1 de novembre, la festa de Tots Sants

La tardor és un temps caracteritzat pel canvi en els hàbits i ritmes de la nostra vida quotidiana. És un moment de transició entre l'estiu i l'hivern.  És la mort aparent de la natura.  Però un dels productes per excel.lència de la tardor és la castanya.  Per la qual cosa, un dels costums més populars de la diada de Tots Sants és la castanyada. 

Poques castanyeres trobareu per carrers, encara que es poden veure paradetes de castanyes torrades en diversos punts de la ciutat, sobretot de gent jove !
Algunes persones encara fan visites al cementiri, atès que és la festa dels morts i així recorden davant la tomba algun avantpassat.
D'altres prepararan unes postres típiques, els deliciosos panellets. 
Segurament també trobarem aparadors de botigues amb propaganda de la festa americana per excel.lència: el halloween.

En fi, que el dia de festa tindrà molts colors de tardor i serà diferent per a cadascú de nosaltres.

Us demanem que compartiu la vostra experiència i ens expliqueu alguna anècdota o bé ens resumiu què us ha agradat més del que heu viscut entorn la festa de Tots Sants. 

29 comentaris:

  1. Avui dia 1 de novembre jo i el meu pare hem anat a comprar castanyes per torrar-les a casa i després de fer les castanyes ja les hem deixat preparades ens les hem menjat amb tota la fámilia.

    Mireia Caballero (1rB)

    ResponElimina
  2. Aquest dimarts vaig celebrar la castanyada a casa dels meus cosins . Vam fer panellets , vam menjar castanyes i ens ho vam passar bé.

    Biel (1rA)

    ResponElimina
  3. Durant la festa de la cstanyada, no vaig fer moltes coses, la veritat... Em vaig quedar a casa mirant la tele, jugant a la play 4, però sobretot fent els deures, perquè teníem bastants. A la tarda, vaig anar al parc a jugar amb els meus amics, Cesár i Alejandro. Quan vaig arribar a casa, vaig sopar i vaig anar a dormir.

    ResponElimina
  4. És dia 1 de novembre m'he despertat cansat per la festa d'hair.Penso...Què faré avui? i me'n recordo
    -vaig al Tibidabo!Que bé!
    De cop ja no estic cansat m'aixeco del llit i cap al Tibidabo .Estic alm cotxe i abans d'arribari hi ha molta gent!Per fi aconseguim arribar-hi.
    Amunt,avall,avall amunt ,per tot el Tivbidabo!Fins que ...Ui ja tinc molta gana
    -Anem a dinar -vaig proposar
    I dit i fet,ens vam posar a dinar. Després de dinar un altre cop, amunt avall, avall i amunt.
    Estic cansat i ja comença a fer fred -vaig dir. És veritat -va afegir la mama.
    Anem-nos-en ja ! Però és que han dit que a les sis fan una rua de hallowween -va dir la mama.
    I tal com ho va dir ja estàvem a baix mirant-la.
    Va ser un dia fantàstic i m'ho vaig passar molt bé.

    Gerard Galve ( 1rA)

    ResponElimina
  5. Jo casi literalment no vaig fer res a la meva casa ho vam passar com un dia normal com tots i tampoc vam sortir.


    -Jeremy(1rA)

    ResponElimina
  6. El dimecres dia 1 de Novembre vaig anar a dinar a un restaurant. Vaig mejar fideuá, i de segon catn i per últim de pstre tarta de coco. Estva tot boníssim .Més tard ens vem anar a un centre comercial, i vam anar al cinema, a veure una pel'licula de vampirs mplt bonica, em va agradar molt.Després vam anar a veure algunes botigues i em van comprar un llibre molt bonic per dibuxar i passar t'ho molt bé. Més tard ens vem anar cap a casa i nk teníem gens de gana perquè vam menjar moltes xuxes i palomites de colors que personalment m'agraden molt.No vam sopar molta cosa,només vaig sopar una mica de macarrons que la meva mare els estava fent per demá. Encara que no teniamolta gana estaven bons igualment. Bé aquest cap de semana m'ho he passat molt bé en familia!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El dia 1 de Novembre de 2017 vaig celebrar la festa de Halloween a la casa de la meva àvia que està al camp .Allò va ser una passada perquè ens van donar molts espants i estaven tota la família i va ser molt divertit!!!
      Naiara 1rB

      Elimina
  7. per tots sants han vingut els meus tiets a la nit i hem menjat castanyes,panallets i boniatos m'ho he passat molt bé.

    ResponElimina
  8. per tots Sants no vaig fer quasi res. Només vaig anar a casa de la meva de la meva germana per jugar amb els meus nebots. Després a la nit cap a les
    10:30 vam tenir una festa de pijames, em vaig divertir molt vam jugar molts jocs. jo me passat molt bé aquest cap de setmana

    - Bismah (1rA)

    ResponElimina
  9. Aquesta castanyada vaig anar a casa l'àvia amb els meus pares, germans i cosins , per celebrar l'aniversari del meu cosí .Vam menjar: castanyes, moniatos, panellets i el pastís d'aniversari!! M'ho vaig passar molt bé . Aquesta castanyada m'ha agradat molt!

    -Mar Garcia (1rA)

    ResponElimina
  10. jo el 1 de novembre no faig res interesant, pero vaig fer un sopar en familia i vem menjar castanyes ,i vem estar jugan.M'ho vaig pasar bastant be.



    Aicha Garcia (1rA)

    ResponElimina
  11. Jo normalment celebrava la castanyada amb amics a l'escola pero aquest any no he pogut celebraro

    ResponElimina
  12. David:
    Aquest dimarts vaig anar al meu poble (Cardona) a veure la família i a celebrar la castanyada tots plegats. Vaig fer panellets i bunyols amb la meva àvia i la meva mare. I vam agafar castanyes tot i que jo no vaig menjar.

    ResponElimina
  13. avui per la castanyada no hem fet gaire cosa vaig sortir amb uns amics però va ser un dia normal com un altre

    Amel Aliouat , 1B

    ResponElimina
  14. El Dimecres vaig anar a Blanes amb una colla d'amics que tinc. Vam anar a la masia d'uns de la colla. Com que hi havia molt espai vam poder jugar a bàsquet a futbol i ping-pong.
    Després vam preparar panellets pel dinar, i després de dinar ens els vam menjar juntament amb les castanyes que els pares havien preparat. I finalment vam seguir jugant fins a les 7h pm que ja vam tornar a Barcelona.

    Fèlix 1r B

    ResponElimina
  15. Per la castanyada no vaig fer res especial.Sol em vaig quedar a casa veient pel-lìcules:Logan i Transformers.
    I jugant a la Play.
    Pablo rodriguez 1rB

    ResponElimina
  16. El dimecres 1 de Novembre van venir molts amic meus a dinar a casa, i vam celebrar halloween i la castanyada a l'hora.
    Tota la casa estava decorada de halloweenamb teranyines i carabasses i quan vam acabar de dinar vam menjar panellets.
    va ser molt divertit!!!

    Ines Ogando (1r b)

    ResponElimina
  17. Per la castanyada no vaig fer moltes coses...Vaig estar veient la televisió, desprès vaig anar a menjar a un restaurant Italià i vaig menjar pizza,com no...Per la tarda vaig quedar amb els meus amics i vam fer un passeig per el barri parlant de les nostres coses. Per la nit vaig dinar hamburgueses i vaig anar a veure una pel·lícula amb la meva família.

    Nadia (1rB)

    ResponElimina
  18. Per la castanyada vaig fer panellets, castanyes, ens vam dissfresar, vam vuidar una carbassa i vem fer-li una cara, vam veure pel.licules i vam menjar pizza.Va ser bastant divertit.
    :)
    Ana(1rB)

    ResponElimina
  19. Per la castanyada no vaig fer res especial em vaig quedar en casa veient pel-líqueles i jugant amb el meu germà.Algun altre any si que l´hem celebrat.
    Eder rio 1rB.

    ResponElimina
  20. Aqueta castanyada, he fet panellets amb la meva família. També hem fet moniatos i hem torrat castanyes. Ens ho vam menjar tot després d'un deliciós sopar mexicà, en homenatje al dia dels morts a Mèxic, perqué el meu cosí viu allà i tota la meva familia vam sopar junts.Els panellets i les castanyes ens les vam menjar quan vam acabar, i estava tot molt bo!
    A la tarda vaig fer una paradeta de Halloween amb les meves amigues, vam vendre moltes coses (llaminedures amb espectes de por, piruletes que havíem fet nosaltres...). Estàvem molt contentes i ens ho vam passar molt bé!
    Maria 1rB ESO

    ResponElimina
  21. Ahir,dia 1 de Novembre era la festa de Tots Sants o la Castanyada.
    Vaig anar a la tarda a veure els meus cosins que viuen a Vilalba Sassera i després vam anar a la Roca del Vallès tots junts.Ala NIKE em van comprar un buff i unes canalleres. I a la meva germana li vam comprar molta roba al Mango.

    Daniel Lunar

    ResponElimina
  22. El dia de la castanyada vaig celebrar halloween però no em vaig disfressar de res ; només vaig esta amb la família i vaig sopar amb ells i també vaig estar amb amics.

    Arnau Ramon 1b

    ResponElimina
  23. avui,dimecres,dia de tots sants vaig acompanya a la meva avia a la meva avia a l'areoport ,perquè se n'anava a Equador a visitar a la família

    ResponElimina
  24. El dimarts a la tarda vaig fer el de sempre. Vaig arribar de l' Insti, vaig menjar, després vaig fer els deures com sempre. Després em vaig dutxar i sopar, com que estava sola vaig anar al llit a les 10h. Mai he celebrat la festa de la Castanyada.

    Maria Núñez 1er A

    ResponElimina
  25. El dimarts a la tarda, al vespre vaig anar a casa.
    Vaig sopar amb la meva mare i amb la meva germana.
    Vam menjar castanyes i també vaig menjar llaminadures i les meves germanes es van disfressar va ser molt diuvertit!

    ResponElimina
  26. Aquesta castanyada he menjat castanyes i moniatos amb els meus avis i la meva tieta i també hem celebrat la festa de Halloween l'1 de novembre, la festa de Tots Sants.

    Sergi (1rB)

    ResponElimina
  27. Aquest dimecres aniré a Montblanc al poble de la meva àvia. Cada 1 de novembre pugem i ens trobem tota la família de part del meu pare . Sempre m'ho passo superbé. A més , la meva àvia fa uns panellets boníssims i les castanyes i els moniatos també.
    La família del meu pare té per costum anar al cementiri el dia de Tots Sants. Comprem flors i les plantem a la tomba del meu avi. Però tampoc és un dia trist . El més divertit és trobar-nos tots els cosins junts i estar tot el dia jugant.

    Laia Pedrol (1rB)

    ResponElimina
  28. Aquesta castenyada no ha estat una de les millors per mi, més que res perquè no l'he pogut celebrar com hagués volgut jo.
    Tot el matí he estat a casa, perquè tenia molt mal de panxa.Aquesta castenyada no he pogut menjar castanyes ni panallets.
    Almenys he anat a la tarda a veure els avis i a la meva cosineta petita.
    Hem estat calentets a casa parlant, rient o explicant anècdotes.
    Desitjo que la pròxima castenyada no estigui malalta, que pugui sortir a fer un tomb al matí i que pugui gaudir menjant castanyes i panellets

    Júlia 1rb

    ResponElimina