El mètode Grönholm


Després de llegir l'obra de teatre durant aquest primer trimestre i poder assistir a la representació al teatre Poliorama de Barcelona, escriu la teva opinió com si fossis un crític teatral .
El final de l'obra és sorprenent. Què penses que preferien els psicòlegs de l'empresa, algú que fingís bonhomia o algú que fingís agressivitat? I , en el fons, què creus que preferien, algú agressiu o una bona persona per al càrrec que s'ha d'ocupar?

També pots explicar quins temes planteja l'obra i si creus que són actuals o no.
Aprofita totes les preguntes que hem anat treballant a l'aula per redactar un text de 150 paraules.

10 comentaris:

  1. El mètode Grönholm, és un llibre que reflecteix com podem conèixer a la persona que volem contractar per no equivocar-nos a qui escollim. Jo estic d'acord amb les proves que els fan, perquè mai se sap com podem reaccionar davant d'uns problemes com aquells i també t'adones si et menteixen o si t'estan dient la veritat, de la seva vida personal. Per mi la vida personal de la persona que vull contractar és molt important conèixer-la perquè depèn d'això no saps com pot influenciar amb el treball.

    Maydi Salirrosas
    3er B/Q

    ResponElimina
  2. El mètode de Grönholm és una obra que m'ha semblat molt interessant, i també molt peculiar. M'han captivat els personatges i els diàlegs perquè tots són diferents, i les situacions que hi veus són molt estrambòtiques. A més, una vegada el comences a llegir, no pots parar, ja que et quedes amb les ganes de saber com acaba. Les proves són molt curioses i enginyoses; jo no podria pas inventar-me totes les proves, a més dels personatges i del llibre en si. La veritat es que ja m'esperava que tots els candidats fossin falsos menys un. El que no m'esperava que el Ferran fos tan desgraciat i acabés sense feina. M'ha agradat molt.
    Jo crec que hauria d'actuar amb bonhimia o amb agressivitat segons les circunstàncies, encara que no em sembla gaire bé que fingi alguna cosa. Ha de tenir les idees clares, però també ha de saber treballar en equip. En el fons crec que prefereixen a algú que sigui bona persona, que sàpiga dirigir l'empresa, que sempre la vulgui beneficiar, però que també pensi en ell mateix.

    Natalia Cena, 3erCQ

    ResponElimina
  3. El llibre del Mètode Grönholm, m'ha semblat molt entretingut, una mica liós també, peró ,olt ben plantejat. El personatge que més m'ha agradat, ha sigut en Ferran, per la seva manera de ser, i semblava ser el que s'ho prenia més a broma, i alhora més ensèrio.
    El tema del que tracta, és que quatre pèrsones es presenten com a candidats per entrar en una empresa anomenada Dekia. Però tres dells, són psicólegs d'aquesta empresa. En Ferran es l'únic candidat peró ell no ho sap, i el fan passar per diferentes proves per saber si admetre'l o no. Finalment desprès de totes les proves, li diuen que ell es l'únic candidat. Però ell al final no entra a l'empresa.
    En resum, és un bon llibre i el recomanaria a la gent que estigui interessada en la lectura. És el primer llibre que m'ha enganxat més per seguir-lo llegint fora d'hora escolar.
    Jo crec que els psicólegs, buscaven totes dues coses, una persona una mica agressiva, i alhora una bona persona. Perquè una empresa ha de tenir una mica de tot, pero sense passar-se d'agressivitat, i ser bona persona amb els clients, sempre.

    Mònica Sánchez 3r B,Q

    ResponElimina
  4. El llibre del Mètode Grönholm ens ha agradat molt; ens ha resultat molt divertit. És el llibre més adequat per passar una bona estona de riure.
    En general està bé, però les dues proves centrals, es fan una mica pesades de seguir; costa mantenir l'atenció durant tota la prova.
    L'obra de teatre està bé, però si llegeixes el llibre prèviament, perd tota l'emoció.
    L'obra planteja temes actuals; parelles divorciades, homosexualitat, lligams familiars, la importància de la feina.
    A nosaltres ens ha agradat molt; esperem que els cursos que vinguin darrere, també la puguin disfrutar.

    Maria Delgado i Nora Wieczorek, 3r ESO Q

    ResponElimina
  5. El mètode Grönholm és un llibre molt interessant, tracta d'un tema molt divertit i molt estrany. Em sembla bé que parlin d'una maneta no tan culta com a la majoria de llibres. A la història surten personatges de tot tipus un que és transexual, un home que és una mica cabró, un noi normal i una dona. Jo no m'esperava aquest final, és un final molt rar però el llibre es molt interessant.
    L'empresa volía una persona que sembles una bona persona però que no ho sigues.
    Guillermo Fernandez
    3ª ESO Q

    ResponElimina
  6. Al començament, el llibre no m'agradava gaire, i quan em van dir de llegir-lo i de què anava, no en tenia gens de ganes. Però cada cop, el llibre m'anava agradant més. El final, m'ha agradat molt, és un final que no t'esperes.
    Al llarg de l'obra, es van fent proves, i la que em va agradar més, i per mi el moment més divertit de l'obra, és la prova que ha de fer el Carles, que consisteix en què el Carles aconsegueixi que no el facin fora, amb el problema que té.

    Francesc Peret
    3r C/Q

    ResponElimina
  7. El Mètode Grönholm és fantàstic, però a nosaltres ens va agradar més l'obra que el
    llibre. Ens ha agradat molt perquè està adaptat als joves, i és bastant divertit, però sobretot es molt còmic.

    Mostrem una gran devoció per llibres com aquests, i ens van encantar les proves de
    selecció per les quals han de passar els ''quatre candidats'' ens ha fascinat, i el final és completament inesperat, i ens agradaria molt tornar a anar-hi.

    El que es molt bo es que encara que quan vam a anar a veure l’obra i ja sabíem el que anava a passar, quan passava ens rèiem moltíssim. A més, actuaven molt bé i es posaven molt en el seu paper, ja que es molt difícil no riure d’alguna cosa quan tothom s’està rient.

    A més, el decorat estava molt ben fet, era exactament com si fos una sala d’espera, es veien uns gots, i una finestra que donava al carres. El que més ens va agradar era els llums, perquè a mesura que anava passant l’obra, feien que els llums siguin més foscos, com si s’estigués fent de nit.
    Definitivament, estem encantats.

    Maria Gracia Benavente i Iván Cabañero
    3º ESO C-Q.

    ResponElimina
  8. Em sembla que aquest llibre és molt interessant, m'ha encantat la manera en què l'autor ha escrit la lectura, la forma en què t'enganxa, que quan llegeixes vols continuar i continuar llegint.

    L'obra ha estat fantàstica, m'ha agradat molt més que la lectura, en directe impressiona més i és molt més divertida. Els actors i l'actriu han estat genials, sobretot en Ferran i en Carles.
    La part tant del llibre com de l'obra que més m'ha agradat i m'ha semblat més divertida ha sigut quan feien la prova de l'avió, i quan en Carles volia pegar a en Ferran.

    El final que ha tingut no me l'esperava, crec que ni jo ni ningú.
    Bé, ha estat molt bé.



    Luisa F. Ramírez García.
    3rC/Q

    ResponElimina
  9. M'ha agradat molt el mètode Grönholm, sobretot l'obra de teatre perquè es amb el mateix diàleg del llibre més la representació que fan els actors que es molt graciosa, com quan el Carles confessa que es un transexual o quan estan l'Enric i el Ferran sols.
    Crec que l'empresa preferiria un home que fingís agressivitat però que al fons fos una bona persona. El mètode de selecció es molt efectiu i original que fa encara més interessant la història. Els actors actuen bastant bé i et fan creure l'obra i disfrutar-la més.

    Pablo Trigueros Moreno
    3rB/Q

    ResponElimina
  10. És el llibre més divertit,interessant i entretingut que m'he llegit.
    Em va cridar molt l'atenció el registre informal que utilitzen,que jo crec que és el que em va cridar més l'atenció.
    El que més em va agradar de l' obra van ser les proves que feien per entrar a DEKIA.Al final l'únic que no era de DEKIA era el Ferran ja que els altres eren de l'empresa.


    Víctor Azcona
    3ºC/Q

    ResponElimina