COMUNICACIÓ: Temes per a l'exposició

Un cop assignats els grups amb què treballarem els projectes comunicatius, ens centrem en el d'aquest primer trimestre.


1r TRIMESTRE
Haureu de preparar una exposició oral per grups seguint els paràmetres que explicarem a classe. El tema l'haureu de triar d'aquesta llista. Són 10 temes que responen a interrogants diferents. Haureu de mirar de resoldre totes les hipotètiques preguntes que es plantegen, investigant i documentant-vos per acabar afegint la vostra opinió personal i ben argumentada.


Els temes són els següents:

Competitivitat i èxit
És sa ser competitiu? Una derrota, ho és en tots els sentits? Amb qui competeixo: amb els altres o amb mi mateix? El segon és el pitjor dels perdedors? L'èxit és esforçar-se o cal obtenir premi i reconeixement?


Les relacions socials virtuals
Conec realment als qui no he vist mai? Les xarxes socials eixamplen les nostres amistats o ens aïllen davant d'una pantalla? Quines virtuts i quins defectes tenen les amistats "virtuals" en relació a les amistats "reals"?


Com seria l'educació ideal?
La mateixa pregunta és l'enunciat del tema: haureu de resoldre com creieu que hauria de ser l'educació que rebeu dels pares, mestres, professors i adults.


El culte al cos
Què és més important: cultivar un bon aspecte, un bon físic, o alimentar la nostra intel·ligència? Què valora més la societat actual? Per què? Triem com ens agradaria ser o ens ho imposen?


Els valors del capitalisme
Virtuts i defectes del sistema econòmic i social que ens governa. Si la cobdícia és un valor poc recomanable èticament i moral, ¿com és que s'ha convertit en el motor de la societat contemporània?


Anonimat i Internet
Ens comportem diferent quan som anònims? Per què hi ha tants insults i grolleries als fòrums i xarxes socials d'Internet? Hi existeix un codi de conducta?


Català vs. Castellà
Existeix conflicte social entre els qui parlen una llengua i l'altra? Poden conviure dues llengües en un mateix territori sense entrar en conflicte? És cert que el català s'imposa? I el castellà? Si és que sí, per què i qui ho fa en cada cas?


La convivència entre cultures diferents
Ens espanta la diferència? Per què hi ha gent racista? Si no hi hagués diferències entre classes socials, també hi hauria racisme? Qui s'ha d'adaptar a qui (si és que algú ho ha de fer)?


Coneixement i respecte
Hi ha certs temes dels quals és millor no parlar-ne? (eutanàsia, avortament, homosexualitat, anticonceptius...) Es pot parlar de tot? S'ha de parlar de tot? Saber ens ajuda a respectar i a entendre altres móns i altres punts de vista?


Impremta vs. Internet
Internet ha canviat el món? Estem més ben informats que abans o ens saturem d'informació? És una revolució semblant a la de la impremta o no hi té res a veure? Ens ha canviat la vida? Com seria el món actual sense Internet?

EXPOSICIÓ ORAL

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada