A debat: l'ús del mòbil al Parlament

Fa quinze dies al Parlament de Catalunya es va dur a terme el debat de política general. Tots els parlamentaris, doncs, es reuniren a l'hemicicle per avaluar la situació actual del país. La notícia d'aquell debat, però, no va ser estrictament política. El fet que va ser noticiable i que avui posarem a debat és que dos fotògrafs van captar el contingut dels mòbils de dos parlamentaris, dos SMS amb opinions personals. A través de les fotos del mòbils vam saber que el senyor Joan Saura (president d'ICV i conseller del Govern de Montilla) opina que el discurs d'obertura del debat de política general del president Montilla va ser un "tostón", i que el senyor Daniel Sirera (parlamentari del PP) manifesta que, al seu parer, el Partit Popular de Catalunya és una merda.

El debat que avui plantegem és el següent:

1. Creus que s'hauria d'haver respectat la intimitat d'aquests personatges públics i que no s'haurien d'haver publicat les fotos?

2. Creus que els fotògrafs feien la seva feina i que acomplien amb el seu dret d'informar?

3. I nosaltres, tenim dret a ser informats de tot el que passi en un parlament que hem triat tots i que ens representa?


4. I per últim: Què et sembla que els polítics puguin assistir als debats parlamentaris amb mòbils i els puguin fer servir quan vulguin?

Adjunto les tres notícies aparegudes als mitjans perquè us les llegiu i valoreu la vostra opinió abans d'expressar-la:

Saura qualifica de "tostón" el discurs de Montilla en un SMS enviat a Jaume Bosch
Sirera: "Este partido es una mierda"
El parlament reprova la difusió de SMS de diputats

Expressa la teva opinió deixant un comentari en què argumentis què en penses de les 4 qüestions que posem a debat. Fes-ho redactant breument la teva opinió en forma de carta a un diari.

33 comentaris:

  1. Desprès d'haver llegit aquesta notícia, puc comentar que el fotògraf es podia haver reservat la informació. Però en aquest cas, puc dir que hi estic d'acord en què l'hagi publicat perquè tothom sàpiga quina classe de polítics tenim. Trobo molt fort, que aquests polítics fagin aquests comentaris, quan tenen que causar una bona imatge als ciutadants. Tindríen que ser més respectuosos amb les seves opinions i amb la gent, i controlar el que diuen perquè ningú els pot dir com utilitzar un telèfon. En resum, estic d'acord en que la gent sàpiga aquesta notícia perquè tenim dret a saber el que pensen unes persones que són triades per nosaltres.

    Itziar Martínez. 4rt ESO B.

    ResponElimina
  2. Desprès d'haver llegit aquestes notícies penso que la premsa ha fet el correcte en publicar aquestes fotografíes encara que hagin de violar la seva intimitat. D'aquesta manera es demostra que els que treballen pel govern no estan d'acord amb els del seu partit i que tot ho fan per diners. A mes els fotògrafs fan el seu treball i les persones tenen el dret d'assabantar-se del que pensen els polítics del seu partit. També penso que si els parlamentaris es posen en plena reunió amb el mòbil sense escoltar el que diuen els seus companys, dons son una mica ximples, ja que altres persones podrien veure el que estan escrivint. Llavors crec que no deurien deixar utilitzar el mòbil dins del parlament per coses aixi. Si es volen queixar que ho facin en un altre moment i si s'avorreixen que almenys facin que estan escoltant.

    Cristina Ortiz

    ResponElimina
  3. Despés d'aquesta situació la meva opinio és que no s'haurian d'haver publicat aquestes fotos d'ells perquè nosaltres no n'hem de fer res del que opinin els parlamentaris del discurs d'en Montilla, però en part el periodistes complien amb la seva feina però no haurien d'haver publicat aquestes fotos ja que no és el nostre problema la seva opinió, i tenim dret a saber que passa al Parlament però no ens interesa la vida privada dels parlamentaris. No ems sembla bé que puguin utilitzar els mòbils quan vulguin, com a minim podrian fer el favor de no utilitzar-lo mentre estan reunits, perque sino passa el que passa.

    Carla Privat Simó

    ResponElimina
  4. Després d'haver llegit aquesta notícia crec que els parlamentaris tenen dret a la seva intimitat, que no s'haurien d'haver publicat les fotos, perquè és una cosa privada i personal. Els fotógrafs tenien dret a fer les fotos peró no a publicar-les. Per altre part crec que tenim que estar informats sobre el que pensen els parlamentaris de la política. Tenen dret a portar el móbil, sempre i quan el tinguin apagat o en silenci durant l'acte parlamentari, igual que es fan a les escoles.

    ResponElimina
  5. Desprès d'haver llegit aquesta noticia, la meva opinió es que no poden fer fotos així, per què penso que el mòbil es un objecte íntim, no tenen per que fer fotos, ni publicar res de el que diuen per missatges els parlamentaris, els periodistes complien amb la seva feina però no tenen drets per publicar res al públic, son opinions que els parlamentaris tenen, i tenen drets de lliure expressió

    Weijie Qiu Zhang 4ESO B

    ResponElimina
  6. ** Després d'haver llegit aquesta noticia crec que han de respectar la intimitat de tots parlamentaris i no han d'haver publicat aquestes fotos ja que no nos ha d'importar els problemes de ells i els fotografs no deberien haver publicat les fotos.
    Si que tenim dret de saber tot el que passa
    en un parlament, però no nos ha d'importar la seva vida privada dels parlamentaris i crec que si poden tenir els mobils i ordenadors, peró han d'utilitzar-los sol quan es necesita.

    Giancarlo Boggio Vega ................. 4rt "B"

    ResponElimina
  7. Al llegir la notícia, crec que els fotògrafs han fet molt bé publicant aquestes fotografies, a part de que és la seva feina i que els polítics són personatges públics i per tant, tot el que fan o no tenim dret a saber-ho, així veiem que no només nosaltres, sinó que els mateixos polítics passen i no valoren els seus propis partits. També crec que tenim dret a ser informats de tot el que passi al parlament que ens representa, precisament per això, perquè tenim que saber qui ho fa i de quina manera. Abans de llegir aquesta notícia pensava que els polítics tenen dret a utilitzar el mòbil quan ells volguessin, però veient el que pensen crec que ho tindrien que prohibir, com a les escoles.

    Angi.

    ResponElimina
  8. Després d’haver llegit aquesta situació crec que si que s’hauria d’haver respectat la intimitat d’aquest personatge públic, igual que se la respecta a altres persones i gaudim d’aquest dret, tampoc crec que sigui necessari publicar les fotografies per tant la seva feina no es fer fotos a un mòvil personal. I per suposat tenim dret a saber tot el que passi en el parlament que ens representa però no estic d’acord en que hàgim de saber que li posa un polític a un altre per sms, que es una cosa personal i intima. A mi no em sembla bé que puguin utilitzar els movils als debats, i menys per coses així, ni que puguin utilitzar-lo quan vulguin, ja que els alumnes de escoles, instituts… no poden utilitzar aparells electrònics personals, ha d’haver-hi igualtat. Això és política?



    Carolina López de Castro Sierra
    4rt ESO A

    ResponElimina
  9. La meva opinió és que en un lloc públic com és el Parlament de Catalunya, on s'estàn utilitzant mitjans facilitats pel mateix Parlament (ordinadors, mòbils...)no hi ha lloc a l'intimitat dels continguts, en aquest cas de mòbils, sempre i quan no siguin íntims o personals. Els fotògrafs, l'únic que han fet ha estat captar i difondre una notícia, és a dir, el seu treball.
    Tenim dret a ser informats sempre i quan siguin continguts polítics i d'interès general.
    Em sembla malament que els polítics fagins ús dels telèfons mòbils, perquè l'únic que fan es que es distreguin i no fer el seu treball.


    Marina Márquez 4rt B

    ResponElimina
  10. Acabada la lectura d'aquesta notícia, jo crec que no han fet bé publicant aquestes fotos, perquè és la seva intimitat, a cap persona li agradaria que li miressin els missatges del mòbil llavors no ho tenien que haver fet i també dubto que tots els fotografs és fiquin a la vida dels politics, no tenen dret a informar perquè no tenen que desvetllar el contingut dels missatges.
    Nosaltres si que hem d'estar informats del que passa en el parlament però no de la vida privada que te cada persona.
    Finalment crec que no tenen perquè utilitzar els mòbils quan algú està parlant, perquè si la teva vols que t'escoltin, primer has d'escortar la teva.


    Víctor Vila Amado. 4rt ESO A.

    ResponElimina
  11. Al llegir aquesta noticia, crec que els fotògrafs fan malament publican coses que a les persones li puguim afectar en el seu treball y que tenen que respectar la seva intimitat.
    els fotògrafs li an de preguntar si volen que
    publiquin la noticia i les fotos.tambè crec que el movils es un aparell que tan sols se utiltza per treballar i no per començar a dir paridas com fan ells i por una part pensó que els periodistas estaben fent la seva feina en informanos lo que pasaba en aquell moment.
    peró cal que siguin una mica mes discrets
    en publicar alguna cosa.

    brayan...4"a"

    ResponElimina
  12. Desprès d’haber llegit aquesta notícia, puc argumentar que em semba que hi ha una confrontació entre els dos drets: el dret de la intimitat i el dret de informar per part dels peiodistes. Al ser personatges públics, que els hi paguem tots, haurien de guardar les compustures, guardar-se els seus pensaments per a ells, no fer comentaris que puguin ofendre a la societat, que tendrien que pensar que hi ha persones que viuen pitjor que ells, i en aquests moments, més, es que per ètica encara que ho pensis, no ho diguis; i per l’altra banda en referència a informar, tenen l’obligació de quan coneixen alguna cosa fer-ho públic, que per això tenen obligacions com a informadors, de comunicar-ho a la societat, peró aprofitar-se de medis o sistemes avançats per a interceptar comunicacions pot vulnerar el dret a la intimitat,i al secretde les comunicacion.La notícia no reflecteix la manera de com ho han captat, si per un descuit de l’autor o per avanços tecnològics. És un dret dels ciutadans saber tot el que respecti al treball d’aquests, que en teoria treballen per nosaltres. A mi em sembla mal que als plenos parlamentaris deixin estar amb el mòbil, hauria de estar prohibit per no distreure’s. És una mica cínic diure que mi partit es una merda i seguir en aquest tant sols per cobrar o criticar exposicion d'altres parlamentaris. N’hi ha molts polítics que em comptes de estar per servinr-nos estan per servir-se.

    Andrea GARCÍA CALDEIRO, alumna de 4ºB.

    ResponElimina
  13. Després d'haver llegit les notícies crec que els fotògrafs no han respectat la intimitat dels personatges públics,i no haurien d'haver publicat els missatges , perquè són íntimes i la intimitat s'ha de respectar .
    Els fotògrafs feien les fotos ,perquè és la seva feina ,perquè les persones tenen dret d'informar-se, però també han de respectar les coses íntimes.Nosaltres tenim dret de saber tot el que passa en parlament, però no ens interessa la seva vida privada.
    Crec que no haurien de deixar utilitzar els mòbils en el parlament quant vulguin, han d'utilitzar-los quan necessiten i no quan volen enviar un missatge al seu company.

    Yuliya Koval , 4tA

    ResponElimina
  14. Després d'haver llegit aquesta notícia, crec que s'hauria de respectar la intimitat d'aquest polític, ja que els missatges es una cosa personal i s'ha de respectar la seva intimitat.
    Tenim que estar informats, però no del seus missatges.
    No em sembla bé que puguin utilitzar el mòbil, ja que s'ha de respectar a la persona que esta parlant i no esta pendent del mòbil, es una falta d'educació per part seva.



    Vicente Marín Seijo
    4rt ESO A.

    ResponElimina
  15. Segons el que he entés, els mòbils han sigut facilitats pel Parlament i de fet crec que una persona que es dedica a fer política pot trobar aquesta eina molt útil i beneficiosa per un treball com aquest.
    Així doncs, que un polític hagi enviat aquest missatge a un altre amb el mòbil no és més greu que si els regalessin un bolígraf i escriguessin una noteta per passar-la al company.
    Si un fotógraf que té permís per estar dins del Parlament enfoca la seva càmera i descobreix que el senyor Saura troba aborrit el discurs del president Montilla en comptes de centrar-se en aquest últim, que és l'únic que està parlant per ser escoltat, potser voldria dir que el fotógraf s'aborria tant com el senyor Saura.
    Trobo que és molt infantil publicar aquesta tonteria quan no veig que sigui ni sorprenent ni important, que no té cap relació amb el sentit de la reunió dels parlamentaris i molt menys amb la feina dels periodistes que era informar sobre el que allà es debatia i com es feia.

    María Marín García 4tA

    ResponElimina
  16. Després d'haver llegit aquesta noticia crec que que no s'haurien d'haver publicat les fotos perquè és la seva opinió o sigui que una humana tè drets per fer la seva opinió però després de tot es la seva vida personal.

    És veritat que els fotògrafs han fet la seva feina pero jo ho crec que no va haver de publicar les fotografies perqué crec que que pot fer un gran problema en el Parlament.

    Jo crec que tenim el dret per saber tot que esta passant en el Parlament però crec que no tenim el dret per saber ni una cosa de la vida personal de qualsevol persona, si es un polític o sigui.

    Crec que no es una idea fantistic que els polítics fagins ús dels telèfons mòbils perque , primera tot, no podem saber que esta passant en el Parlament i a més pot ser que el seu fill/filla toca el seu mòbil i despres tot sera molt malament.


    ChOgYAL BhUTIA

    ResponElimina
  17. La meva opinió sobre aquest tema està dividida. Per una part, penso que els periodistes no tenen cap dret a publicar una correspondència privada entre dues persones sense el seu consentiment. Per altre banda, crec que si els senyors Jaume Bosh i Joan Saura no els agrada escoltar discursos, haurien de treballar d'una altre cosa.

    Sergi Guevara 4ºA

    ResponElimina
  18. La meva opinió personal és que la intimitat de cada persona tendria que ser respectada i no publicada com a succeït amb Joan Saura president d'ICV hi regidor del Govern de Montilla. El que em sembla incorrecte és que permetin utilitzar moviles i altres aparells electrònics al parlament. Ja que la seva funció és devatir sobre els problemes del pais i no enviar-se dits missatges, ja que prohibeixen utilitzar movils o d'altres en centres educatius em semble una falta de respecte l'exemple que donen.

    Joaquin Roberto Opray Chicaiza Benavides. 4 A

    ResponElimina
  19. Despues d'haver llegit la notícia, em sembla vergoñós que els politicos en comptes d'anar treballar van a passar l'estona quan ells mateixos ens prohibeixen dur als centres públics hi d'educació qual se vol tipus d'aparell electronic.
    Per altra part penso que el treball dels fotógrafs a estat bo encara que també tindrian que haver pensat en la intimitat de cada parlamentari.
    Per de altra part penso que els ciutadans tenim dret a ser informats dels esdeveniments d'interes general, és dir tot el que inclogui a catalunya.

    Elisabet Arden Socies Portolès 4B

    ResponElimina
  20. No entenc que aquesta notícia causi tanta sorpresa. És sensacionalista, i sembla que els periodistes no tinguin res més a publicar. Crec que tothom hauria de saber, o s'hauria d'imaginar, que els polítics també s'avorreixen als debats parlamentaris, i més després de molta estona, com ens passa a tots.

    No em sembla ni bé ni malament que s'hagin publicat les fotos, crec que en Joan Saura tenia tot el dret a estar avorrit, i a dir-li al seu company. I si ho fa, també hauria de ser conscient que el poden fotografiar, però el que no em sembla bé és que això es tracti com una notícia realment important, perquè no n'hi trobo cap, d'importància.

    Tothom fa coses a la seva feina que no serien del tot ètiques, com utilitzar la fotocopiadora per a usos personals, fer trucades amb el telèfon de la feina a la família o als amics, agafar paper de l'oficina per a la impressora de casa, o bolígrafs, o el que sigui, i això no em sembla cap notícia per posar-la a la portada d'un diari.

    Abans de criticar tant, i queixar-se, provaria de posar-me al lloc d'en Joan Saura i de Daniel Sirera, que com tots nosaltres són persones, i fan el que fa tothom a les seves respectives feines. Ells, com tots nosaltres, tenen dret a tenir opinió i expressar-la quan vulguin, sobretot si ho fan en privat, sense que cap de nosaltres ho hagi de jutjar.

    Sílvia Borràs 4t A

    ResponElimina
  21. Desprès d'haver llegit aquesta noticia penso que tot-hom te dret de que no surti a la llum un comentari de la seva intimitat però a l'hora penso que nosaltres tenim dret del que pensen els nostres representants en el parlament, Trobo que els politics han de saber callar cun els hi pertoca perque ells son els que han de donar un bon exemple.

    Pau Torres Garaboa: 4.b

    ResponElimina
  22. Jo crec que els periodistes han fet el seu treball, es clar que als parlamentaris no els fa cap gràcia que els vagin publicant els seus missatges personals, però el treball dels periodistes, entre moltes coses, es ficar-se a on no els demanen.
    No es deuria d'haver fet, però és el seu treball.


    Laia Martínez Mallorquí
    4ºESO A

    ResponElimina
  23. Jo crec que els periódistas tenen tot el dret de publicar aquestes fotografies perquè es el seu treball.Ells lo que fan es informar-nos de lo que succeeix a dintre del parlament.I també s'ha de tenir en compte que aquesta fotografia val molts diners.

    Els polítics tenen tot el dret de tenir el móbil a dins del parlament perquè es una eina de treball, lo que no pot ser, es que l'utilitzen per altres coses, però aixó no ho pot crontolar ningú.



    SANTI SÁNCHEZ RAMOS 4ºA

    ResponElimina
  24. Jo penso que els dos tenen part de raó i part de culpa, els fotògrafs no hauríen d'haber publicat aquesta fotografía perquè han de respectar la intimitat dels altres, però d'altre banda si, en aquest cas, el senyor Saura hagués fet el que havia de fer, no hauría passat res.
    A la pregunta de que si nosaltres hem d'estar informats és evident que sí, perquè hem de saber tot el que passa que per algo son els nostres representants.
    Ah! i respecte a lo dels mòvils, crec que, com a l'escola, hauríen de trindre'ls en silenci i no utilitzar-lo.


    RUTH ARTERO , 4rtA

    ResponElimina
  25. Després d'haver llegit la notícia crec que els fotògrafs han fet el que devien,ja que el seu treball es informar-nos del que veuen,del que aconsegueixen captar amb les seves càmeres i fer-nos saber la veritat del que passa realment.
    Els polítics quan entren a l'hemicicle s'exposen a ser personatges públics i òbviament els fotògrafs estan allà per fer el seu treball.

    També crec que els polítics tenen dret a dir el que pensen,però hi han formes y formes i a més no era el lloc més indicat. Amb això no dic que els polítics no tinguin dret a ser informals i es tinguin sempre que comportar,sinó que cada situació comporta un comportament diferent.

    Que els polítics puguin assistir als debats parlamentaris amb mòbils i els puguin fer servir quan vulguin em sembla bé sempre que ho facin per coses importants ja que son homes amb moltes responsabilitats. Però que els facin servir per enviar-se missatges perquè s’avorreixen i no estiguin pel que han d'estar em sembla vergonyós. A més això ens fa pensar en que tipus de persones em deixat el càrrec de representar-nos.


    Maricel Gil Castro 4B

    ResponElimina
  26. en el meu criteri personal penso que tota persona, pública jurídica, política o natural té dret a tenir la seva intimitat pròpia, i amb això jo crec que no es devia haver publicat aquestes fotos dels missatges de text per que aquesta bulnerando els drets de privadesa de cada persona.

    Darlyne Requelme 4B

    ResponElimina
  27. Jo crec que els fotògrafs no tenen perquè publicar coses privades dels polítics (ja que es íntim), peró tenien tot el dret de fer-ho perquè son periodistes i el seu treball es informar-nos. No es cap sorpresa que escrigui això al seu company, aunque no tè dret de treure el movil per enviar missatges al seu company perquè es per coses més importants i crec que els movils no els deixa utilitzar en el parlament. El senyor Saura tenia dret de expressar el que ell volia pero crec que hauria d'esperar una mica mès, perquè els movils en el parlament està prohibit per lo menys jo lo crec, (igual que en el institut).



    Deeya Shrestha.
    4t "A"

    ResponElimina
  28. Després d'haver llegit la notícia, crec que qualsevol persona encara que sigui un polític, té dret a que respectin la seva intimitat i per tant, els fotògrafs no tindrien que publicar aquestes menes de fotografies. Però, per altra banda, la feina dels fotògrafs es informar als ciutadans dels esdeveniments que passen a l’ actualitat i en aquest cas perquè sapiguem el que pensen els polítics que hem triat nosaltres per a que ens representin.
    Finalment, em sembla que al parlament els polítics han d’ estar per la seva feina i pel que passa en aquell moment i no per utilitzar els mòbils per a altres coses que no són oportunes.

    Kevin Gaibor Hidalgo 4rt B

    ResponElimina
  29. Després de haver llegit aquesta notícia ,penso que s`hauria de haver respectat la intimidad d`aquests personatges públics perqué están afectant amb la seva imatge .Pero el error és d`aquests senyors que haurian de ser més prudents perquè saben que están en un lloc públic i per la mateixa raó que són persones públics hi ha periodistas que estant fent el seu treball i están buscant qualsevol cosa sea bona o mala per ferla noticia. Crec que tenim drets ,per ser informats del que passa al parlament ;peque nosaltres ens escollit supuestament a les persones que semblan correctes per representanos ,peró no de los msm privats; que aixó es la opinió íntima que quizá no lo dice al món sencer perquè ahi si que les del seu partit se le anarían encima .Ademàs ja por si sól es sap que aquestes persones poden fer moltes coses i més grosses sin que nosaltres ens donent conte
    No estic d`acord que els parlamentaris agafen el seu móvil a qualsevol moment perquè aixó es una distracció i ells están en el seu treball com qualsevol persona, però si que tinguessin 1 ,i l`utilizen quan realment lo necessiten.
    En conclusió aquestes persones tenen drets de privacitat como nosaltres i tenim que respetarlas pero ells deben de cuidar su imatge y tratar de no fer tonteries



    STEPHANY ZELADA M. 4to "B"
    BARCELONA -ESPAÑA

    ResponElimina
  30. Està clar, que en aquesta vida cada persona ocupa i fa el seu treball o la seva professió lo millor que sap. El debat tracta de si els periodistes haurien o no d’haver-hi publicat un sms privat d’un parlamentarista. Les persones que treballen al Parlament son conscients en el lloc on estan i de que son personatges públics i que una cosa com aquella (Per insignificant i poc interessant que sigui) estaria als periòdics l’endemà següent. Entenc el punt de vista de respectar la intimitat de cada persona, però també entenc que el fotògraf faci el seu treball lo millor que pugui, que es informar-nos.
    En quant a la última pregunta, crec que no es just que persones, encara que siguin adultes i tinguin un sou perquè es guanyen la vida, portin aparells electrònics o qualsevol estri que, a nosaltres, els joves ens prohibeixen dur als instituts i col•legis. Ens donen exemple així? Diria que no.



    María Sanromà Martín 4t A

    ResponElimina
  31. Jo crec que els fotògrafs i reporters han de fer la seva feina, però en aquest cas s'hauria de respectar una mica la intimitat dels parlamentaris, i més si es criticant els treballs dels companys. Però per començar els polítics, són personatges públics, i són conscients que dintres del parlament, hi ha tot de reporters i força hàbils alhora de fer la seva feina, pel que es veu, és a dir, fotografiar tot el que veuen. Nosaltres en principi ens hem d'informar de tot el que passa dins dels parlaments, però aquestes petites qüestions, jo opino, que les podríen deixar una mica, de banda, perque es la opinió dels senyor Saura i no el que opinem nosaltres sobre els debats. I l'ultima qüestió, respecte a si els polítics poden assistir als debats amb mòbils, és una falta de respecte cap a la gent dels centres educatius, per exemple, ja que ens prohibeixen, (a nosaltres, els alumnes) portar aparells electrònics com el mòbil als centres, i a reunión importants, els polítics s'enviïn SMS en mig dels debats

    Marta Martorell Crespo
    4t ESO A

    ResponElimina
  32. Crec que cadascu ha de tenir la seva intimitat,però en aquest cas no hi estic d'acord;

    Els periodístes i fotògrafs feien el que havien de fer: el seu treball,que era el que també haurien d'haver fet els personatges públics i salta a la vista que NO ho feien.

    Clar que hem de ser informats, i ara ens hem donat conta de l'exemple que ens donan,crec que es una vergoña.

    A més a més, comentan en el SMS que es "un tostón i una merda" però bé que els pagan i no fan res,pel que estem observant.
    (Poden tenir la seva opinió,clarament,però no comunicant-la i menys pel mobil que,sabien que això surtiria l'altre dia a les notícies)


    Em sembla bé que els políticis puguin assistir amb els mòbils,que el portin,però sense utilitzar-lo ja que es una falta de respecte pels demés parlamentaris del seu voltant i pels ciutadans.



    -Llavors,¿estem en bones mans?



    Macarena Lago Vecchio
    3º ESO C

    ResponElimina
  33. Crec que el periodista que a publicat la noticia hauria d’haver-hi donat intimitat al polític, però igualment crec que ha estat be veure quin tipus de politics tenim i el que pensen . A mi que els politics portin moblis als debats no em fa cap mal m’entres facin el que es te que fer i bé.

    ResponElimina