell només diu el que pensa sobre el tema, és una opinió i per tant crec que és molt exagerat censurar el comentari. La seva ironia pot ser ofensiva per la reialesa, perquè el comentari d'en Quim no deixa de ser una crítica, però des del meu punt de vista no ho és.
    Actualment gairebé tots els programes del cor critiquen molt tot i a tothom i crec que es tracten temes més delicats, que no esl tindrien que censurar perquè estem a un país lliure però si que tindrien que tallar-se més. Crec que sí que es pot fer broma de tot però sabent-ho fer. Per acabar, penso que si el comentari l'hagués fer en l'actualitat no s'hauria censurat perquè la reialesa en aquells temps crec que era un dels tabús més grans i ara la gent no li dona tanta importància.


    Angi.

    ResponElimina
  16. Jo crec que cadascú té la seva propia opinió, però també s'ha de pensar que estas parlan públicament i això requereix que no sempre pots dir el que de veritat penses.
    No tinc res mes a dir

    RUTH ARTERO
    4rt A

    ResponElimina
  17. No crec que els comentaris de Quim Monzó en aquesta entrevista siguin agressius. Sí que són irrespectuosos, perquè el fet de criticar, i més públicament, em sembla una falta de respecte. No obstant, no crec que ataqui directament al rei o a la seva família com a persones, sinó que fa broma sobre la bona vida que duen. És per això que em sembla molt exagerada la reacció de censurar-lo, i perquè a més a més trobo que aquesta crítica és bastant fluixa i poc ofensiva, ja que com he dit abans en cap moment insulta ni critica ningú com a persona.
    Crec que no s'hauria de censurar cap tipus de crítica si aquesta no ataca la dignitat de la persona, sigui de la reialesa, polític o qualsevol altre personatge públic. El que fa falta és més sentit de l'humor i saber riure's d'un mateix.

    Avui dia no conec cap programa de televisió o qualsevol altre mitjà de comunicació que faci crítiques una mica més pujades de to sobre la reialesa i no sigui censurat o amonestat.
    Cada vegada es veuen coses pitjors a la televisió. Cada vegada hi ha menys respecte i menys pudor a l'hora de dir el que es pensa i de criticar, fins i tot d'insultar. L'única cosa que segueix sent un tabú és la reialesa. I m'agradaria saber si això ho decideix la pròpia monarquia o els periodistes i altres sensacionalistes, que pretenen mostrar-se ofesos en nom de la família reial i lluiten per a censurar la competència, amb l'única finalitat d'aconseguir més audiència. Jo crec que hi ha una mica de tot.


    Sílvia Borràs Sancho, 4t ESO A

    ResponElimina
  18. Al meu entendre, després de veure el video, crec que els comentaris de Quim Monzó no són gens agressius ja que usa un to irònic, però en aquests temps es la jugava bastant en parlar sobre un tema com l'és la familia reial.
    D'altra banda si que veig exagerada la reacció de censurar el programa, doncs avui dia segueixen havent-hi crítiques cap a la familia reial però en aquets cas es publiquen en diaris, revistes, i son mes ofensíves.
    I finalment no crec que s'hagi de bromejar amb tot, aixó si, cap tema tindrà la mateixa importància que un altre, i parlant del que és la broma, es pot fer, però fins a cert punt.


    Sergio Pérez Herrera
    4t A

    ResponElimina
  19. Quim Monzó critica a la reialesa amb un`punt d'humor es a dir que en aquest cas no es irrespetuós, aixó es una opinió de ell que té dret a expossar-la i no diu res greu perquè el censurin.
    Avui en dia la gent critica moltes coses a la minima, i jo crec no e smotiu de sensura la critica de actes o de coses que un creu que estan malament. A més a més criticae amb humor es una forma més suau de critica en el que to pots tomar bé a la majoria dels casos. Jo crec que tots hem de tenir dret a expressar-nos lliurament.

    Santi Sánchez Ramos
    4º A

    ResponElimina
  20. No crec que els comentaris siguin molt irrespectuosos ja que es veu que ho fa amb un tó d’ironia i gracia.
    Aquest vídeo no ho tindrien que haver censurat ja que cadascú es lliure de dir el que pensa, potser a la família reial no li ha agradat però sabent que són la família més famosa del país tindrien que saber aguantar aquestes coses.
    Qualsevol ironia pot ser ofensiva, però quan es d’un tema que no té res a veure amb tu et fa gracia escoltar-lo.
    Com ja he dit abans la família reial hauria d’estar acostumada a aquest tipus de comentaris.
    Qualsevol programa que miris avui dia faran comentaris d’altres ja siguin programes de premsa rosa, programes de bromes, etc.
    No sempre es poden fer bromes de tot ja que podria crear polèmica amb la societat que tenim ara.


    IRENE PAREJA AREA
    4t A

    ResponElimina
  21. Crec que Quim Monzó no diu comentaris exessivament agressius.
    Critica a la reialesa d' una forma ironica amb una serta gracia,però no crec que sigui
    motiu per censurar el programa.
    Potser per a la reialesa li pogui resulta ofensiva però per a mi , no hi ha per tant.
    Avui en dia hi ha programes que critiquen els famosos y no els sensuren.
    Crec que si fas bromes amb un cert respecte no hi ha cap problema, es depent de com t' ho miris.


    Scarlet Olivera
    4tB

    ResponElimina
  22. La meva opinió després d'haver-hi vist aquest vidio és que Quim Monzó,en cap moment a faltat el respecte a cap component de la família reial.Pot ser que a l'hora d'expressar la seva opinió ho fassi d'una manera irónicament, però,per això no és pot censurar un programa de televisió.
    Si tinguessim que censurar tots els programes de tv;ja siguin de tafaneries,informació..seriem una societat sense llibertat d'opinió.



    Joaquin Chicaiza 4ªA

    ResponElimina
  23. Jo crec que no ho diu amb mala intenció. Ho fa amb ironia i llavors la família reial no s'ho ha de pendre malament ni tampoc censurant el programa.
    Ho potser és que les veritats fan mal.



    Raquel Bogas González 4t A

    ResponElimina
  24. crec que ha sigut molt exagerada la reacció de censurar-ho.Quim Monzó dui el que pensa amb ironia,hi crec que ho ha intentat dir de manera graciosa per a que no sonés malament.Què tenim,que callar-nos el que pensem?

    Maricel Gil Castro 4t B

    ResponElimina
  25. Després d'haver vist el vídeo, jo crec que l'actitud d'en Quim es força ironica, encara que haci broma sobre la reialesa. Censurant aquest vídeo es dòna a entendren que la reialesa es un tema més important, del qual no s'en pot fer-ho broma. Però jo ho trobo del tot injust, ja que si fós d'un altre tema, ja sigui sobre qualsevol tonteria, aquesta entrevista, no s'hauria censurat. De totes formes, en Quim no fa comenteris exessivament agressius i irrespectuosos, perquè ho fa amb un to irònic que disimula les ofenses que els pugui ferals membres de la noblesa.
    Avui en dia, si que hi han programes de la televisió que comenten irònicament, el comportament etc. de les persones famoses, tan com futbolistes, com membres de la reialesa, i més.
    Sobre la broma s'han fet molíisimes crítiques tant dolentes com bones, però s'hi continua fent.
    Ara ja la broma forma part de la gent, perquè vulis o no, sempre fas alguna broma. Perquè una vida sense bromes no seria tan divertida!


    Marta Martorell Crespo 4t ESO A

    ResponElimina
  26. Crec que els comentaris de Quim Monzó no són agressius sino qe ho fa amb humor i ironia. No crec que han de censurar el programa, només perquè hi hagi parlat alguna cosa de la reailesa, no veig ningun tó agressius dirigits a la reialesa, només veig una opinió d'una persona.






    Deeya Shrestha
    4t "A"

    ResponElimina
  27. Jo crec que el seus comentaris no són excessivament agressius peró si una mica irrespectuosos per parlar d`una persona que es coneguda i que tots tenim respecte peró no es motiu per censurar el programe.L`unic que está fent es donar una opinió acerca de la reialesa i més explica del que fa per aixó mateix ho trobo poc ofensivo.
    Estic d´acord que aquestes crítiques es censuren perqué sino moltes periodistes podrien parlar de lo que volguessin i les únics afectats serien la reialesa.
    Avui en dia hi ha programes que es dedican a fer lo mateix peró aquest no es gens maliciós perque les altres es dedican a hundir als famosos i es per aixó que no es deu burlar de tot i més obertament per la reputació del afectat i hi ha que tenir en compte que aquestes persones tenen amics i familia . Al final de tot crec que todavia hi ha moltes temes tabús


    Stephany Zelada Márquez
    4t B

    ResponElimina
  28. En aquests temps yo crec que en Quim no estaría censurat ja que en molts programes de televisió donan la seva opinio i fins i tot fan bromes amb ells, la seva forma d'espressar la seva opinio no era agressiva i tenia un toc d'humor.


    Josep Bona 4tA

    ResponElimina
  29. És una exposició força interessant, tant si ets un amant de Quim Monzó o bé si el desconeixes, aprendràs anècdotes o informació desconeguda, com textos i dibuixos escrits pel mateix Monzó, o autèntiques joies com la motxilla que va utilitzar durant la seva estança al Vietnam.

    En definitiva, recomano l'exposició.


    Gerard Pérez Servent 1erBatx A

    ResponElimina
  30. En tota l'exposició de Quim Monzó, el que més m'ha agradat com a decorat i com a creació ha sigut el bar on Quim Monzó i els seus amics passaven les tardes prenent una copa,rient i escrivint frases enginyoses.Però la sala que més m'ha impressionat ha sigut la que explica un dia de la seva vida rutinària.

    Amb les fotografies entens molt més d'ell que dels textos.


    Sílvia Villar 1rbatxA

    ResponElimina
  31. En l' exposició el que més m'ha agradat ha sigut l'originalitat d' alguns llocs de l'exposició com el bar dels anys 80 de Barcelona..
    M' ha agradat com estava feta la ruta de Quim Monzó i sobretot que, a primera vista ,cridava l' atenció.
    Era una exposició que recomanaria perquè hi anés més gent, ja que crec que val la pena.

    Diana Iglesias 1Batx. A

    ResponElimina
  32. A mi l'exposició em va semblar molt interessant. Explica molt bé com és Quim Monzó i mostra el seu costat més intim. T'assabentes de com és ell en realitat i pots conèixer totes les seves obres. Em sembla un home molt alegre i diferent a molts altres, no actua davant les càmeres sinò que es mostra tal com és ell.


    Sara Alcazar 1 Batx. A

    ResponElimina
  33. L’exposició ha estat be, he après moltes coses del Quim Monzó. Era una mica llarga, però en aquests aspecte m’ha sorprès. No m’imaginava que la vida d’un escriptor es pogués allargar tant...
    Té moltes coses que es poden apreciar i que t’ensenyen a veure les coses des d’un altre punt de vista.
    Els contes que més m’han sorprès, més que res pels títols que hem semblen interessants i pots treure coses profitoses d’ells han estat: Tot és mentida i Uf, Va dir ell.
    L’exposició en general m’ha semblar original. Mai m’hagués imaginat que em pogués agradar, ja que no m’agraden gens els museus en general.


    Paula Sanz 1ªA batx.

    ResponElimina
  34. L'exposició de Quim Monzó m'ha semblat
    molt interessant i molt creativa. Hi havia algunes coses que em semblaven una mica desagradables , com per exemple algunes imatges.
    L'exposició m'ha agradat hi ha estat divertida.


    Cristina Guevara Pastor 1 Baxt A

    ResponElimina
  35. A l'hora de fer el recorregut de l'exposició de Quim Monzó, la sala o passadís que més ens va agradar va ser la sala de l'erotisme on hi havia penjades fotografíes de noies o la sala on hi havia el bar que era semblant a un dels anys vuitanta. D'altra banda, Monzó mostra una gran saviesa i ho demostra a les seves obres. Però també mostra el seu caràcter de bogeria i també es veu que l'erotisme és un tema preferent.



    Diego Rivadeneyra V. / Edier Gallego C.

    1er Baxt. "A"

    ResponElimina
  36. L'exposició de Quim Monzó ha sigut una experiència agradable i cultural, encara que pensàvem que seria poc entretinguda i monòtona.

    La part que més ens ha agradat ha sigut la del bar dels anys 80, ja que era molt original, visual
    i ens va cridar molt l'atenció les diapositives de les noies nues amb les frases que utilitzaven com a excusa per no tenir una cita amb Monzó i alguns amics seus.

    Recomanem que visiteu l'exposició abans que s'acabi.

    Melissa Cervantes i Nacho Larrazabal.1 batx A

    ResponElimina
  37. L'exposició que hem visitat sobre Quim Monzó ens ha semblat molt interessant per poder conèixer el món interior d'aquest escriptor.
    La imatge que ens ha donat és la d'un home polifacètic, curiós, atrevit, enginyós i sarcàstic.

    L'exposició contenia elements que la feien atractiva i entretinguda. Sobretot ens ha cridat l'atenció la sala 2, en què es recrea un bar de copes dels 80, el passadís on hi havia les copes segons el còctel, i també la part final on s'exposaven fotos que mostraven un dia de la seva vida.

    Finalment,creiem que és una exposició molt recomanable per descobrir la peculiaritat de Quim Monzó.

    Alma Arrúa i Carla Pérez.
    1r de Batxillerat B

    ResponElimina
  38. En la meva opinió la exposició esta molt bé ja que et permetre coneixer el Quim Monzo i les seves obres. La part que més m'ha agradat a segut la del bar 80, i les diapositives que espassaven en aquest bar.

    Un del temes que mès utiliza es el erotisme com es pot veure al final de la exposició i tambe té un contes molts originals.

    joel Garcia ,Paul Flores, 1 batx B

    ResponElimina
  39. Segons la meva opinió, l'exposició no em va fer el pes.No em va agradar perquè trobo que és un escriptor massa exagerat, una mica excèntric. Però hi havia aspectes de l'exposició que sí que em van atreure, com per exemple: la seva participació en el programa Persones Humanes a TV3.

    Bruno Cespedes y Alexis Parraga

    ResponElimina
  40. L'exposició de Quim Monzo ens ha sorprès, ja que en el seu muntatge exposava parts de la seva vida i intenta que nosaltres poguéssim entendre el que succeïa en aquesta època.

    La combinació d'imatges, videos, i petites escenes van fer la exposició mes divertida i agradable.

    Una de les sales que més ens va agradar és l'anomenada "¿ÉS MÉS MODERN SER POSTMODERN QUE NO PAS MODERN?" per com estava ambientat, com si fos un bar.

    En conclusió, Quim Monzó és tot un personatge.



    Brigitte Escurra i Fiorella Díaz.
    1 batx.B

    ResponElimina
  41. Segons la meva opinió, l'exposició va estar força completa, de fet, massa per a un sol escriptor. Té obres interessants i cridaneres, però crec que la majoria estan orientades a un camp eròtic pel que el considero com a persona una mica pervertida. De tota manera és el que jo penso.
    L'exposició de Quim Monzó ha estat una mica estressant perquè em va sembla molt extensa i massa detallada ...

    Sergio Vianello Johnny Quichimbo 1ºB

    ResponElimina
  42. En tot el recorregut de l'exposició, sens dubte, ens mostra que és un home divertit, transgresor, sense por a dir allò que pensa i que ha viscut moltes experiències a la seva vida.

    Vam poder observar els alts i baixos de la seva vida, fàcilment visible a l'espai on les parets eren fosques, l'habitació es tornava més petita.

    La vida més "gamberrota" a l'espai que representava un bar dels anys 80, on es veia tota classe de begudes i les frases que les noies deien a ell i als seus amics per rebutjar-los. Aquest va ser el que més ens va agradar, per ser un espai diferent oposat a les típiques exposicions.

    I per últim, la sala final on ens apropa a la seva vida quotidiana amb fotografies divertides i imaginatives d'ell.

    Sara Sauret i Sandra Farré. 1r Batx B

    ResponElimina
  43. Crec que és una exposició interessant sempre que coneguis una mica l'obra del autor, en el meu cas al no conèixer l'obra de Quim Monzó hi havia coses que no podia apreciar.
    Tot i així m'ha agradat, té moments divertits i aporta informació interessant, tant de l'autor com del moment històric que va viure l'autor.

    Guillem Solà. 1r Batx B

    ResponElimina
  44. Crec que Quim Monzó, tot i ser un personatge mediàtic, en l’exposició es veuen vivències seves. He vist que és tant persona com tots nosaltres.

    Quim Monzó diu el que pensa, i sigui on sigui, no té cap tabú ni a l’hora de parlar ni a la d’actuar.L’exposició m’ha agradat, ja que no era la típica de museu a la qual estem acostumats: era molt visual, amb fragments de pel·lícules, escenaris...

    Ja coneixia aquest personatge, però l’exposició m’ha servit per conèixer més coses seves: pel·lícules, articles...

    Víctor Ortiz Martínez. 1r Batxillerat B

    ResponElimina
  45. La visita a Santa Mònica (Quim Monzó)
    - Recomanable anar-hi? La veritat és que no ha estat malament. M'he avorrit en alguns moments quan llegia la seva biografia, experiències i inspiracions. Però allò que feia gràcia ha estat veure les seves fotos, saber com pensa, com actua, quins gustos o acudits tenia, o les respostes de dones que evitaven tenir una relació més íntima amb Monzó.

    Anthony Raúl Ravello Cortez
    1er BATX B
    O==(_ºQ

    ResponElimina
  46. Segons la meva opinió, l'exposició ha estat massa bé perquè així hem pogut coneixèr i entendre l'època d'un personatge molt popular en la literatura catalana fins ara com és Quim Monzó, i els fets que l'envoltaven quan ell va escriure les seves novel·les, contes, etc.
    M'agrada també perquè hi ha una mica de tot: història, comèdia sobretot parodia, algunes imatges de tipus íntim ;això demostra una part més de la vida d'aquest home.
    Les instal.lacions estaven molt bé, sobretot el bar de copes amb les diapositives. Per la meva part recomano anar a veure-la.

    Lizbeth Mejia Aldaz.

    ResponElimina