Contes a l'esprint i escriptura creativa per St Jordi

Mural fotografiat a Altafulla

S'acosta el 23 d'abril, el Dia del Llibre i també de commemoracions literàries. Al nostre institut ja fa dies que anem preparant aquesta festa.  Amb els 1rs , 2ns i 3rs d' ESO hem engrescat en grups la tasca d'escriure un conte col·laboratiu , tot participant en un projecte contes a l'esprint que també es treballa en altres centres educatius.
El jurat, format per alumnat de Batxillerat i el professorat del departament de Llengua i literatura catalana estan en la fase de decidir els premis , que es faran públics el dilluns 23 d'abril.  Amb els de 4t d'ESO repetirem els microrelats del curs passat.
Pel que fa a homenatges, a part de ser l'any Pompeu Fabra també se celebra el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo. 
Trobareu una exposició de llibres d'aquest autor i també una mostra visual entorn aquest escriptor al vestíbul, davant de secretaria ; penseu que tot i la censura i les dificultats que va patir,  en temps de postguerra , per poder publicar en català , no va deixar mai d'escriure.
En algun moment del curs també passarem a diversos nivells la pel·lícula SEGON ORIGEN, un film basat en la novel.la Mecanoscrit del segon origen,  que ha estat una novel.la reeditada . 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada