Wonder, una història entranyable


Un heroi és aquell personatge que realitza una 



proesa extraordinària o bé actua amb valentia 



mostrant un caràcter amb qualitats admirables.




Quin creus tu que és el personatge que s'ajusta 



més a aquest perfil ?  Per què? 





 
Si haguessis de recomanar el llibre com ho 
faries? Què diries? Què en destacaries per
convèncer el teu interlocutor per tal que llegeixi 
aquest llibre  titulat Wonder ?  
 




21 comentaris:

  1. Llegir Wonder ha estat una aventura. Al principi pensava que no m’agradaría i el veia molt típic, no m’atreia. Però després de començar a llegir-lo em vaig capbussar en la història. A mi mai se m’acudiria fer un llibre sobre això. Ha estat una una experiència nova i inoblidable!
    El personatge que més m’ha agradat és la Summer, perqué és a qui més m’assemblo (per mi). M’ha semblat com de valenta i forta pot ser una amistat.
    M’ha fet reflexionar, pensar, comparar… i moltíssimes sensacions!


    Aquest llibre té una história MOLT bonica amb molts sentiments. Potser et canviarà la manera de pensar en les coses. Atrau, diverteix, pateix… per això et recomano el llibre. En quedaràs satisfet.

    ResponElimina
  2. M'ha agradat bastant llegir aquest llibre i veure com un noi va superant els seus problemes amb valentía. Hi ha algunes parts avorrides i l'altres de més interessant, però en general ha estat bastant divertit llegir-lo.

    Jobanjot Singh

    ResponElimina
  3. Valoració de Wonder

    El llibre de Wonder m’ha agradat molt perquè és un llibre que

    a simple vista sembla molt llarg però que després de llegir

    unes quantes pàgines t' adones que és molt fàcil de llegir , ja

    que els capítols només duren com a màxim tres o quatre

    pàgines.

    El protagonista principal és l’August que és un nen que va

    néixer amb una síndrome molt estranya que li deforma la cara

    per complet. L’August és un nen que, a banda de tenir la seva

    síndrome és un nen com tots els altres i es comporta com

    qualsevol nen de la seva edat. La valoració que té el llibre per

    mi és un 8,5 perquè m’ha agradat molt llegir­lo i a mi no

    m’agraden els llibres que són molt llargs.

    David Duagües y Erik Orozco

    ResponElimina
  4. Aquest llibre m'ha agradat perquè ens ensenya a com tratar a la gent, com hem de ser.És un llibre que al començament era bastant avorrit, però al final vaig començar a agradar i cada vegada
    era més interessant.

    Weimen Qiu

    ResponElimina
  5. és un llibre molt bo, que veure com la infància d’un pot ser tant dura et fa canviar una mica. Que se’l llegeixi, que val la pena.

    ResponElimina
  6. Aquest llibre m’ha semblat molt interessant perquè mai havia llegit un llibre que tractés sobre aquest tema, és a dir, sobre com és la vida d’un nen que ha patit moltes operacions.
    Quan el vaig començar a llegir no em va enganxar molt, però a poc a poc em vaig acabar enganxant.
    L’estructura del llibre (dividida en parts i cada part en molts capítols de poques pàgines) em va semblar curiosa i diferent, i em va facilitar la lectura, perquè d’aquesta manera era molt fàcil de llegir.
    El llibre no tenia moltes imatges, només a l’inici de cada part, en la que sortia la cara del personatge protagonista d’aquella part, el personatge en el qual se centraven. Sí que és veritat que si haguessin hagut més imatges m’ho hauria pogut imaginar molt millor, però com que no n’ hi havia, cadascú s’ho imaginava a partir de les descripcions del llibre.
    He après moltes coses sobre aquest llibre com a persona, perquè el llibre tracta d’un tema que pot passar a l’escola i et plasma la història des de molts punts de vista: la de l’August, de la Via, dels pares, del director de l’escola, dels amics…
    Una de les coses que més m’ha agradat han estat els preceptes del professor de llengua.
    Inés Campos 2A

    ResponElimina
  7. 1. Jo crec que en aquest conté el nostre heroi és l’August, perquè en aquest llibre a intentat superar les seves pors, cosa que ha conseguit i això és un fet de heroisme.

    2. Diria, que és una historia molt maca, que podria ser que passes en la realitat. Tracta sobre un nen que té la cara deformada i des de petit que no ha pogut anar a l’escola, però aquests fets s’acaben en el llibre i l’August haurà de afrontar totes les seves pors.

    Pol Blavia

    ResponElimina
  8. Ha sigut un llibre que, personalment m'ha interessant força.
    A vegades em semblava molt avorrit. Ha sigut un llibre amb parts interessants i d'altres no tant.
    NO m'a ensenyat massa.

    Victor Calso

    ResponElimina
  9. Jo no crec que pugui em pugui reconèixer amb cap dels personatges,perquè no m assemblo a cap(en la meva opinió).
    També però recomanaria a tots aquest llibre perquè m’ha agradat molt, i us dic que la història a l’inici no sembla molt interessant , però després sí que intriga molt.

    Bruno Meola

    ResponElimina
  10. Jo crec que l’ Olívia o Via és l ‘heroïna,perquè sempre està al costat de seu germà fent-li costat i no li ha fallat mai.
    Tot i que l’August és qui té el problema ella també ho ha passat malament per molts motius…
    Un d’ells és que de ben petita li han fet més cas a l’August que a ella,però ella ho entenia per una part perquè ell és diferent,i l’altre per com desagradable pot arribar a ser la gent amb el seu germà.
    Pe això, diria que l'Olivia s’ajusta més al perfil , perquè és molt valenta i sempre està al costat del seu germà quan ell la necessita com una super heroïna.

    Si hagués de recomanar el llibre faria tot tipus de publicitat.Diria que és un llibre molt bo,que t’ensenya i et fa veure que quan et queixes dels teus problemes hi ha gent que ho està passant pitjor que tu i té el doble de problemes que tens.També t’ensenya que no t’has de rendir mai,que no has de deixar que res et passi per sobre i no has de tenir por.
    Destacaria que és un llibre que el pots llegir tranquil-lament,no és un llibre que es fa avorrit.També que té un canvi de personatges a cada part del llibre,és diferent però és

    ResponElimina
  11. Jo crec que la Via perquè és molt difícil tindre un germà amb aquesta deformitat, a més a més els seus pares estan pendents tota l'estona de l'August i quasi no li fan cas.
    Diria que és una preciosa història de superació i valentia d'un noi amb una gran deformació i les persones voltant.El que destacaria és tot el que ha passat l'August abans d'arribar a l'institut i les operacions que ha hagut de superar,etc.
    Sergio Díaz Rosillo

    ResponElimina
  12. Jo crec que la via , perquè és molt difícil tindre un germà amb aquesta deformitat, i els seus pares estan pendents de l'August tota l'estona.

    · Els explicaria que és una història de superació i amistat, que tracta de un noi que té una greu deformitat.

    Fran Pérez

    ResponElimina
  13. Jo crec que es la Via.Perquè com que ella es la germana de August, no s’ha queixat amb el seu germà si no ajudar-li a que no senti molt malament o estigui trist per la seva cara.

    Jo diria que el llibre esta molt interessant perquè va d’un nen que li van fer moltes vegades la operació quirúrgica, i va aconseguir amics, amb això en ensenya que a una persona mai tens que fixar amb el seu aspecte.

    Junxian Zhang:

    ResponElimina
  14. A mi m'ha agradat la història del llibre i, sobretot el personatge principal, l'August, perquè m'hi vaig sentir identificat en algunes parts del llibre. en resum, m'ha agradat, i vull felicitar a l'autora pel llibre. El final també em va agradar molt.

    Va ser molt interessant la història, i com ja he comentat en poques parts m'hi he sentit identificat. Ha sigut interessant la història i el personatge, l'August.

    Georgi Ismailov 2B/Q

    ResponElimina
  15. El llibre em va semblar molt bo, ja que és realista, pel lAugust am la malaltia, i també fictici, perquè no totes les històries acaben bé. Els personatges tant com l'August i els altres en van agradar, ja que eren molt característics.
    L'entorn, és a dir, el lloc on succeeix la historia també va tindre un punt més.

    Tot conjunt va ser molt divertit, trist, i entretingut.
    El que no em va agradar va ser la mort de Daisy, la gossa.


    Marcos Mansilla 2ºB/Q

    ResponElimina
  16. Andrea Massagué 2n B/Q

    Jo crec que el personatge que s'ajusta més a aquell perfil és la seva germana la Via,perquè estima molt a l'August.Sempre que té un problema l'ajuda com quan estaven en una gelateria i havia uns nens que estaven mirant malament a l'August (el Jack Will i el seu germà petit) i quan van marxar la Via els va fer molt mala cara i encara que a vegades estigui farta de l'August l'estima molt i el protegeix molt.
    Com recomanaria el llibre:
    Que l'haurien de llegir perquè és un llibre molt bo i que et fa pensar en moltes coses i és molt bonic però a vegades molt emocionant.

    ResponElimina
  17. Noemí Vega 2nB :
    El que més s'ajusta al perfil d'heroi és l'August ,perquè malgrat de ser diferent físicament dels altres,va a l'escola .Es relaciona amb els altres sense deixar de fer-ho malgrat les critiques i els insults.
    Si hagués de recomanar el llibre diria que és un llibre molt bonic,encara que al principi es una mica avorrit però després és molt entretingut.

    ResponElimina
  18. Winnie B. ; 2 ESO A/Q
    Aquest llibre és molt interessant i molt recomanables pels adolescents i també per als pares. Aquest llibre va ser titulat 'Wonder' perquè jo crec que siguis com siguis, tens una malaltia o no pots ser una persona meravellosa perquè depèn de com ho facis tu!

    ResponElimina
  19. El llibre ''Wonder'' ha sigut un dels llibres que més m'ha agradat, perquè la història de l'August, a part de ser molt peculiar, és molt emotiva.
    Per a mi el personatge que s'ajusta més al perfil d'heroi és el propi August, perquè ell mateix es defensa molt bé i actua d'una manera molt bona tenint en compte el problema que té, és a dir, que ell actua com si fos com els altres companys. L'August a part d'això defensa molt bé a les persones que estima.
    Aquest llibre el recomano a tothom ja que quan el comences no pots parar de llegir perquè necessites saber que passarà després. La meva forma de recomanar-lo seria explicant mes o menys a les persones que se'l vulguin llegir de què tracta i fer una presentació ràpida del llibre i els personatges.
    Nerea Meknassi García
    2 ESO B/Q

    ResponElimina
  20. Mireia Fernández 2B/Q
    M'agrada aquest llibre perquè és molt interesant.
    Per a mi l'heroina a sigut La Summer,perquè el primer dia que ella va arribar a l ́escola va seure al menjador de ́escola amb l'August,perquè ella volia ser la seva amiga,però no perquè el senyor Culet li
    hagués dit si es volia fer amiga seva a propòsit. A l ́August li cau molt bé la Summer,perquè ella és com és,no com els altres que no són ells,sinó que s ́inventen les seves personalitats per quedar davant de tots els guays. També crec que la Miranda ha sigut una heroïna,perquè en el dia de la representació li va demanar al director de l ́obra que canviés el títol de l ́obra perquè vindria la la
    representació la seva mare,el seu pare i el seu germà que tenia la cara deformada i com l 'obra
    s ́anomenava L ́home elefant,li sabria greu que el seu germà veiés el títol,perquè potser es veuria afectat.
    Li diria al interlocutor de què tracta el llibre Wonder i les coses que cada personatge ha fet per a l ́August i les dificultats que cada un ha passat Però després ha anat cap endavant. Li destacaria sobretot,tots els “enemics” de l ́August,els sacrificis que van fer el Miles i el Henry a les colònies...les
    dificultats que van passar la família de l 'August per la mort de la Daisy i sobretott sobre l ́August.Li diria que l August no va néixer deforme així,com així,sinó pel cromosoma. Al pincipi,l ́August a l ́escola,el primer día ningú es va apropar a ell,només la Summer. L ́August ha sigut un heroi per tots els nens/nes que tenen el mateix problema que ell,però amb ajuda dels seus familiars i amics ho superen i poden fer una vida “normal” d ́estudiant.

    ResponElimina
  21. Jo penso que el més s'ajusta al perfil d'un heroi és l'August perquè mostra valentia per la malaltia que està passant des de petit.Jo si haguès de recomanar el llibre els explicaria una mica de què va la història i recomanaria algunes parts del llibre .
    Per convèncer a l'interlocutor li diria que és una història emotiva ja que l'August està passant per una malaltia des de petit també ha passat per moles operacions . En resum , m'ha agradat força .
    Erika Galindo Clavero
    2 ESO A/Q

    ResponElimina